Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיאטה 2.5 טורבו

מחכה

פוסטים מומלצים

פורסם

לפחות תצטט נכון. רשמתי 300 כו"ס, וגם זה לא אפשרי, צריך לפחות מנוע 3,000. בשביל 400 כו"ס אטמוספרי אתה צריך להאריך את החלק הקדמי בעוד 80 ס"מ להכניס כזה מנוע. במיוחד שהמנועים שלהם טוריים. וזה בתוספת רדיאטור מוגדל. בנוסף הוספת טונות משקל על החלק הקדמי, הרבה הספק, כל המתלים, ההיגוי, ההתנהגות צריך לתכנן מחדש ובספק אם זה בכלל אפשרי. מי שרוצה פשוט שם לעצמו טורבו וזהו.

פורסם

אתה קהל קשה.

אבל ברצינות,

300 כ"ס מ-2.5 אטמוספרי זה לא סיפור גדול בכלל, עושים את זה עם הדורטקים כבר מזמן.

והמשך הטיעון שלך בכלל לא מובן.

כל החלקים הנלווים להגדשה לא מוסיפים גם הם משקל לא מבוטל? תתפלא עד כמה.

גם אז תצטרך לעדכן את כיול המתלים, עוצמת הבלמים וכו'.

ובשביל 450 פו"ת פשוט דוחפים LS3 וגמרנו.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Avia כתב:

אתה קהל קשה.

אבל ברצינות,

ובשביל 450 פו"ת פשוט דוחפים LS3 וגמרנו.

צריך תוספת לכתיב, נגיד 

אני רציני.

אני חצי רציני;

אני מציע v10 במיאטה %

300 כ"ס מ 2.5 נשמע כמו סיפור גדול פשוט כי אני לא מכיר כאלה.  לרוב זה עד 100 כ"ס לליטר (אם אתה לא פורשה). 

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני שעה, Avia כתב:

אבל ברצינות,

זה סיפור גדול בגלל תקן יורו 5 שדורש תערובת כ"כ עניה  שכל המנועים מסורסים ומוציאים פחות ממנועים מלפני 30 שנה.

זה עוד חצי נחמה. וכן, כל טיונינג שעושים בצורה מקצועית דורש התייחסות לכל שאר המערכות.

אבל את זה אתה עושה לעצמך, לא מחכה שמאזדה תתכנן לך רכב ממהיר ועצבני כי זה לא יקרה.

פורסם

דורטקים עם 300-350 כ"ס זה עניין די מקובל בקייטרהאם משודרגות.

280 מוציאים אפילו מ-2.0 ליטר.

ובשנים האחרונות, להוציא מדורטק 2.5 ליטר סד"ג של 250-260 כ"ס אפילו הפך כבר לעניין לא כזה יקר.

פורסם
לפני 13 דקות, mcshmupi כתב:

אני מציע v10 במיאטה %

אני אומר למה ללכת בקטן. הכי טוב להשתיל מנוע V12 של פרארי.

ferrari-v12-engine.webp

לפני 4 דקות, Avia כתב:

דורטקים עם 300-350 כ"ס זה עניין די מקובל בקייטרהאם משודרגות

במקרה יש לי פורד מונדאו ומכיר את המנועים האלו טוב. בדורטק 2.0 280 כו"ס זה די הטופ שנבחן ונמצא אמין. מעבר לזה צריך להחליף קראנק ולחזק את הגיר ועוד אי אלו חיזוקים. אם אתה לא מתחרה לא שווה להחליף קראנק, תלתלים, מיסבים, קמשפטים ועוד בשביל עוד 50 כו"ס.

אם הולכים על בניה ומשתמשים בו רק כבלוק אפשר להגיע גם ל-800 וגם הגיעו. אבל את זה אפשר לעשות עם הרבה בלוקים ויש דברים יותר טובים לכך במחיר הזה. המנוע שלי 2.3 ועדיין כוחו במותניו, כרגע העתיד לא ברור בכלל, לא הכלכלי של המדינה ולא של הרכב, אבל יתכן שכשהמנוע יתעייף אשפץ אותו משודרג ואביא אותו לסביבות ה-300 כו"ס. אני חובב סליפרים. אבל זה עוד רחוק כרגע.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, נירו72 כתב:

במקרה יש לי פורד מונדאו ומכיר את המנועים האלו טוב. בדורטק 2.0 280 כו"ס זה די הטופ שנבחן ונמצא אמין. מעבר לזה צריך להחליף קראנק ולחזק את הגיר ועוד אי אלו חיזוקים. אם אתה לא מתחרה לא שווה להחליף קראנק, תלתלים, מיסבים, קמשפטים ועוד בשביל עוד 50 כו"ס.

כתבתי,

280 כ"ס עם 2.0 ליטר.

350-360 כ"ס עם בלוק 2.5, נוסעים באנגליה הרבה מנועים כאלה.

עריכה אחרונה על ידי Avia

פורסם
לפני 6 שעות, דובצע כתב:

את אותה שאלה אתה שואל גם על סוברו brz ?

אותה תשובה. כמובן לא רק לך.

עוד כוח - זה צמיגים רחבים יותר, ברקסים גדולים יותר, מתלים מותאמים - ואז מקבלים משקל, רעש (ואז צריך עודד בידוד וזה משקל), פחות נוחות (או לחילופין פשרה בהתנהגות) ובקיצור זה כבר לא BRZ או MX5 שהדבר הכי מקסים בהן זה שההתנהגות שלהן כל כך שונה בעיקר בגלל תכנון בסיסי שמשקל נמוך הוא חלק בלתי נפרד ממנו.

וכמובן לכל זה יש תופעות לוואי של מחיר  ועלויות אחזקה גבוהות יותר ומה בעצם עשינו? הרסנו את כל הטוב הזה.

מי שרוצה עוד כוח בהחלט יכול למצוא את זה במכוניות אחרות.

לפני 15 שעות, chrono כתב:

אני מסכים עם כוונת המשורר, אבל בארה"ב המיאטה בכלל לא נמכרת עם מנוע 1.5 ליטר. אולי באירופה מעדיפים אותה ככה, אבל בארה"ב אין אופציה כזו.

צודק וניתן להוסיף הערת שוליים שבגלל תקנות זיהום אוויר מ 2025, אירופה נשארה כעת רק עם ה 1.5.

מבחינת רבים, עוד מסמר בארון הקבורה של כלים נגישים לחובבי נהיגה רומנטיקנים. 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

לצורך העניין אם מאזדה MX5 או סובארו BRZ, אם יהיו גרסאות של 300 כוח סוס לשתיהן מהחברה, אז הן יעלו במחיר ל 350 אלף שח ואז יקנו אותם בבודדות יותר, גם ככה 

בקושי קונים, אלו רכבי נישה, המאזדה בתיאור הוא רכב ספורט חמוד כמו שהו וגם ב BRZ רכב חלומי למי שאוהב את הז'אנר המיוחד הזה, לא יודע כמה במחיר הן נמכרות היום כמו שהן.

לצורך העניין אם היו גרסאות כאלה, היצרנים היו מוסיפים גם בלמים מוגדלים, קפיצים בולמים וחיזוקים אחרים לגמרי בשלדה לפני סרנים אחרים ומחוזקים יותר

וזה על קצה המזלג, הרשימה יותר ארוכה והמשקל יהיה מן הסתם גבוה יותר. 

ברעיו זה נחמד והלוואי והיה מן הסתם, אבל יש רכבים כאלו למשל  ניסאן Z או במוו , אבל הן כבדות ומרגישות אחרת בנהיגה עצמה.

ופורשה טובה כנראה כפולה כמעט במחיר.

עריכה אחרונה על ידי bigmik
פורסם

לא קראתי את התגובות

אבל רציתי לשתף שלפני 30 שנים ביקרתי חבר בארה"ב בחניה ישבה מיאטה חדשה 1.6 ידנית פשוטה שכמובן (אולי לא כמובן) קיבלתי לסיבוב.

דעתי האישית הצנועה שהכוח במיאטה הוא שולי.image.thumb.jpeg.84e57b88de338a16200e6c10235a4ae5.jpeg

• אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 11 שעות, דובצע כתב:

את אותה שאלה אתה שואל גם על סוברו brz ?

באחת התוכניות של wheelers dealers משדרגים ברז עם טורבו על מנת לייצר ברז sti .

אז כן אפשר ויש קיט מוכן בשביל זה, כולל אינטרקולר וכל החלקים.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני שעה, zaf כתב:

באחת התוכניות של wheelers dealers משדרגים ברז עם טורבו על מנת לייצר ברז sti .

אז כן אפשר ויש קיט מוכן בשביל זה, כולל אינטרקולר וכל החלקים.

יש קיט לכל מכוניות הספורט ויש אתרים מתמחים לזה. נעזוב עלויות יבוא ומס אישורים וכל הכאב ראש בארץ, ואת עניין החוקיות שמי שלא בן 20 פחות בא לו הורדה מהכביש, ברגע שחיזקת מנוע שינית את ההתנהגות ואתה בשטח פחות מוכר מה תקבל בסוף. בנוסף צריך להתאים חצי רכב לזה. בולמים, בלמים, קליפרים, מוטות חיזוק ויצוב, בושינגים, קירור מוגדל למנוע  ועוד. בנוסף צריך להוריד קומפרסיה וצריך לשנות ראש או להתאים אותו. עשיתי את זה לראשונה כשהגדלתי דיזה למכסחת דשא שהתקשתה עם דשא גבוה ולאחר הטיפול הורידה גם שיחים 🙂 והשדרוג היותר רציני בגיל 17 עם הסוזוקי TSW שבגלל הגדלת הנפח נעשיתי לעשות התאמות לראש, יצור אטם מותאם אישית, שינוי קרבורטור, יניקה, אגזוז וכו', בגיל 21 לאלפא סוד שנשתל לה מנוע 1.5 של ה-33 ויש עוד, כך שיודע מה זה דורש איפה מתחילים ואיפה זה נגמר (אף פעם).

נראה לי שפספסו את הפואנטה של הרכבים כמו המיאטה וה BRZ. אלו רכבים להנאה יומיומית ושעשוע קליל בכביש ובמסלול לחובב רכב עם כישורים ממוצעים. הם לא תוכננו מראש למירוצי מיאוצים או לשבור שיאים בנירנברג. זה מראש לא היעוד שלהם.

אם הייתי עובר לארה"ב זה רק בגלל הקלות והעלות שניתן לקנות רכבים ולשפר אותם. חלום רטוב שזה יגיע לפה אבל כנראה ששלום מלא במזה"ת יגיע קודם. אצלי שמור כבר שנים בתיקיית "רכב" האתר הזה. אפרופו @Avia והדורטק. כבר בדקתי לעומק כל העלויות, אפשרויות ואישורים, וזה פשוט קשה עד רמת לא אפשרי בארץ. הדרך היחידה זה להביא את הרכב לחו"ל, לעשות הכל שם על הבלוק מנוע המקורי ולהחזיר לפה. 

https://www.burtonpower.com/tuning-guides/tuning-guide-pages/ford-duratec-he-tuning-guide.html?srsltid=AfmBOorAza4-SR8a6Ebq16SJWYDQ8gmx6dFV5knIeI8lZAsgSwGPOUKc

יש גם סטים מוכנים קומפלט של טורבו
https://cdubtech.com/products/fswerks-duratec-turbocharger-kit-ford-focus-2-0l-duratec-stage-1-2-intercooled-2008-2011?srsltid=AfmBOoqreCUHuYvmaTQSY1QqEs0TvfV4P50UoBDkj-M2qobb_WmEYKuz

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 16 שעות, נירו72 כתב:

אני אומר למה ללכת בקטן. הכי טוב להשתיל מנוע V12 של פרארי.

מאזדה משתפים פעולה עם טויוטה, אז V10 יותר הגיוני

image.png.adab8b79eb074757f2b00e1490cff650.png

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...