Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אז בעקבות סיום תמיכה בטלפונים חכמים דור 2 - עלתה סוגיה שאני מנסה לעזור לקולגה. 

אילו אפשרויות נגישות עומדות בפני אדם לקוי ראיה שמעוניינ/ת לקבל SMS לטלפון וכן להגדיל את הפונטים כך שכל הודעה תהיה מוגדלת?

האם שימוש בטאבלט יכול לסייע? האם יש טאבלט שהוא עם סים קארד והוא בעצם טלפון?  (אני אומר שאולי צריך טלפון שהוא פיזית גדול יותר)

שימושים עיקריים? סמסים פשוטים, אני מתכוון גם לקודים שמגיעים כמו הזדהות כשנכנסים לאתר של הבנק או MYGOV. 

מקווה שהשאלה שלי ברורה. 

נ.ב אני שואל כאן כי חוכמת ההמונים של הפורום כבר הוכיחה את עצמה בכמה מקרים. 

אם יש המלצות על דגם מסויים של מכשיר טלפון סלולרי אשמח לשמוע. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

בכל טלפון חכם אפשר להגדיל פונטים (בהגדרות המכשיר) - עד לרמה שזה פוגע בקריאות. יש גם אפשרויות שונות בתפריט נגישות.

ברוב האתרים שמשתמשים בSMS ל-2FA יש אפשרות לבקש את הקוד בשיחה קולית או אימייל - האפשרות האחרונה מאפשרת שימוש בטאבלט או מחשב, אם כי מצריך הקשה נוספת לפני שליחת הבקשה.

בצד השמיעה הפתרון נמצא דווקא במכשירי השמיעה - יש דגמים שמתחברים לטלפון ב-BT.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, saar5555 כתב:

שלום לכולם,

אז בעקבות סיום תמיכה בטלפונים חכמים דור 2 - עלתה סוגיה שאני מנסה לעזור לקולגה. 

אילו אפשרויות נגישות עומדות בפני אדם לקוי ראיה שמעוניינ/ת לקבל SMS לטלפון וכן להגדיל את הפונטים כך שכל הודעה תהיה מוגדלת?

האם שימוש בטאבלט יכול לסייע? האם יש טאבלט שהוא עם סים קארד והוא בעצם טלפון?  (אני אומר שאולי צריך טלפון שהוא פיזית גדול יותר)

שימושים עיקריים? סמסים פשוטים, אני מתכוון גם לקודים שמגיעים כמו הזדהות כשנכנסים לאתר של הבנק או MYGOV. 

מקווה שהשאלה שלי ברורה. 

נ.ב אני שואל כאן כי חוכמת ההמונים של הפורום כבר הוכיחה את עצמה בכמה מקרים. 

אם יש המלצות על דגם מסויים של מכשיר טלפון סלולרי אשמח לשמוע. 

היה לי דוד עיוור כמעט לחלוטין ובטח שלא מסוגל לקרוא ממסך.

הוא השתמש האייפון ודיבר עם סירי.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בדקתי עכשיו את ה-A54 שלי. תפריטי התצוגה וננגישות מאפשרים הרבה מאוד התאמות. ה-S23 plus של אמא שלי מאפשר פונטים עוד יותר גדולים מהמכשיר שלי. לטעמי זה מוגזם ולא נוח כי לא נכנס מספיק מידע למסך וצריך לגלול בלי סוף.

אני משוכנע שכל היצרנים דואגים להנגשה בצורה טובה ומעלה. מציע לך ללמוד את תפריטי הנגישות בטלפונים במשפחה ולהציגם לבעל העניין, שיבחר איזה מתאים לו.

עוד שתי אפשרויות שאני רואה:

1. התקנת launcher מותאם למבוגרים (seniors) על סמארטפון סטנדרטי.  חפש בחנות האפליקציות.

2. רכישת טלפון ייעודי למבוגרים.

אם יש לך בבית איזה מכשיר שיצא משירות נסה לשחק בממשק שלו כדי לבדוק את האפשרויות, אם כי צריך להביא בחשבון שייעשה שימוש במערכת הפעלה לא מעודכנת.

והערה לגבי הדורות - רשתות דור 2 היו איטיות להחריד (בקנה מידה של היום) וממש לא התאימו לסמארטפונים. הגלישה נעשתה בטכנולוגיה שנקראה WAP, שהיתה מוגבלת מאוד. הדור השלישי כבר תמך בסמארטפונים, אבל תחשוב מה היתה הטכנולוגיה ב-2006. המכשירים הייעודיים למבוגרים תומכים בדור 4 כבר שנים רבות.

• רעיון טוב! 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כבדי הראייה שאני מכיר משתמשים בפונקציות הקוליות. בנוסף, בכל טלפון אפשר להגדיל פונט בהגזמה, נושא הנגישות ידוע ונתמך לא רע כבר מזמן.

לשאלתך, קיימים טאבלטים עם סים שיכולים לשמש כטלפון, באופן מעשי אני לא מכיר מישהו שמשתמש בטאבלט לשיחות (ווצאפ/סמס/מייל - בהחלט)

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לאנשים עם מוגבלויות רק אייפון. אפשר להתקמצן עם כל מיני דגמים קוריאנים מכווני תקציב אבל זה לא אותו דבר. נגישות=אפל

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

אולי תוכל לפרט

פורסם

כל הדברים שציינת קיימים כבר בערך עשור ומעלה.

גם עניינים של הגדלת טקסט וגם טכנולוגיות לעיוורים לחלוטין להשתמש בטלפונים חכמים כמו talkback באנדרואיד או voiceover בios

יש גם תקני נגישות בהרבה מדינות בעולם שיגררו קנסות על חוסר הנגשה של אפליקציות.

בערך כ10% לזיכרוני משתמשים בטכנולוגיות הנגשה כזו או אחרת בסמארטפונים.

ממליץ לך אם יש לך חבר עיוור או עם מוגבלות ראייה כזו או אחרת להתייעץ איתם. אני אישית מכיר עוורים לחלוטין שמשתמשים בסמארטפונים כבר שנים. בחברות גדולות יש ממש בדיקות לפני שחרור של אפליקציות לוודא את הנושא לפני כל שחרור גירסה.

גם אני לא מכיר אף אחד שמשתמש בטאבלט עבור זה.

בתור מפתח דיי בכיר במובייל על מוצרים דיי גדולים לגמרי זה אחד הדברים שקבוע אני מתעסק בו עם מוצרים חדשים.

לגבי מה עדיף - כן לאפל יש לגמרי יתרון משמעותי בכמה שהכלים האלו עובדים טוב. הוא קטן משמעותית בשנים האחרונות אבל עדיין קיים כי הם מאוד מקפידים על הנושא (אפילו פונים אקטיבית למפתחים ומעבירים סדנאות / reviews וסשנים עם חברות כדי לאמץ את זה)

זה נכון גם לאייפון מול אנדרואיד וגם למק מול חלונות.

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כיום, כאשר יש טלפונים מתקפלים (יקרים) טאבלט כטלפון הפך לדבר מיותר לחלוטין. מה שכן, עם התקדמות ה- AI יותר ויותר דברים אפשר לתפעל באופן קולי לחלוטין, רק צריך לבדוק את התמיכה בעברית. סמסונג עומדים להשיק לקראת סוף החודש את סדרת גלקסי החדשה שכנראה יעשו עוד יותר מתקדם בתחום כך שממש יהיה ניתן להשתמש בטלפון רק באופן קולי. 

פורסם
לפני 10 שעות, madmaxx כתב:

עם התקדמות ה- AI יותר ויותר דברים אפשר לתפעל באופן קולי לחלוטין

אני משאר שלא יצא לך לראות או לדבר עם משהו כבד ראיה / עיוור שמשתמש בסמארטפון בצורה שוטפת.

התמיכה הקולית זה לגמרי לא מספיק מהיר ולא הכיוון של איך רוב המשתמשים בקטגוריה משתמשים באייפונים (אני לא רוצה להכליל אבל מאלו שפגשתי , עבדתי איתם ומולם - כולל עובדי אפל וגוגל שמתעסקים בתחום הזה ספציפית).

ממליץ לך לחפש כמה וידאוים לגבי איך voiceover או talkback עובדים.

בקצרה ועם קצת הפשטה של הנושא - הניווט הוא עם gestures כמו סוייפים על המסך ולא לחיצה מדויקת על איזורים במסך כמעט. המכשיר מקריא את הAcessibility label או תיאור תמונה (זה דווקא כן חדש יותר ומבוסס על מודלי AI קטנים אם אין טקסט שחוזר מהאפליקציה / מהדף ווב. כדי למלא חללים - מוצלח משמעותית בiOS וכמעט אוטומטי) + הפעולות שאפשר לעשות על האלמנט.

אפשר ללמוד איך להשתמש בזה ב15 דקות וזה מאוד אינטואיטיבי ודיי מהיר (בין השאר כי משתמשים מנוסים מעלים את מהירות ההקראה לפי 2-3) ויש הרבה קיצורי דרך. כדי להכניס טקסט אז כן משתמשים בהכתבה מבוססת AI אבל זה חלק קטן מהשימוש.

בצד השני (לכבדי ראיה שעדיין רואים יותר טוב ומשתמשים במסך) יש אלמנטים של טקסט דינאמי או הגדלת איזורים במסך תוך כדי עבודה. (זה לא טריוויאלי לממש לאפליקציות אגב)

אבל להשתמש רק בSiri או אפילו בגוגל (שבקטע הזה גוגל לגמרי מחזיקים AI מוצלח ומהיר משמעותית) - זה פשוט איטי מדי, מוגבל מדי  והרבה פחות ״אמין״ מבחינת לעשות מה שאתה רוצה

ואם אני טועה ויש לך משהו בסביבה הקרובה שכן משתמש במכשיר שלו ככה - עם עוזרות קוליות - אני ממליץ בחום לעזור להם להכיר את הכלים המובנים.

ההבדל בשימוש במכשיר עצום.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...