Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני פשוט לא מוצא על זה מידע ברשת, והספר רכב אבד לי.

האם יש צורך בהחלפת רצועת טיימינג? אני כרגע ב135,0000Km 

תודה מראש

פורסם

תודה ל- @samg על הטבלה

את המספר של 8 שנים שמעתי גם מ"יועץ השירות" במוסך צ'מפיון מוטורס בחיפה.

חיפושים במרשתת מראים מספרים שמגיעים ל-15 שנה ו-210,000 ק"מ - מה שנשמע אסטרונומי ומפחיד.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שמחתי לעזור. אגב להבדיל, אני החלפתי באטקה שהייתה לי טיימינג אחרי 6 שנים כאשר על הרכב היו כ40K. בעקבות המלצת מוסך מומלץ מאוד בצפון. מניח שזה לא מזיק, אבל בדיעבד, מסתבר שסתם הייתה הקדמה מיותרת. כאשר המלצת מוסכי היבואנית הם 8 שנים / 120K המוקדם מבניהם.

אם כבר מדברים על מוסכי היבואן, לפי המלצת היבואן באטקה, רצועת מנוע יש להחליף אחרי 4 שנים / 60K. בבדיקה במוסך נאמר לי זאת, אך אמרו שמצבה תקין וחבל להחליף סתם.

• מעניין 1
פורסם

ואם כבר מחליפים טיימינג, אחרי 6 או 8 שנים,

האם כדאי להחליף משאבת מים למנוע? כי כבר עושים את העבודה הזאת?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני שעתיים, samg כתב:

שמחתי לעזור. אגב להבדיל, אני החלפתי באטקה שהייתה לי טיימינג אחרי 6 שנים כאשר על הרכב היו כ40K. בעקבות המלצת מוסך מומלץ מאוד בצפון. מניח שזה לא מזיק, אבל בדיעבד, מסתבר שסתם הייתה הקדמה מיותרת. כאשר המלצת מוסכי היבואנית הם 8 שנים / 120K המוקדם מבניהם.

אם כבר מדברים על מוסכי היבואן, לפי המלצת היבואן באטקה, רצועת מנוע יש להחליף אחרי 4 שנים / 60K. בבדיקה במוסך נאמר לי זאת, אך אמרו שמצבה תקין וחבל להחליף סתם.

זה מה שנאמר גם לי לגבי ״רצועת המנוע״ (אבזרים) בארונה 2020 של אישתי. נראה מה יגידו לי בעוד חודשיים - שלושה, כאשר אגיע לטיפול 6השנים (כעת עם כ-43,000 ק״מ).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

זה מה שנאמר גם לי לגבי ״רצועת המנוע״ (אבזרים) בארונה 2020 של אישתי. נראה מה יגידו לי בעוד חודשיים - שלושה, כאשר אגיע לטיפול 6השנים (כעת עם כ-43,000 ק״מ).

הרכב חונה בחוץ או בחניון רוב הזמן?

פורסם

בחוץ

פורסם
לפני שעתיים, saar5555 כתב:

ואם כבר מחליפים טיימינג, אחרי 6 או 8 שנים,

האם כדאי להחליף משאבת מים למנוע? כי כבר עושים את העבודה הזאת?

מעניין, אבל אני בספק

יש מצב גדול שהמשאבה תחזיק מעל 10 שנים

פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

מעניין, אבל אני בספק

פעם, בסקודה פאביה 2010, כשהגעתי ל-65000, או 70000, הקודם מביניהם, בהחלפת טיימינג, ביקשתי שיחליפו משאבת מים, פשוט כי יש גישה לאיזור שם. אז נאמר לי שזאת החלטה טובה. אשמח לשמוע אם זה עדיין נכון להיום. 

אני זוכר שכאן בפורום קראתי, שאם כבר מחליפים טיימינג, אולי כדאי להחליף משאבת מים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

על פי רוב, במנועים קונבנציונאליים עם משאבת מים מכאנית, כדאי להחליף את משאבת המים יחד עם הטיימינג כי כבר נוח לעשות את זה על הדרך ואורך החיים של משאבת המים ורצועות הטיימינג פחות או יותר דומה.

במנועי TSi של VAG (לא מכיר את ה1.0, אבל לפחות בגדולים יותר) משאבת המים היא חשמלית ואין קשר בין עבודת ההחלפה שלה לעבודת הטיימינג. תיאורטית המשאבה הזאת לא זקוקה להחלפה, אבל במציאות הרבה משאבות כשלו עד כדי זכייה של הלקוחות בתביעה ייצוגית.

אני מעדיף להיות יותר שמרני מהוראות היצרן או מוסכים למיניהם. במסגרת יישור קו ברכב שלי עם מנוע 1.4 CZDA החלפתי אחרי 6 שנים ו59000 ק"מ רצועת טיימינג, רצועת אביזרים ומשאבת מים כולל הבית שלה. לא סומך על גומי בן יותר מ6 שנים וכבר הכרתי את הסיפור של הכשל במשאבות המים. מעדיף להשקיע בתחזוקה מניעתית מלהיתקע באמצע הכביש עם נזקים.

בתאריך 31.1.2026 בשעה 11:30, גולדן191 כתב:

כן תכלס הגיוני שכל 120K ק"מ ולא 160K ק"מ כי חם פה יותר ויש פה יותר שמש מאירופה

אין שום קשר לאקלים. רצועות המנוע סובלות מהתחממות והתקררות המנוע בעבודתו.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, amosbmw כתב:

אין שום קשר לאקלים. רצועות המנוע סובלות מהתחממות והתקררות המנוע בעבודתו.

הרצועה עשויה מאותו חומר שעשויה רצועת האלטרנטור נכון?

אני החלפתי רצועת אלטרנטור ברכב שבוע שעבר, רצועה בת 12, אני די בטוח שאם הרכב היה חונה 100% מהזמן בחוץ הרצועה הייתה נראת אחרת.

יש קצת שריטות וחתכים אבל הרבה יותר טוב מהסרטון שממנו למדתי.

הרכב חנה כמעט 100% מהזמן בחניון מקורה בין השנים 2014 לקיץ 2022.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...