Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מתנצל על התגובה המאוחרת, אבל יש עדכון - הם הזמינו השבוע קאיה ספורטאז' פרמיום 2025 לא היברידי, ללא ידיעתי  😮 

כמובן שהם ידעו שאמור להגיע הדגם המחודש ב-2026, ולכן הם ביקשו לדעת מתי הוא מגיע לארץ ונאמר להם שאין מידע (ברור..) ושיש מצב שבמרץ 2026 - שזה מאוחר להם מידי, ומשיקולים שונים הם הזמינו את הדגם הנוכחי.

השאלה אם מישהו כאן יודע מתי באמת אמור להגיע הדגם הנ"ל לארץ? האם אולי בטווח הקרוב מאוד כמו.. חודש (אולי הוא כבר בארץ אך ללא רישוי) ושווה להם לשקול להמתין לו?

האם מבחינת תמחור הדגם צפוי להיות יקר יותר משמעותית?

ולמרות העדכון הנ"ל, כן חשוב לי לענות לכולכם, תודה על הזמן שהקדשתם לענות! :

בתאריך 23.11.2025 בשעה 23:45, גולדן191 כתב:

זה אותו מנוע אני מניח?

כן, אמור להיות אותו מנוע

בתאריך 24.11.2025 בשעה 03:33, פשטות כתב:

מה אם יונדאי קונה או קיה סלטוס ספורטאג הייברידי [195,000 ש"ח] וקי גי אם טורוס ודאציה ביגסטר הייבריד [טוסון היברידי יקר יותר] וכמובן יש את סיאט אטקה וסקודה קארוק

וכמובן יש את הסיניות גאקו וצרי ואם גי ולגבי סחירות לא נראה לי שיהיה יותר גרוע מהפיגו

תודה:

1. טוסון וספורטאג' חורגים מהתקציב, שניהם מתחילים בסביבות מ 195-197
  2. סלטוס - מנוע 2.0 אטמוספרי מיושן וחלש יחסית לנפח
  3.  Kona  -  מנוע חלש יחסית של 129 כ"ס משולב, אך בעקבות הצעתך הם חשבו לבדוק - אבל בסוף הוחלט ספורטאז'
  4. סיאט וסקודה - פחות מתחברים
  5. KGM, דאצ'יה, סיניות - אין מצב, הם לא בכיוון הזה :)

בתאריך 24.11.2025 בשעה 19:51, Lt. Dan כתב:

אני חושב שיונדאי קונה היברידית יכולה להיות כיוון טוב.

עוד אפשרות מעניינת שהייתי שוקל אם רכב יד2 בא בחשבון - Lexus UX.

1. KONA - מנוע חלש יחסית של 129 כ"ס משולב, אך הם חשבו לבדוק - אבל בסוף הוחלט ספורטאז'
  2. אין מצב למשומש, רק רכב חדש, הם מחליפים תמיד לחדש כשנגמרת האחריות
  3. תודה על הפידבק על הטויוטה קרוס :)
בתאריך 24.11.2025 בשעה 20:10, Moshe c כתב:

מצטרף להמלצה על ה - cx5 ואם אין צורך ברכב גדול שווה לבדוק גם cx30 וקיה סטוניק. 

הם לא אוהבים מזדה :) וכן יש צורך ברכב לא קטן, אז הסטוניק ממש לא, והוא גם פשוט מידי בשבילם. אגב, יש כבר סטוניק חדש שעדיין לא הגיע לארץ שנראה מאוד מעניין לדעתי

בתאריך 24.11.2025 בשעה 19:31, Nakamichi כתב:

RAV4 לא יכולה להכנס בתקציב?

יש גם סוזוקי קרוסאובר "חדשה".

תראה, פיגו וניסאן הצליחו באופן עקבי להוציא דגמים עם כשלים משמעותיים שגרמו לבעיות אמינות קשות ויקרות.

האם זה אומר שבהכרח גם החדשות לא אמינות? לא. אף אחד לא יודע.

מה שכן אם אחד המנועים האלה יזכה בפרס מנוע השנה או משהו כזה - תברח ומהר

לא, RAV4 חורג משמעותית מהתקציב.

סוזוקי - הם לא מתחברים למותג.

איזה כשלים משמעותיים יש לניסאן קשקאי החדש? אני יודע שלדגם הקודם היתה בעיה בגיר, האם זה אותו גיר גם בחדש?

עריכה אחרונה על ידי Coresh
פורסם

למנועי ה-1.33 של ניסאן/רנו יש כשל בתרמוסטט, מתישהו הוא נסדק כל הנוזל קירור בורח המנוע מתחם והלך המנוע.

אתה תראה שרוב המנועים האלה הוחלפו עד 100K.

לגבי ה-RAV 4 - המחיר שלה הוא החל מ-210 ואני יודע שיש קצת הנחה (משהו כמו 5-6 אלף) לעומת הספורטאז שעולה 200 - זה לא כזה פער משמעותי....

גם RAV4 חדשה הוצגה ובדרך אגב

פורסם (נערך)

תודה, לא ידעתי על הכשל בטרמוסטט. 

הספורטאז עולה 212 בגרסת פרמיום, ואחרי הנחות מחירו מתחת ל-200, כשה RAV4 רק מתחיל מ-210 - אז הייתי אומר שההבדל כן משמעותי לאחר שעולים ברמות הגימור של ה RAV4. 

באופן כללי ה RAV4 כנראה גדול וארוך מידי ביחס למה שהם מחפשים/חיפשו.

* אפתח שרשור נפרד לשאלתי על הספורטאז' המחודש,  מנהלים - מקווה שזה בסדר

עריכה אחרונה על ידי Coresh
פורסם

חבל כי הרכב מוצלח

בכל מקרה פיגו וניסאן לא מומלצים משתי סיבות

ירידת ערך אגרסיבית

אמינות לוקה בחסר

מה לגבי Volkswagen T-Roc?

פורסם
לפני 3 שעות, Coresh כתב:

אבל יש עדכון - הם הזמינו השבוע קאיה ספורטאז' פרמיום 2025 לא היברידי

תודה, אבל אולי פספסת גם את זה 🙂

• לא הבנתי... 1
פורסם
לפני 3 שעות, Coresh כתב:

תודה, לא ידעתי על הכשל בטרמוסטט. 

הספורטאז עולה 212 בגרסת פרמיום, ואחרי הנחות מחירו מתחת ל-200, כשה RAV4 רק מתחיל מ-210 - אז הייתי אומר שההבדל כן משמעותי לאחר שעולים ברמות הגימור של ה RAV4. 

באופן כללי ה RAV4 כנראה גדול וארוך מידי ביחס למה שהם מחפשים/חיפשו.

* אפתח שרשור נפרד לשאלתי על הספורטאז' המחודש,  מנהלים - מקווה שזה בסדר

עניתי לך חלקית בשרשור המקביל

בדיוק היום הייתי בקיה וטויוטה
הראב 4 צפוי למתיחת פנים, בטויוטה זה לא מזיז להם את הביצה השמאלית. אין הנחות ואין נעלים (קפה כן תקבל)
הראב המאובזרת עם גג 260 על הכביש כולל צבע פנינה, איתורן וגלגל ספייר
הרכב מרגיש מבפנים כמו קורולה 1996. מצד אחד זה טוב כי הרכבים האלו מזדקנים יפה, מצד שני בשביל 260... תביאו קצת הי טק!
הקורולה קרוס, אפילו יותר גרוע. בשביל 200 אלף מקבלים רכב צפוף, מרגיש דל וזול, מלבד אמינות וסחירות, לא מצאתי בו כלום.
משם המשכתי לקיה. אומנם את החדשה עדיין אין באולם התצוגה, אבל הפרמיום הרגילה שעולה סביב 200 מרגישה הרבה יותר איכותית מהטויוטה.
אם הלונג ההיברידית המפוארת לא תעבור את ה 210, זאת כנראה תהיה הבחירה שלי

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

הראב 4 לדעתי זה לא מתיחת פנים, זה דור חדש. 

בכל מקרה הוא הוצג כבר במאי ויש מבחני דרכים עליו ברשת והוא גם מופיע באתר של היבואנית המקומית

https://www.toyota.co.il/new-cars/coming-soon/rav4

לגבי הספורטאז לונג, לא הבנתי, אין לו מחיר? זה רכב שנמצא כבר בארץ מזה תקופה למיטב הבנתי

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם (נערך)

למנוע של ניסאן 1.33 בשיתוף פעולה עם מרצדס רנו הייתה בעיה בבית טרמוסטט רק בחלק מהרכבים ועד 2021 שם הגיעה רוויזיה חדשה של החלק באופן משופר עם עיצוב שונה לחלק שחיזק אותו והפחית משמעותית את הבעיה. יתרה מכך הסטטיסטיקה שלפיה רוב המנועים הוחלפו עד 100k ק״מ היא בגדר מידע מוטעה ובלתי מבוססת. גם כאשר החלק נהרס המנוע לא הולך סתם ככה אלא קודם כל נוצרת נזילת קירור ואם לא שמים לב להתחממות של הרכב ומכבים את המנוע בזמן אז הוא הולך כמו כל מנוע אחר בלי נוזל קירור. דווקא מדובר ברכב מוצלח ומאובזר בגרסת הבנזין והחסרון המרכזי שלו הוא שוק פושר ותיבה רציפה (שפחות נעימה לטעמי) . ואגב החברה לא תקרוס כל כך בקלות כי סביר להניח שממשלת יפן תתמוך אותם לפני כן

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם
לפני שעה, Nakamichi כתב:

הראב 4 לדעתי זה לא מתיחת פנים, זה דור חדש. 

בכל מקרה הוא הוצג כבר במאי ויש מבחני דרכים עליו ברשת והוא גם מופיע באתר של היבואנית המקומית

https://www.toyota.co.il/new-cars/coming-soon/rav4

לגבי הספורטאז לונג, לא הבנתי, אין לו מחיר? זה רכב שנמצא כבר בארץ מזה תקופה למיטב הבנתי

הלונג החדש הוא נראה אחרת, דומה יותר לסורנטו. הלונג הישן הגיע עם הגיר הרובוטי, החדש כמו ההיברידית הרגילה שכרגע לא מיובאת יגיע עם גיר פלנטרי 8 הילוכים.

למעשה זה רכב חדש לחלוטין

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעתיים, nissan1211 כתב:

למנוע של ניסאן 1.33 בשיתוף פעולה עם מרצדס רנו הייתה בעיה בבית טרמוסטט רק בחלק מהרכבים ועד 2021 שם הגיעה רוויזיה חדשה של החלק באופן משופר עם עיצוב שונה לחלק שחיזק אותו והפחית משמעותית את הבעיה. יתרה מכך הסטטיסטיקה שלפיה רוב המנועים הוחלפו עד 100k ק״מ היא בגדר מידע מוטעה ובלתי מבוססת. גם כאשר החלק נהרס המנוע לא הולך סתם ככה אלא קודם כל נוצרת נזילת קירור ואם לא שמים לב להתחממות של הרכב ומכבים את המנוע בזמן אז הוא הולך כמו כל מנוע אחר בלי נוזל קירור. דווקא מדובר ברכב מוצלח ומאובזר בגרסת הבנזין והחסרון המרכזי שלו הוא שוק פושר ותיבה רציפה (שפחות נעימה לטעמי) . ואגב החברה לא תקרוס כל כך בקלות כי סביר להניח שממשלת יפן תתמוך אותם לפני כן

1. גם בריביזיה החדשה של החלק המשופר יש מקרים שבהם בית התרמוסטט נפרץ ונהרס. 

2. כנראה שככל שהזמן יעבור נשמע על עוד תקלות בריביזה החדשה גם. 

3. כאשר חלק נהרס יש יציאה מהירה מאוד של מים, זה לא טפטוף מים איטי. נכון שאם תראה שהרכב מתחמם ותכבה בזמן אז תצמצם את הנזק, אבל... אתה באמת רוצה את זה? 

4. שוק פושר כי המנועים הולכים פקקט.

5. אם חברה צריכה תמיכה של הממשלה שלה זה רק מסביר לך כמה האנשים רוצים לקנות את המוצרים שלה. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Nakamichi כתב:

1. גם בריביזיה החדשה של החלק המשופר יש מקרים שבהם בית התרמוסטט נפרץ ונהרס. 

2. כנראה שככל שהזמן יעבור נשמע על עוד תקלות בריביזה החדשה גם. 

3. כאשר חלק נהרס יש יציאה מהירה מאוד של מים, זה לא טפטוף מים איטי. נכון שאם תראה שהרכב מתחמם ותכבה בזמן אז תצמצם את הנזק, אבל... אתה באמת רוצה את זה? 

4. שוק פושר כי המנועים הולכים פקקט.

5. אם חברה צריכה תמיכה של הממשלה שלה זה רק מסביר לך כמה האנשים רוצים לקנות את המוצרים שלה. 

1. אין מספיק הוכחות כדי לעשות קביעה כזו  וזה בגדר שמועה- אשמח לביסוס וסטטיסטיקה רשמית במנועים 

2. כנל 

3. זה לא מדויק, המון בעלי רכבים גילו ירידת נוזל קירור גם בלי שכל הנוזל יברח, זה תלוי במידת השבר ויכול לנוע בין הזעה איטית לפריצה, בכל זאת מדובר ב5-7 ליטרים של נוזל שיוצאים מחריץ

4+5 . השוק הפושר של ניסאן לא מתבסס על מנועי ה1.33 שלה ולא על רכבי הקשקאי מהדור החדש, הסיבה שהמכירות של החברה בירידה נמצאת בעובדה שהם לא מחדשים כמעט שום דבר ולא מתעלים על עצמם בתחרות מול חברות אחרות, רכבים כמו קשקאי 1.2 שהיו עליהם תביעות ייצוגיות , החשמליות לא ממש עומדות בתחרות , והרכבי מנהלים+ משפחתיות באופן טבעי מצליחות פחות פה בארץ כבר כמה שנים טובות בגלל המעבר לsuv אבל זה לא אומר שהרכב לא טוב, ודווקא הקשקאי מהדור החדש (מניח מהכתיבה שלך שלא ישבת באחד) הוא לדעתי מתעלה על חלק מהמתחרות כמו יונדאי קונה שמגיע עם הספק של מנוע 1.6 אטמוספרי או טוסון שהיו עדויות בה מלקוחות להתחממות במצמדים אבל הציבור הישראלי נהר לרכוש ולהעלים עין כי זה "יונדאי עם שוק". 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם (נערך)

1+2 - 

תראה חבר יקר, אין לי שום דבר נגד (או בעד) ניסאן/רנו ושות'

אני גיליתי על הבעיה הזאת כאשר חיפשתי גרנד סניק ושמתי לב שפתאום שלכמות רכבים גדולה מאלו שחיפשתי הוחלף המנוע. 

אז חיפשתי באינטרנט ומצאתי על סיפור התרמוסטט. 

ועדיין אמרתי לעצמי שעקב המחיר האטרקטיבי של הרכב אולי בכל זאת ארכוש אחת ואחליף תרמוסטט לריביזיה החדשה - ככה ארכוש רכב טוב במחיר טוב שפתרתי את בעיית הילדות שלו. 

רק שאז נתקלתי בדיווחים שהנושא חזר גם בריביזה החדשה.

עכשיו כמו שאתה בטח יודע, רנו, ניסאן וגם היבואנית שלהם לא יפרסמו את הנתונים של כמה מנועים הוחלפו או כמה תרמוסטטים כשלו, זה מידע שלא נגיש, אולי במסגרת תביעה, אני לא יודע.

אז הסטטיסטיקות שאתה רוצה קיימות, אך נסתרות מעיני הציבור הרחב, לכן אין באפשרותי להציג לך אותן. 

3 - 

כמו שאמרתי זה לא משכנע אותי או מנחם אותי שבחלק מהמקרים הנזילה תהיה איטית יותר. זה לא אמור לקרות ברכב חדש.

4+5 - 

לא ישבתי בקשקאי החדש, ישבתי בישנה והאמת היא הייתה מאוד נחמדה (זה היה מזמן), אני לא חושב שהיא רכב לא טוב. פשוט שאתה משקלל אותו יחד עם אמינות מנועים בעייתית ובדוק הראשון גיר רציף בעייתי, אני יכול להבין למה אנשים מעדיפים לא לקנות. 

גם ה-3008 לדוגמא רכב שסטטית הוא מעולה, לדעתי מהמרשימים בקטגוריף בעיה שהם צריכים גם לנסוע לאורך זמן ופה כבר צצות הבעיות.

בגלל זה לפני מספר שנים שהתלבטתי בין קשקאי טקנה במצב מעולה לויטרה - בחרנו בויטרה (ואתה בטוח מבין שהטקנה הייתה מאובזרת בכמה רמות מעל הויטרה). 

אגב, סתם משהו לגבי התיבה הרציפה - לטעמי זאת התיבה הכי מוצלחת שקיימת, חלקה, נעימה, לא יודע מה האנטי כלפיה. 

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...