Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

^

מה

זה

שייך

?

מה זה שייך למה שכתבתי? בנאדם שואל משהו ספציפי, ואתה נותן את אותה עצה כל פעם, כאילו שזה מה שיפתור לו את העניין שעליו פנה מלכתחילה.

ולא, זה שאתה יכול לא אומר "כל אחד יכול" (וואלה, גם אם הכנופייה כתבו את זה, לא אומר שזה נכון). או רוצה, או מתאים לו, או בא לו להתעסק.

לא יודע איך להסביר את זה טוב יותר, פרשתי.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

נניח היום הבנאדם הפסיד 600 ש"ח כי הלך למוסך X ולא למוסך Y

ישב ביוטיוב שעה פה, שעה שם, שעתיים פה, שעתיים שם, יקנה מה שצריך, נניח הוא בן 35, יטפל עד גיל 55, ותחשב כמה כסף הוא חסך ביחס ל 600 שהפסיד.

שישחרר את ההפסד. להסתכל הלאה. לקחת את ההפסד ולחסוך בעתיד.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • רעיון גרוע 2
פורסם
לפני 57 דקות, yohai71 כתב:

אם אתה לא יכול לעזור, לא חייבים לענות. יש מספיק גולשים פה בפורום שיש להם מה לתרום לשאלות ספציפיות. כל מה שמסביב סתם מספים את הפורום, וחבל.

במקרה הזה, לא בטוח שיש איך לתרום, אם הוא לא מעלה חשבונית, או אם החשבונית מבולגנת.

אני תורם בזה שאני אומר - שחרר את ההפסד. תחסוך כסף על טיפולים בעתיד. תייצר לימונדה מהלימונים.

פורסם
לפני 4 שעות, גולדן191 כתב:

נניח היום הבנאדם הפסיד 600 ש"ח כי הלך למוסך X ולא למוסך Y

ישב ביוטיוב שעה פה, שעה שם, שעתיים פה, שעתיים שם, יקנה מה שצריך, נניח הוא בן 35, יטפל עד גיל 55, ותחשב כמה כסף הוא חסך ביחס ל 600 שהפסיד.

שישחרר את ההפסד. להסתכל הלאה. לקחת את ההפסד ולחסוך בעתיד.

מה זה קשור?

רוב האנשים מסביבי אני לא רוצה שיקחו מפתח ויסובבו בורג אחד ברכב.

מתוך המעט, אלו שיש להם גם את היכולת, ההבנה וההכשרה - הרוב פוחד פחד מוות.

אז אתה בא ומטיף למישהו שאתה לא יודע מה היכולות שלו, מה ההבנה שלו, אתה בכלל לא מכיר אותו - וקבעת שזה מה שהוא צריך לעשות ועוד נתת לו הסללה ל-20 שנה הקרובות?

שחרר,

זה לא נדרש.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 6 דקות, פריג'י כתב:

רוב האנשים מסביבי אני לא רוצה שיקחו מפתח ויסובבו בורג אחד ברכב.

הסוד הוא להתחיל מקטן...

אתה פותח משהו קל, סוגר, מתאמן, ובסוף אחרי כמה פעמים אתה צובר בטחון גם ללכת על דברים יותר מסובכים..

אף אחד לא מתחיל מלהחליף רצועת אלטרנטור.. מתחילים מפילטר מזגן, פילטר אוויר, וכן הלאה.. 

אף אחד גם לא מתחיל מפלאגים.. מתאמנים על הקל..

פורסם

גולדן אתה מפספס את הנקודה שמנסים להעביר לך,

רוב האנשים לא מעוניינים בכלל לנסות להתעסק עם הרכב בעצמם-

זה שזה מתאים לך ( וגם לי ) לא משליך על הכלל,
ואין מה "לדחוף" את זה לכל בן אדם שהתייעץ לגבי נושא כזה או אחר בפורום,

אלא אם ספציפית הוא ביקש עזרה לגבי איך לטפל לבד,
כאן ( ובשרשורים רבים אחרים ) זה לא המצב - ולכן זה לא רלבנטי לנושא השרשור.

• רעיון טוב! 3
פורסם

אני לגמרי עם פריג׳י. תתעסק עם דברים שבהם אתה מתמקצע, ואל ללתעסק עם דברים אחרים. גם בבית, למדתי מה אני יודע לעשות ומה לא. למשל, בחשמל אני לא נוגע. (קוריוז - לנו יש חוק החשמל, קראתי שבאוסטראליה יש חוק דומה, אבל עוד יותר נוקשה - אתה חייב חשמלאי אפילו כשאתה צריך להחליף נורה, אם אתה נתפס עושה משהו עתמאית אתה גם מאבד את הביטוח וגם חשוף לסנקציות פליליות).

אז אני התמקצעתי בדברים אחרים כדי שלא תהיה לי בעיה לשלוף 300 ש״ח ולשלם לחשמלאי או למכונאי.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, sperial כתב:

אתה חייב חשמלאי אפילו כשאתה צריך להחליף נורה

אתה רציני? להחליף נורה? כאילו, נורה רגילה?

אתה בטוח בזה?

פורסם

אפילו אגס עם חיבור אדיסון.

לא קראתי את החוק האוסטרלי, אלא נתקלתי בסיפור בכמה מקומות. בעקבות השרשור הזה הלכתי לבדוק. אז זה לא נכון, אבל חלק מהמקורות טוענים שיש בסיס לטענה - זה היה החוק עד שהשתנה ב-1998.

אגב, בחוק החשמל הישראלי אין החרגה כזו, אבל, בכל זאת, המוסד לבטיחות ולגהות פרסם היתר להחליף נורות במפעל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 דקות, sperial כתב:

אגב, בחוק החשמל הישראלי אין החרגה כזו, אבל, בכל זאת, המוסד לבטיחות ולגהות פרסם היתר להחליף נורות במפעל.

זה מובן לי וראיתי במו עיניי חשמלאי מגיע להחליף נורות במעבדה, כשעבדתי במעבדה במפעל.

זה גם טוב לכל הצדדים, וגם לחשמלאי שיהיה לו קצת תעסוקה, אני בטוח שיש לו שם שעות מתות בכמויות.

פורסם

אני לא חושב שנכון להכווין אנשים לטפל לבד ברכב בלי להכיר אותם. אבל גם קיצוניות התקינה כמו שיש כאן, מיותרת לגמרי. בארה"ב כל אחד יכול לטפל ברכב שלו, ואתה לא רואה שם יותר תאונות באופן מובהק מאשר בישראל. שלא לדבר על כך שטענה כמו "אני לא רוצה שישראלי ממוצע ייגע באוטו שלו" גוררת באופן מאוד טריוויאלי את האמירה שאני לא רוצה שמכונאי ממוצע ייגע במכונית שלי, מעדיף לדעת בדיוק מה קורה שם.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לפות''ש: מרפרוף על העבודה שביצעו, הערכתי האישית שאמור היה לצאת סביבות 2300 עם מע''מ, במוסך סביר וסטנדרטי.  אם אתה מרגיש שלקחו מחיר גבוה  יותר- הייתי פשוט מחליף מוסך מכאן ולהבא.

הכמה אלפים שהפסדתי ממוסכים לא טובים בשנים האחרונות גרמו לי לצבור נסיון איך אומרים? 'החיים הם בית הספר הכי גדול'.. 

כבר יצא לי לראות מוסך חצוף בתלפיות שנחשב ''אמין ומומלץ'' שלקח לבחור תמים 1050 על טיפול 10 קטן, שמן ושלושה פילטרים..  שזה בערך פי שניים מהמקובל, ומאז אני יודע לבדוק מראש [ומשתדל גם למוסך שכבר מכיר אותי מהעבר ולא ידפוק לי פוילע שטיק].

משתדל לעזור

פורסם

מוסכים גם מחליפים בעלים או מנהלים, זה יכול להביא לשינוי התנהלות.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, PASHUT כתב:

כבר יצא לי לראות מוסך חצוף בתלפיות שנחשב ''אמין ומומלץ'' שלקח לבחור תמים 1050 על טיפול 10 קטן, שמן ושלושה פילטרים..  שזה בערך פי שניים מהמקובל

בב"ש אני מכיר 2 מוסכים, אחד יבואן מורשה של פיג'ו ואחד כללי שנחשב טוב.

היבואן לוקח מחיר כמו שציינת, ומציין בהצעת המחיר ובחשבונית מס שמדובר בשמן טוטאל מקורי.  במוסך הכללי לוקחים 700 ואני מדבר על שנת 2023, לא שמים טוטאל, יכול להיות שהיום עולה יותר. אז לא פי 2 מהמקובל.

כמו כן, ב"ש נחשבת לעיר זולה מירושלים ככה שזה בכלל לא פי 2 מהמקובל.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...