Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר, אתה יכול להמשיך, בתכלס, בצורה שבה אתה מסביר את הדברים, קיבלת מראש הצעת מחיר, אישרת אותה, ולאחר שהעבודה בוצעה והכסף שולם, נזכרת שאפשר לקבל ״second opinion” .

יכול להיות שבמקום אחר היית משלם פחות, ויכול להיות שיותר, מה זה משנה עכשיו? אם אתה מרוצה מהעבודה, זה ששילמת (לדעתך) קצת

יותר, שווה את זה. יש מקומות וסיפורים על נוכלים אמיתיים, כאלה שהיו מנסים להוציא ממך ערימות של כסף בכל מיני תואנות שווא, הפרש כמו שאתה מתאר פשוט לא מסתדר עם הקביעה שגנבו אותך.

זה כמו שמישהו יפתח פוסט על שמן קנולה שברמי לוי נמכר ב9.90 ובשופרסל ב12.90.

הפרש שנובע מעלות תמחור לא ניתן להצגה כעסק שגונב אותך. חבל על האנרגיה שלך. 

לא מרוצה מהמוסך? תעבור לאחד אחר. במקרה שתיארת, להגיד שעשקו אותך, לא מתחבר עם המציאות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם (נערך)

"שמן קנולה שברמי לוי נמכר ב9.90 ובשופרסל ב12.90 " אתה דמגוג קטן אתה משווה הפרש של 3 שקלים ל 1000 - 1150 שקל ? והייתי לחוץ כי הרכב משרת נכה ונדלק לי נורה צהובה מנוע ולא יכולתי לטייל בין מוסכים והאמנתי לו כי אמרו לי שהוא בסדר ואמין ושהוא נתן לי את המחיר אמרתי לו שזה גבוה אבל הוא אמר שזה המחיר ולחץ עלי ואמר " נו אין לי זמן יש לי הרבה עבודה אתה רוצה או לא ? " הפעיל לחץ ונאלצתי להסכים כי מה הסיכוי שהוא ירמה אותי ? והוא רימה חשבתי אולי אלה באמת המחירים ובאינטרנט זה טעות ושבדקתי שוב אחרי העבודה ראיתי שה 3 אלף שקל שהוא לקח לי לא תואם למחירים שבאמת בשטח , הנה כרגע יש לי בעיה בתושבת שמאל ותחתונה לא בעיה קריטית אז יש לי זמן לבדוק מחירים ואף אחד לא יכול לחרטט אותי אבל שאתה לחוץ וזה SOS זה לא דומה בכלל " אישרת את המחיר " וגם אם אני מאשר הוא יכול לגנוב אותי ? לרמות אותי ? בשביל זה יש משרד התחבורה הוא לא מוסך בעזה אתה יכול לאשר גם תיקון של 5000 שקל וגם 10 אלף שקל זה אומר שהוא יכול לרמות ? 

עריכה אחרונה על ידי Schweppes
פורסם

שוופס,

אולי פשוט תעלה סריקה של החשבון, תוך טישטוש/מחיקה של פרטים מזהים.

זה מה שבדרך כלל עושים כאן בדיונים כאלה. (כבר בהודעה הראשונה).

אתה נשמע פגוע, זה כבר הבנו .

תן משהו שאפשר לנתח בצורה קרה. (כלומר סריקה של הקבלה)

הדיון חוזר על עצמו, בלי להתקדם לשום מקום.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

תעלה חשבונית עם טשטוש פרטים, רעיון מעולה.

כתבתי לך ואני מזכיר שוב, אם לך היה עולה החלקים X ושילמת במקום 3X זה המחיר על הצד הגבוה והמעצבן, אבל לא תקבל כסף חזרה אני חושב.

אני קונה שמן, שייבה, פילטר שמן, פילטר אוויר, פילטר מזגן, ב X מטפל לבד או עם חבר וזה נשאר עלות של X. (כל הציוד - מפתחות ראצ'ט, בוקסות, בוקים, ג'ק, מברג, נניח לא נכלל בחישוב כי מדובר בציוד שמשמש הרבה שנים קדימה וגם שימש לכל מיני פרויקטים אחרים)

אם לא הייתי קונה כלום והולך למוסך כללי , שנהיה יקרן בשנים האחרונות, הייתי משלם 2.7X.

במוסך יבואן אולי 3.5X.

לפני 6 שעות, chrono כתב:

עזוב, גולדן - מפריע לך העניין של השעה? אתה חושב שאתה עובד יותר מהר? אז תתייחס לזה כאל יחידת בסיס, שהקשר שלה לזמן הוא מקרי בלבד. היצרן קבע שלהחליף שמן זה חצי יחידת בסיס, ולהחליף תרמוסטט (כולל ריקון ומילוי של נוזל קירור) זה 2 יחידות תקן, כי לדעתו זה לוקח פי 4 יותר זמן מהחלפת שמן. אתה בא למוסך א', והוא לוקח 300₪ ליחידת בסיס, ומוסך ה' לוקח 400₪ ליחידת בסיס. שניהם יכתבו שהחלפת שמן פלוס החלפת תרמוסטט זה 2.5 יחידות בסיס, אבל אצל אחד זה יעלה 750₪, ואצל אחר - 1000₪. אולי המוסך היקר יותר הוא עם מוניטין טוב יותר, אולי הוא מגיש קפה איכותי בזמן שאתה ממתין, ואולי הוא פשוט עובד מהר יותר וכך חוסך לך זמח. אבל בזכות זמן התקן, אתה יודע שההבדל במחיר נובע *רק* מההבדל במחיר לשעת עבודה (יחידת בסיס) שמופיע על הקיר בכל אחד מהמוסכים. אין לך חשש (תיאורטית) שתלך למוסך הזול יותר, ובסוף תצא עם מחיר כולל יקר יותר כי הוא מתמחר את אותה העבודה ביותר יחידות בסיס - אסור לו.

השאלה שלי האם היצרן קבע שלהרים את האוטו על ליפט ואז להחליף שמן + פילטר שמן כולל או-רינג + פילטר אוויר + פילטר מזגן + למלא נוזל מגבים עד הסוף על חשבון הבית, האם זה באמת לוקח שעה או שיש שם איזה מנהל פיתוח עסקי כלשהו שהתערב בזה ואמר שצריך להרים כלפי מעלה בצורה משמעותית? כי בסופו של דבר, ליצרן יש אינטרס שגם היבואן ירוויח יותר כסף.

יש לי הרגשה שהתערב פה בתקן הזה של שעה לטיפול שנתי מנהל פיתוח עסקי בצורה אגרסיבית ביותר, כי מי שקנה פיג'ו 208 הוא כבר לקוח שבוי. ז"א, נניח הוא מישהו מהשורה הוא שואף להחזיק אותו 7 שנים? ונניח הוא רוצה רק מוסך יבואן, או מוסך שמכיר פיג'ו טוב, הוא ישלם את השעה עבודה הזו. הוא לא עוצר לחשוב האם זה באמת שעה או לא, אני פשוט ביצעתי טיפול שנתי פעמיים לבד וגם החלפתי פילטרים בין לבין (מסיני לאירופאי למשל, בזכות הפורום העפתי את הפילטרים מעליאקספרס)

אם מישהו שם 120K ש"ח על פיג'ו 208 חדשה מתישהו, נניח ב 2020, נניח שזה המחיר, הבדל של 175 ש"ח חצי שעת עבודה זניח ביחס לסכום הכללי.

לדעתי ככה המנהל פיתוח עסקי רואה את זה. ולכן זה המחיר.

כשאני מחליף פילטר אוויר + פילטר מזגן אני עובד רגיל, לא מהר מדי.

פילטר שמן אמנם החלפתי רק פעם אחת, ואת האו-רינג היה לי קשה להוציא, חבר עזר לי עם מברג שטוח. (עשיתי את כל התהליך לבד, הוצאתי את הפלסטיקה למעלה, הגעתי עם מפתח חצי אינץ' עם מאריך, פתחתי את הפלסטיק של הפילטר, הוצאתי את הפילטר, שמתי חדש, כולל להחזיר הכל למקום לקח לי גג 10 דקות) 

היום יש לי את הכלי הזה עם השפיץ שיוציא את האו-רינג.

הערכה שלי בעבודה לא מהירה לוקח חצי שעה לכל התהליכים של טיפול שנתי קטן.

אולי 35 דקות כי מחכים שרוב הטיפות של אגן השמן יצאו.

אני די בטוח שאם תתן ל-100 מכונאים לעשות את זה, התהליך יקח סה"כ 35 דקות במקרה הרע.

לכן אני חושב שמעורב פה לפחות מנהל פיתוח עסקי אחד.

אבל אני לא בטוח שאנחנו יכולים לדעת האם מעורב בקבלת ההחלטות מנהל פיתוח עסקי או כמה, כי אנחנו לא עובדים ביצרן רכבים, בארץ אין כזה, ואם היה גם בטח היינו חתומים על סודיות.. אבל לך תדע.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Schweppes כתב:

"שמן קנולה שברמי לוי נמכר ב9.90 ובשופרסל ב12.90 " אתה דמגוג קטן אתה משווה הפרש של 3 שקלים ל 1000 - 1150 שקל ? והייתי לחוץ כי הרכב משרת נכה ונדלק לי נורה צהובה מנוע ולא יכולתי לטייל בין מוסכים והאמנתי לו כי אמרו לי שהוא בסדר ואמין ושהוא נתן לי את המחיר אמרתי לו שזה גבוה אבל הוא אמר שזה המחיר ולחץ עלי ואמר " נו אין לי זמן יש לי הרבה עבודה אתה רוצה או לא ? " הפעיל לחץ ונאלצתי להסכים כי מה הסיכוי שהוא ירמה אותי ? והוא רימה חשבתי אולי אלה באמת המחירים ובאינטרנט זה טעות ושבדקתי שוב אחרי העבודה ראיתי שה 3 אלף שקל שהוא לקח לי לא תואם למחירים שבאמת בשטח , הנה כרגע יש לי בעיה בתושבת שמאל ותחתונה לא בעיה קריטית אז יש לי זמן לבדוק מחירים ואף אחד לא יכול לחרטט אותי אבל שאתה לחוץ וזה SOS זה לא דומה בכלל " אישרת את המחיר " וגם אם אני מאשר הוא יכול לגנוב אותי ? לרמות אותי ? בשביל זה יש משרד התחבורה הוא לא מוסך בעזה אתה יכול לאשר גם תיקון של 5000 שקל וגם 10 אלף שקל זה אומר שהוא יכול לרמות ? 

אני לא לוקח צד של אף אחד, רק מנסה להסביר לך, שאם הגעת למקום מסוים כדי לקבל שירות מסוים, וידעת מראש מה העלויות שאתה צפוי לשלם עבור השירות שאתה מבקש, והגעת למסקנה באותו הרגע שזה מתאים לך, אין לך סיבה לבוא אח״כ ולהתלונן. אם המחיר ששילמת היה גבוה בצורה לא פרופורציונלית זה סיפור אחר, במקרה שתארת למיטב הבנתי אין שום בעיה. אף אחד לא עקץ אותך. אף אחד לא רימה אותך.

ההרגשה שלך היא שלך ואי אפשר לקחת ממך, אבל תבין שלא קרה שום דבר פסול. 

מוסך X מתמחר את העבודה בצורה מסוימת, ומוסך Y מתמחר יותר גבוה/נמוך. לא רימו אותך. 

ההפרש שנתתי כדוגמא הוא אמנם בשקלים בודדים, אבל מתאר הפרש של כ-30% במחיר המוצר. במקרה שלך ההפרש אפילו נמוך מזה (לפי מה שאתה כתבת).

לא קרה שום דבר לא תקין, שילמת מחיר מוסכם מראש עבור שירות שדרשת.

המחירים שאתה ״מוצא״ בחיפושים באינטרנט לפעמים לא תואמים את המחירים בשטח, יכול מאוד להיות שהם לא מעודכנים, או שמפורסמים על מנת ״למשוך״ את הלקוח לבית העסק, ואז כבר יקבל את כל ה״אלמנט״.

עריכה:

גולדן, גם אני מבצע לרכב שלי טיפולי החלפת שמן בעצמי. חוסך מאות שקלים על כל טיפול. אבל כשבעל רכב מגיע למוסך לצורך ביצוע עבודה כלשהי, ברור ומובן מאליו שישלם יותר מאשר היה עושה זאת בעצמו. למוסך יש הוצאות, ואחרי כל ההוצאות הוא גם צריך להרוויח. אם לא ירוויח לא יהיה קיים.

עריכה אחרונה על ידי צ'ופצ'יק
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

מסכים איתך במאה אחוז, לכן כתבתי לו, אם היית קונה את החלקים ב-1,000 ש"ח ומטפל לבד, זה היה המחיר. כמובן שהיית גם צריך להשקיע זמן ללמוד איך לעשות את זה, לא בטוח שזה פשוט כלל.  בפועל שילמת במוסך 3,000 ש"ח על חלקים+עבודה אין לך מה להתלונן אני חושב.

(מוסך מרוויח גם על החלקים וגם על העבודה כמובן)

טיפול שנתי:

היית משלם 300 על חלקים ומטפל לבד, לעומת במוסך כאשר היה עולה לך 800 ש"ח על חלקים+עבודה. X ובערך 3X.

פורסם (נערך)

שבמוסך לא מוכנים לרשום חלק חלק כמה עולה מקורי / חליפי / עבודה / מע"מ זה כבר מדליק אור אדום , כל העירבוב של החלקים והעבודה כמקשה אחת זה נטו כדי להטעות את הלקוח שלא יבין את החישוב , הייתי בכמה מוסכים הראתי להם את הקבלה הם צחקו עלי אמרו לי שככה לא מוציאים קבלה המזל שלי שהוא רצה שאני אשלם לו " שחור " אמר לי שזה בשבילי שיהיה לי זול יותר אבל לא הסכמתי הייתי צריך לשלם רק 2480 הוא ניסה לשכנע אותי ואני שמח שלא הקשבתי לו לא סתם הוא רצה "שחור" שאני לא יוכל להתלונן , בכל מקרה אני אעדכן בקשר לתלונה / קבלה

עריכה אחרונה על ידי Schweppes
פורסם
לפני 6 שעות, Schweppes כתב:

אם אני אתלונן עליו במשרד התחבורה הוא יתקשר אלי על 4 ויחזיר לי כסף בזה אני בטוח 

יאללה, תגיש תלונה ונראה - באמת יהיה מעניין לשמוע אחרי כן, כמה כסף הוחזר לך.

לפני 4 שעות, גולדן191 כתב:

מסכים איתך במאה אחוז, לכן כתבתי לו, אם היית קונה את החלקים ב-1,000 ש"ח ומטפל לבד, זה היה המחיר

תשמע, אתה תמיד נותן את העצה הזו ושוכח שלא לכולם (למעשה לרוב) זה לא מתאים. לא כולם רוצים/יכולים/כשירים לבצע תחזוקה עצמית ברכב שלהם, ואפילו אתה העדת שהסתבכת בטיפול והיית צריך חבר שיחלץ אותך. מה אם לא היה לך חבר כזה?

ובכל מקרה, זה לא ”או שתשלם מחיר מופקע, או שתטפל לבד”. יש גם אופציה למחיר נמוך יותר אחרי סקר שוק והצעות מחיר. ואם, כמו פות”ש, אתה לחוץ לטפל בזה הרגע ובטוח שאין לך אפשרות לסקר שוק, תאכל את החרא ותשלם. מה לעשות.

• רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 7 שעות, Schweppes כתב:

אתה בכלל קראת את מה שכתבתי ? או שאתה ליצן ?

לא, הוא לא ליצן.

תגיד - למה בקבוק קוקה קולה של ליטר וחצי עולה יותר מבקבוק שוופס באותו נפח, ולמה בקבוק קיסטל עולה פחות? כי אנשים שתפקידם לתמחר את המוצרים שקלו את האפשרויות כדי להגיע למכסימום מכירות. כך גם בעל המוסך. אם אין לו מתחרים בסביבה, או אם יש לו מוניטין מקצועי טוב הוא יתמחר יותר גבוה - עד שיגיע למצב בו הלקוחות בורחים לעיר אחרת. בדיוק כמו שופרסל כשיש או אין לידו רמי לוי. שופרסל יתמחר יותר גבוה משום שהחנות יותר מסודרת או כי הקופאיות שלו יותר יפות. אתה, הלקוח, תחליט איפה אתה קונה את השוופס שלך.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, yohai71 כתב:

תשמע, אתה תמיד נותן את העצה הזו ושוכח שלא לכולם (למעשה לרוב) זה לא מתאים. לא כולם רוצים/יכולים/כשירים לבצע תחזוקה עצמית ברכב שלהם, ואפילו אתה העדת שהסתבכת בטיפול והיית צריך חבר שיחלץ אותך. מה אם לא היה לך חבר כזה?

אני לא בדיוק נותן לו טיפ לטפל לבד, אני פשוט עושה "גימלון" מטיפול שנתי.

טיפול שנתי למישהו שקונה הכל ועושה לבד (מזניחים את עלות הראצ'טים והבוקסות) עולה X

אם תלך למוסך בלי חלקים והם יעשו לך תשלם כ 3X (גם במוסך שיש רק פקידה אחת ואין יועץ שירות)

אם היה עולה לו 1K

שילם 3K

זה לא שהוא יצא כזה פריאר. המוסך הרוויח עליו גם על החלקים וגם על העבודה. כמו טיפול שנתי.

אתה צודק, אמנם את כל העבודות שלי לאחרונה ביצעתי ללא עזרת החבר, זה שיש לי חבר נתן לי בטחון.

לפני 6 שעות, Schweppes כתב:

שבמוסך לא מוכנים לרשום חלק חלק כמה עולה מקורי / חליפי / עבודה / מע"מ זה כבר מדליק אור אדום , כל העירבוב של החלקים והעבודה כמקשה אחת זה נטו כדי להטעות את הלקוח שלא יבין את החישוב , הייתי בכמה מוסכים הראתי להם את הקבלה הם צחקו עלי אמרו לי שככה לא מוציאים קבלה המזל שלי שהוא רצה שאני אשלם לו " שחור " אמר לי שזה בשבילי שיהיה לי זול יותר אבל לא הסכמתי הייתי צריך לשלם רק 2480 הוא ניסה לשכנע אותי ואני שמח שלא הקשבתי לו לא סתם הוא רצה "שחור" שאני לא יוכל להתלונן , בכל מקרה אני אעדכן בקשר לתלונה / קבלה

פעם הבאה תתייעץ איתנו ונמליץ לך על מוסך.

פורסם

@גולדן191 החישוב שלך שגוי.

אם היה מטפל לבד היה משלם תמורת

חלפים

כלי עבודה

זמן ללימוד הפעולה

זמן הפעולה עצמה (שמחוסר ניסיון היה כנראה כמה שעות)

והכי גרוע - נזקים, אם היו נגרמים מחוסר ידע.

וממש לא מובטח שהיה נהנה מהעבודה כמוך.

עכשיו, אנחנו לא יודעים כמה שווה זמנו של הבחור, למרות שלפי מהלך השרשור כנראה לא הרבה מאוד. אבל, עדיין, לא משהו שהייתי מתעלם ממנו.

בניגוד אליך, אני מסופק האם כדאי לעשות כל דבר בעבודה עצמית, מה גם שהתיקונים במקרה זה היו יותר מ״טיפול קטן״. אני בהחלט מסכים עם פות״ש שכדאי לתת למוסך לטפל - זה ישבית אתמרכבו של המכה להרבה פחות זמן - ועבודה שווה כסף, בדיוק כפי שזמנו של כל אחד מאיתנו שווה כסף.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, sperial כתב:

חלפים

כלי עבודה

זניח ביחס לכמה טיפולים שמבוצעים (אם באמת מבוצעים טיפולים שנתיים מהיום עד גיל 60, או אפילו גיל 50, גם החלפים וגם הכלים שקניתי המחיר שלהם זניח כי זה מתחלק בהמון טיפולים)

לפני 5 דקות, sperial כתב:

זמן ללימוד הפעולה

במקרה שלי זה לא קיים, כי בעבודה שעבדתי כשהתחלתי ללמוד על זה, היו הרבה שעות מתות, והיה אפשר לראות יוטיוב.

בהמשך יצא לי להשקיע יותר שעות בלמידה, אבל תכל'ס נהנתי מזה.

אבל את תחילת הדרך (פילטרים והחלפת שמן, למרות שעדיין לא ביצעתי אלא חבר מכונאי החליף לי שמן) ראיתי מהעבודה, היו יותר מדי שעות מתות. קורה.

אם למישהו אין שעות מתות בעבודה והוא לא יכול לראות יוטיוב, שזה כנראה הרוב, שיסתכל על זה כתחביב.

אבל, עזוב, שלא יטפל לבד - אבל שילך למוסך שרפי לין או מישהו מחברי הפורום שמבין עניין ממליץ, וככה לא יתבאס ששילם כ 3K ש"ח על עבודה שאולי יכל לשלם 2.5K ש"ח.

אגב, כרגע אין לי אומץ להחליף תושבת או משהו כזה. לא יודע איפה מניחים בוק או ג'ק כדי לתמוך שם. צריך לחקור על זה כשאצטרך.

פורסם
לפני שעה, גולדן191 כתב:

אני לא בדיוק נותן לו טיפ לטפל לבד, אני פשוט עושה "גימלון" מטיפול שנתי.

למה? בכל שרשור אתה נותן את העצה הזו ולא מבין שהיא טובה לאנשים מאד ספציפיים (ובהודעה מעלי אתה מודה שזה התאים לך סביב שעות העבודה שלך).

ועזוב את זה שהבחור פתח שרשור על בעיה אחרת לחלוטין, שלא קשורה לעצה שאתה נותן. זה פורום ייעוץ, בו אנשים שואלים על בעיות ספציפיות. אתה בעצמך פתחת שרשור "איפה קונים נוזל" - תאר לך שמישהו היה עולה ואומר: "למה אתה מסתבך עם קנייה של זה? לך למוסך ושם יחליפו לך מבלי שתצטרך בכלל להתעסק בזה". אז זו תשובה מתאימה, שקשורה למה ששאלת?

אם אתה לא יכול לעזור, לא חייבים לענות. יש מספיק גולשים פה בפורום שיש להם מה לתרום לשאלות ספציפיות. כל מה שמסביב סתם מספים את הפורום, וחבל.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, yohai71 כתב:

למה? בכל שרשור אתה נותן את העצה הזו ולא מבין שהיא טובה לאנשים מאד ספציפיים (ובהודעה מעלי אתה מודה שזה התאים לך סביב שעות העבודה שלך).

עשיתי על הרכב טיפול שנתי למעט החלפת שמן וכמה עבודות תחזוקה קטנות-בינוניות (פלאגים, רצועת אביזרים, החלפת נוזל קירור, ועוד) . לא הייתי צריך אפילו חילוץ אחד. פעם אחת לא הצלחתי להוציא את האו-רינג אבל אחרי דקה נעזרתי בחבר כי הוא פשוט היה שם (תן לי 5 דקות והייתי מצליח, מקסימום מביא פינצטה מהבית) ופעם אחת יש את הבורג 10 מ"מ הזה של הפילטר אוויר, פשוט היה צריך להחזיק בצד אחד ולסובב צד שני ונגמר הסיפור. כן, הושקעה שם חצי שעה, לא הכרתי את החבר המכונאי אז (לפני שנתיים+)

לא הייתי צריך חילוץ אף פעם. אם לא הייתי מצליח באחד מ-2 התסבוכות שתיארתי, פשוט הייתי נוסע למוסך ומשלם 100-300 ש"ח.

לא הייתי קרוב להצטרך גרר עדיין.

אם אני עשיתי את הפרויקטים שעשיתי, כל אחד יכול. הוא צריך לשבת ביוטיוב שעות, הוא צריך לקנות ציוד, הוא יצטרך כנראה לקנות ג'ק מספריים חדש שתומך בבוקסה, מברגה-מקדחה להרים את הרכב עם הג'ק, הטיפ המוכר שפורסם פה באחד הפוסטים, כמובן לקנות בוקים, הוא אולי יצטרך לדבר עם אנשים פה בפרטי קצת, הוא צריך לקנות מגני ברכיים ולהיעזר בפורום לא מעט, הוא צריך להגדיל ראש, אבל כל אחד יכול.

ההגדרה שלך של "הייתי צריך חילוץ" היא לא נכונה. לא רואה מצב שלא הייתי מצליח לשחרר את האו-רינג של ההאוסינג של הפילטר שמן, השאלה האם היה לוקח לי 5 דקות או 30 דקות.

נ.ב,

לקחתי בחשבון שאצטרך עזרה או גרר, ולקחתי את הסיכון.

נ.ב 2,

אני לגמרי מאמין בזה שאם אני עשיתי את זה כל אחד יכול. מזמין מה שצריך ויושב שעות ביוטיוב. ונעזר בפורום. 

אני לא מגיב סתם. אני באמת מאמין במה שכתבתי.

תשים לב שגם בסרטונים של הכנופיה כתוב "כל אחד יכול" ברוב המקרים.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...