Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, SurfHigh כתב:

נ.ב

אני נהנה יותר בפג'ו 108 הננסית שלי מאשר בקיה סורנטו של אשתי. 

הבן הקטן שלי בכלל בטוח שאנחנו נוסעים "ממש מהר". 

גם לי יש כזו, 1.2 ידנית,  לגברת יש יונדאי קונה (דגם עדכני), ואני 100% מסכים.
כמו כן הודיעו לי בחג שמאחר והגדולה הוציאה בשעה טובה רשיון רכב, אני אאלץ בקרוב להיפרד ממנה אחר כבוד, לטובת קטנה אוטומטית "עם כל הבטיחות שיש" :-(

לפני 4 שעות, RK כתב:

אני זוכר בתחילת הניינטיז אונו 70 נחשבה לרכב מכובד מבחינת ביצועים

זכיתי להינות מכזו בתקופה.. לך תסביר לצעירים מה זה צ'וק ידני :-)

לפני 4 שעות, RK כתב:

ומכוניות כמו אלפא GTV, עם 130 כ"ס שהיום בקושי מספיקים לסופרמיני

האחרונה מהז'אנר (שחלקכם כבר לא כל כך מחשיב בז'אנר..) שהיתה לי היתה סיטרואן C2 VTS  עם מנוע 1.6 125 כ"ס, שאז (2006+-) כבר לא נחשב למשהו מיוחד..

• אהבתי 2
  • תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

למה לפג'ו יצא שם רע בארץ עוד מלפני 20+ שנים? היו מנועים גרועים לחלק מהדגמים?

20+ זה לא כ"כ מזמן...

בשנות ה-70 וה-80 פיג'ו 404 ו-504 היו סמל ומופת לאמינות. כמו טויוטה היום.

בעזה אגב ה-404 הייתה המוביל הלאומי. נראה היה שכמעט כל המכוניות שם הן 404.

כל בוקר וערב היו פקקים ארוכים של פועלים שיצאו וחזרו מהעבודה בארץ,

וכמעט כל הפקק היה  404, בעיקר פרייבטים אבל גם טנדרים. לראיסים היה 504...

תחילת הירידה במוניטין הייתה לדעתי באמצע ה-90 עם ה-405 שהחליפה את ה-404 המיתולוגית.

היא (ואחותה מבית סיטרואן BX) היו להיט מכירות בהתחלה, אבל כמה שנים אח"כ התרבו התקלות, והעדר עבר למיצובישי לנסר וסובארו.

בשנים שאחרי היו לפיג'ו כמה דגמים ומנועים מוצלחים אבל גם כמה פחות טובים ששימרו את התדמית הבעייתית.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 4
פורסם
לפני 30 דקות, שלמה.נ. כתב:

זכיתי להינות מכזו בתקופה.. לך תסביר לצעירים מה זה צ'וק ידני :-)

צ'וק ידני? זה בקטנה.

לחנות בירידה כדי להתניע בדרדור מחר בבוקר.

• אהבתי 1
  • מצחיק 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

זה בקטנה.

מחזק ומוסיף...

חיפושית 63' שקניתי אחרי השחרור, עם מערכת חשמל 6V שלהתניע את המנוע היה גדול עליה.

התמחיתי ככה להוציא אותה בדחיפה מהחנייה ברחוב, לרוץ איתה 2-3 מטר, לקפוץ פנימה, הילוך - קלאץ' - מניע.

הרכב היחיד שנגנב לי, אבל אני חושב שהיה היחיד בארץ שהגנבים החזירו אותו אחרי כמה שעות לרחוב הסמוך...🙃

בילדות עוד יצא לי לראות את השכן מניע את הוויליס שלו עם מנואלה. לא היה שם סטרטר בכלל...

• אהבתי 1
  • מצחיק 5
פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, גולדן191 כתב:

נזכרתי שלפני בערך 21-22 שנה ראיתי בכניסה לטכניון פיאט טיפו 2.0 לדעתי עם טורבו גם, קופסת גפרורים עם מנוע כזה, חשבתי שאני מדמיין בזמנו. מפלצת קטנה ואדומה

מה החליף אותה בימים שלנו? אולי איזה אלפא רומאו כלשהי?

מאזדה 3 2.5 / 2.5 טורבו - אם הטיפו 2.0 היתה משפחתית חזקה. 

לפני 18 שעות, גולדן191 כתב:

ומה קרה לכל חובבי ה WRX/STi? מה החליף אותן?

סובארו עדיין מייצרים wrx

והכי קרובה ל sti לדעתי זאת הGR איריס/ קורולה

לפני 6 שעות, EliC25 כתב:

כלום, ובגלל זה הערך שלהן רק מרקיע שחקים בעולם האספנות.

אם לפני עשור יכולת לקנות 205 GTI בסכום שפוי, היום אקזמפלר טוב יעלה 80 אלף שקל ואפילו מעל לכך.

80 נשמע שפוי אם היא באמת עד כדי כך טובה. מה שירתיע אותי זאת זמינות החלקים ואמינות באופן כללי. 

לפני 6 שעות, RK כתב:

אחת החרטות שלי שלא קניתי ג'וניור כשהן עלו פחות מ-20K בתחילת שנות ה-2000...

מכל מקום, WRX ו-STI חדשות יחסית. אני זוכר בתחילת הניינטיז אונו 70 נחשבה לרכב מכובד מבחינת ביצועים ומכוניות כמו אלפא GTV, עם 130 כ"ס שהיום בקושי מספיקים לסופרמיני, נחשבה ל"מטוס סילון". העולם לא עומד במקום, הביצועים עולים כל הזמן, וכמו שאמרו פה, הקלילות נעלמת.

לכן אני, ולא מעט בסביבה הקרובה המוטורית שלי, "תקועים" עם מכוניות בנות 7-15 שנים, וחיים בסדר גמור עם זה.

מודעה של Ep3 יד 4, פחות מ150k קילומטרים, פורסמה במודיעין במחיר בסביבות ה65k, עד היום נזכר בה בצער שאפילו לא ניסיתי...

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

זמינות חלפים נמוכנ לרכבים שכל כך נפוצים בחו"ל, גם אם הם בני 50 ואפילו 60, זו אגדה אורבנית. חלקי פלסטיקה ייחודיים זה קצת יותר מורכב, אבל בשלב האספנות אלו חלקים שאתה שומר עליהם בשוטף, ומה שצריך זמין זה בעיקר מכניקה ואת זה יש בשפע.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 15 דקות, EliC25 כתב:

זמינות חלפים נמוכנ לרכבים שכל כך נפוצים בחו"ל, גם אם הם בני 50 ואפילו 60, זו אגדה אורבנית. חלקי פלסטיקה ייחודיים זה קצת יותר מורכב, אבל בשלב האספנות אלו חלקים שאתה שומר עליהם בשוטף, ומה שצריך זמין זה בעיקר מכניקה ואת זה יש בשפע.

שאלה בבקשה, בפג'ו אספנות שלך, אפשרי להתקין מזגן?

• אחראי פורום
פורסם

יש לי רכב עם 340 כ"ס שדווקא מכוון לתת כיף אבל הוא די בטטה ויש לי רכב שהיו לו פעם מזמן 75 כ"ס ושוקל 880 קילו.

רוצים לנחש מי רואה שמש בשבת?

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 12 שעות, BoazB11 כתב:

פיג'ו 205GT (בלי i). מודל 84' עם מנוע 1.4 (1360) קרבורטור כפול,  5 הילוכים קצרים, ו-80 כ"ס על משקל נוצה.

לא היה עליו את את כל העוואנטה של ה-GTI, ועם 4 דלתות הוא נראה בדיוק כמו ה-205 1.1 של השכנה ממול.

אבל זה היה הרכב הכי כיפי שיצא לי לנהוג עליו!

לא ידעתי שיובאו GT לארץ.

ה-GT היא גרסת ה-5 דלתות של ה-XS.

ויש שטוענים שה-XS היא ה-205 הטובה מכולן. כולל אחד כריס האריס.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 21 שעות, גולדן191 כתב:

נזכרתי שלפני בערך 21-22 שנה ראיתי בכניסה לטכניון פיאט טיפו 2.0 לדעתי עם טורבו

בשביל הדיוק ההיסטורי:

לא הייתה אף פעם טיפו טורבו בנזין מקורית, הייתה רק טורבו דיזל שלא יובאה לארץ (היה אסור  לקנות דיזל לאנשים פרטיים באותם שנים).

טיפו 2.0 ליטר בארץ נמכרה בשתי גרסאות:

Granturismo - דגם 5 דלתות עם מנוע 2.0 ליטר 110 כ"ס Twin cam אבל עדיין 8 שסתומים וגיר אוטומטי של פולקסווגן, לא הייתה ספורטיבית אלא משפחותית חזקה ומאובזרת קצת יותר מהסטמדרט. 

והגרסה השניה  Sedicivalvole - ב 3 דלתות, מנוע 2.0 16 שסתומים 150 כ"ס, גיר ידני וקישוטים ספורטיביים. כאלה נמכרו לפי כל מיני מקורות רק 12 יחידות ורק במודל 1994, דובר שזה משלוח שיועד למדינה אחרת והגיע בטעות לארץ. 

עם השנים בחלק מהן הוחלף מנוע 2.0 ליטר אטמוספרי במנוע 2.0 ליטר טורבו 200 כ"ס של פיאט קופה. 

• אהבתי 3

פורסם
לפני 2 דקות, Buki כתב:

בשביל הדיוק ההיסטורי:

לא הייתה אף פעם טיפו טורבו בנזין מקורית, הייתה רק טורבו דיזל שלא יובאה לארץ (היה אסור  לקנות דיזל לאנשים פרטיים באותם שנים).

טיפו 2.0 ליטר בארץ נמכרה בשתי גרסאות:

Granturismo - דגם 5 דלתות עם מנוע 2.0 ליטר 110 כ"ס Twin cam אבל עדיין 8 שסתומים וגיר אוטומטי של פולקסווגן, לא הייתה ספורטיבית אלא משפחותית חזקה ומאובזרת קצת יותר מהסטמדרט. 

והגרסה השניה  Sedicivalvole - ב 3 דלתות, מנוע 2.0 16 שסתומים 150 כ"ס, גיר ידני וקישוטים ספורטיביים. כאלה נמכרו לפי כל מיני מקורות רק 12 יחידות ורק במודל 1994, דובר שזה משלוח שיועד למדינה אחרת והגיע בטעות לארץ. 

עם השנים בחלק מהן הוחלף מנוע 2.0 ליטר אטמוספרי במנוע 2.0 ליטר טורבו 200 כ"ס של פיאט קופה. 

אני חושב שהיה כתוב על הרכב מאחורה רק 2.0 ולא 2.0T, כמעט בטוח. וזה הרכב הכי קטן שראיתי עם 2.0 כנראה בימי חיי, עד היום. הייתי בהלם.

מהימים שאפילו VW Passat כל נהגי המונית היו רק 1.9 או משהו כזה (אם זכור לי נכון, עם טורבו, אבל עדיין...)  אז לראות כזה אוטו קטן עם 2.0.....

פורסם

כאמור לא היה שום כיתוב T על טיפו...

היה כיתוב .2.0ie.

רכב הכי קטן עם מנוע 2.0 ליטר?

היו פיז'ו 206 דיזל 2.0 וגם 206GTI בנזין כמובן 2.0.

• אהבתי 1

פורסם

לפני 17 שעות, SurfHigh כתב:

אני נהנה יותר בפג'ו 108 הננסית שלי מאשר בקיה סורנטו של אשתי. 

לפני 9 שעות, שלמה.נ. כתב:

גם לי יש כזו, 1.2 ידנית,  לגברת יש יונדאי קונה (דגם עדכני), ואני 100% מסכים.

הפיג'ו 108 שלי עם המנוע 1.2L Puretech האטמוספרי "ספורטיבית"? 🙃

מה שכן, היא שוקלת כלום... לדעתי פחות מ- 1 טון.

הרגשת קרטינג - זה בוודאות.

פורסם
לפני 36 דקות, DAHUJI כתב:

הפיג'ו 108 שלי עם המנוע 1.2L Puretech האטמוספרי "ספורטיבית"? 🙃

מה שכן, היא שוקלת כלום... לדעתי פחות מ- 1 טון.

הרגשת קרטינג - זה בוודאות.

זה הדגם עם רצועת הטיימינג שטבולה בשמן?

סיכון להחזיק דבר כזה

מקווה שתמכור אותה בהקדם

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...