Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נדיר ביותר שיש לי שימוש שכזה, לעומת שימושים שבהם צריך כח נטו שהם יותר תכופים אצלי. 

מאחר ואני לא מתעסק במכונאות בעצמי אין לי צורך כרגע בכלי שכזה לשימושים שלי- אם כי מבין לגמרי מה אתה אומר. 

לפני כשעה, amosbmw כתב:

אבל עכשיו יש לי גם מברגת קלאצ עם 110 ניוטון, נראה בפעם הבאה שיש לי עבודה כזאת.

מהסקרנות נטו- איזו בבקשה? 

ואשמח אם תוכל להלשין לי איך היה אחרי שיצא לך לנסות. דווקא לדברים כמו פרגולות, דקים וכולי אני לגמרי בעד אימפקט. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

מהסקרנות נטו- איזו בבקשה? 

https://www.amazon.com/dp/B09FCPKKG9?ref_=ppx_hzsearch_conn_dt_b_fed_asin_title_1&th=1

משתמש בה כתחליף למקדחה חוטית. סתם, כי אפשר. להברגה - פחות. אפשר לשלוט היטב אבל אני מעדיף את ה12V.

גם אצלי הרכישה לא הייתה לגמרי מוצדקת אבל זה ממש מפתה כשיש לך מלאי של סוללות 18V.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

לפני שאני פותח את הכלי בעצמי ולא משוכנע שאוכל גם לסגור אותו כמו שהיה, אודה למחשבות וכיוונים אפשריים. 

תודה לעונים.

יכול לשתף שפעם מזמן, מסרתי בוש פטישון נוסטלגי (היה של אבא שלי ז"ל)  - היה לי מייל,

ושלחתי דרך חברת כלי עבודה (קמחי בב"ש) ללדיקו. 

והוספתי מייל...

עלה לי 120 שקלים, והמכשיר תוקן היטב, הוחלף לו כבל לאחד ארוך, והמכשיר חזר אחרי ניקוי ופשוט עובד מצוין עד היום.

לא משנה שאני היום משתמש בפטישונים קטנים ונטענים.

תרים טלפון ללדיקו, תשאל אותם כמה יעלה תיקון. 

• רעיון טוב! 2

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

@ברווז  למומנט משתמשים באימפקט, לדברים שצריכים רגש משתמשים במברגה עם קלאץ', ולדברים שצריך כוח לקדיחה עם מומנט ללא אימפקט הרבה יותר זול ויעיל לקנות מקדחה חשמלית. יש לי סט מברגות שמת עליהן של מקיטה 10.8/12V קטנות אחת קלאץ' אחת אימפקט (ואפילו הוספתי מסור חרב קטן) שמבחינת דיוק ומבלי להתעייף הן אליפות, במיוחד המברגה לדברים עדינים וגם האימפקט לא מביישת את הפירמה למרות גודלה. הסוללות הקטנות מגבילות אותן (אלו העגולות) לזמן עבודה במאמץ. 

לכן קניתי אחת של בוש אימפקט ברשלס 18V שלדברים שדורשים מאמץ וזמן היא סוס עבודה ולא מתעייפת. בדור החדש של האימפקט ללא פחמים יש אפשרות לבחור בין מהירויות ומצבים שהיא עוצרת בהם ומזהה אם זה עץ, גבס או מתכת מבלי להתחרע עליהם. בדיעבד חושב שאולי היה עדיף כבר לקחת מפתח רטיטה עם מתאם לביטים ומרוויח כוח מטורף כשצריך לרכב, מה שאין באימפקט רגילה.

אישית אני תמיד בעד פירוק ותיקון או נסיון, בגלל הכיף והאתגר. אם כי לעתים זה נותן לי תירוץ להשתדרג למשהו שכבר רציתי.

פורסם
לפני 17 שעות, amosbmw כתב:

גם אצלי הרכישה לא הייתה לגמרי מוצדקת אבל זה ממש מפתה כשיש לך מלאי של סוללות 18V.

מיי גוד. זו קרובת משפחה של המברגה הראשונה שהתחלתי לחלום עליה בלילה לפני עשור אחרי שעברה לי ביד. זה המקור לרצון שלי למברגה של 120 ניוטון פלוס.

לפני 17 שעות, saar5555 כתב:

עלה לי 120 שקלים, והמכשיר תוקן היטב, הוחלף לו כבל לאחד ארוך, והמכשיר חזר אחרי ניקוי ופשוט עובד מצוין עד היום.

תרים טלפון ללדיקו, תשאל אותם כמה יעלה תיקון. 

תודה סער, בכלים יקרים יותר זו בהחלט אופציה. 

לדיקו גובים על בדיקת מוצר שאינו באחריות סביב אותם 120 ש"ח (נכון ללפני 6 שנים בערך, היום אני לא יודע כמה זה). רק בדיקה! ללא עבודה, ללא חלקים. 

כלי חדש (גוף בלבד) עולה 200. אין הצדקה פה לשלוח לתיקון. 

כשעבדתי באספקה טכנית (ובעוד מקרים, כחלק מהתפקיד) עבדתי לא מעט מול לדיקו ושירות התיקונים שלהם. הפרוצידורה מוכרת היטב :mm_yeah:

לפני 9 שעות, נירו72 כתב:

ולדברים שצריך כוח לקדיחה עם מומנט ללא אימפקט הרבה יותר זול ויעיל לקנות מקדחה חשמלית.

איפה הכיף בזה?! :lol:

יש לי. אני מאד לא נהנה לעבוד איתה. נטען עדיף לי- זמין, נייד, ללא זמן הכנה משמעותי. חשמלית מפספסת את כל הנקודות החשובות.

לפני 9 שעות, נירו72 כתב:

אישית אני תמיד בעד פירוק ותיקון או נסיון, בגלל הכיף והאתגר. אם כי לעתים זה נותן לי תירוץ להשתדרג למשהו שכבר רציתי.

אני תמיד חושש שאדפוק משהו. תמיד. 

עם זאת. 

פתחתי. 

החלק שזז בהפעלה, זה גוף המנוע עצמו. הפיצוץ שהיה כנראה גרם לו לצאת טיפונת מהמקום שהוא היה בו ועכשיו יש לו טיפה חופש. בסדר. 

על פורט האוורור היה הרבה פחם. טוב, גם יצא החוצה פחם בפיצוץ. לא חדש לי. 

אין ריח של מנוע שרוף. המנוע גם עוד עובד. 

יש משהו לא מזוהה בפנים בצד שקרוב לגיר. 

נראה שהפחם שהיה בחלק האחורי, בצד אחד, כבר לא ממש שם. משהו שם "חסר" לעומת הצד השני. 

המנוע הוא יחידה אחת סגורה הרמטית. מה שאומר, שאם אחליט לתקן, אצטרך לרכוש מנוע שלם חליפי. זה כבר יהיה לא משתלם לדעתי, למרות שעוד לא בדקתי. ובכל מקרה אני אשאר עם גיר ישן ועייף, שיצומד למנוע חדש. לא הכי להיט בעולם. 

אני חושב שבשלב הזה אני ארכוש גוף חדש ב-200, ואמתין למועד מאוחר יותר עבור שדרוג משמעותי לליין הכלים שלי. הכי הגיוני כרגע מכל הבחינות. 

תודה לכולם. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

זה מוצר consumer בעולם של consumer ובדיוק בצומת דרכים של התפתחויות טכנולוגיות משמעותיות

שהתרחשו יחסית לאחרונה. אם אתה רוצה ללמוד, להתקשקש, להכיר, להבין, תעשה מה שבכיף שלך.

מבחינה מעשית וכלכלית, ובמיוחד מעשית כי זה כלי שדי צריך אותו ביומיום -

לזרוק לפח ולא להביט לאחור. זאת הכלכלה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 דקות, ברווז כתב:

אני ארכוש גוף חדש ב-200

תשקיע קצת יותר ותלך על brushless. שווה כל שקל.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

מתוכנן להיפתח לי תקציב מתישהו בהמשך, כרגע אני צריך משהו זמין ואמין - כשיפתח התקציב, ארכוש ליין חדש של כלי 18V (התיפלץ, רגילה קלאצ' ואולי אפילו אימפקט). הם כבר יהיו בארשלס.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, ברווז כתב:

כשיפתח התקציב, ארכוש ליין חדש של כלי 18V

לפעמים יש עסקאות של מכשיר + שתי סוללות ומטען. באתרי האינטרנט השונים בארץ. וגם באמאזון למשל.

קניתי לא מזמן אקדח חום נטען. ובעקבות כך קניתי עוד כלים על אותן בסיס סוללות של DEWALT. 

יש לי גם כלים של מקיטה, וגם של בוש, שתיהן ב 12V.  מרוצה מאוד מהן. 

לאחרונה כאמור, נוספו עם ה 18V של DeWalt. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מעין עדכון. 

אני מתחיל להבין למה אנשים אוהבים אימפקט.

המברגה התקולה, הייתה עם מצב רטט (קדיחה בבלוקים וכדומה)-שמעולם לא השתמשתי בו. אבל, זה נתן מעבר לקלאץ' הרגיל גם מעבר בכפתור נוסף בין הברגה\קדיחה (בעץ)\קדיחה רוטטת. סבבה וחצי, אם הקלאץ' היה חלש מדי למשהו- מסובבים את המצב מ"הברגה" ל"קדיחה" והופ יש לך כח זמין. סיימת, מחזיר למצב הברגה. קליק אחד, קטן.

המברגה השנייה שעברתי אליה כעיקרית? אם אתה רוצה תוספת כח צריך לשחק עם הקלאץ'. אין עוד מעבר נוח כדי לקבל עוד כח. זה מתסכל, מאד. מצב ה"קדיחה" נמצא בקצה הקלאץ', ולרוב 2-3 או 5 קליקים לא יעזרו כשצריך לרגע עוד כח. זה בהחלט יצריך הסתגלות. אקח את הנקודה הזו בחשבון לעתיד.

פורסם

תודה, אותו "באג" של הקלאצ'.

אני כבר יודע לבחור מה שאני צריך :lol:.

פורסם (נערך)
לפני שעה, גולדן191 כתב:

יש עכשיו Black Decker 20V מברגה מקדחה ב 50$ כולל משלוחינם:

הזמנתי אותה. והיא אמורה להגיע. לפני איזה חודש בערך..

ויש גם את זאת

הזמנתי את שתיהן כשהדולר היה ממש נמוך... אז 220 שקל למברגה כזאת נראה לי אחלה מחיר. 

והראשונה ששמת בקישור הוזמנה ב 145 שקלים.. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...