Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

כנראה שאלה רטורית אבל אשאל בכל זאת.

בחודש דצמבר אני אמור לקחת את הרכב שלי - קיה נרו - 2021 - לטיפול שנתי במוסך.

אני מעוניין לאחד בין הטיפול השנתי לבין ביצוע טסט המתבצע באזור חודש יוני כדי לחסוך מעצמי נסיעה פעמיים בשנה למוסך (בדרך כלל, לוקח את הרכב לבדיקה במוסך לפני טסט).

זה אומר שהשנה אני אדחה את הטיפול השנתי בכחצי שנה. אשמח לדעת אם בגלל שהרכב יחסית חדש (~4 שנים על הכביש), זה משהו שאפשרי לעשות? או שכדאי להיצמד ללוחות הזמנים ולא לשחק עם זה יותר מדי.

תודה רבה!

פורסם

רכב בן 4 שנים - כמה ק"מ עבר? בגדול, אני מניח שלא נסעת יותר מ 60K ק"מ אחרת היית מציין. רוב הסיכויים שיעבור טסט בלי בעיה, אתה לא צריך מוסך לפי טסט.

אתה יכול לעשות טיפול וללכת לעבור טסט בלי מוסך לפני.

אתה יכול לעשות טיפול וללכת לטסט בלי בדיקה לפני.

• רעיון טוב! 2
פורסם

שים לב שאם לא תעשה טיפול בזמן זה יכול לפגוע באחריות. בקיה בדרך כלל אם קנית מהסוכנות יש 7 שנות אחריות אם כי לא מלאות.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, cbendor כתב:

זה אומר שהשנה אני אדחה את הטיפול השנתי בכחצי שנה.

רעיון גרוע.

אין שום קשר בין טיפול לבין טסט, אבל אם אתה רוצה בכל זאת לאחד ביניהם תעשה השנה טיפול נוסף לפני הטסט, ואז תעבור לטיפול קבוע בחודש יוני. 

• רעיון טוב! 3

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 21 שעות, שחר 1 כתב:

רעיון גרוע.

אין שום קשר בין טיפול לבין טסט, אבל אם אתה רוצה בכל זאת לאחד ביניהם תעשה השנה טיפול נוסף לפני הטסט, ואז תעבור לטיפול קבוע בחודש יוני. 

היי, הכוונה הייתה לעשות טיפול שנתי + טיפול לפני טסט באותו המעמד ולא להחליף את הטיפול לפני טסט בטיפול השנתי.

אבל אקשיב לעצתך, אעשה את הטיפול השנתי במועד ובמעמד הטסט אבקש לעשות בדיקה/טיפול מקיף.

תודה רבה!

• רעיון טוב! 1
פורסם

לדעתי, לקחת אוטו בן 4 וחצי לבדיקה במוסך לפני הטסט- בזבוז כסף. 
לך לטסט ותעבור. 

• רעיון טוב! 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני היחיד שלא מבין איך יש פער של חצי שנה בין מועד הטיפול השנתי לכאורה לטסט?

הרכב לא טופל בעבר כסדרו? טופל רק לפי ק"מ ולא זמן?

כמה ק"מ הרכב עבר עד כה? מתי רכשת את הרכב וכמה ק"מ עברת איתו מאז? כמה ק"מ אתה צפוי לעבור עד מועד הטסט ביוני?

מתי הרכב עבר טיפול בפעם האחרונה? כמה ק"מ היה אז?

"טיפול קטן" כעת, שמן מנוע/פילטר שמן/אולי פילטר אוויר לא יעלה הרבה עם חלפים שתרכוש לבד והתקנה במוסך כללי.

בהנחה ואין משהו קריטי נוסף במשטר הטיפולים (כמובן לא יזיק בזמן הטיפול לבדוק את מצב הבלמים למשל), זה יחזיק אותך עד יוני ואז תעשה טיפול רשמי כנדרש, כולל החלפה מחודשת לנ"ל.

כך תזיז בבטחה את מועד הטיפול השנתי קרוב למועד הטסט.

• רעיון טוב! 1
פורסם

למה הטיפול לא מסונכרן לטסט? הרבה סיבות פחות או יותר לגיטימיות 

1. תקופה של נסועה גבוהה וטיפולים לפי ק״מ.

2. בכיוון ההפוך - איחורים קלים של כמה שבועות בטיפולים, שמצטברים לחודשים.

3. יישור קו אחרי החלפת בעלות שאיפס את המונה.

צריך עוד?

פות״ש - הסינכרון בין הטיפול התקופתי לטסט אינו תורה מסיני. בכל מקרה - אל תדחה טיפולים מעבר להמלצות. לטסט תיגש עם הרכב כמות שהוא - סביר שאם תפסל זה יהיה מסיבה שאינה קשורה לטיפול, כגון תאורה, כיוון פרונט, צמיגים וכיו״ב. והדבר הכי גרוע שיכול לקרות הוא שתשלח לתיקון ותשלם 29 ש״ח תמורת מבחן חוזר (של הפריט הפסול בלבד).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פות״ש לא פירט דבר על ההיסטוריה של הרכב. נתונים שבהחלט יאפשרו לך לתת תשובות יותר טובות. אתה מספיק ותיק כאן כדי להכיר את הבעיה, בלא מעט שרשורים צריך לחלוב את המידע. חוץ מזה, אתה גם מכיר את ההרחבות וההסתעפויות כאן 😀

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 28 דקות, sperial כתב:

פות״ש לא פירט דבר על ההיסטוריה של הרכב. נתונים שבהחלט יאפשרו לך לתת תשובות יותר טובות. אתה מספיק ותיק כאן כדי להכיר את הבעיה, בלא מעט שרשורים צריך לחלוב את המידע. חוץ מזה, אתה גם מכיר את ההרחבות וההסתעפויות כאן 😀

הוא כ"כ ותיק, כשהוא נרשם לפה לא היה אינטרנט מהיר... כשהוא התחבר בתחילת הדרך, הוא היה מבקש מהמשפחה לא להרים את הטלפון..

• מצחיק 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...