Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם נסכם חיישן מקורי MAF עולה 450-600 שקל

תושבת ימין מקורית 500-700 שקל 

פילטר דלק - 100 שקל

עבודה שעתיים 300X2 שקל = 600 שקל 

החלקים 1400 העבודה 600 = 2000 לפני מעמ והוא לקח לי 2480 ? הלכתי על המחיר הכי גבוה של החלקים על הצד הגבוה הוא לקח לי 480 שקל + במינימום ואין לי קייס ? 

פורסם

תגיד, אתה חושב שאתה בברית המועצות של ברז׳נייב?

בישראל יש שוק חופשי* - מה שאומר שכל סוחר רשאי לקבוע כל מחיר שירצה וכל לקוח יכול לבחור בנותן השירות המתאים לו. אתה בחרת במוסך ושילמת את המחיר שהוא דרש.

*יש כמה יוצאים מהכלל, מוצרים שמחירם בפיקוח ממלתי. למשל מספר מוצרי מזון בסיסיים. בתחום התחבורה אלה מחיר בנזין 95 אוקטן ומחירי התחבוארה הציבורית. מחירי מוסכים וחלפים אינם מפוקחים.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בטיפול שנתי לוקחים 350 ש"ח שעת עבודה. על רכב כמו שלי.

לי לוקח 20 דקות להחליף פילטר שמן (אמנם הסתבכתי עם הוצאת ה O-ring וחבר עזר לי אבל למכונאי יש את הכלי הזה שגם לי יש עכשיו שמוציא אותו בלי בעיה..) + פילטר אוויר + פילטר מזגן , עוד לא יצא לי להחליף שמן לבד. אבל יצא לי בקרוב.

שמן לוקח להחליף גג רבע שעה. ז"א שאם הוא באמת עבד לך על הרכב שעתיים, אפילו 80% מהזמן הזה, זה אחלה מחיר מה שקיבלת בתכל'ס.

מניח שלמכונאי מנוסה זה לוקח גג 25 דקות כל התהליכים האלה. ובטיפול שנתי לא תמיד מחליפים פילטר אוויר, בדרך כלל כל טיפול שני או שלישי.

תחשוב לכמה אנשים לוקחים שעת עבודה שלמה בטיפול שנתי אבל בפועל עובדים להם על הרכב רק חצי שעה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

וכמובן שקיימים חוקי התחרות עם הגבלה על שווקים או מוצרים שבהם התחרות מוגבלת. מוסכים יש מאות, אז אין בעיה של חוסר תחרות.

@גולדן191 יש פעולות שמתומחרות לפי ״שעתון היצרן״ - אז אם היצרן קבע שערך הפעולה הוא 30 דקות המוסך יגבה 190מש״ח (חצינשעת עבודה) בתוספת מע״מ - בין אם עבד 10 דקות ובין אם עבד שעתיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, sperial כתב:

@גולדן191 יש פעולות שמתומחרות לפי ״שעתון היצרן״ - אז אם היצרן קבע שערך הפעולה הוא 30 דקות המוסך יגבה 190מש״ח (חצינשעת עבודה) בתוספת מע״מ - בין אם עבד 10 דקות ובין אם עבד שעתיים.

רציני? היצרן, פג'ו, הגדיר שעת עבודה להחלפת פילטר שמן + החלפת או-רינג האוסינג + פילטר אוויר + פילטר מזגן + החלפת שמן + החלפת או-רינג מתכתי?

זה בגלל בצע כסף, או בגלל האמת שזה הזמן שלוקח? זה לא לוקח יותר מחצי שעה. אולי 40 דקות למכונאי חדש בלבד.

תחשוב כמה אנשים שילמו עבודה 60 דקות במקום 30. מטורף!

פורסם

תגיד גולדן אתה רציני ?

אתה נותן כאן עצות לאחרים ולא מודע בכלל לקוצפט של זמן תקן?

לך תעשה שיעורי בית, ואז תחזור.

(*) שיעורי בית בשבילך זה גוגל רדיט וכל מה שאתה רושם שאתה "עושה מחקר".

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, IsraCar כתב:

אתה נותן כאן עצות לאחרים ולא מודע בכלל לקוצפט של זמן תקן?

התקן זה בגלל שצריך להרוויח או בגלל שיש תקן בינלאומי ?

נראה לך באמת עבדו לי שעה על האוטו להחליף פילטר שמן + פילטר אוויר + מזגן + החלפת שמן ? ואו רינגים?

בסדרה רמזור קראו לזה מ"נ , ממה נרוויח ?

פורסם

קבל קטע וידאו מוכר למדי,

שייך לתקופה בה לא היה קיים זמן תקן.

באותה תקופה, דרשו מהפועל בקו הייצור לעבוד, בלי להתחשב בשמירה על זכויותיו ושפיותו.

הסרטון דווקא מתאים ליום הזה.

(יום הפועלים, אחד במאי).

פורסם

לחבר שלי מכונאי לקח להחליף שמן ולסגור 10 דקות

מאמין שיקח לי 15

פילטרים 20 גג ואוויר לא צריך כל שנה! 

תחשוב כמה דקות אנשים שלמו סתם זה מטורף

כל דקה כ 6 ש"ח שהמוסך גובה!! תחשוב כמה

פורסם (נערך)

@גולדן191

תבין, יש זמן תקן.

יש יצרנים שקבעו חצי שעה, יש כאלה שקבעו שעה. על אותו תהליך.

לפעמים אותו יצרן בדגמים שונים קבע זמנים שונים על פעולה דומה.

נכון שאצל חלק מהיצרנים הזמן מופרך.

אבל אתה צריך להכיר את הקונספט.

אתה לא יכול לבוא ולפזר הטפות/עצות בלי שאתה מבין איך חיוב במוסך עובד...

לגבי זה שאתה מבצע פעולות לבד, זה מבורך. זו הדרך הכי קלה לחסוך, בטח כשהזמן שלך לא מתומחר יקר. ונכון שלעיתים זה ייקח לך פחות זמן משמעותית.

ואפילו, חלילה, אולי תעשה את העבודה יותר טוב מהמוסך אם תהיה קפדן.

אבל מה לעשות, לא לכולם זה מתאים.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, פריג'י כתב:

נכון שאצל חלק מהיצרנים הזמן מופרך.

מ"נ.

ממה נרוויח.

ממה היבואן ירוויח.

שרשרת שלמה.

ואנשים שילמו. למה שילמו? כי רכב זה דבר חשוב. בפריפריה, יש מקומות שאתה לא יכול להתנהל בלי רכב.

אם התקן הוא מופרך, הוא תקן מופרך. תקן-רך.

קח מכונאים עם שנה נסיון, שנתיים, שלוש, 5 10 ו-20, תן להם לבצע את הטיפול השנתי הזה, הממוצע יעמוד על יותר מ 35 דקות לדעתי. אבל מ"נ, אמרנו כבר?

ורגע, האם יש הגדרה אצל מוסך היבואן לטיפול קטן מלא (אוויר, נוזל בלמים) טיפול קטן שאינו מלא (ללא נוזל בלמים, כן אוויר) וטיפול קטן (ללא נוזל בלמים, ללא פילטר אוויר) ?

לא חושב. 

נוזל בלמים לוקח זמן. לא יודע להגיד כמה, אבל לוקח.

לי רצו להחליף אוויר למרות ששנה לפני החליפו אוויר ברכב.

כשאני באתי להחליף שנה אחרי הוא היה נקי.

אבל רצו להחליף למה לא? מ"נ.

לפני 8 דקות, פריג'י כתב:

אתה לא יכול לבוא ולפזר הטפות/עצות בלי שאתה מבין איך חיוב במוסך עובד...

מבין את הסיפור ומבין שיש הוצאות ומבין הכל, מבין. אבל מתנגד לזה.

פורסם
לפני 3 דקות, גולדן191 כתב:

מבין את הסיפור ומבין שיש הוצאות ומבין הכל, מבין. אבל מתנגד לזה.

זה לא מה שאמרתי.

אמרתי שהבסיס לחיוב הוא זמן שהיצרן מגדיר.

כשרכב מטופל ברשת היבואן כל פעולה, עקרונית, יש לה זמן מוגדר. והזמן הזה לא נתון למשא ומתן.

פורסם

אבל ברגע שאנחנו מסכימים שהתקן מופרך, למה שנסתכל על זה כתקן. בשונה מעולם הבנייה שלוקחים מקדמי בטחון כדי שחלילה קומה לא תקרוס על קומה אחרת עוד 50 שנה.

פורסם

מה הקשר עכשיו טיפול קטן/גדול? זה סתם מושגים שהופיעו כדי לגרום לך להרגיש אם אתה צריך לשלם מעט או הרבה. זמני תקן הם לפי הפעולה המבוצעת. יש זמן תקן להחלפת שמן, זמן תקן להחלפת  נוזל בלמים, זמן תקן להחלפת פילטר אוויר, וכו'. וזמן תקן לוקח בחשבון כל מיני שיקולים שאתה, בתור אדם פרטי שסתם תוהה כמה זמן נטו העבודה לוקחת, לא מתייחס אליהם. אז לך זה נשמע מוגזם ולא הגיוני, אבל בעולם האמיתי זה דווקא סביר מאוד.

לפני 5 דקות, גולדן191 כתב:

אבל ברגע שאנחנו מסכימים שהתקן מופרך, למה שנסתכל על זה כתקן. בשונה מעולם הבנייה שלוקחים מקדמי בטחון כדי שחלילה קומה לא תקרוס על קומה אחרת עוד 50 שנה.

אתה חד-צדדית קבעת שהתקן מופרך. זה לא הופך את זה לעובדה.

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, chrono כתב:

מה הקשר עכשיו טיפול קטן/גדול? זה סתם מושגים שהופיעו כדי לגרום לך להרגיש אם אתה צריך לשלם מעט או הרבה. זמני תקן הם לפי הפעולה המבוצעת. יש זמן תקן להחלפת שמן, זמן תקן להחלפת  נוזל בלמים, זמן תקן להחלפת פילטר אוויר, וכו'. וזמן תקן לוקח בחשבון כל מיני שיקולים שאתה, בתור אדם פרטי שסתם תוהה כמה זמן נטו העבודה לוקחת, לא מתייחס אליהם. אז לך זה נשמע מוגזם ולא הגיוני, אבל בעולם האמיתי זה דווקא סביר מאוד.

לפני 22 דקות, גולדן191 כתב:

איך הם קבעו את התקן? לא נתנו לאנשים לבצע על רנדום רכבים מאותו דגם את הפעולות? ואז עשו ממוצע? בזמן סביר של העובדים?

או שאתה אומר פתאום מגיע רכב ישן אחרי 15 שנה ואז יש מצב שיקח זמן לפתוח את העניינים ולכן הזמן הוארך בכוונה?

לפני 26 דקות, פריג'י כתב:

אמרתי שהבסיס לחיוב הוא זמן שהיצרן מגדיר.

אם הוא מגדיר בכוונה הרבה כלפי מעלה, כי אנשים ישלמו, אז זה לא תקן שאני ואתה יכולים להגיד שזה תקן. זה לא תקן לוגי, זה תקן רגשי? פסיכולוגי? מה זה?

זה לא תקן טכני.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...