Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקלט ads-b

GABIUBOGI

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים ✈️ 

מעוניין להקים ערכת מקלט ads-b למטרה עסקית, מבין שהטווח הוא סביב ה200 קילומטר תלוי אנטנה.

האם מישהו יכול לשפוך אור איזה ציוד מומלץ לקנות? האם יש משווק ישראלי? 

האם נדרש לרכוש רישיונות?

הרעיון הוא לשלב את המטרות במערכת מסויימת שמוזנת ממכ״מ בדרך כלל ומשווקת לחו״ל אך בגלל הגבלות כאלה ואחרות אנחנו נאלץ להסתפק בקליטת זע״ט ממטרות מזדמנות והזרקתן למערכת שלנו לצורכי הדגמה.

אשמח לעזרתכם!

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני מניח שמכיר את האתרים השונים שמציעים כיסוי כזה עבור טיסות אזרחיות.

תראה לאיזה ציוד הם מתייחסים אליו. 

יש להם גם הוראות איך לבנות לבד, למשל: 

https://www.flightradar24.com/build-your-own

https://www.adsbexchange.com/ways-to-join-the-exchange/build-your-own/

אפשר לקנות דרכם גם מקלטים מוכנים, אבל יתכן ורק עם יעוד להשתמש לטובת האתר שלהם. 

בוודאי ניתן למצוא עוד מידע ברשת בנושא. כולל פורומים/דיסקורד וכד' של האתרים הנ"ל ואחרים. 

יש גם כל מיני אפשרויות ישירות מתחום התעופה, בעיקר מארה"ב (בשל רגולציות שם), אבל לא בקיא ביכולת להשתמש ללא תוכנות יעודיות.

מאחר ומדובר במקלט בלבד, אאל"ט לא נדרש רשיון בתחום התקשורת. אבל אולי יש רגולציות אחרות סביב הנושא, או עניינים אחרים בפן הביטחוני שדורשים התייחסות. בהתחשב שמדובר בעסק, הייתי ממליץ לערב עו"ד אולי. 

פורסם

מקלט מוכן בסגנון של פלייט ראדר פחות מתאים כי נדרש חיבור לאינטרנט, אנחנו פחות רוצים להיות

תלויים בחיבור לאינטרנט גם מבחינת זמינות וגם מבחינת השהיות.

לגבי רגולציות בארץ אני לא מוצא שום מידע, נראה שבחו״ל זה ממש תחביב של אנשים אבל בארץ פחות מתעסקים בזה.

דבר נוסף שמקשה עליי זה שנראה שניתן לרכוש רכיבים ליצירת ערכה כזאת רק מאתרים כמו אליאקספרס ואמזון ואני היית מעדיף משווק ישראלי, גם מבחינת דרישות ביטחון וגם מבחינת להוציא לרכש יותר קל.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

כאן מפורטים הכללים ליבואי ציוד אלחוט. בסוף הדף גם פרטי קשר למשרד התקשורת

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 53 דקות, GABIUBOGI כתב:

מקלט מוכן בסגנון של פלייט ראדר פחות מתאים כי נדרש חיבור לאינטרנט, אנחנו פחות רוצים להיותת לויים בחיבור לאינטרנט גם מבחינת זמינות וגם מבחינת השהיות.

יכול להיות שניתן לחבר אותם גם לסרבר מקומי. 

ואם לא אותם, אז מקלטים אחרים מוכנים שמייצאים מידע raw (או פרוטוקולים אחרים נתמכים).

ע"ע Virtual Radar Server. תוכנה מקור-פתוח לשימוש עם מקלטים כאלו (הכוונה תומכים) על רשת מקומית. 

דוגמה רנדומלית למוצר פשוט דרך חיפוש. 

• תוכן חדש...