Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הזמנת חלקים לטיפול 180,000 מאתר AMAYAMA

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, 
תכף מגיע הזמן לעשות טיפול 180,000 ק"מ לרכב. 
הצעת המחיר עבור הטיפול במוסך היבואן עומד על 3,500 אלף. יקר... 
על כן, אני רוצה להזמין את החלקים לטיפול (או לפחות את חלקם) מאתר AMAYAMA ולבוא איתם למוסך לטיפול. 
בגדול טיפול שמחליפים בו שמן מנוע, פליטר מנוע, מסנן אוויר למנוע, מסנן אוויר למזגן, מסנן אוויר למערכת ההיברידית, 4 מצתים, ונוזל בלמים. 
סה"כ כ-2,200 שקל עבור חלקים בהצעת מחיר. 

ראיתי את המדריכים להזמנת חלפים מחו"ל, ככה"נ הבנתי אבל אשמח לעזרתכם מנסיונכם האם הכיוון שלי הוא נכון. 
בגדול חשבתי לחלק את ההזמנה לשני חלקים כדי לא לעבור את גבול ה75 דולר סה"כ כדי להימנע ממע"מ. 

הזמנה ראשונה: 
4 מצתים בעלות של סה"כ 53.68 דולר + דמי משלוח (משלוח דואר EMS) על סך 20.13 דולר -> סה"כ 73.84 דולר עבור 4 מצתים (אצל מוסך היבואן 4 מצתים יעלו 576 ש"ח)

הזמנה שנייה: 
פילטר מנוע - 16.75 דולר (215 ש"ח במוסך)
פילטר מזגן - 30.45 דולר (498 ש"ח במוסך)
פילטר מערכת היברידית - 7.52 דולר(130 ש"ח במוסך)
סה"כ: 54.72 דולר + 24.74 דולר דמי משלוח (משלוח דואר EMS) = 79.46 דולר

על כן, ההזמנה במצב כזה תעלה 153 דולר ללא תשלום מס

אופציה שנייה היא להזמין הכל ביחד: 
כלל החלפים לעיל בעלות 108.8 דולר  ומחיר המשלוח הינו 31.22 דולר עם FedEx -> סה"כ 140.02 דולר ואחרי מ"ס תעלה 165.2 דולר (אאל"ט)

עכשיו כמה שאלות 

שאלה ראשונה - האם אני באמת כדאי ועדיף לי לחלק את ההזמנה או יש משהו שלא הבנתי נכון? 
שאלה שנייה - האם עליי להוציא עבור החלפים האלה רשיון ייבוא אישי? 
שאלה שלישית - אילו חלקים צפויים לעבור בדיקות מעבדה? (כל החלפים הם מקוריים לפי המק"ט שהמוסך נתן) 
שאלה רביעית - הוצאות נוספות שאני צריך לצפות? 
שאלה חמישית - דברים שאני מפספס ו/או צריך לדעת בנוסף? 
שאלה שישית - האם כדאי או לא? 

פורסם

ראשית תבדוק חלופה למוסך מורשה היבואן.

כל מוסך מורשה יכול לבצע את העבודה וסביר שיעלה פחות. 

פילטר שמן מקורי תזמין בארץ יחד עם שמן ונוזל בלמים. אוטוסטור מחולון או משה חלפים בפתח תקווה או אבי חלקי חילוף מרחובות וכו'. 

מצתים תבדוק מחיר באוטוסטור ותשווה מול cars245 במשלוח רגיל דרך דואר ישראל. לא בטוח שהפער יהיה מאוד משמעותי. 

על הדרך תבדוק בשניהם מלאי ומחיר עבור מסננים איכותיים mann / mahle וכו'. 

מסננים תתקין לבד, מצתים תשקול להחליף לבד לאחר שתראה מספר סרטונים ביוטיוב ותחליט אם זה ליכולות שלך. 

עבודה במוסך מורשה עבור מצתים, שמן, פילטר שמן ונוזל בלמים אמורה לעלות כ 300-500₪, אם מבקשים יותר, תבדוק במקום אחר. 

אם אכן מחליפים נוזל בלמים, תעמוד ליד הרכב ותוודא שאכן מרוקנים מארבעת הגלגלים כ - ליטר נוזל. אם הם לא פועלים כך, תוותר. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

המס לא יהיה רק המע"מ, חישבת בחישוב שלך רק את המע"מ

יבקשו ממך דמי מחשב ואולי עוד מס כלשהו, ואולי אחסנה

מתחת ל 75$ לפי החוק אסור להם לקחת ממך שום מיסים, מעל 75$ עד 500$ זה לא בהכרח רק מע"מ

תפצל הזמנות, בהצלחה

נ.ב

נא לזכור ש EMS יכולים או יכלו לגבות מס של 35 ש"ח גם מתחת 75$ - כשדואר ישראל טיפל בזה והיה של המדינה - לא יודע איך היום. 

DHL ו UPS בטוח לא לוקחים מס מתחת ל 75$ ואם כן - זה או כי המשלח טעה בחישוב או משהו מוזר שצריך לפנות אליהם.

אני בטוח שאני לא היחיד ששילם כאן את ה 35 ש"ח EMS לדואר ישראל במהלך העשור האחרון. שילמתי פעמיים, לא היה ניתן להתחמק מזה. (מגפיים מאוסטרליה, היו שווים תכסף)

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תבדוק מה העלות מחנויות חלפים. בחלקי טיפול מתכלים אין פער משמעותי בין חנויות בארץ לרכישה מחו"ל.

עוד אופציה מהירה וזולה עם מגוון יצרנים היא spareto או cars245 מדובר אבל בחלפים תחליפיים באיכות טובה בדרך כלל.

• רעיון טוב! 1
פורסם

המליצו כאן על אתרים נוספים שהם אחלה. אם הרכב שלך (לא ציינת דגם) נמכר בתצורת מנוע זו גם בארה"ב, תוכל למצוא חלפים מתאימים גם ב-RockAuto, וגם ב-Amazon (ב-Amazon אולי אפילו תקבל משלוח חינם). לבסוף, אם אתה רוצה לחסוך עוד כסף - אני ממליץ לך לבדוק את זמינות החלפים ב-Tosshin. אתר יפני, בדומה ל-Amayama - אך המחירים שם תמיד קצת יותר זולים, והוא גם ישלח עם דואר רגיל (לא EMS), אם תבקש - זה יכול להוריד את עלות המשלוח.

בגדול, החלוקה שלך לשתי חבילות נכונה. הייתי בודק את השדרוג הבא לתכנית שלך:

1. מצתים - תבדוק את הדגם המתאים לרכב שלך,  מי יצרן ה-OEM (אני מנחש ש-NGK או DENSO), ותזמין מ-RockAuto/Amazon. תקבל כנראה מחיר טוב יותר מאשר מצתי "OEM", למרות שבפועל זה אותו מוצר רק באריזה שונה. רק תוודא את המרווח, ושהוא תואם למה שנדרש אצלך ברכב.

2. שאר החלפים - תבדוק זמינות דרך Tosshin, ותזמין עם דואר רגיל (במידה ולא דחוף לך לקבל את זה בשבועות הקרובים, כי זה משלוח שיכול לקחת בכיף חודש-חודשיים).

• אהבתי 1
פורסם

תודה לכולם על התשובות!
לגבי הרכב מדובר בלקסוס CT 
אתר Tosshin - אבדוק 
קצת קשה להרכיב סל של מוצרים עבור טיפול מאתרים בישראל כי לא תמיד יש הכל (ואין לי יותר מידי את הידע המקיף של כל המוצרים המקבילים)
המצתים המקבילים של NGK עולים אותו דבר בערך כמו ה-"מקוריים" (כביכול).
שאלה נוספת איך אני יודע אם מסנן של חברת MANN או mahle באמת מתאים עבורי? מה הם כללי האצבע?

פורסם

הוא מתאים לך כי החברות אחראיות על הנושא הזה. כמה מתאים? כל חברה במידה שונה לפי המקצועיות שלה עד כמה להיות קרוב למקורי. לכן החשיבות של חברות עם מוניטין.

כללי האצבע הם לעבוד בזהירות אם לא עובדים עם מספר שילדה, לבדוק גם את המקט"ים באתרי יצרני החלפים (mahle parts catalog), ולהיות מודעים שחלפים ומק"טים משתנים לעתים. רק שים לב שהספק המנוע באתרים באירופה יהיה בד"כ ב-KW, ואז עם מחשבון ברשת ממירים לכ"ס.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...