Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בצוואה פשוטה מאוד.

אישה אלמנה, בן יחיד. 

למרות זאת האישה מעוניינת לעשות צוואה מסודרת, אבל ממש לא מעוניינת לסוע לעורך דין, למעשה גם לא ממש מעוניינת לדבר עם עורך דין. יש פתרון?

אולי איזה אתר אינטרנט שמאפשר לעשות את זה בצורה מסודרת מהבית?

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

לכתיבת צוואה יש כללים מאוד ברורים. נכחתי במספר הרצאות, בהן למדתי שיש הרבה מלכודות שהדיוט כמוני (וכנראה כמו מרבית חברי הפורום) לא יכול להכיר. למרות המאמץ הנדרש עדיף לבצע על ידי עורך דין שזה תחום העיסוק שלו. ורצוי (לא חובה) להפקיד אצל רשם הצוואות במשרד המשפטים. יתרה מזו - יש מצבים בהם חשוב לעדכן את הצוואה אצל בעל מקצוע.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גגל את הכללים לכתיבת צוואה (מצריך כתב יד של המצווה בלבד ולא מוקלד, תאריך ברור וניסוח ספציפי במקומות מסויימים - למיטב זכרוני). 

מעבר לזה אין חובה אבל זה בהחלט דבר מומלץ לסדר את הנושא בצורה מקצועית מול נוטריון. 

אתר זו לא אופציה, מאחר וצריך גם עדים (ואין לי מושג אם זום יכול להיחשב כהליך תקין או לא מבחינת החוק). 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

להבנתי צוואה בכתב יד אינה מצריכה עדים.

אבל, כאמור, יש בנושא הזה הרבה מלכודות (למשל - מה קורה אם הבן מתגרש?) ולכן עדיף ביצוע מקצועי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לעורך הדין יש איזו שבלונה, אבל הוא יתאים לצרכים האישיים.

לי זכור שהעלות לא גבוהה, מחיפוש בגוגל עולה כי מדובר באלפי שקלים בודדים (בהתאם למורכבות הצוואה).

עורך הדין ומזכירתו יכולים לשמש כעדים.

פורסם
לפני כשעה, Igalz כתב:

ממש לא מעוניינת לסוע לעורך דין, למעשה גם לא ממש מעוניינת לדבר עם עורך דין.

אם לא מדובר בצוואה מורכבת שדורשת עו״ד בעל שם, אז כל עו״ד מקומי יכול להגיע אליה הביתה, בד״כ ללא עלות נוספת (זה מה שעשיתי עם הורי בחתימה על יפוי כח מתמשך). אולי היא תשתכנע כן לדבר עם עו״ד.

כדאי לבצע דרך עו״ד, כולל הפקדה ברשם הצוואות. תנסה להסביר לה שזה יבטיח שהרצון שלה ימולא לאחר מותה.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לעבור דרך עו"ד זה הדבר העדיף והנכון ביותר לעשות, אבל זה לא תמיד הכי ישים או נכון עבור מי שרוצה להכין את הצוואה. 

עו"ד יכול למנוע מצבים לא צפויים ובעיות מוזרות שעשויות לצוץ, אותי הטריד למשל שאני עלול לגלות קרובי משפחה שבחיים לא שמעתי עליהם כולל עם, איך נאמר, מבטא שונה משלי. למשל.

בסופו של יום הצוואה בשלב המימוש, חס וחלילה שלא יהיה בזה צורך, עולה לפרסום עבור הגשת התנגדויות למשך תקופה. שם היא גלויה וחשופה לכלל הציבור, ויש את האפשרות שמישהו ירצה לעשות משהו לא הכי חוקי בעולם ולך תוכיח שבאמת היה בן יחיד (בפראפראזה על "תוכיח שאין לך אחות" :rofl:).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם היא כבר עושה צוואה אז ממליץ לה, ללכת לעשות יפוי כוח מתמשך. בשביל השקט הנפשי שלה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

זה לא עלה הרבה ממה שאני זוכר, אבל הלכנו לעורך דין (שהוא גם נוטריון, לא יודע אם זה שינה משהו) והוא ערך צוואה ואפילו קרא לעורכת דין  אחרת עבור עדות.

ישבנו שם, הוא הסביר לנו את ההשלכות וממש וידא איתנו את כל התנאים שכתבנו שם (היינו בזמנו ללא ילדים, ורצינו לוודא שהרכוש יגיע במלואו לשני ולא להורים \ אחר).

קשה לי להאמין שאפשר לעשות את זה בלי להיות נוכח אם רוצים עור דין שיהיה מעורב, אבל גם אפשר פשוט לכתוב בלי עורך דין ולהפקיד ברשם הצוואות או איך שהם נקראים.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תוכן חדש...