Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 27 דקות, גולדן191 כתב:

אם כבר מדברים, DENSO איתם באותה רמה נכון?

האם מי שיש לו פלאגים פלטינום מהמפעל יכול לשים אירידיום?

תודה

לפני 26 דקות, M3-2008 כתב:

מצתים של בוש לא יותר טובים מ NGK או שאין הבדל ? 

בקשר לרצועה של האלטרנטור להתקין או לא ? קניתי רצועה חדשה מיצובישי ב 100 שקל לקחתי את הרכב למוסך המכונאי אמר לי שאין קרע / סדקים / כלום בישן אבל הוא שנים אצלי מ 2014 שאני מ 2014 עד היום עשיתי 60 אלף ק"מ 

יש לי נטיה גרועה לנסוע במאזדה עד שנדלק האור הצהוב של הדלק ואז לנסוע 2-3 ק"מ גג ולתדלק זה יכול להרוס את הפילטר דלק ? לא לרדת מהרבע מיכל דלק ? כי מהרגע שנדלק האור הצהוב יש 5 ליטר לא ? 

כעיקרון Denso חברה מאוד טובה לחלקים אבל לא מכיר את הפלאגים שלהם. הכלל הידוע אומר פלאגים רק של NGK או בוש. נכנסים לאתר יצרן הפלאגים, מכניסים את דגם הרכב והמנוע המדויק, ורואים את המק"ט של הפלאג הנכון. אם יש 2 תוצאות הדגם היקר יותר יהיה בעל אורך חיים גדול יותר.

לגבי הרצועה, יכול להיות שהיא תחזיק עוד שנים, יכול להיות שתיקרע מחר בבוקר ותתקע אותך באמצע הכביש. ביטוח זול להחליף, וכבר קנית רצועה. אני לא הייתי משאיר רצועה בת 11.

לנסוע עד שהמיכל כמעט ריק זה לא מומלץ, לא כל כך מעניין מסיבות תחזוקה - פשוט מסוכן מבחינה תחבורתית להיתקע בכביש ללא דלק כשיש גורם שמפתיע אותך, כמו פקק/חסימה שנמשכת שעות. אני משתדל לתדלק כשנשאר שליש.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 7 דקות, amosbmw כתב:

אני לא הייתי משאיר רצועה בת 11.

זה נכון גם במקרה שלי? רכב שנסע מעט יחסית? פחות מ50K ק"מ?

לפני 10 דקות, amosbmw כתב:

נכנסים לאתר יצרן הפלאגים, מכניסים את דגם הרכב והמנוע המדויק

באתר של NGK אין פג'ו, ואין אפשרות למזדה 3 שנת 2008 מנוע 1.6, אבל מניח שיש בגוגל מקורות אחרים, תודה על המידע

פורסם (נערך)

צריך שהפלאג' יהיה מתאים לרכב ספציפי זה לא משהו אוניברסלי ? , כמה זמן בעיקרון אמור להחזיק רצועת אלטרנטור ? כמה אורך החיים שלו ? , אפשר לעלות סירטון לפורום או שיש הגבלה ברזולוציה / נפח ?

עריכה אחרונה על ידי M3-2008
פורסם
לפני 43 דקות, גולדן191 כתב:

באתר של NGK אין פג'ו, ואין אפשרות למזדה 3 שנת 2008 מנוע 1.6

אתה מסתכל באתר אמריקאי. תנסה אתר אירופאי או יפני.

לפני 3 דקות, M3-2008 כתב:

צריך שהפלאג' יהיה מתאים לרכב ספציפי זה לא משהו אוניברסלי ? , כמה זמן בעיקרון אמור להחזיק רצועת אלטרנטור ? כמה אורך החיים שלו ? 

בהחלט צריך להתאים למנוע הספציפי. ייתכן שפלאג מסויים מתאים לכמה מנועים אבל ממש לא אוניברסלי.

אתה לא רוצה לבדוק כמה זמן תחזיק רצועה. פשוט תחליף וזהו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

כי הרצועה שלי אין לה קרעים אין סדקים על הנייר ניראת בסדר קצת עייפה בכל זאת 11 שנה המכונאי לקח פנס העיר עליה אמר שאין כלום , מעניין כמה זמן אורך החיים של רצועה 

פורסם (נערך)

בספר רכב שלך כתוב על רצועת הנעה בדיקה כל שנה או 15K, והחלפה כל 8 שנים או 120K. 

אם מכונאי בדק ואמר שלא צריך אין עניין להתעסק עם זה (אם לא עבר 8 שנים או 15K),  תשמור את הרצועה ואולי תשתמש בה בעוד שנה. 

כ"כ כתוב על הפלאגים שהם רגילים, אז עזוב את הבלבולי שכל של המוסך.

לגבי הפילטר דלק כתוב שצריך להחליף כל 3 שנים או 45K.  בארץ, עד כמה שידוע לי, פחות עושים את זה כנראה בגלל שהדלק איכותי. בכל מקרה אתה יכול לבקש שיחליפו לך בכל זאת, או להחליף לבד (פחות סיכוי שתתלונן על המחיר...).  

אחרי כל הסיפור והפירוט אני חושב שאתה צודק וזה קשור לפילטר דלק (או למשאבת דלק), כתבת שזה התחיל מיד אחרי ההחלפה הקודמת אז די ברור שהבעיה שהרכיבו חלק לא מתאים, בשביל שלא יקרה שוב תלך למוסך אחר או תקנה חלק מקורי לבד ותרכיב, או תתן למוסך להרכיב.  כדאי גם לעשות בדיקה למשאבת דלק. 

030.png

עריכה אחרונה על ידי ELI001
פורסם
לפני 13 דקות, ELI001 כתב:

בספר רכב שלך כתוב על רצועת מנוע בדיקה כל שנה או 15K, והחלפה כל 8 שנים או 120K. 

הוא מדבר על הרצועה שנמצאת על האלטרנטור ועל מדחס המזגן אם אני מבין נכון

לא על הרצועה בתוך המנוע

פורסם

כן רצועה של האלטרנטור הרצועה של המנוע במאזדה 3 1600 זה רצועת ברזל בכלל , והרצועה של האלטרנטור אצלי מינימום 11 שנה ואם היא מקורית ולא הוחלפה מעולם היא בת 17 שנה 

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, M3-2008 כתב:

קניתי רצועה של אלטרנטור למאזדה עכשיו עלה לי 100 שקל "חברת מיצובישי יפן "

מיצובושי במקרה הזה.

חברה המתמחה בייצור רצועות לרכב ולתעשייה.

https://www.mitsuboshi.com/english/product/

מיצובישי ביפנית = 3 יהלומים

מיצובושי ביפנית = 3 כוכבים.

logo.png

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 10 דקות, גולדן191 כתב:

הוא מדבר על הרצועה שנמצאת על האלטרנטור ועל מדחס המזגן אם אני מבין נכון

לא על הרצועה בתוך המנוע

גם אני🙂 פשוט קראתי לה (בטעות, תיקנתי) רצועת מנוע כי בספר רכב היא נקראת רצועת הנעה,  בכל מקרה אם לא הוחלפה ב8 שנים האחרונות כדאי להחליף.  

לפני 3 דקות, M3-2008 כתב:

מוזר קניתי רצועה של אלטרנטור והביאו לי יפנית שכתוב עליה " מיצובישי יפן " והיא מתאימה למאזדה

שום דבר דלא מוזר פה, זה חלק הכי גנרי בעולם, סה"כ מידות, אם מתאים במידות זה מתאים. 

פורסם
לפני שעה, ELI001 כתב:

גם אני🙂 פשוט קראתי לה (בטעות, תיקנתי) רצועת מנוע כי בספר רכב היא נקראת רצועת הנעה,  בכל מקרה אם לא הוחלפה ב8 שנים האחרונות כדאי להחליף.  

שום דבר דלא מוזר פה, זה חלק הכי גנרי בעולם, סה"כ מידות, אם מתאים במידות זה מתאים. 

לא כי יש על הרצועה סמל של מיצובישי כמו של הרכב זה אותו מותג , זה עדיף מסתם משהו סיני לא ? או שברצועות אין הבדל ? ,  רצועה של אלטרנטור יכולה להיקרע ? אם מפעילים למשל מזגן אז הרצועה עובדת מהר יותר / היא במאמץ גדול ? 

פורסם
לפני 3 שעות, M3-2008 כתב:

לא כי יש על הרצועה סמל של מיצובישי כמו של הרכב זה אותו מותג , זה עדיף מסתם משהו סיני לא ? או שברצועות אין הבדל ? ,  רצועה של אלטרנטור יכולה להיקרע ? אם מפעילים למשל מזגן אז הרצועה עובדת מהר יותר / היא במאמץ גדול ? 

מכיוון שרצועה מחליפים פעם בהרבה שנים והמחיר שלה לא מאוד גבוה, שווה לבדוק כמה עולה מקורית ואם יקר מידי, יש גייטס או קונטיננטל או דייקו. 

אני לא מכיר את איכות הרצועות של מיצובישי. 

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, amosbmw כתב:

כעיקרון Denso חברה מאוד טובה לחלקים אבל לא מכיר את הפלאגים שלהם. הכלל הידוע אומר פלאגים רק של NGK או בוש.

מאיפה הכלל הזה? אני לא שמעתי עליו עד היום. ngk שיווקית נתפסו הכי טוב בארץ, ולכן הכי נפוצים. denso לא פחות טובים, יש משפרים שטוענים שהם טובים יותר, אבל זה תלוי בסדרה. לרכב רגיל זה לא משנה, כל פלג תואם מקורי ואירידיום יעשה את העבודה, לכן אם אתה מחפש לחסוך לך על מה שיוצא לך הכי זול.

לגביי פילטר דלק, לא יודע אם זו הבעיה, אבל אם התחילה לך מיד אחרי ההחלפה באופן עקרוני זה אפשרי. לכל פילטר יש מידת זרימה מקסימלית, אם החליפי פחות מהמקורי זה יגביל את זרימת הדלק ויפגע בביצועים. יכול להיות שהמוסכניק  רק בדק מה כתוב על הפילטר וזיהה שזו מידת הזרימה הנכונה ומבחינתו זה תקין. אם יש לך ספק וזה מטריד אותך,   תמצא מה תואם מקורי עבורך ותחליף. לא עסק יקר.

עריכה אחרונה על ידי נירו72

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...