Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתי היום מצבר ברכב, וכיוון שהצמיגאי הצמוד היה פנוי ביקשתי ממנו למדוד לחץ אויר בצמיגים.

היה חסר קטן (2-3psi), אבל הצמיגאי טען שהצמיגים יבשים והמליץ על החלפה.

מדובר בפאלקן ZE310 ייצור אמצע 2023,  הותקנו בדצמבר 2023. מידה 205/50R17. 

מצורפות תמונות.שצילם.

הרכב נוסע כ-3,000 ק"מ בשנה.

האם לדעתכם מצריכים החלפה?

20260405_074655.jpg

20260405_074700.jpg

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם עלויות אינן מהוות כלל שיקול גם אני הייתי ממליץ להחליף לצמיגים חדשים מסוג איכותי. (תמיד טוב). 
אם מצד שני רצוי לחסוך מבחינתך בעלויות - הרי ניתן לדעתי בהחלט להמשיך להשתמש בצמיגים. זהו סוג איכותי יחסית וכפי שהבנתי הם התגלגלו על הכביש די מעט - כשנתיים פלוס ועברו פחות מ - 10,000 ק"מ. 
איכות הגומי אמורה להיות עדיין טובה מאוד והסדקים שטחיים ולא מהווים סיכון. 

פורסם

מה שיפה שלפני כמה שבועות הרכב עבר טיפולמשנתי וטסט - ובשני המקומות צויין שהצמיגים תקינים.

כרגע הרכב כמעט לא זז, אבל יוחלפו בזמן הקרוב. אני עדיין צריך להתאושש מרביעיית מישלן ומצבר AGM ברכב השני, מצבר ברכב הזה ובשבוע הבא טיפול גדול וטסט לרכב השני.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הם מתייבשים כי אתה לא נוסע. מבאס אבל ככה זה.

כל הארבעה במצב הזה? 

שים רביעייה של קלבר HP5, זה הכי VFM במידה הזו בפער.

אל תשים מישלן, חבל על התוספת, קלבר צמיג מעולה.

ואל תשים לא רייקן ולא דנלופ spfm800, זה אשפה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

כרגע הרכב כמעט לא זז, אבל יוחלפו בזמן הקרוב. אני עדיין צריך להתאושש מרביעיית מישלן ומצבר AGM ברכב השני, מצבר ברכב הזה ובשבוע הבא טיפול גדול וטסט לרכב השני.

אם כך לדעתי אתה יכול למשוך איתם עוד כמה חודשים ולקראת החורף(ספטמבר/אוקטובר) להחליף רביעייה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, פריג'י כתב:

הם מתייבשים כי אתה לא נוסע. מבאס אבל ככה זה.

כל הארבעה במצב הזה? 

שים רביעייה של קלבר HP5, זה הכי VFM במידה הזו בפער.

אל תשים מישלן, חבל על התוספת, קלבר צמיג מעולה.

ואל תשים לא רייקן ולא דנלופ spfm800, זה אשפה.

הצמיגאי הזה ניסה למכור לי פירלי כלשהו ב-900 ש״ח לצמיג, או ״סיני בתקן אירופי״ ב-600. אז אני לא מצוי בשוק העכשווי במידה הזו, לפני שנתיים הפאלקן עלו לי 550 ש״ח ליחידה בצמיגיה יקרה, ולפני חודש, בצמיגיה שכנה, הצמיגים לארונה (מישלין פרימסי 5) 650 ש״ח ליחידה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

באיזה מידת צמיג היה המישלין ב 650ש"ח ולאיזה דגם רכב?

האם 900ש"ח לצמיג עבור  סוזוקי קרוסאובר?

נשמע מוגזם במקצת.

אתה לא צריך פירלי P-זירו.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם (נערך)

סיני ב-600. הבושה התאבדה.

פאלקן במידה הזו לא צריך לעלות 550 לפני שנתיים. זו הזייה. היום זה מחיר הגיוני למרות שיקר.

רביעיית קלבר תעלה פחות מ-1900 ואני מבטיח לך שלא תתאכזב. בטח לא בהשוואה לפאלקן.

https://autotire.co.il/catalog.asp?page=newshowprod.asp&prodid=2282334

לגבי ההמלצה לחכות... תראה עם המלחמה וקפיצת מחירי הנפט קשה לי להאמין שלא תהיה עליית מחירים לסף ההזוי בהמשך השנה.

אני לא יכול להמליץ לך להישאר איתם כי לא בדקתי ולא הרגשתי איך הם מתפקדים. לפעמים היובש הוא רק חיצוני ולפעמים ההשפעה על ביצועי הצמיג מורגשת.

• מבאס 1
פורסם

אני לא מתכוון למשוך עוד הרבה.

בחודש האחרון נסעתי בערך 40 ק״מ, לא התרחקתי יותר מ-5-6 ק״מ מהבית. אם להיות אופטימי, אחליף כנראה כשהמלחמה תרגע (מי יודע מתי?), כשאחזור לנסועה הרגילה של 250 ק״מ בחודש.

צריך לראות גם מה המבחר שיהיה כאשר אגיע לצמיגיה. בדרך כלל אני מחליף בצמיגיה לא זולה, אבל קרובה לבית, עושה רושם מקצועי, ועם שירות טוב. יתכן שאבחן צמיגיה אחרת במרחק דומה מהבית שקיבלתי עליה המלצות בוואטסאפ השכונתי.

האמת שבאופי הנסיעות שלי כנראה שגם צמיגים סיניים באים בחשבון, קשה לי לראות אאת עצמי מדרדר לכך. אבל פאלקן שמתייבשים אחרי שנתיים גם הם הזיה.

@IsraCar צמיגי הארונה הם במידה 205/60R16

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, sperial כתב:

אבל פאלקן שמתייבשים אחרי שנתיים גם הם הזיה

צמיג בתנאי חוץ מתייבש תוך שנתיים כאשר לא נוסעים בו ובנוסף זה מאוד לא עקבי.

קניתי לפני כמה שנים קקטוס בן פחות משנתיים. נסעו בו 25 אלף. רביעיית הצמיגים המקורית של מישלן הייתה יבשה כמו הערבה.

להורים שלי שמנו Goodyear Efficient Grip SUV2 בסובארו, דגם צמיגים חדש דנדש מהמשלוח הראשון (חיכינו לו חודש מתאריך האספקה המשוער בגלל עיכובים של האוניה) - התייבשו למצב קיצוני תוך שנתיים וחצי. הוחלפו בדביצה שעדיין לא מראים שום סימני יובש למרות שזה אותו יצרן (דביצה שייכים לגודייר ומיוצרים באותו מפעל בפולין חלק לא מבוטל גם של צמיגי גודייר האיכותיים יותר). 

לגבי התנהלות כלכלית, גם בצמיגייה יקרה האמן לי אפשר להתעקש ולקבל מחיר יותר קרוב למחיר השוק. בסוף גם אתר כמו שקישרתי אליו מרוויח.

עוד 50 שקל למעלה זה לא אישיו, אבל 40% יותר במחיר זה לא סביר ולא אמור לקרות ללקוח שמכיר את המצב בשוק.

וטיפ,

תמיד תתעניין מה יש בצמיגייה, ולפעמים יש מציאות, אבל אל תהסס לבקש במקום שיבדוק לך כמה יעלו צמיגים מדגם אחר, ספציפי. 

ככה הוא יידע שאתה מכיר את ההיצע ואת מחיר השוק המקובל ויתאמץ לתת מחיר אטרקטיבי.

לפני 14 דקות, sperial כתב:

כנראה שגם צמיגים סיניים באים בחשבון

די נו, לא בפורום הזה, אתה מספיק וותיק...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לא תמיד חייבים לקחת מה שבמלאי, הפנצריה גם יכולה להזמין מהספק.

אם זה לא מקרה חירום שנדרש להחליף מהרגע להרגע ולוקחים מה שיש זמין, אפשר להזמין לעוד יום או יומיים ולהגיע להחליף בנחת.

פורסם

זהו, שבשנים האחרונות לא היה לי השפיל הזה. הפעם יש.

פורסם

באמת לא צריך לבוא ולקנות על המקום.

אני עם הפנצריה הקבועה, שולח ווצאפ שואל מה יש במלאי. אם אין משהוא שאני רוצה, נותן רשימה של דגמים ומחכה שיחזור עם מחיר וזמן אספקה, מה שיש על המדף ליבואן.

בתנאים שאתה נוסע אין לחץ להחליף ישר 

לפלקון האחרונים שהחלפתי חיכיתי חודש שיחזור למלאי, שהגיע קראו לי להחליף

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...