Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, avngas כתב:

מעדיפים דווקה מדידה ביתית ולא אצלם

אני אנחש שזה בגלל שיש יתרון למדידה תכופה באותו מכשיר בכל פעם, בשביל מעקב שלא מושפע משינוי מכשיר.

פורסם (נערך)

שילוב של זה (כמובן הבדיקות בשעות שונות של היום, למעט שינה), הזמן שצריך בעקרון לשבת בשקט לפני המדידה, וסינדרום החלוק הלבן שמעלה את לחץ הדם. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 2
פורסם

הטכניקה שלי מדידה 3פעמים בכל פעם ובד"כ המדידה השלישית היא הנמוכה והקובעת

סינדרום החלוק הלבן עובד חזק עם הרופאה / האחות נראים טוב

• מצחיק 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני 8 שעות, avngas כתב:

לפני שנים ביקשתי מרופאת משפחה מרשם למכשיר לחץ דם וקניתי omron בבית מרקחת של קופ"ח. שני רופאים מומחים שאני נמצא אצלם במעקב מעדיפים דווקה מדידה ביתית ולא אצלם , אני בא אליהם עם טבלת מדידות לאורך זמן.

לפני 7 שעות, Be roo כתב:

אני אנחש שזה בגלל שיש יתרון למדידה תכופה באותו מכשיר בכל פעם, בשביל מעקב שלא מושפע משינוי מכשיר.

יש דבר שנקרא תסמונת החלוק  הלבן.

אצלי באופן כמעט קבוע הלחץ הסיסטולי הנמדד אצל הרופא/אחות עומד על 140 ומעלה, בעוד המדידה אצלי בבית עומדת על 110 ולמטה.

פעם בחצי שנה/שנה אני לוקח את המכשיר שלי למרפאה ומשווה מדידה מול המכשיר במרפאה, הפרש המדידה זניח.

לעניין טעינה מ usb מיותר לחלוטין, עם הפעלת המד לחץ דם שלוש פעמים בשבוע (שלושה אנשים) הסוללות מספיקות למשהו כמו שנתים ויותר.

• רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 9 שעות, avngas כתב:

שני רופאים מומחים שאני נמצא אצלם במעקב מעדיפים דווקה מדידה ביתית ולא אצלם , אני בא אליהם עם טבלת מדידות לאורך זמן.

צודקים לגמרי. מדידות במשרד נחשבות פחות אמינות בגלל הנסיבות. ואגב, ערכי ה״נורמה״ במדידה ביתית או במכשיר למעקב 24 שעות (״הולטר״ לחץ דם) נמוכים ב-5 ממ״כ מהערכים למדידה במשרד.

ולמה כתבתי ״נורמה״ במירכאות - כיוון שעם הצטברות הידע חל שינוי בערכי הייחוס לאוכלוסיות שונות.

המלצות איגוד הלב האמריקאי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבנתי מהתגובות שאין יתרון לטעינת USB.
אבל, לדעתי יש יתרון למכשיר שיודע לספק מידע וסיכום ליישומון בנייד, כך שאוכל להציג את היסטוריית המדידה לרופא/לי.

פורסם

נפוץ וקיים בהרבה מאוד מכשירים היום. 

כאמור - אם אתה מעוניין לשלם קצת יותר אז OMRON - יש את הדגם M3 IT שהוא הבסיסי ויש לו יכולת להציג נתונים באפליקציה. אבל הוא מצריך חיבור חוטי לדעתי ויש דגמים משוכללים יותר שמעבירים ב-BT את המידע. 

פורסם
לפני 3 שעות, ישה כתב:

הטכניקה שלי מדידה 3פעמים בכל פעם ובד"כ המדידה השלישית היא הנמוכה והקובעת

כן, אחד הרופאים אמר שלבדוק 3 פעמים זו הטכניקה הנכונה, רק להתעלם ממדידה ראשונה כי היא משמשת לאיפוס המכשיר, ולעשות ממוצע משתי נוספות. קראתי איפשהו  שצריך להמתין 2 דקות בין המדידות כדי לתת לעורקים לחזור למצבם הרגיל אחרי לחיצה של שרוול. הייתה פעם כתבה ב YNET על מחקר האומר לבדוק בשתי הידיים. לא זוכר מה עשיתי עם זה, בביקור הבא אצל קרדיולוג אשאל אותו.

פורסם

מה שאותו רופא אמר זה מדוייק. וגם צריך להמתין בין המדידות.

לגבי 2 הידיים - בדרך כלל, לצורך מעקב לחץ דם, אין בכך צורך. באדם בריא ההפרש בין הידיים קטן מאוד, וביד ימין הלחץ טיפה יותר גבוה. מילימטרים כספית בודדים. הפרש משמעותי בין הידיים אומר דרשני. חוץ מזה, לחץ הדם אינו קבוע, הוא משתנה מרגע לרגע.

לקבי אפליקציה - תכין לעצמך טבלת אקסל קטנה עם 3 טורים - תאריך ושעה, לחץ סיסטולי ולחץ דיאסטולי. רוצה להרחיב - תוסיף גם את הדופק ותכין טורים לבוקר וטורים לאחה״צ. לרופא יהיה הרבה יותר קל לעבור על דף A4 מודפס (או טבלה מסודרת בכתב יד) מאשר להתחיל לפענח ממסך של טלפון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרופא יתמודד, כנראה שאם מדובר גם ברופא שהוא לא בן 70 הוא יעדיף את המידע ככה. 

ואת הטבלאות של האפליקציה גם אפשר להדפיס.

מה גם שמרבית האפליקציות מציגות נתונים נוספים כמו מגמות וממוצעים 

והסיכוי להתמדה בטבלאת אקסל נמול משמעותית. 

פורסם

טוב, אני עדיין לא הגעתי לגיל 70, רק מתקרב… ולא בוחל בטכנולוגיה מודרנית. אבל הדרך הנוחה ביותר לקרוא חומר היא מנייר כאשר מסך המחשב שמור לכתיבה ולחיפוש מידע נוסף במקביל.

וחד משמעית, אפילו נייר מבולגן בכתב יד עדיף על מסך קטן. לא צריך לגלול, אלא שבמבט של כמה שניות אתה קולט את המגמה. אם תדפיס מהאפליקציה זה אותו דבר - העיקר לקבל תמונה רחבה בדף ובמבט אחד.

אגב, לגבי אפליקציה, יש עוד בעיה: אם מד לחץ הדם משמש יותר מאדם אחד, ושגרתי מאוד שהוא משמש שני בני זוג. עכשיו את צריך להפריד את סדרות המדידות, איני מכיר את האפשרות הזו במדי לחץ דם אוטומטיים.

פורסם

מה מקור ותאריך ההמלצות האלה?

פורסם (נערך)

אנשים נזכרים בגיל מבוגר למדוד לחץ דם, ולא מבינים את ההשלכות של לחץ דם גבוה, עודף משקל, סוכרת, השמנת יתר, הם גורמי סיכון להתפתחות יתר לחץ דם.

הבעיה היא שלא מרגישים שיש יתר לחץ דם.

אני במקרה בבדיקות ביתיות גיליתי יתר לחץ דם ועשיתי אינספור בדיקות.

תקנה מכשיר פשוט בטריות AAA לא עולה יקר עם שרוול ותעשה מדי פעם מדידות בבוקר לפעמים בערב.

עריכה אחרונה על ידי Liquidator
  • תוכן חדש...