Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, garicho כתב:

איך המוסד פתח אתר צלילה ברמה עולמית בסודן כדי להסתיר את הפעילות.

ואיך המבצע כמעט נחשף, בגלל חשד של צוללן אורח.

לפני 49 דקות, sperial כתב:

מי שרץ לספר לחבר׳ה זה מישהו אחר - נורווגי, ירדני וכו׳.

מבצע אנטבה.

בחדשות של השעה שתיים בלילה הודיעו על חילוץ החטופים, ידיעה קצרה ויבשה.

פצצה.

נשארתי ער ממתין לפרטים, בשעה הבאה ואלו שאחריה - אף מילה, דממה.

(המטוסים עדיין טסו מעל ים סוף)

רק בשעה שבע הודיעו בצורה רישמית.

גם הישראלים אוהבים לרוץ.

עריכה אחרונה על ידי רוןS

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

@רוןS לא שמעתי חדשות באותו לילה.

מכל מקום - כזכור, זה היה יום העצמאות ה-200 של ארה״ב. כמובן שאף אחד לא זכר.

קשקשנים - לא חסרים. שגריר ארה״ב בישראל שערב לפני ״עם כלביא״ צייץ ״שאלו שלום ירושלים״ או משהו דומה. ומישהו מלשכת ראה״מ שקשקש ערב לפני המלחמה הנוכחית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני חושב שאז זה נקרא מבזקים. 

אנשים הגונים חרפו בשעה הזאת.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

למיטב זכרוני - וכאמור - זה לפני למעלה מ-50 שנה - מהדורות החדשות הפכו שעתיות ממלחמת יו״כ. בהמשך נוספו מהדורות גם 30 דקות אחרי כל שעה עגולה. איני זוכר כיצד נקראו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

מי שרץ לספר לחבר׳ה זה מישהו אחר - נורווגי, ירדני וכו׳.

ואצלנו היו חייבים להגיש שחס וחלילה לא יחשבו שסתם משמיצים אותנו. אנחנו נאשרר את הכל.

ואפילו נוסיף פרטים 🤬

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 26.3.2026 בשעה 10:09, flytomars כתב:

אני כנראה מעוות את דבריו, אשאל אותו שוב לגבי הפרטים, דיברנו על זה לפני כמה חודשים והזיכרון שלי לא מי יודע מה 🤣

טוב, שאלתי אותו שוב וזה מה שהוא ענה:

הספינה ריגלה אחרי ישראל, חד וחלק.

שאלתי מישהו בעבודה שהיה נער באותה תקופה- גם הוא משוכנע שההתקפה הייתה מכוונת.

הכל כמובן השערות ולא מבוסס על איזה מידע מסווג וקונקרטי אבל בינתיים אני מתרשם שזה היה ההלך רוח בזמן אמת, בגלל זה מסקרן אותי לשמוע מה אנשים שהיו בגירים באותה תקופה חושבים.

פורסם

אני חושב שיש רק חבר פורום אחד שהיה בגיר באותה תקופה, ולאחרונה אינו פעיל.

פורסם (נערך)

אחרי שהעמקתי בדו״ח של קריסטול שציטטתי בהודעה הראשונה, אני מוכן להמר על כמה וכמה משכורות שזו הייתה טעות.

קודם כל, הלוואי עלי להוציא מסמך בכזו רמה גבוהה. הוא ראיין עשרות אנשים, הוא ביקש מה- NSA את ההקלטות שלהם וכשלא קיבל אישור תבע אותם וקיבל. הוא הצליב את ההקלטות שלהם עם ההקלטות של חיל האוויר תוך שהוא מציין כל אי התאמה קטנה, מציין את השם של ראומה אלדר שהקול שלה כשעון הדובר נמצא בהקלטות (וגם את המקביל האמריקאי שלה שנמצא בהקלטות שלהם, אל תשאלו אותי מה הקטע). הוא מציין עשר דוחו״ת/ועדות חקירה של האמריקאים ושלוש ישראליות שהגיעו למסקנה שזו הייתה טעות.

ניסיתי לחפש שני ספרים של אנשים שטוענים שזו הייתה תקיפה מכוונת אבל זה לא זמין ברשת, מעבר ללרכוש את הספר. בכל מקרה, כמות הקונספירציות ושטויות ברדיט כבר שיכנעה אותי שזה קשקוש - יש שם תיאוריה שישראל רצתה להטביע ספינה אמריקאית ולהפיל את זה על המצרים כדי לגרור את ארה״ב למלחמה והמטומטם לא טורח להסביר למה שהיא תתקוף מהאוויר, עם שני מבני מטוסים שונים, יומיים אחרי שהיא חיסלה את כל חילות האוויר שבסביבה, תשלח שלוש ספינות טורפדו שבסוף לא יטביעו את הליברטי ושעה אח״כ תטיס את הנספח הימי משגרירות ארצות הברית מעל הספינה אחרי שהודתה שתקפה אותה.

בקיצור, יש בדו״ח את תמלול הקלטות הקשר - שני מבני מטוסים, שתי יב״אות והמשל״ט, שני המסוקים שנשלחו לחילוץ וספינת טורפדו (היחידה עם קשר מתוך שלוש) - מוזמנים לקרוא את מיטב בחורינו ולהגיד אם זה נראה לכם כמו משימה מתוכננת היטב או גבעת חלפון.

הנה דוגמה, כסלו הוא מהבור של חיל האוויר, רוברט ושמעון בקרים ביב״א 501, מנחם בקר ביב״א הדרומית - מסתלבטים על חיל הים:

image.thumb.png.b5d2fe3e7a0ee41d57692ddab5120e71.png

עריכה אחרונה על ידי stx
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, stx כתב:

אחרי שהעמקתי בדו״ח של קריסטול שציטטתי בהודעה הראשונה, אני מוכן להמר על כמה וכמה משכורות שזו הייתה טעות.

קודם כל, הלוואי עלי להוציא מסמך בכזו רמה גבוהה. הוא ראיין עשרות אנשים, הוא ביקש מה- NSA את ההקלטות שלהם וכשלא קיבל אישור תבע אותם וקיבל. הוא הצליב את ההקלטות שלהם עם ההקלטות של חיל האוויר תוך שהוא מציין כל אי התאמה קטנה, מציין את השם של ראומה אלדר שהקול שלה כשעון הדובר נמצא בהקלטות (וגם את המקביל האמריקאי שלה שנמצא בהקלטות שלהם, אל תשאלו אותי מה הקטע). הוא מציין עשר דוחו״ת/ועדות חקירה של האמריקאים ושלוש ישראליות שהגיעו למסקנה שזו הייתה טעות.

ניסיתי לחפש שני ספרים של אנשים שטוענים שזו הייתה תקיפה מכוונת אבל זה לא זמין ברשת, מעבר ללרכוש את הספר. בכל מקרה, כמות הקונספירציות ושטויות ברדיט כבר שיכנעה אותי שזה קשקוש - יש שם תיאוריה שישראל רצתה להטביע ספינה אמריקאית ולהפיל את זה על המצרים כדי לגרור את ארה״ב למלחמה והמטומטם לא טורח להסביר למה שהיא תתקוף מהאוויר, עם שני מבני מטוסים שונים, יומיים אחרי שהיא חיסלה את כל חילות האוויר שבסביבה, תשלח שלוש ספינות טורפדו שבסוף לא יטביעו את הליברטי ושעה אח״כ תטיס את הנספח הימי משגרירות ארצות הברית מעל הספינה אחרי שהודתה שתקפה אותה.

בקיצור, יש בדו״ח את תמלול הקלטות הקשר - שני מבני מטוסים, שתי יב״אות והמשל״ט, שני המסוקים שנשלחו לחילוץ וספינת טורפדו (היחידה עם קשר מתוך שלוש) - מוזמנים לקרוא את מיטב בחורינו ולהגיד אם זה נראה לכם כמו משימה מתוכננת היטב או גבעת חלפון.

הנה דוגמה, כסלו הוא מהבור של חיל האוויר, רוברט ושמעון בקרים ביב״א 501, מנחם בקר ביב״א הדרומית - מסתלבטים על חיל הים:

image.thumb.png.b5d2fe3e7a0ee41d57692ddab5120e71.png

מעניין, התחלתי לקרוא גם ואני נוטה לחשוב כמוך, ועדיין מסקרן אותי מה יגרום למי שחי אז בישראל לחשוב שזה היה מכוון, הרבה לפני שיצאו סרטונים אנטישמיים ביוטיוב.

וגם מסקרן אותי מה האינטרס של ניצולי הספינה להיות מאוחדים בדעה שזה היה מכוון- לפי הבנתי הם קיבלו פיצויים ממש סמוך לאירוע, כך שזה לא ממש מניע, אז למה בכל זאת?

פורסם

לא יודע, אבל אני יכול להעלות כמה השערות.

קודם כל, צריך לזכור שמעט מאוד מידע היה זמין לציבור וגם לצוות של הליברטי עצמו. הקלטות חיל האוויר שוחררו משהו כמו עשרים שנה אח״כ והקלטות ה-NSA רק בשנות האלפיים וגם זה אחרי מאבק משפטי.

הספינה באמת הייתה ספינת ריגול כך שזה תרם לשתיקה של כל הגורמים וגם לספקנות לגבי מה שכן אמרו בסופו של דבר. אני לא חושב שמישהו הודה בכלל בזמן אמת שזו ספינת ריגול ובטח ובטח שאף אחד לא ידע מה היכולות שלה. אגב, עד היום לא מופיע בשום מקום מה הייתה המשימה המקורית שלה אבל מהמיקום שבו הייתה היא לא יכלה להאזין לתשדורות של צה״ל חוץ מחופי מצרים עד מקסימום עזה. מעבר לכך, היא בכלל הייתה שם בטעות, שינו את הפקודות שלה והורו לה לא להתקרב בסוף למזרח הים התיכון אבל השדרים לא הגיעו אליה - בגלל ברדק בצי האמריקאי ולא שום דבר אחר. גם זה היה נושא לועדות חקירה ומגובה במסמכים.

אני מניח שבהיעדר מידע קונקרטי, אנשים פשוט בחרו במה להאמין ואז התאימו את העובדות לדעה שלהם כמו שקורה לא פעם.

ישראלים בטח העדיפו להאמין שהצבא לא שלומיאלי (בטח ובטח אחרי יומיים עם הישגים צבאיים מזהירים) ושאם עשו משהו פטאלי כמו להרוג 34 אמריקאים ולפצוע יותר ממאה, הייתה לזה סיבה טובה. בפרט שזו באמת ספינת ריגול.

מבחינת הצוות של הליברטי הם שייטו בספינה עם חימוש מינימלי שלא ממש דומה למשחתת, עם דגל ארה״ב וכיתוב באנגלית על דופן הספינה. לעובדה שקשה לראות דגל של 4 מ״ר ביום בלי רוח כשאתה טס במהירות 500 קשר ומנסה לפגוע בספינה עם חימוש לא מונחה בלי להתנגש בה הם פחות ייחסו חשיבות. ישראל גם לא ממש מעצמה ימית, חיל האוויר לא בקיא במשמעות של הכיתוב על דופן הספינה - הטייסים התחילו לחשוד שיש טעות בזיהוי רק כי לא ירו עליהם חזרה וחיל הים עדיין טען שזו ספינה מצרית, רק החליף את הסיפור לספינה אספקה. כל הדברים האלו לא היו ידועים לאף אחד בזמן אמת ולא שנים אחרי האירוע.

דבר אחרון, ניצולי הליברטי לא היו מאוחדים בדיעה שזו הייתה התקפה מכוונת, אבל אתה יכול לנחש למה לקולניים שבהם כן הייתה נטייה לצד אחד. גם הערבים בחשו שם, גם הסובייטים וגם קצת שנאת ישראל ישנה וטובה שקיימת גם אצל האמריקאים.

קריסטול מקדיש שם שלושה פרקים בשביל להפריך את הטענה שזו הייתה התקפה מכוונת -  אם זה באמת מעניין אותך, זו קריאה מהנה.

• מעניין 1
  • תוכן חדש...