Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה 1.2 מנוע אמין ולא בעייתי בשונה מ 1.0.

אם אין הסטוריה תעשה טיפול גדול, שמן 5W-30 בתקן ACEA A5 ומסנן מקורי, מצתים (צריך להחליף כל 60 אלף), רצועת מנוע אין הוראה מפורשת להחליף אלא רק לבדוק ולהחליף לפי הצורך. כל מוסך יכול להחליף אותה, זה עבודה פשוטה שלא דורשת מומחיות מיוחדת.

חשוב מאוד, אם הרכב נוסע בעיקר בעיר ונסיעות קצרות, לעשות  טיפול קטן (שמן ופילטר) כל 10.000 ק"מ.

אם לפחות חצי או יותר בינעירוני אפשר טיפול כל 15.000 או כל שנה. 

זה רכב פשוט מאוד וקל לטיפול. 

תנפח אוויר בגלגל ספייר. אני רואה לא פעם אנשים שהיו צרכים להשתמש בגלגל ספייר ומגלים שלא בדקו בו אוויר מאז שהרכב יצא מהיבואן והגלגל חסר תועלת. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 43 דקות, Buki כתב:

ה 1.2 מנוע אמין ולא בעייתי בשונה מ 1.0.

אם אין הסטוריה תעשה טיפול גדול, שמן 5W-30 בתקן ACEA A5 ומסנן מקורי, מצתים (צריך להחליף כל 60 אלף), רצועת מנוע אין הוראה מפורשת להחליף אלא רק לבדוק ולהחליף לפי הצורך. כל מוסך יכול להחליף אותה, זה עבודה פשוטה שלא דורשת מומחיות מיוחדת.

חשוב מאוד, אם הרכב נוסע בעיקר בעיר ונסיעות קצרות, לעשות  טיפול קטן (שמן ופילטר) כל 10.000 ק"מ.

אם לפחות חצי או יותר בינעירוני אפשר טיפול כל 15.000 או כל שנה. 

זה רכב פשוט מאוד וקל לטיפול. 

תנפח אוויר בגלגל ספייר. אני רואה לא פעם אנשים שהיו צרכים להשתמש בגלגל ספייר ומגלים שלא בדקו בו אוויר מאז שהרכב יצא מהיבואן והגלגל חסר תועלת. 

אז בעצם להגיד למוסך קניתי רכב תעשה לי "טיפול גדול", כאילו בעצם זה מונח מוכר והוא אמור לדעת את הכוונה. הבנתי נכון?

אם "טיפול קטן" זה שמן ופילטר,
"טיפול גדול" זה פחות או יותר מה שפירטת למעלה או אין רשימה קבועה/מקובלת ויותר מה שהמוסכניק רואה לנכון?

ממש תודה על העזרה.

פורסם

הייתי מוסיף גם החלפת נוזל קירור ובלמים.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• פיתרון
פורסם

לא, תבקש ותגדיר בדיוק מה אתה רוצה שיעשו.

בהנחה ואין הסטוריית טיפולים:

החלפת שמן מנוע ופילטר שמן.

החלפת פילטר אוויר למנוע ופילטר אוויר לתא הנוסעים.

החלפת מצתים אם אף פעם לא החליפו.

החלפת נוזל בלמים.

בדיקת בלמים והחלפה אם צריך.

כנ"ל בדיקת רצועת מנוע והחלפה אם צריך.

נוזל קירור מחליפים אחרי 10 שנום אז אין צרוך להחליף כרגע. 

כמובן שיש רשימה מוגדרת מה מחליפים בכל טיפול, זה מופיע בחוברת ההפעלה של האוטו  "ספר רכב", בעמודים האחרונים. תראה אם יש את הספר בתא הכפפות, אם לא תוריד מהאינטרנט לפי דגם הרכב. 

• אהבתי 1

פורסם

המוסך של מנצור הוא בהוד השרון... 10-12 דקות מפתח תקווה. רק אומר

• מעניין 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

הייתי מוסיף גם החלפת נוזל קירור ובלמים.

לפני שעה, Buki כתב:

לא, תבקש ותגדיר בדיוק מה אתה רוצה שיעשו.

בהנחה ואין הסטוריית טיפולים:

החלפת שמן מנוע ופילטר שמן.

החלפת פילטר אוויר למנוע ופילטר אוויר לתא הנוסעים.

החלפת מצתים אם אף פעם לא החליפו.

החלפת נוזל בלמים.

בדיקת בלמים והחלפה אם צריך.

כנ"ל בדיקת רצועת מנוע והחלפה אם צריך.

נוזל קירור מחליפים אחרי 10 שנום אז אין צרוך להחליף כרגע. 

כמובן שיש רשימה מוגדרת מה מחליפים בכל טיפול, זה מופיע בחוברת ההפעלה של האוטו  "ספר רכב", בעמודים האחרונים. תראה אם יש את הספר בתא הכפפות, אם לא תוריד מהאינטרנט לפי דגם הרכב. 

אוקי, ממש תודה @Buki על העזרה והפירוט!
וכן, נתקלתי בספר של הרכב, אעבור על זה.

לפני שעה, סולל הדרך כתב:

המוסך של מנצור הוא בהוד השרון... 10-12 דקות מפתח תקווה. רק אומר

שכחת שקניתי Hyundai i10? אני לא בטוח שהוא יספיק להגיע עד לשם 😆 
ואתה צודק, השאלה היא רק מאיפה אני יוצא לשם.. אבל אם לא אמצא משהו קרוב יותר, אשקול ללכת לשם, תודה!

פורסם

אם כבר משקיעים יישור קו מקיף, הייתי מחליף נוזל קירור מקורי של יונדאי כתחזוקה מונעת ורענון.

כמובן עם ניקוז אויר כראוי במוסך שיודע את העבודה.

[אגב ברכבי הנוכחי פוקוס 2008 אחד הדברים שהתלהבתי הוא שהמוכר אדם מבוגר שהחליף כמה פעמים במהלך 12 שנות בעלותו- נוזל קירור איכותי, לא כי היתה תקלה אלא כתחזוקה מונעת!  וזה ניכר שהרדיאטור המקורי תקין ב 100% ב''ה].

• אהבתי 1

משתדל לעזור

פורסם
לפני 8 שעות, PASHUT כתב:

אם כבר משקיעים יישור קו מקיף, הייתי מחליף נוזל קירור מקורי של יונדאי כתחזוקה מונעת ורענון.

כמובן עם ניקוז אויר כראוי במוסך שיודע את העבודה.

[אגב ברכבי הנוכחי פוקוס 2008 אחד הדברים שהתלהבתי הוא שהמוכר אדם מבוגר שהחליף כמה פעמים במהלך 12 שנות בעלותו- נוזל קירור איכותי, לא כי היתה תקלה אלא כתחזוקה מונעת!  וזה ניכר שהרדיאטור המקורי תקין ב 100% ב''ה].

תודה על העצה,
אצלי זה הפוך מאצלך, רכשתי גם מאדם מבוגר שדווקא לא נראה שהשקיע ברכב, אז יש לך מזל!
אבל הרכב נראה בסדר סך הכל, אהיה חכם יותר אחרי שאלך למוסך עם כל העצות של החברים כאן

• מעניין 1
פורסם

מעדכן אתכם בכל מה שביצעתי עד עכשיו:

כיוון פרונט: בוצע אצל כיוון פרונט אפרים(פתח תקווה). אין לי ניסיון להשוות, אבל הוא היה נחמד, נראה שעשה עבודה מסודרת והוציא דו"ח.

צמיגים + מצבר: בוצע דרך Autodepot - השירות היה בסדר והמחירים סבירים.

לגבי הטיפול (“יישור קו”):
בהתחלה הלכתי למרכז שירות יונדאי בראשון לציון (מכבים) כדי להוציא היסטוריית טיפולים.
לרכב הייתה היסטוריה עד 2023, ובהצגת רישיון רכב והעברת בעלות הדפיסו לי את כל מה שהיה אפשר.
ביקשתי מהם גם הצעת מחיר - צירפתי אותה כאן. חשוב לציין שמדובר בהצעה לטיפול בסיסי בלבד, ללא בדיקה מעמיקה. נאמר לי שאחרי בדיקה יתנו הצעה נוספת.

בגלל שהתייעצתי כאן וקיבלתי המלצה על מוסך רמי שירותי רכב, החלטתי ללכת אליו למרות שהוזכר שהוא לא זול, מתוך העדפה למוסך עם ניסיון ביונדאי.

צירפתי גם את החשבונית משם.

מהלך הטיפול:
הצגתי לרמי את דוח הבדיקה לפני קנייה(שצירפתי כאן בפוסט הראשון).
בהתחלה אחד המוסכניקים בדק ואמר שצריך להחליף תושבת גיר, אבל לאחר שרמי בדק בעצמו הוא אמר שבינתיים אין צורך.
ביקשתי גם התייחסות לנושא המנוע - נאמר שיש מעט גומי משוחרר, אבל כרגע לא משהו שמצריך טיפול.
שאלתי שאלות לאורך הדרך, וקיבלתי תשובות סבלניות אבל הייתי אומר שאם אתם הולכים למוסך - ממליץ לשאול שאלות ישירות את רמי.

-כדאי גם לוודא איזה שמן שמים לכם וכו'.

הנקודה היחידה שהעלתה לי סימן שאלה - אופן החלפת נוזל בלמים:
אין לי ניסיון, אז קשה לי לדעת מה הסטנדרט בארץ, אבל אופן החלפת נוזל הבלמים נראה לי מוזר.
אחרי שכבר הוחלפו רפידות קדמיות והגלגלים הורכבו חזרה, אחרי כמה זמן(של שהייה שם וקריאה חוזרת של ההמלצות כאן) ביקשתי לבדוק אם כדאי להחליף נוזל בלמים.
כששאלתי הוא בדק במיכל דרך המכסה מנוע ונאמר שאין צורך כי הנוזל עדיין לא כהה, אבל ביקשתי להחליף בכל זאת.

ממה שראיתי, הוא שאב נוזל מהמיכל בתא המנוע ואז, בלי לפרק גלגלים, שחרר נוזל בלמים בכל גלגל,
הנוזל נשפך על הגלגל ונראה שהתפזר גם סביב הקליפר(האזור שמחזיק את הרפידות), ואולי גם נכנס פנימה - אין לי דרך לדעת..

אחרי זה, המוסכניק השני שטף רק עם בקבוק מים.. ואחר כך רמי ביקש לשטוף עם מים בלחץ.

ביצוע החלפת נוזל בלמים, העלה לי סימן שאלה, אבל אין לי בסיס להשוואה. כששאלתי אם זה יכול לסכן את המנגון של הבלמים - נאמר לי שלא ושהם עובדים ככה שנים.

אבל לעומת זאת אם משווים, בסרטונים בחו"ל בחיפוש Change Brake Fluid:
https://www.youtube.com/watch?v=tkTJ--tyBJQ
רואים שימוש בצינור לניקוז מסודר, בלי שהנוזל יתיז על אזור הבלמים.

מעבר לזה, לא ראיתי כל מה שביצעו, אבל שאר הטיפול נראה תקין סך הכל:
נראה שביצעו בדיקה מקיפה עם חיבור למחשב, בדיקת פנסים, הייתה נורה אחת בפגוש שלא הצליחו להחליף (דורש פירוק, ביקשו שאחזור).

אציין שבהתחלה קיבלתי הצעת מחיר, ורק בהמשך ביקשתי להוסיף גם מצתים ונוזל בלמים - ולכן המחיר הסופי השתנה(זה המחיר הסופי שצירפתי בתמונה).

אשמח לדעת מה אתם חושבים:

בצורה שתיארתי - זה תקין להחליף נוזל בלמים ככה?

אם נוזל בלמים נשפך על הגלגל / קליפר / רפידות - זה יכול לפגוע בביצועי הבלימה?

ובאופן כללי, מה דעתכם על הטיפול והמחיר?

001 copy.jpg

002 copy.jpg

פורסם

אם הוא ניקז אויר כנדרש, לכאורה זה תקין

והסיבה ששטף בלחץ כדי שלא ייגרמו נזקים לרפידות מהנוזל החופשי.

בכל אופן המחיר נשמע בתחום הסביר

תהנה!

תשקול החלפת נוזל קירור עוד שנה, בטיפול הבא [סתם המלצה.. אגב גם שם קריטי ניקוז אויר]

[אגב תפנק את @סולל הדרך בלחצן ''סמן כפתרון'' כי הוא ייעץ לך על המוסך]

• רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

פורסם
בתאריך 31.3.2026 בשעה 02:43, PASHUT כתב:

אם הוא ניקז אויר כנדרש, לכאורה זה תקין

והסיבה ששטף בלחץ כדי שלא ייגרמו נזקים לרפידות מהנוזל החופשי.

בכל אופן המחיר נשמע בתחום הסביר

תהנה!

תשקול החלפת נוזל קירור עוד שנה, בטיפול הבא [סתם המלצה.. אגב גם שם קריטי ניקוז אויר]

[אגב תפנק את @סולל הדרך בלחצן ''סמן כפתרון'' כי הוא ייעץ לך על המוסך]

כמובן מודה לכל מי שעוזר, אבל לא יודע עד כמה אני מרוצה מהעבודה שלהם.
היום נסעתי, הפעלתי את המזגן ופתאום מתחיל לשמוע רעש צורם של חריקה, אחרי שאני מכבה הרעש כמעט ומפסיק לגמרי למעט מדי פעם, כלומר ברגע שהמזגן פועל הרעש מופיע בצורה רציפה, ככל הנראה בגלל החלפת הרצועה שהם ביצעו לי אתמול..
אציין שהרעש לא היה בזמן שרכשתי את הרכב או לפני הטיפול, לפני שרכשתי את הרכב הפעלתי את המזגן מספר פעמים ולא היה רעש חריקה..
מה עלי לעשות?

פורסם
לפני 9 דקות, ariel44 כתב:

מה עלי לעשות?

לחזור אליהם ולבקש בנימוס שייבדקו את העניין ותסביר שהרעש לא היה עם הרצועה הישנה לפני שנכנסת לטיפול,בהצלחה

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Camaro 92 כתב:

לחזור אליהם ולבקש בנימוס שייבדקו את העניין ותסביר שהרעש לא היה עם הרצועה הישנה לפני שנכנסת לטיפול,בהצלחה

על החגורה מופיע: HORIZON 5PK1230 אם זה אומר משהו..
ודיברתי איתו, אמר לי לבוא יום ראשון כי לא עובד מחר ובסופ"ש חג.. קצת מבאס הייתי אומר

אעדכן אתכם

פורסם

אם המידה של הרצועה מתאימה לרכב, נשמע שזה רק ענין של לסדר את המותחן שלה שיישב טוב.

לא אמור להיות מסובך למוסכניק ממוצע. 10 דק' עבודה גג.

[לא מסתבר ששמו מידה לא תואמת לכן אומר]

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...