Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בסיטרואן C3 2026

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

גם בטווינגו לא היה. בכלל. די משמימה מהבחינה הזו.

גם הפנדה לא משהו, עם ההגה החשמלי שלה, אם כי בהשוואה למקררים מודרניים העובדה שהיא קצרה זה נחמד.

עדיין, לא מכונית נהיגה, לא זו ולא זו.

וכמו בסיטרואן האמורה, לא נהגת בהן.

צריך ניסיון בשביל שתהיה דעה...

רק לשבת בבועה של הטווינגו, עם תא הנוסעים משובב הנפש, הראות המעולה, ותא הנוסעים המואר, זה כיף.

ואין אבזור "שחייבים להכניס". 

כמו שכתבתי לך, אבזור זה נקודתי. איכויות נסיעה ושהייה, זה 100% מהזמן ברכב.

הכי מקלל שעולה הביתה אחרי ששכחתי את המפתח באוטו...

אבל זה יותר עם קילס שלא פותח דלתות. אחד המיותרים...

אוקיי אז אין פה כזה ייחוד בתא הנוסעים שהופך את חווית הנהיגה לכל כך מיוחדת. לא משנה איך תסתכל על זה. אם הוא גם לא ננהג בצורה מיוחדת/מהנה ביחס לסקודה פאביה או מאזדה 2 למשל אז מה בדיוק הערך המוסף פה שבגללו מתאהבים ברכב למרות אבזור בסיס חסר לא הבנתי. 

ואתה שוב קורא לזה אבזור נוחות לא מהותי כי זה נקודתי ולא משהו שחווים מהרכב כל הזמן וכבר עברתי על זה, גם חלונות אתה לא מתפעל כל הזמן כל רגע ועדיין זה היה פאול רציני אם לא היו חשמליים אלא עם מנואלה. זה פשוט לא משהו שמצופה ברכב חדש ברמת האבזור הגבוהה היום זה הכל. הסטנדרטים כל הזמן עולים והיום קילס נחשב בסיסי וקיים בכל רכב חדש בכל רמת מחיר בערך. 

ושוב שיהיה לבריאות למי שזה לא מהותי עבורו ונהנה מהרכב, מפרגן בכיף פשוט חושב שזה פאול רציני של היבואן (במידה והאופציה קיימת ובחר שלא להוסיף) או היצרן (במידה ולא)

• תגובות 259
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

אם יש רק קליק אחד בכפתור ולחיצה רגיעת גורמת להפעלה אוטומטית, יכול להיות שהחזקה רציפה של הכפתור זה מצב ידני זאת אומרת החלון יעלה או ירד כל עוד אתה מחזיק את הכפתור לחוץ.

ניסיתי, אותו דבר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 7 שעות, falou כתב:

הכי מקלל שעולה הביתה אחרי ששכחתי את המפתח באוטו.

30 שנה נהגתי רק במכוניות עם מפתח.

עכשיו 2 המכוניות בבית קילס. לא שוכח את המפתח כי הוא בכיס, ואם השארת באוטו לא מאפשר לנעול.

בעבודה נוהג בכל מיני מכוניות עם מפתח, ובלי מפתח, ואין תקלות.

אבל דווקא כשאני נוהג באספנות שלי, מאז שיש לי מכוניות עם קילס, כל פעם שאני יוצא מהאוטו רוצה לנעול - מגלה ששכחתי את המפתח בסויץ. מרגיז ומשעשע כל פעם מחדש.

לגבי החלונות, היום חשמלי או ידני זה לא הסיפור.

אני מצפה שכל אחד מארבעת החלונות יפתח ייסגר בהדרגה בלחיצה/משיכה עדינה, ויפתח ייסגר עד הסוף בלחיצה/משיכה חזקה. כל פעם שאני נתקל ברכב - גם דגמים לא זולים - שאין אוטומט באחד הכיוונים, או רק בחלון נהג, אני מתאכזב.

• מצחיק 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

@amosbmw זה בדיוק המצב אצלי. שתי המכוניות בבית עם קילס, אבל ההיילקס של העבודה מצוייד בטכנולוגיה הותיקה של מפתח וסוויץ' אמיתיים של פעם. יוצא שאני שוכח את המפתח בסוויץ' (לעיתים רחוקות) או שוכח לנעול את הרכב (לעיתים קרובות).

פורסם

לא מצפצפת לכם התראה ששכחתם את המפתח ברכב?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש בהיילקס התראה, אבל: היא די חלשה וקשה לשמוע אותה בסביבה רועשת וגם לפעמים אני יוצא מהרכב לפני שההתראה מתחילה. כאמור, זו הבעיה הפחות שכיחה. הבעיה היותר נפוצה אצלי היא שאני שוכח לנעול את הרכב. לשמחתי הטווח של השלט הרחוק די גדול, כך שאם אני נזכר בזמן סביר, אני בסוף נועל את הרכב.

פורסם
לפני 13 שעות, amosbmw כתב:

ה ששכחתי את המפתח בסויץ. מרגיז ומשעשע כל פעם מחדש

זה עוד טוב. הזוגה שכחה פעם את האוטו מונע כל יום העבודה וגילתה את זה רק שחזרה אליו. 

ומעולם לא היה לה קילס...

• מצחיק 1
  • מעניין 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אולי לחצה על OFF במזגן בטעות😉

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
בתאריך 13.3.2026 בשעה 11:48, מלטבשי כתב:

אולי לחצה על OFF במזגן בטעות😉

אוטו עם מפתח!

השאירה בסוויץ׳...

בתאריך 12.3.2026 בשעה 16:49, Doron_Z כתב:

יי אז אין פה כזה ייחוד בתא הנוסעים שהופך את חווית הנהיגה לכל כך מיוחדת

אפילו לא ישבת באוטו, אז מה אתה יודע?

אני מכיר את ה-C3 הקודמת ויש בה חווית נסיעה שונה מרב הרכבים ומיוחדת מספיק והחדשה... יותר מיוחדת ושונה בעיצוב הפנים. 

בתאריך 12.3.2026 בשעה 16:49, Doron_Z כתב:

זה, גם חלונות אתה לא מתפעל כל הזמן כל רגע ועדיין זה היה פאול רציני

לא זה לא. זה פאול קטן. 

פאול רציני זה כסא לא נוח. רעש מוגזם ולא נעים במהירויות שנוסעים בהם תדיר וכו׳. 

כמה תלונות שטויות שמעתי על השליטה במזגן בקאמיק, למשל. כן זה פחות נוח, שליטה מהמסך על התפעול הידני. אבל זה שולי באותה מידה. 

בטח אם אתה חובב רכב. 

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ראיתי את הרכב וראיתי תמונות פנים, לא התרשמתי שיש שם משהו ממש מיוחד בעיצוב פנים, חיצונית הוא נאה בעיני זה כן. 

אם מבחינתך חלונות מנואלה ברכב חדש זה לא פאול רציני אז אנחנו מדברים בשפה שונה לגמרי, חבל על הזמן.

פורסם (נערך)

מהשירשור הזה (וההוא על מלחמת המחירים שבעיקר מהלל את התמורה לשקל של האפליאנסס הסינים) עולה הרושם שאנשים פחות ופחות מעונינים לתפעל את הרכב בעצמם, כמה שהרכב יתפעל את עצמו יותר, זה עדיף מבחינתם.

לא רוצים לסובב מפתח, לא רוצים להפעיל חלון, לא רוצים לתפעל את מעצור היד, לא רוצים להעביר הילוכים, לא רוצים לשלוט במהירות, לא רוצים לבצע בלימה, לא רוצים לסובב את ההגה, לא רוצים...

אני תמה, איך כל זה מתחבר לאתר ל"אנשים שאוהבים רכבים"?

נדמה לי או שהמצב הוא שהם באמת רק אוהבים לדבר עליהם.

עריכה אחרונה על ידי אורי מ.
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אני חושב שהתשובה מורכבת מעט, אני למשל עברתי מרכב ידני שזה משהו של חובבי רכב, לרכב אוטומטי כי זה נח יותר.

יש עוד דברים שהם פשוטים נוחים אך לא מנוגדים לחובב רכב, למשל ה keyless או בלם יד חשמלי עם auto hold זה מאוד נח.

אני בתור חובב רכב אוהב דברים נוחים, אבל מה עושה אותי חובב/אוהב רכב? רכב שמעלה לי חיוך. זה יכול להיות עיצוב או נוחות, ביצועים. וקניית רכב שמיועדת בעיקר בשביל אותו חיוך. כשהקניה היא עם לב ולא השכל, מבחינתי זה חובב רכב.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 5 שעות, אורי מ. כתב:

מהשירשור הזה (וההוא על מלחמת המחירים שבעיקר מהלל את התמורה לשקל של האפליאנסס הסינים) עולה הרושם שאנשים פחות ופחות מעונינים לתפעל את הרכב בעצמם, כמה שהרכב יתפעל את עצמו יותר, זה עדיף מבחינתם.

לא רוצים לסובב מפתח, לא רוצים להפעיל חלון, לא רוצים לתפעל את מעצור היד, לא רוצים להעביר הילוכים, לא רוצים לשלוט במהירות, לא רוצים לבצע בלימה, לא רוצים לסובב את ההגה, לא רוצים...

אני תמה, איך כל זה מתחבר לאתר ל"אנשים שאוהבים רכבים"?

נדמה לי או שהמצב הוא שהם באמת רק אוהבים לדבר עליהם.

הלכת רחוק. אני מחזיק סובארו ברז רכב שדורש פשרות קשות בשביל מה שהוא נותן. אני בטח לא מפונק, כל זה לא קשור לקטגוריה ולסגנון הרכב שאנחנו מדברים עליו ואף אחד לא דיבר פה על רכב שנוהג את עצמו. 

גיר ידני אגב זה שונה לגמרי מבחינת מי שאוהב לנהוג לקילס או אבזור נוחות בסגנון אנדרואיד אוטו במולטימדיה, אופציה ראשונה מוסיפה לחווית הנהיגה למי נהנה מזה, אופציה שניה נגיד במקרה של מחסור ב AA - מוסיפה בעיקר סרבול. 

הקישור שעשית בין אבזור נוחות לבין מחסור באהבה לנהיגה ועוד בקטגוריה של סופר מיני עממי (לא שאי אפשר להנות מנהיגה בקטגוריה הזאת אבל זה לא שפתחנו פה דיון בפורום פרארי על אבזור נוחות שחסר בדייטונה SP3 כן) הוא קצת reach 

• אהבתי 1
פורסם

דבר שמאכזב מעט אך הבנתי שככה זה עובד גם אצל אחרים, זאת טעינה אלחוטית איטית כאשר אני מחובר לandroid auto  ללא כבל.

בחצי שעה הצליח להטעין 6-7 אחוז.

פורסם

בכל האלחוטיים, יש ״תחרות״ בין החיבור האלחוטי (שידור) לבין הטעינה, כלאמר אתה מרוקן בקצב דומה לטעינה ןלכן זה כך. אם תחבר חוטי, הטעינה תפעל טוב יותר. 

(מצבי שידור/הורדה של וידאו באופן אלחוטי צורכים סוללה יותר מאשר גלישה סתמית, הודעות טקסט ודומיהן. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...