Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

mgs6 או mgs5 לאדם מבוגר

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מייעץ לעוד קרוב משפחה ברכישת רכב.

התכנסנו לשני הרכבים האלה.

הוא אדם מבוגר ייסע ברכב לבד או עם בת זוג.

הוא לא נוסע מרחקים גדולים ומבחינת טווחי הנסיעה 2 הרכבים יתאימו לו.

מבחינת הרכב עצמו מתאים לו יותר לכאורה ה- mg s5 כי היא קטנה יותר ולכאורה יהיה יותר נוח לתמרן איתה ובנוסף גם זולה יותר.

היא עולה 149,000 ₪ (ויש הנחת השקה 2,500 ₪).

אבל אני חושב שכדאי לו לרכוש את ה- mg s6 בגלל שטווח הנסיעה שלה גדול יותר משמעותית (530 ק"מ לעומת 425 ק"מ).

הסוללה ב- s5 קטנה מאד 62.2 קוט"ש וטווח הנסיעה נראה לי אופטימי אפילו. ב- s6 הסוללה גדולה הרבה יותר 77 קוט"ש והטווח נראה ריאלי יותר.

אני חושב שזה יבוא לידי ביטוי במכירה עתידית כאשר ל- mg s6 יהיה ביקוש גדול יותר עקב כך ואולי היא תשמור על המחיר יותר עקב כך.

ל- s5 אולי לא יהיה ביקוש כלל כמעט והמחיר יקרוס כמו שקורה עכשיו לרכבים חשמליים משומשים עם טווחים של 300 ק"מ.

כמו כן המחיר של ה- s6  אטרקטיבי מאד יחסית לסגמנט בו הוא נמכר (למעשה הזול ביותר) יותר אטרקטיבי מאשר המחיר של ה- s5 יחסית לסגמנט בו היא נמכרת.

ה- s6 עולה 179,000 (ויש הנחת השקה 4,500 ₪).

הבדל המחיר בפועל יהיה 28,000 ₪.

כמובן שה- mg s6 תימכר בעתיד כמשומשת במחיר גבוה יותר מה- mg s5 כך שהפרש המחיר האמיתי נמוך יותר ואם היא תשמור על המחיר יותר אז ההפרש יהיה קטן יותר אם בכלל.

אני חושב שזה לא יהיה כזה הבדל גדול לנסוע ברכב גדול יותר. 

למרות שהוא קצת מתקשה בחניות, הוא נוהג לחנות עם הפנים קדימה ולא בנסיעה אחורנית.

המידות שלהם:

mg s6

אורך: 4,708 מ״מ
רוחב: 1,912 מ״מ
גובה: 1,672 מ״מ

mg s5

אורך: 4,476 מ״מ
רוחב: 1,849 מ״מ
גובה: 1,633 מ״מ

ל- s6 יש גם מושבים קדמיים מאווררים ול- s5 אין אבל המושבים הם מבד משולב עור סינטטי ונראה שיהיה בסדר בסך הכל.

לא זוכר אם יש הבדלי אבזור מיוחדים חוץ מזה.

מה אתם חושבים מה כדאי לבחור?

אתם מכירים קרוס אובר חשמלי בגודל של mg s5 עם טווח רשמי של 500 ק"מ ומעלה?

עריכה אחרונה על ידי elielectric
פורסם

את הוא ממעט לנסוע - למה לו להתעסק עם חשמלית סינית ותחנת טעינה במקום לקנות SUB-B סטנדרטית שתעלה פחות ותהיה פטורה מחרדת טווח?

• רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, elielectric כתב:

אני מייעץ לעוד קרוב משפחה ברכישת רכב.

התכנסנו לשני הרכבים האלה.

@sperial ו- @elielectric  פות"ש כתב במפורש שאלה המועמדות. 

לגבי ירידת ערך - שתיהן כנראה לא יצטיינו מאד (אבל אנחנו לא נביאים)

לו אני במקומו מבין השתיים הייתי הולך על ה-S5.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לדעתי רוב הרכבים החשמליים לא ישמרו על ערכם כמשומשים.

זה כמו סלולר משומש - תמיד יצא דגם חדש עם תוספות טווח ופיצ'רים, סוללה חדשה ואחריות. שיקנה מה שמתאים לתקציב שלו ולא מה שאולי ישמור על ערכו.

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

הוא נוסע די הרבה באופן כללי אני מעריך כ- 20 אלף ק"מ בשנה רק שמדובר בהרבה נסיעות קצרות עירוניות או פרבריות.

לכן הוא לא צריך רכב חשמלי עם טווח נסיעה גדול אבל הוא בכל זאת רוצה לחסוך בעלויות הנסיעה ולכן הוא רוצה רכב חשמלי.

כמו כן הוא אוהב מכוניות ולא רוצה רכב שגרתי משפחתי אפור אלא הוא רוצה רכב עם ביצועים טובים ועם סטייל עיצובי מסויים.

למרות שבפועל הוא נוהג כמו צב בנתיב הימני, הגיל עושה את שלו אבל הרצון עדיין צעיר 😂

כיום הוא נוסע ברכב סלון היברידי ולא מוכן לשמוע על רכב בנזין מלא בגלל צריכת הדלק.

הוא היה אובסיסיבי לחפש עוד רכב סלון נמוך ולקח לי עידנים לשחרר אותו מזה כי זה לא מתאים לדעתי. 

על רכב קרוס אובר מסגמנט B הוא לא מוכן לשמוע כי אין לרכבים הללו סטייל לדבריו.

הוא מוכן עקרונית לשקול גם קרוס אובר מסגמנט C היברידי ולא רק חשמלי אבל לא מצא משהוא שהוא אהב כי אין להם סטייל או יש להם ביצועים חלשים וחטיבות הנעה רועשות יחסית והמחירים של הרכבים הללו מתוצרת מערבית פשוט מופרכים לעומת הרכבים החשמלים הסיניים.

רכב פלאג אין נראה לי פתרון מיותר בשבילו.

ברכבים החשמליים הוא לא מצא משהו אחר שהוא אוהב בטווח מחירים סביר שהתכנס לקניה.

הצעתי לו gac aion v במבצע מעולה שהסתיים היום והוא לא אהב.

הוא אהב את האיון ht קרוס אובר גדול מאד (לדעתי גדול מדי) בסגנון טסלה מודל y אבל מפואר ברמה אחרת, אבל הוא מיובא בסדרה מוגבלת והאפליקציה לא מופעלת בארץ בגלל זה אז ירדנו מזה.

צ'נגאן דיפאל s05 הוא די אהב אבל זה גם רכב די גדול חיצונית שעולה ברמת הגימור הגבוהה 160,000 ₪ עם טווח של 485 ק"מ אבל אין לו לוח מחוונים והכל מתופעל מהמסך וזה מפריע לו. אבל הוא עדיין אפשרי אולי (אם המחיר לא יעלה עקב שינוי המס).

ב- mg יש תפעול פיזי למיזוג אוויר וווליום.

את הקיה ev3, ה- byd ato 2 והליפמוטור b10 הוא לא אהב מבחינת העיצוב בעיקר (והקיה יקרה גם יחסית לסגמנט ודלה באבזור).

נשארו ה- mg.

שכחתי לכתוב שב- mg הוא אוהב יותר את ה- s6 בגלל שהיא מרשימה יותר חיצונית.

טוב בחירה קשה.

אלא אם כן יש רכב אחר שלא חשבתי עליו 🤔

פורסם
לפני 59 דקות, elielectric כתב:

הוא נוסע די הרבה באופן כללי אני מעריך כ- 20 אלף ק"מ בשנה רק שמדובר בהרבה נסיעות קצרות עירוניות או פרבריות.

איך מגיעים ל 20 אלף ק"מ בשנה בתוך העיר, ולא הזכרת שיש לו ילדים להסיע אותם? למי שיש 5 ילדים ובת זוג, וצריך להסיע ולהחזיר אפשר אולי להגיע ל 20 אלף ק"מ, אבל לא ראיתי שהזכרת ילדים

אלא אם כן הוא עובד עם הרכב בתוך העיר אבל גם את זה לא הזכרת.

פורסם (נערך)

הוא פנסיונר אז הוא מסתובב, מה הוא יעשה יתקע בבית בדכאון? 😁

בכל אופן נראה מה מצב המחירים של הרכבים החשמליים בימים הקרובים בעקבות עליית המסים.

ב- mg התחייבו שייספגו עליית מס קניה עד 52 אחוז אבל הם לא התייחסו לתקרת ההטבה שבאה להם בהפוכה.  😬

פורסם

נראה לי שאתם צריכים להכין קצת שיעורי בית לגבי הצרכים ואז לחזור ולהתייעץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, elielectric כתב:

הוא פנסיונר אז הוא מסתובב, מה הוא יעשה יתקע בבית בדכאון? 😁

עדיף לו לראות סרטים וסדרות או לפתח תחביבים חוץ מלהסתובב עם הרכב 20K ק"מ בשנה, הוא ישתעמם גם מזה מהר מאד.

לא רואה מצב שהוא נוסע באמת 20K ק"מ בשנה בתוך העיר או עושה רונדלים מחוץ לעיר וחוזר.

אבל אתה יודע יותר טוב ממני מי האדם.

לא הגיוני שמישהו עם בת זוג בלבד, לא עובד, יסע ממוצע של 55 ק"מ ביום.

חושב שזה לא חכם לקנות אוטו חשמלי סיני לכזה בנאדם. אתה יודע מנסיון שהוא יסע 20K ק"מ בשנה בתוך העיר או שמניח?

אני חוזר שוב, לדעתי הוא ישתעמם בטיל גם מהנסיעות האלה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 9 שעות, גולדן191 כתב:

אבל אתה יודע יותר טוב ממני מי האדם.

המשפט הזה מיתר את שאר התגובה שלך, כי אתה לא באמת יודע מי האדם ומה עיסוקיו ותחומי העניין שלו.

לצאת מהנחה שהוא סתם עושה רונדלים, ולהמליץ להניח אותו מול הטלוויזיה עד שתגיע ההסעה של חברה קדישא,

יש בזה משהו מתנשא ואפילו מעליב.

אני מכיר כמה פנסיונרים עם סדר יום מלא ומעניין, עם עיסוקים חברתיים ולימודיים

שהרכב משמש אותם לתנועה ביניהם, והם לא משתעממים לרגע.

החיים לא נגמרים בפנסיה, ולמי שהתמזל ומגיע לשם בריא וסקרן - שם מתחיל פרק חדש, מהנה ומעניין.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

המשפט הזה מיתר את שאר התגובה שלך, כי אתה לא באמת יודע מי האדם ומה עיסוקיו ותחומי העניין שלו.

לצאת מהנחה שהוא סתם עושה רונדלים, ולהמליץ להניח אותו מול הטלוויזיה עד שתגיע ההסעה של חברה קדישא,

יש בזה משהו מתנשא ואפילו מעליב.

אני מכיר כמה פנסיונרים עם סדר יום מלא ומעניין, עם עיסוקים חברתיים ולימודיים

שהרכב משמש אותם לתנועה ביניהם, והם לא משתעממים לרגע.

החיים לא נגמרים בפנסיה, ולמי שהתמזל ומגיע לשם בריא וסקרן - שם מתחיל פרק חדש, מהנה ומעניין.

אני לא מאמין שהוא יעשה 20K ק"מ בשנה, זה כמות עצומה, אבל אם הוא נגד בנזין - אתה צודק ואי אפשר לשנות את זה, לקחתי.

מתנשא אני לא, אני מתעניין איך מישהו יעשה פרברית 20K ק"מ בשנה (נניח הולך לחבר כל יומיים, למשפחה כל יום, לבית קפה או סרט עם בת הזוג כל יומיים, וחדר כושר כל יומיים, זה עדיין רחוק מממוצע של 55 ק"מ ביום)

עריכה אחרונה על ידי גולדן191

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...