Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 שעות, גולדן191 כתב:

קראתי פה תגובות של ותיקים בפורום שמספרים שלא בכל מוסך, גם יבואן, מחליפים מכל 4 הגלגלים

אני חושש שזה מה שקרה אצלי

יש דרך לדעת?

אם זה היה לאחרונה, מטפטפים נוזל מאחד הגלגלים. אם הוא זהוב המילוי היה תקין. אם שחור, לא תקין. הערה: למי שאינו מכונאי אסור לעשות זאת. אם הנוזל שחור ושילמת על זה כחצי שעת עבודה, אתה יכול לחזור למוסך, ושיעשו את העבודה שעליה שילמת.

לפני 15 שעות, גרנד פריקס כתב:

תיהיה רגוע לא מרגישים שום שיפור בבלימה אח"כ רוב ההבדל זה במצב של ירידות ארוכות עם משקל שאז הברקס מתחמם ונוזל ללא לחות לא כי יש לו טמפרטורת עבודה יותר גבוהה

למה להיות רגוע? ישנו במערכת נוזל לא תקין שגם מקצר את חיי החלקים.

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, mcaspi כתב:

אם זה היה לאחרונה, מטפטפים נוזל מאחד הגלגלים. אם הוא זהוב המילוי היה תקין. אם שחור, לא תקין. הערה: למי שאינו מכונאי אסור לעשות זאת. אם הנוזל שחור ושילמת על זה כחצי שעת עבודה, אתה יכול לחזור למוסך, ושיעשו את העבודה שעליה שילמת.

למה להיות רגוע? ישנו במערכת נוזל לא תקין שגם מקצר את חיי החלקים.

תודה

אני חושש כי הם העלו לי את האוטו לגובה 

ומצאו נזילה מזערית של שמן 

שסבבה תודה להם אבל ..

אם שילמתי על החלפת נוזל בלמים בלבד למה להעלאות לי אותו לגובה 

אחרת איך ימלאו נוזל במיכל האחסון כל פעם שמוציאים נוזל מגלגל?

עולים על סולם? נשמע מוזר 

פעם הבאה עומד ליד המכונאי כשהוא מחליף

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

החלפת נוזל בלמים מבצעים על ליפט, כל מכונאי מכוון בגובה שנוח לו. מרבית הסרטונים שאתה רואה הם פשוט של אנשים, כמוני, שאין להם ליפט אז הגובה הוא גובה הבוקים. לגבי ההחלפה עצמה זה תלוי בציוד שלהם, יש לא מעט מוסכים שיש להם מכשיר מילוי מקצועי בלחץ שהוא הכי נוח להחלפה מלאה ואז באמת אין בעיה שהרכב גבוה על הליפט ואין צורך להוריד אותו כדי להשלים נוזל במיכל.

נוזל בלמים לא עובר סירקולציה ולכן האופציה היחידה לדעת היא כפי שכתבו, פותחים פיטמה לרגע ובוחנים את הצבע, אם הצבע הוא כמו הצבע במיכל אז החליפו, אם הוא בגוון כהה יותר אז לא החליפו באופן מלא. 

התחליף למכשיר מקצועי עבור אנשי DIY הוא המכשיר הזה, עקרון פעולה זהה רק ידני וכמובן שהרבה יותר זול. 

Se2ab87c4388e4971aa20adf676d0e9f7d.webp

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 32 דקות, madmaxx כתב:

החלפת נוזל בלמים מבצעים על ליפט, כל מכונאי מכוון בגובה שנוח לו. מרבית הסרטונים שאתה רואה הם פשוט של אנשים, כמוני, שאין להם ליפט אז הגובה הוא גובה הבוקים. לגבי ההחלפה עצמה זה תלוי בציוד שלהם, יש לא מעט מוסכים שיש להם מכשיר מילוי מקצועי בלחץ שהוא הכי נוח להחלפה מלאה ואז באמת אין בעיה שהרכב גבוה על הליפט ואין צורך להוריד אותו כדי להשלים נוזל במיכל.

נוזל בלמים לא עובר סירקולציה ולכן האופציה היחידה לדעת היא כפי שכתבו, פותחים פיטמה לרגע ובוחנים את הצבע, אם הצבע הוא כמו הצבע במיכל אז החליפו, אם הוא בגוון כהה יותר אז לא החליפו באופן מלא. 

התחליף למכשיר מקצועי עבור אנשי DIY הוא המכשיר הזה, עקרון פעולה זהה רק ידני וכמובן שהרבה יותר זול. 

Se2ab87c4388e4971aa20adf676d0e9f7d.webp

למכונאי בעצם יש מכשיר שהוא יכול לשאוב את כל הנוזל מהמיכל אחסון/עודפים?

פורסם
בתאריך 15.10.2025 בשעה 23:54, גולדן191 כתב:

פירוט המלא של השיטה:

10. ללחוץ על הברקס כמה פעמים אבל לא עד הסוף למטה, לחיצות יחסית קטנות.

זהו

אין צורך ב-2 אנשים

אני לא ממליץ על השיטה הזאת. מותר ללחוץ על דוושת הברקס רק במקרה של שני אנשים או אם הצינורית אוטמת את הפיטמה ב-100% והקצה השני נמצא בתוך הנוזל. אם לא יש סיכון שבשיחרור הדוושה אוויר יכנס למערכת וזה לא טוב בלשון המעטה.
הכלל שלי הוא מאוד פשוט - אף פעם לא לוחצים על הברקס ומוציאים את הנוזל בעזרת משאבה או מזרק. אם יש הרבה זמן פנוי סתם מחברים את הצינורית ונותנים לנוזל לזרום בחופשיות. בשיטה כזאת אין שום סיכון שאוויר יכנס אפילו אם הצינרת לא הכי מתאימה או אין צינורית בכלל

פורסם
לפני 1 דקה, נומד כתב:

אני לא ממליץ על השיטה הזאת. מותר ללחוץ על דוושת הברקס רק במקרה של שני אנשים או אם הצינורית אוטמת את הפיטמה ב-100% והקצה השני נמצא בתוך הנוזל. אם לא יש סיכון שבשיחרור הדוושה אוויר יכנס למערכת וזה לא טוב בלשון המעטה.
הכלל שלי הוא מאוד פשוט - אף פעם לא לוחצים על הברקס ומוציאים את הנוזל בעזרת משאבה או מזרק. אם יש הרבה זמן פנוי סתם מחברים את הצינורית ונותנים לנוזל לזרום בחופשיות. בשיטה כזאת אין שום סיכון שאוויר יכנס אפילו אם הצינרת לא הכי מתאימה או אין צינורית בכלל

הסרטון הזה בעיניך תקין?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...