Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מדובר ברכבים חדשים 2026 מסוכנות היבואן הרשמי בתקציב של כ-186 אלף ש"ח.

מיועד לזוג אנשים מבוגרים שצריכים רכב גבוה ונוח שקל יותר להיכנס ולצאת ממנו.

נסיעות משולבות עירוניות, אבל לפחות פעם בשבוע גם בין עירוניות עם אופי הררי יותר.

בשלושת הרכבים בוצעה כבר נסיעת מבחן, אבל חוות דעתכם הכללית כתוספת תתקבל בברכה.

1. טויוטה קורולה קרוס DYNAMIC - חוות דעת כללית חיובית אך לא מאוד מתלהבת, בעיקר בגלל נוחות כללית ורעשי מנוע וכביש מובחנים בתא הנוסעים. שיקולי סחירות ושמירת ערך עדיפים נלקחים בחשבון, מנוע היברידי - יתרון משמעותי, אך עדיין, אין התלהבות
  2. פיג'ו 3008 - ALLURE MHEV 1.2L 145hp - הרגיש איכותי ומרשים יותר מהקורולה קרוס למרות רעשי כביש בתא הנוסעים,  אך סחירות עתידית עדיין לא ברורה, כנראה בגלל המנוע החדש ובגלל המותג עצמו
  3. ניסאן קשקאי ACENTA TECH 1.3L Mild Hybrid - כרגע נמצא בראש הרשימה - הרגיש להם הכי נוח, הכי שקט והכי נעים לנהיגה. אולם אין לנו מידע כלל על סחירות ושמירת ערך, וגם - איזו משמעות יש לכך שהרכב עם תיבת הילוכים רציפה (CVT) מבחינת אמינות, זריזות, וכו'?

אם יש רכבים אחרים שהייתם ממליצים בתקציב הזה, נשמח לדעת.

עריכה אחרונה על ידי Coresh
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

מגיב לגבי ה 3008:

להבנתי, למנוע הזה כבר אין רצועת טיימינג טבולה בשמן, אבל המוניטין של מנועי ה-1.2 לא טוב בגלל הרצועה הטבולה שלא קיימת יותר (בהיבריד זה שרשרת) ולכן תהיה עם זה בעיה עתידית במכירה ביחס ל-2 האופציות האחרות.

אבל אם אתה הולך על זה בסופו של דבר, תבדוק אותי האם לא טעיתי ואם באמת יש שם שרשרת ולא רצועה טבולה בשמן.

להבנתי, ניסאן קשקאי נמכר יותר בקלות כיד2 מאשר ה-3008.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

כמו שכתבתי זה הפיג'ו עם המנוע החדש 145 כ"ס (משולב) MHEV, אז ברור וחד משמעי שיש לו שרשרת טיימינג ולא רצועה. החשש שלנו הוא מה תהיה רמת האמינות של המנוע הזה שיחסית חדש בשוק, לדעתי הוא הושק לפני כשנה באירופה, למרות השידרוג לשרשרת טיימינג

זכור לי וידאו עם פיג'ו 208 או קורסה עם המנוע החדש הזה, ושם נאמר שהמעבר מהמנוע החשמלי לבנזין לא תמיד מרגיש חלק, משהו כזה. 

אבל עדיין, הפיג'ו נראה מרשים מאוד. 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

אחי לקח לפני שבועיים את הפג'ו 208 ההיברידית הזו בצרפת לכל התקופה, עד שבוע הבא, והוא מרוצה להבנתי 2025, זה אותו מנוע אני מניח?

הבנתי ממנו שיש נסיעה חלקה

IMG-20251111-WA0001.jpg

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

"אך סחירות עתידית עדיין לא ברורה, כנראה בגלל המנוע החדש" הפוך, יותר גרוע מהמנוע הקודם לא שייך [אלא אם כן מדברים על הגיר, על תדאג יעשו מקט חדש לקלאץ ועוד מקט ...ואז יחזרו לפלנטרי אחרי 10 מקטים...]

מה אם יונדאי קונה או קיה סלטוס ספורטאג הייברידי [195,000 ש"ח] וקי גי אם טורוס ודאציה ביגסטר הייבריד [טוסון היברידי יקר יותר] וכמובן יש את סיאט אטקה וסקודה קארוק

וכמובן יש את הסיניות גאקו וצרי ואם גי ולגבי סחירות לא נראה לי שיהיה יותר גרוע מהפיגו

עריכה אחרונה על ידי פשטות

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני 19 שעות, Coresh כתב:

טויוטה קורולה קרוס DYNAMIC - חוות דעת כללית חיובית אך לא מאוד מתלהבת, בעיקר בגלל נוחות כללית ורעשי מנוע וכביש מובחנים בתא הנוסעים. שיקולי סחירות ושמירת ערך עדיפים נלקחים בחשבון, מנוע היברידי - יתרון משמעותי, אך עדיין, אין התלהבות

לא קונים טויוטה כי זה רכב מלהיב. קונים טויוטה כי זה אמין ושומר על הערך. ומנוע חסכוני

בשאר הפרמטרים בד"כ טויוטה פחות טובה מהמתחרים.

השאלה מה אתה מחפש

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

RAV4 לא יכולה להכנס בתקציב?

יש גם סוזוקי קרוסאובר "חדשה".

תראה, פיגו וניסאן הצליחו באופן עקבי להוציא דגמים עם כשלים משמעותיים שגרמו לבעיות אמינות קשות ויקרות.

האם זה אומר שבהכרח גם החדשות לא אמינות? לא. אף אחד לא יודע.

מה שכן אם אחד המנועים האלה יזכה בפרס מנוע השנה או משהו כזה - תברח ומהר

• אהבתי 1
פורסם

אני חושב שיונדאי קונה היברידית יכולה להיות כיוון טוב.

עוד אפשרות מעניינת שהייתי שוקל אם רכב יד2 בא בחשבון - Lexus UX. הוא קומפקטי יותר מהקרוס, ויש לו מערכת הנעה היברידית חזקה יותר (וחסכונית פחות - אבל לדעתי החוויה באיזור הררי תהיה טובה יותר).

לגבי הקורולה קרוס - כבעלים של אחת כזאת (ברמת הגימור adventure) - אני חושב שה dynamic טיפה מיותר, ואין שם משהו משמעותי חוץ מכמה שדרוגים קוסמטיים. לדעתי רמת הגימור המומלצת היא adventure - מכיוון שהיא כוללת כמה מערכות בטיחות חשובות (חיישן שטח מת, בלימה אוטונומית בחניה, התרעה על רכב חולף בנסיעה לאחור וביציאה מהרכב). אבל אם אין תקציב, הייתי רוכש את רמת הגימור הבסיסית, וחוסך כמה אלפים.

זה אכן לא רכב שקט וגם לא מרשים בעליות. מצד שני, הוא חסכוני. אני מקבל צריכה דלק של בערך 1/18 בנסיעה משולבת. קיבל ציונים גבוהים במבחני ריסוק. יותר מיונדאי קונה.

זה רכב אמין ואני לא מכיר תלונות על בעיות כלשהן.

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם

ויש את המאזדה CX5

פותח השירשור לא מעולב מהייברידי

והוא כמו המחיר שכתבת אבל בשינוי מיקום כ168

אולי לזה התכוונתה כי אף פעם לא כותבים כ186 אלא כותבים כ185 סימן שהתכונתה לכ168 וזה מספר יותר הגיוני😁

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

CX30 נדמה לי שהפסיקו לשווק 

סטוניק הוא ממש קטן ריאו על עקבים [ואין לו אנד ברקס חשמלי]

ושים לב שכנראה בפיגו אין אוטו הולד

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

מבין הרכבים שציינת, הייתי הולך קורולה קרוס (הדגם המעודכן). לא בגלל שזה הרכב הכי טוב, אלא בשיטת אלמינינציה.

1. 3008 - בעייני הרכב הכי יפה בקטגוריה, אבל מנוע 1.2 חלש בשבילו, האמינות לא ידועה וירידת הערך בהתאם.

2. קשקאי - סיכוי גבוה שבעוד 3 שנים כשתרצה למכור את הרכב מותג ניסן לא יהיה קיים, מה שישפיע על ירידת הערך. כבר היום המכירות שלהם ברצפה.

3. קורולה קרוס - רכב לא מרגש בכלל, אבל מדובר בטויוטה והדגם הזה לפי מיטב זכרוני מגיע מיפן. המטרה שלו להביא אותך בצורה אמינה ובטוחה מנקודה A לנקודה B בדגש על חסכון בדלק. הביצועים בהתאם.

אם התקציב מאפשר, ממליץ לך לעלות ל- RAV4 ועוד יותר ממליץ לחכות לדגם החדש של כבוד הראב.

• מעניין 1
פורסם
לפני 17 שעות, razi_pazi כתב:

לא קונים טויוטה כי זה רכב מלהיב. קונים טויוטה כי זה אמין ושומר על הערך. ומנוע חסכוני

בשאר הפרמטרים בד"כ טויוטה פחות טובה מהמתחרים.

השאלה מה אתה מחפש

נכון מאוד.

אבל משלם פרמיה בביטוח שהוא יקר משמעותית מאחרים...

אז לך תדע מה יותר משתלם

• מצחיק 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

נכון. לכן לא ציינתי את עלות הביטוח ברשימת היתרונות הקצרה....

אני חושב שמהז'אנר של הרכבים האמינים והלא מלהיבים שגם לא יקר לבטח זה סוזוקי. ושמירת הערך שם גם טובה (אף אם לא טויוטה)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...