Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, גולדן191 כתב:

אבל ברגע שאנחנו מסכימים שהתקן מופרך, למה שנסתכל על זה כתקן.

פשוט, כי מכונית היא מוצר הנדסי וזה מה שקבעו המהנדסים על סמך הידע והמקצועיות שלהם... זה חלק מהפיתוח של המכונית, הגדרת שגרות עבודה.

להגיד שהיו שם 100% שיקולים לטובת הצרכן? כנראה שלא... 

פורסם
לפני 1 דקה, פריג'י כתב:

פשוט, כי מכונית היא מוצר הנדסי וזה מה שקבעו המהנדסים על סמך הידע והמקצועיות שלהם... זה חלק מהפיתוח של המכונית, הגדרת שגרות עבודה.

להגיד שהיו שם 100% שיקולים לטובת הצרכן? כנראה שלא... 

אם זה מופרז ב 100% למעלה מבחינת זמן, זה בעיה.

אם לוקח לי ולו יחד חצי שעה בטוטאל, והתקן שעה, זה בעיה.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, גולדן191 כתב:

זה לא תקן טכני.

זה בהחלט תקן טכני, ובהנדסה כמו בהנדסה, יש מקדמי ביטחון ויש להם משקל...

אנחנו גולשים פה לדיון עקרוני, זו לא המטרה בפורום הטכני.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם (נערך)

איני יודע כיצד היצרן קובע כל זמן תקן, אבל הקונצפט של מחיר אחיד מאוד מקובל.

למשל, במקצוע שלי: אם חולה בא לבצע  בדיקה מסויימת ישלמו לי תעריף קבוע, בין אם הבדיקה ארכה 10 דקות ובין אם 30. מונע תחמונים.

אותו דבר זמן התקן של יצרן רכב: מכונאי אחד יחליף שמן ב-20 דקות, לאחר זה ייקח 40 דקות. אתה רוצה לשלם את שכרו של הראשון או של השני? זמן התקן יבטיח מחיר אחיד, בלי קשר למיומנות של המכונאי. איפה נכנסת מדידת זמן? בפעולות לא סטנדרטיות. למשל תיקון פחחות, שהזמן שאורך תלוי בנזק ובפעולות הדרושות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עזוב, גולדן - מפריע לך העניין של השעה? אתה חושב שאתה עובד יותר מהר? אז תתייחס לזה כאל יחידת בסיס, שהקשר שלה לזמן הוא מקרי בלבד. היצרן קבע שלהחליף שמן זה חצי יחידת בסיס, ולהחליף תרמוסטט (כולל ריקון ומילוי של נוזל קירור) זה 2 יחידות תקן, כי לדעתו זה לוקח פי 4 יותר זמן מהחלפת שמן. אתה בא למוסך א', והוא לוקח 300₪ ליחידת בסיס, ומוסך ה' לוקח 400₪ ליחידת בסיס. שניהם יכתבו שהחלפת שמן פלוס החלפת תרמוסטט זה 2.5 יחידות בסיס, אבל אצל אחד זה יעלה 750₪, ואצל אחר - 1000₪. אולי המוסך היקר יותר הוא עם מוניטין טוב יותר, אולי הוא מגיש קפה איכותי בזמן שאתה ממתין, ואולי הוא פשוט עובד מהר יותר וכך חוסך לך זמח. אבל בזכות זמן התקן, אתה יודע שההבדל במחיר נובע *רק* מההבדל במחיר לשעת עבודה (יחידת בסיס) שמופיע על הקיר בכל אחד מהמוסכים. אין לך חשש (תיאורטית) שתלך למוסך הזול יותר, ובסוף תצא עם מחיר כולל יקר יותר כי הוא מתמחר את אותה העבודה ביותר יחידות בסיס - אסור לו.

• אהבתי 3
פורסם

אז במוסך שאני הייתי בו אין שעת עבודה על הקיר אין כלום , כל החישוב הם עושים מאולתר רנדולמי כאילו הוא חושב חלק / מחיר ואומר לך א' ולהוא ב' ולהוא ג' , לעבודה שעשו לי יש זמן תקן ? כל מה שציינתי החלפה של פלאגים + תושבת מנוע ימנית + החלפה של חיישן מד אויר + החלפה פילטר דלק ? יש תקן לכמה אפשר לחייב אותי בזמן עבודה מקסימלי ? או חלקים ?

פורסם (נערך)

שוב. המוסך לא בסדר. אבל אתה לא תראה את הכסף שלך, ככה"נ - אלא אם תשקיע המון זמן ומאמץ, שלא שווים את הכמה מאות שקלים שבהם נעקצת. תמשיך הלאה, ולהבא תדע לבקש הצעת מחיר מפורטת מראש. קשה מאוד אחרי שהעבודה כבר בוצעה, קיבלת את הרכב חזרה, ושילמת את החשבונית, לשנות דברים. לעומת זאת, כשאתה מקבל הצעת מחיר מראש - הכוח אצלך, אתה יכול להתמקח עם המוסך, לדרוש כל פירוט שתרצה, ואם לא יימצא חן בעיניך - ללכת למוסך אחר. כשיש לך הצעת מחיר כזו ביד, למוסך יהיה הרבה יותר קשה לדפוק אותך בהמשך - כי אם ינסה, התביעה תהיה הרבה יותר קלה.

אם זה לא מוסך יבואן, זמן התקן לא רלוונטי. זמן תקן מוכתב על ידי יצרן, ורק מוסכי יצרן (כלומר, מוסכי יבואן אצלנו) מחוייבים לעבוד לפיו (אגב - מחוייבים לייצרן, לא לחוקי מדינת ישראל). לכן, גם אם היה מדובר במוסך יבואן, זה לא שעבודה לא לפי זמן תקן היא משהו שהחוק מתייחס אליו - אתה פשוט יכול להתלונן לייבואן שהמוסך שלו לא עובד באופן הוגן, והייבואן אמור לדאוג לטפל בזה (שוב, לא כי החוק מחייב אותו - אלא כי הוא מעוניין לעמוד בתנאים שמגדיר היצרן). 

עריכה אחרונה על ידי chrono
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

זה בין 1000 שקל למאות שקלים לעולם לא אדע , הקטע שהוא עובד טוב למה לעקוץ ? לא הבנתי את הקטע להיות גנב קטן 

עריכה אחרונה על ידי Schweppes
פורסם

יש שם 3 שותפים מוסכניקים שכל ההכנסות שלהם נכנסות לאותו חשבון ראיתי ששלושתם למשל חותמים על אותו צ'ק לספק , אחד המוסכניקים עשה לי את העבודה והוא אמר לפקידה כמה כסף לקחת ממני  אבל שהוא אמר לה כמה כסף לקחת ממני הוא הסתכל עליה והיא צחקה וישר הסתירה את זה כנראה היא קלטה שהוא מז*** אותי במחיר אבל שאתה לחוץ וחייב את הרכב ואין לך זמן לגרור אותו או לאלתר מוסך אחר אז אוכלים אותה לצערי , אני חושב שאני אתלונן עליו במשרד התחבורה מה יש לי להפסיד  

• מבאס 1
פורסם

פוסט מוזר על גבול המטריל…

מאיפה אתה יודע לאן נכנסות ההכנסות ומי מהאנשים שם מורשה לחתום על צ׳קים …?

איך החלטת שהמחיר נקבע באופן ״מאולתר רנדומלי״ ? 

יותר מידי הכפשות (שלדעתי מהקריאה וההבנה שלי עד כה) חסרות כל בסיס .

מוסך הוא לא מלכ״ר, תכליתו להרוויח כסף. יכול להיות שוני בתמחור בין מוסך אחד לשני, וההבדל יכול להגיע לכמה אחוזים.

אם מראש נאמרה לך עלות העבודה, ואתה אישרת, על מה בעצם אתה מתלונן? 

לפי כל החישובים שאתה בעצמך העלת כאן, מדובר על הפרש של כ-15% בין מה שאתה חושב שהיית צריך לשלם לבין מה ששילמת בסוף.

א. היית צריך לעשות את החישובים האלה לפני שאישרת למוסך להתחיל לעבוד.

ב. הפרש כזה לדעתי לא מצדיק התמרמרות 

ג. העניין שהרכב משרת נכה, לא קשור פה, לכל אחד יש את הסיבות והלחץ שלו, ולהערכתי 90% לפחות צריכים/רוצים את הרכב מתוקן בהקדם האפשרי. 

לדעתי מעבר לזה שהכל פה התנהל קשורה ורק אתה ״אכלת תסביך״ לאחר ששילמת, אתה רק צריך להפיק מזה לקח לעתיד- לפני שמאשר למישהו לעבוד על הרכב, לבדוק את הצעת המחיר.

יחסוך לך את כל ההתמרמרות.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 1 דקה, צ'ופצ'יק כתב:

פוסט מוזר על גבול המטריל…

מאיפה אתה יודע לאן נכנסות ההכנסות ומי מהאנשים שם מורשה לחתום על צ׳קים …?

איך החלטת שהמחיר נקבע באופן ״מאולתר רנדומלי״ ? 

יותר מידי הכפשות (שלדעתי מהקריאה וההבנה שלי עד כה) חסרות כל בסיס .

מוסך הוא לא מלכ״ר, תכליתו להרוויח כסף. יכול להיות שוני בתמחור בין מוסך אחד לשני, וההבדל יכול להגיע לכמה אחוזים.

אם מראש נאמרה לך עלות העבודה, ואתה אישרת, על מה בעצם אתה מתלונן? 

לפי כל החישובים שאתה בעצמך העלת כאן, מדובר על הפרש של כ-15% בין מה שאתה חושב שהיית צריך לשלם לבין מה ששילמת בסוף.

א. היית צריך לעשות את החישובים האלה לפני שאישרת למוסך להתחיל לעבוד.

ב. הפרש כזה לדעתי לא מצדיק התמרמרות 

ג. העניין שהרכב משרת נכה, לא קשור פה, לכל אחד יש את הסיבות והלחץ שלו, ולהערכתי 90% לפחות צריכים/רוצים את הרכב מתוקן בהקדם האפשרי. 

לדעתי מעבר לזה שהכל פה התנהל קשורה ורק אתה ״אכלת תסביך״ לאחר ששילמת, אתה רק צריך להפיק מזה לקח לעתיד- לפני שמאשר למישהו לעבוד על הרכב, לבדוק את הצעת המחיר.

יחסוך לך את כל ההתמרמרות.

אתה בכלל קראת את מה שכתבתי ? או שאתה ליצן ?

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, דובצע כתב:

יש לך פה פורום חוות דעת בעלי מקצוע תציץ שם אולי המוסך הזה דובר כבר ובכלל

IMG_0879.jpeg

הלכתי למוסך הזה כי הוא מוכר בסביבה שלי ואמרו לי שהם "אמינים" קצת היה לי מוזר שהמוסך קיים 20 שנה אם לא יותר ויש בגוגל רק 15 חוות דעת עליו שמוסך חדש שפתחו לא מזמן באיזור שלי לפני שנה יש  כמעט 900 חוות דעת , אולי זה אמור להדליק אור אדום

לפני 16 דקות, צ'ופצ'יק כתב:

קראתי הכל 

שעת עבודה במוסך יכולה להגיע ל400 ש״ח פלוס מע״מ 

אמרת שעבדו על האוטו שעתיים וחצי 

תעשה לבד את החישוב 

המוסכניק עבד על הרכב שעה גג ועוד שעה וחצי הוא חיכה לחלקים אז אמרתי שעתיים גג עבודה כי אני לא מבין למה המחיר התנפח ככה , הוא אמר לי שכל פעולה שהוא עושה הוא לוקח כסף על עבודה בנפרד כי יש אחד שיכול לסיים תיקון ב 20 דקות ויש אחר בשעה משהו כזה חירטט לי ואצלי הוא עשה 4 פעולות פילטר דלק / פלאגים / תושבת ימין / חיישן חמצן וכל פעולה לקחה לו רבע שעה - 20 דקות , וממתי מוסך כללי לוקח 400 שקל לפני מע"מ ? המחירון לפי מה שאני יודע זה 250-300 , בשורה התחתונה הוא לקח לי בין 1000-1150 שקל רק עבודה כאילו החליף גיר או מנוע עשה קומבינה של 3 שעות עבודה עבד גג שעה אם אני אתלונן עליו במשרד התחבורה הוא יתקשר אלי על 4 ויחזיר לי כסף בזה אני בטוח 

עריכה אחרונה על ידי Schweppes
  • אהבתי 1
Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...