Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה שואל אותי?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

@OT86אהלן

גדלתי במשפחה של 5 ילדים

אחד ההורים עבד בתוך העיר והשני בהסעות לעבודה מחוץ לעיר ככה שהנסיעה הייתה כמעט 100% בתוך העיר, מלא נסיעות, הרבה ילדים.

איך זה אצלך?

אתה נוהג בינעירוני או עירוני?

פורסם

עיקר הנסיעות שלי בתוך העיר, גם לעבודה בעיר השכנה

אשתי נוסעת יותר בבין עירוני והיא ככל הנראה תיקח את הפורסטר

• רעיון טוב! 1
פורסם

האם בדקת פשוט אפשרות של לקחת כסאות בטיחות צרים וכך להגדיל את מגוון הרכבים שמתאימים? ה-SlimFit LX3 של גרקו הוא כסא מצוין מבחינת בטיחות, והכי צר בקטגוריה. כל הקונספט שלו זה שתוכל להכניס 3 כאלה במושב האחורי של רכב רגיל (אם כי לא יצא לי לבדוק את זה אישית). קח בחשבון גם שמבלי לזלזל במה שמיץ פטל כתב, הילד הבכור עוד שניה יכול לעבור לבוסטר פשוט (טכנית - כבר עכשיו יכול), לבחור היום רכב לפי רוחב שאתה צריך לשנה הקרובה גג זה קצת בזבוז בעיניי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מכיר את הגראקו וגם מחזיק באחד כזה בכל אחד מהרכבים

הגדולה יכולה לעבור לבוסטר רק שעם הכיסאות בצדדים אני לא בטוח כמה נוח יהיה להגיע לסגור את חגורת הבטיחות.

פורסם

מסכים שכיסא צר זה פתרון טוב מעולה. המאזדה cx 5 מעולה כשמפחתית מבחינת איכות נסיעה, אבל צרה בכיסאות גדולים. כיסאות קטנים יפתרו לך את הבעיה. צריכת הדלק תהיה לא להיט אבל גם לא נוראית.  

אצלי בקודיאק, שכן נכנס כיסא בטיחות באמצע, זה בדחיקה, אלא אם הוא צר או בוסטר ואז בלי בעיה. יש גם עוד שני מושבים מאחורה שיודעים להכיל בוסטר אז לא בעיה (על חשבון הרבה תא מטען), אבל בקארוק אין אותם. צריכת הדלק עם המנוע 1.5 היא 1:14 בנסיעה סבירה של אדם סביר (לא סבתא ולא חזק). מניח שבקארוק יהיה קצת יותר טוב בגלל היעדר משקל. 

עוד שיקול מעניין זה רכבים שהם עם שורת מושבים שלמה מאחורה כמו סיטרואן קרוס אבל אמרת שאתה נגד הצרפתיות. 

יש גם רכבי עבודה כמו ברלינגו וכו. כמובן שרכב לא הכי נעים לנסיעה, אבל כמשחתית הוא מרווח ובסדר. 

אני גם מסכים שרכב "מנהלים" שהוא לא ג׳יפ ייתן לך מענה טוב. סופרב או מאזדה 6 או משהו כזה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 17 שעות, PASHUT כתב:

נכנס שלושה כיסאות שלמים מאחורה, כמו גם שלושה מבוגרים בנחת

צריך לבדוק. הרבה פעמים הצורה של הכיסא לא ישרה, יש הרבה תמיכה צידית שגוזלת מקום ואז קשה להכניס 3 כיסאות.

לפני 3 שעות, chrono כתב:

מבלי לזלזל במה שמיץ פטל כתב, הילד הבכור עוד שניה יכול לעבור לבוסטר פשוט (טכנית - כבר עכשיו יכול), לבחור היום רכב לפי רוחב שאתה צריך לשנה הקרובה גג זה קצת בזבוז בעיניי.

טעות גדולה להשתמש בבוסטרים הקטנים האלה. ילד צריך לשבת על בוסטר מלא כולל הגנת צד על הראש ומוביל לחגורה שתהיה על הכתף.

הניסיון שלי ממש לא מעודכן, הילדים שלי כבר גדולים. בזמנו שהיו קטנים לא התפשרתי על בוסטרים בגודל מלא. לא רציתי שום מיניואן או ג'יפ והתעקשתי על BMW, משימה לא פשוטה מאחר וצורת המושב האחורי פחות מתאימה לדחיסת 3 מושבים. עשיתי התאמה בחגורות הבטיחות והצלחתי בכל זאת.

לא אציע לך רכב ספציפי, רק מספר נקודות למחשבה:

1. 15000 ק"מ שנתי זה לא הרבה, שצריכת דלק צריכה להיות שיקול משמעותי. תקנה רכב נוח.

2. אם הבנתי נכון, הפורסטר נשארת והיא מתאימה לנסיעה בהרכב מלא של 2 הורים ו3 ילדים. לכן אפשר לבחור להשתמש בה תמיד כשנוסעים בהרכב מלא. ואילו הרכב השני ישמש לנהג + 3 ילדים לכל היותר. אם ילד אחד ישב מקדימה (בתוך בוסטר כמובן) זה פותח לך אפשרות למעשה לכל רכב 4/5 מקומות שתרצה.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

באטקה לדעתי יכנסו, לא זוכר אם היתה לי אטקה כחלופי עוד כשהיו לי 3 כסאות מלאים.

כסאות זה זול לעומת רכב. ויש בארץ שני תקנים, שזה יתרון ענק כי יש מבחר ענק בהנחה שיש יבוא...

אני משכתי עם 3 כסאות אצריקאים עם חגירה פנימית כי זה בעיה עם חגורות ובוסטרים.

אחרי זה הגדול היה רק בוסטר או אולי בלי כלום, ונראה לי שהשארתי בכך כלל את החגורה מחוברת והילד היה משתחל אליה...

כיסא מאוד טוב שנראה לי שהביאו לארץ

Diono Radian 3RXT 

רכב כמו 5008 עם 3 מושבים נפרדים בשורה 2 , גם סיטרואן C5 aircross אמורים לעזור משמעותית, כי אפשר לכוון כל כסא בנפרד.

• אהבתי 1
פורסם

מצאתי אטקה עם נתונים טובים ואפשרות לטרייד אין באחת מהחברות הגדולות ועם קשרים בהנהלה הבכירה

לפי הג׳מיני היא עדיפה מבחינת מקום מתוך הדגמים שרשמתי בהודעה הראשונה

מחכה לראות את הרכב הספציפי

פורסם

בהצלחה. אחלה רכב מאוד נעים ונוח. 

תבדוק אם טופל ביבואן או אצל חברת הליסינג.

אם בליסינג תיקח ישר לטיפול, החלפת שמן/פילטר ותוסף ניקוי פיח שמתאים למנועי הזרקה ישירה (המזרקים מאוד רגישים לפיח, גם השסתומים אבל הם לא ניתנים לניקוי בלי פירוק סעפת). 

תוודא היסטוריה של הגיר, האם הייתה תקלה במוח גיר, האם תוקן וכו'. החלפה עולה כ-11 אלף שקלים לכן חשוב לוודא. אם לא הייתה, קח בחשבון שבסיכוי מסוים עלולה לקרות אצלך. 

• רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מניסיון של חבר עם cx5 ושלושה ילדים בגילאים 0-5, קנה 3 כיסאות של גרקו slimfit ופתר את הבעיה. 

באופן אישי, אני גם חושב שרכב 7 מקומות עדיף במקרה כזה.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני 9 שעות, גולדן191 כתב:

השאלה איך הגיר של האטקה והאם יש כאן סיכון אחרי X ק"מ בגלל הגיר..

כמו כול dsg יש סיכוי, בגלל זה צריך לבדוק מה הוחלף אם בכלל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 14 שעות, amosbmw כתב:

עשיתי התאמה בחגורות הבטיחות

אפשר הסבר ?

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם
ציטוט
לפני שעה, yulianx כתב:

כמו כול dsg יש סיכוי, בגלל זה צריך לבדוק מה הוחלף אם בכלל.

המתמודד כרגע בן שנתיים עם פחות מ-30,000 ק״מ

ברור שהסיכוי קיים בטח ברכב מליסינג, אבל הוא נמוך ובכל מקרה תעשה בדיקה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...