Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ההורים שלי יוצאים בשעה טובה לפנסיה וצריכים להיפרד מהרכבים מהעבודה. אמנם זוג פנסיונרים אבל מדי פעם הם יסיעו 3 נכדים כך שמחפשים רכב מרווח, בעדיפות לתצורה של קרוסאובר שמאוד חביבה עליהם.

מבין כל הרכבים המתאימים (מבחינת גודל ומחיר), האלמנט החשוב ביותר עבורם זה האמינות, לא רוצים להיכנס להוצאות גדולות במוסך כל שנה.

התקציב הוא בסביבות 120-125 אש"ח והעדיפות הראשונה הינה רכב יד שנייה (שנים 2021-2022 או חדש מכך אם מדובר ברכב פחות יקר). אם ניתן להוסיף סכום לא מאוד משמעותי ולרכוש רכב חדש (0 קילומטר) אז זאת גם אופציה.

האופציות שאני חשבתי עליהן:

מאזדה CX-5

סוזוקי S-Cross

יונדאי טוסון

קיה ספורטאז' (?)

סקודה קארוק (?)

הייתי שמח לדעת אם יש סיבה מסוימת להתרחק מאחד מהדגמים שמניתי, ואם יש דגמים אחרים שפספסתי וגם יכולים להתאים אז אשמח לשמוע.

תודה!

פורסם

אני הייתי מצרף לרשימה את הסובארו XV (או בשמו השני קרוסטרק) אשר עונה על הדרישות ומסתמן כאהוב מאוד בקרב הגיל השלישי. מנגד עלות האחזקה שלו מעט יותר גבוהה עקב מערכת 4x4. 

ממליץ בחום לקרוא את השרשור הזה, שכן הוא דן בנושא דומה מאוד ואולי תוכל להפיק ממנו תובנות:

• אהבתי 1

פורסם

אני אתחיל בלהודות לשניכם! על המענה, וכן להתנצל על הבורות הכללית שלי.

ראינו ביד2 יונדאי טוסון שנראית מעולה על הנייר, אבל יש כמה סימני שאלה שהייתי רוצה לשמוע דעה לגביהם:

1. המחירון שלה הוא סביבות 127.5 (לוי יצחק), אבל היא מפורסמת ב-119.9 (לפי יד 2 המחיר ירד מ-124). ראיתי במדריך על רכישת רכב מיד 2 פה בפורום שגם מחיר נמוך מהמחירון יכול להיות דגל אדום אז שאלתי את המוכר (סוכנות רכב, לא אדם פרטי), והתשובה הייתה "עשינו מבצעים...". האם דגל אדום?

2. לפי המודעה, הרכב יד 1 פרטית; המודעה מפורסמת ביד2 בדיוק חודש (מ-19.4), אבל הורדתי דו"ח בלקר ובו כתוב שהרכב נמצא בבעלות סוחר בחודשים אוגוסט, ספטמבר 2025, ואז היה בבעלות פרטית בספטמבר 2025, ואז חזר לבעלות סוחר באפריל 2026. לי זה נראה קצת משונה, שהרכב הגיע למגרש של הסוכנות באוגוסט, חזר להיות פרטי ואז חזר שוב למגרש... אבל כאמור, אני לא מומחה גדול (או קטן בנושא). האם דגל אדום?

3. שאלה על הדגם - מדובר על דגם פנורמיק 2 ליטר. אהבנו את הצורה, הגודל (וכמובן מדובר ביונדאי), אבל קראתי פה קצת בפורום וראיתי קצת תלונות על האמינות של הטורבו והגיר. כמה זה נורא?

תודה שוב!

פורסם

דגם ה-2 ליטר ללא טורבו, ועם גיר פלנטרי לא בעייתי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני שעה, zvit כתב:

דגם ה-2 ליטר ללא טורבו, ועם גיר פלנטרי לא בעייתי.

תודה, באמת לא הצלחתי להבין ברשת האם הדגם הזה הוא עם המנוע והגיר הבעייתיים או לא. האם אתה רואה משהו בעייתי בנושא המחיר הנמוך (ביחס למחירון) והתקופה שהרכב הספציפי הזה נמצא בשוק (אצל סוחרים..)?

לפני שעה, david3692 כתב:

ממליץ על הסוזוקי scross. היא גם נחשבת אמינה, גם החלפים לא יקרים (יחסית לשאר) וגם ביטוח זול. 

זאת אופציה ממשית, הבעיה היא שאני נוהג על סוזוקי כזאת, ואם נבחר ללכת עליה אז ככל הנראה הם יעדיפו פשוט לקחת את שלי ושאני אקנה חדשה למשפחה שלי.

לפני 23 שעות, zvit כתב:

קיה סלטוס 0 ק"מ יכולה להיות אופציה מעניינת  עלותה 140K.

מעניין מאוד - האם היא נחשבת אמינה?

שוב תודה לכולם

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...