Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מיאטה 2.5 טורבו


מחכה

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתחבט המון בשאלה למה מאזדה לא השתילו את המנוע עם הטורבו החדש שלהם, במיאטה , כמו שהם עשו ברוב הדגמים.

זה ייתן מענה גם לאלה שרוצים "להידבק לכסא" ולא רק להנות מרכב ספורטיבי, לא?

פורסם

משקל גבוה על סרן קדמי, פחות מתנהג, יחס כוח-משקל "מעוות" וכיו"ב.

 

שתדע שבארה"ב הרבה מעדיפים את המיאטה עם מנוע 1.5 ולא 2.0 בגלל המשקל הנמוך יותר בכמה עשרות קילוגרמים שעושה פלאים לטרן אין שלה.

 

הקטע במיאטות זה פחות הכח ויותר החוויה הכוללת

  • אהבתי 1

עומר :-)

פורסם

אין שום צורך במנוע כזה גדול ברכב הזה.

מה גם ששום מכלול לא בנוי לזה, החל מהבלמים ואפילו השלדה. מי שלוקח מיאטה סטוק לקצה רואה שיש לה מגבלות, אז על כמה וכמה מיאטה משופרת.

  • אהבתי 1

Miata ND2

 

פורסם

כל הקטע של המיאטה שזה רכב ספורט לייט שמאפשר לנהג לא מקצועי להשתעשע איתו כרכב סלחן מבלי לשלם מחיר כבד על טעויות. ברגע שהפכת את המיאטה חזקה בהרבה זה כבר סגמנט אחר שדורש נהג עם מיומנות אחרת לשליטה בהנעה אחורית עם זנב בועט שפחות מאפשר שטויות ולא בטוח שיש לה מה לחפש שם מול המתחרים.  אין כמעט בעל מיאטה שלא לקח פרסה באיזה רמזור עם הגה חזק לצד ולחיצה על הדוושה. תנסה לעשות את זה בקורבט, תוריד חלק מהאספלט, את הרמזור, חלקים מהמדרכה ושני הולכי רגל. תקביל את זה למסלול ותבין. זה כמו שגם רוכבי אופנועי ספורט כבדים כשעולים על אופנוע קטן משתוללים ונהנים מכל רגע. קל וכיף להם להשתעשע במהירויות נמוכות ובסיכון מועט, מה שקצת קשה לעשות עם אופנוע של 160 כו"ס.

  • אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 20 שעות, ProMeR כתב:

משקל גבוה על סרן קדמי, פחות מתנהג, יחס כוח-משקל "מעוות" וכיו"ב.

 

שתדע שבארה"ב הרבה מעדיפים את המיאטה עם מנוע 1.5 ולא 2.0 בגלל המשקל הנמוך יותר בכמה עשרות קילוגרמים שעושה פלאים לטרן אין שלה.

 

הקטע במיאטות זה פחות הכח ויותר החוויה הכוללת

 

אני מסכים עם כוונת המשורר, אבל בארה"ב המיאטה בכלל לא נמכרת עם מנוע 1.5 ליטר. אולי באירופה מעדיפים אותה ככה, אבל בארה"ב אין אופציה כזו.

  • מעניין 1
פורסם

בתור בעלים לשעבר של Z3 עם מנוע 2.8 ליטר, כוחות הסוס לא חסרים לי במיאטה (ההבדל בין 170 ל-190 זניח). מה שבאמת חסר לי זה המומנט (שהיה גבוה ב-50% בב.מ.וו.).

פורסם

אני דווקא חושב שהשאלה במקום. 

בפורשה בוקסטר או פורד מוסטנג יש כמה גרסאות עם הבדלי כוח גדולים מאוד. 

גם מיאטה או brz היה יכול להיות מגניב לקבל עם מנוע חזק יותר 

  • אהבתי 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
בתאריך 28.9.2025 בשעה 19:20, מחכה כתב:

אני מתחבט המון בשאלה למה מאזדה לא השתילו את המנוע עם הטורבו החדש שלהם, במיאטה , כמו שהם עשו ברוב הדגמים.

זה ייתן מענה גם לאלה שרוצים "להידבק לכסא" ולא רק להנות מרכב ספורטיבי, לא?

נהגת במיאטה או ברז?  כל אחת מהן מהנה גם ללא טורבו . 

מה אתה מחפש ברכב ? הנאה מנהיגה או תאוצות ״מדביקות לכסא״ ? כי את אלה תקבל בשפע מכל חשמלית כמעט .

 

 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

 

פורסם
לפני שעה, Avia כתב:

לא הבנתי, אי אפשר גם וגם?

 

מקרר סיני < מיאטה סנטדרטית < מיאטה עם 300 כ"ס אטמוספריים (כן כן, הגדלתי בעוד 50).

איפה תכניס מנוע אטמוספרי שמפיק 300 כו"ס לפי תקני יורו 5  במיאטה?
אין שום סיכוי בלי טורבו, אבל גם אם נניח שכן הצליחו, זה דורש תכנון מחדש של כ"כ הרבה רכיבים ברמה של תכנון מנוע ורכב מחדש בעלות אסטרונומית ליצרן מבחינת פיתוח. דבר שלגמרי נגד האסטרטגיה הנוכחית של מאזדה ללכת על בטוח וללא סיבוכים. כל סיבוך בימינו יכול להפיל יצרן. להכנס לכזו הרפתקאה בשביל נישה קטנה זו התאבדות

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, נירו72 כתב:

איפה תכניס מנוע אטמוספרי שמפיק 400 כ"ס לפי תקני יורו 5 במיאטה?

בחזית כנראה.

עריכה אחרונה על ידי Avia
  • מצחיק 5

 

 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

  Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • תוכן חדש...