Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 12.9.2025 בשעה 20:08, Gorpi כתב:

הבטיחו לנו 15-20 אחוז בשנה לפי תשואות של השנים האחרונות.

מה אם הדולר יהיה 3 שקלים בעוד שנה ושוב רווחי ה-S&P500 יימחקו?

ראה מקרה גלובלנט globalnet , הבטיחו, אז מה.
כל מי ששם אצלם את הכסף על מונטרו (מכיר מקרוב , לא אני 🙄) הפסיד את כולו .

מישהו אמר IRA ולא קיבל ? (בראש) 😜

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 24 דקות, פינדר כתב:

אהה לא אמרת כלום. המשקל של כל מניה במדד משתנה בכל רגע בזמן המסחר. בנוסך לזה בכל רגע יש לך מוכרים וקונים של תעודת הסל שמשנים את כמות הכסף שיש לך. איך אתה מוודא שבכל רגע נתון תחזיק בדיוק מניות לפי המשקל היחסי שלהן?

אחת לרבעון - במבחן התוצאה זה עוקב בצורה מאד איכותית, בגלל כמות המניות הגדולה, האפקט היחסי של שינוי ברבעון לא מאד גדול.

לפני 25 דקות, פינדר כתב:

אז תנכה את הפרשי השער של הקניה והמכירה ותקבל בדיוק את אותם ״הפסדים מסתוריים״ שגרמו לפתיחת השרשור הזה.

זו בדיוק הבעיה, אף אחד לא אומר לי באיזה שער המירו, ולא כמה עמלה לקחו על הפעולה. 

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

מה אכפת לך? אתה גם לא יודע באיזה שער spy קנו ומכרו את המניות, ומהן עמלות הקניה והמכירה כאשר הם מאזנים את האחזקות.

בקה"ש יש לך דמי ניהול והוצאות ניהול השקעות. זה קבור בתוך הדמי ניהול השקעות בגדול.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 דקות, zaf כתב:

דוגמא מצויינת לחוסר הרגולציה של המדינה על הנושא. 

זה כמו לקחת את האירוע של הבנק למסחר (אתי אלון) ולהגיד אל תשימו כסף בבנקים כי יגנבו לכם את הכסף.

ואני מאד מסכים עם האמירה של הבטחת תשואה. מי שמבטיח תשואה בהשקעות במניות, כנראה משהוא מסריח

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 9 דקות, zaf כתב:

רק לצורך הבהרה, החברה אשר שיווקה את ההשקעה הזו אשר נמחקה היא חברה אחות ולא גלובלנט גמל אשר מנהלת את ה IRA. אבל עדיין, חברה אחות או לא, אם אחת החברות בקבוצה עושה תרגילים מסריחים, זה לא גורם לי לאמון רב בהנהלת החברות.

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, Nemesis כתב:

מה אכפת לך? אתה גם לא יודע באיזה שער spy קנו ומכרו את המניות, ומהן עמלות הקניה והמכירה כאשר הם מאזנים את האחזקות.

בקה"ש יש לך דמי ניהול והוצאות ניהול השקעות. זה קבור בתוך הדמי ניהול השקעות בגדול.

אין כזה שירות ושקיפות בשום שירות של קרן השתלמות בארץ. 

יש לתעודת הסל ערך אבסולוטי. אני יודע בדיוק באיזה שער אני קונה. הם מאזנים אחת לרבעון (יחד עם כניסה ויציאה של מניות חדשות)

ושוב, אין לי בעיה שיגידו לי שקנו בסוף יום המסחר/בהתחלה שלו. זה ממש לא משנה לי. 

עריכה אחרונה על ידי ArikM

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 2 דקות, ArikM כתב:

זה כמו לקחת את האירוע של הבנק למסחר (אתי אלון) ולהגיד אל תשימו כסף בבנקים כי יגנבו לכם את הכסף.

ואני מאד מסכים עם האמירה של הבטחת תשואה. מי שמבטיח תשואה בהשקעות במניות, כנראה משהוא מסריח

יחי ההבדל הקטן. בבנק למסחר סרחה עובדת אחת שגנבה מעט כסף (יחסית).
בסלייס הרמאות באה מתוך שיתוף פעולה ועצימת עיניים לכל הפחות מלמעלה. בגלובלנט מדובר בחברה אחות שזו היתה המדיניות שלה, ולא שוב בעובד אחד שסרח.

גם אף אחד לא אמר ש-ira פסול במהותו. להיפך, התנגדתי לשינויים שביקשו לבצע לניהול השקעות ב- ira ואפילו שלחתי מכתב בעניין כאשר פרסמו להתנגדויות הציבור. אני פשוט לא כל כך אוהב את הגופים שמציעים היום ira. 

ביום שהפניקס, כלל, מגדל או כל גוף גדול וותיק יציע ira אני שם.

לפני 3 דקות, ArikM כתב:

אין כזה שירות ושקיפות בשום שירות של קרן השתלמות בארץ. 

יש לתעודת הסל ערך אבסולוטי. אני יודע בדיוק באיזה שער אני קונה. הם מאזנים אחת לרבעון (יחד עם כניסה ויציאה של מניות חדשות)

אבל אתה קונה את spy ולא את ה- snp. כמו שאתה קונה את קרן ההשתלמות. כשאתה קונה את ה- spy אין לך מושג באיזה שער קניה ומכירה קונים את המניות *בכסף שהכנסת* ומה עמלת הקנייה והמכירה.

פורסם
לפני 8 דקות, Nemesis כתב:

אבל אתה קונה את spy ולא את ה- snp. כמו שאתה קונה את קרן ההשתלמות. כשאתה קונה את ה- spy אין לך מושג באיזה שער קניה ומכירה קונים את המניות *בכסף שהכנסת* ומה עמלת הקנייה והמכירה.

שמע, ביום שיהיה מוצר זהה ל SPY בארץ אני מיד עובר. 

כרגע הכל קורה עם מילים מסובכות ותירוצים. אם זה סבבה לך, מעולה. לי פחות.

לפני 10 דקות, Nemesis כתב:

ביום שהפניקס, כלל, מגדל או כל גוף גדול וותיק יציע ira אני שם.

כנראה שגם אני.

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 24 דקות, ArikM כתב:

כאן מתעוררים אחרי המכה/נפילה.

הבנק למסחר (אתי אלון) זו הדוגמה הקיצונית, אבל מכיר כמה מקרים בבנקים אחרים שבהם עובדים בכירים ביצעו עבירות בכספי לקוחות ויצאו בעונשים קלים יחסית והבנקים רק ״חידדו נהלים״.

אם הכסף שלך חשוב לך (למי לא) עקוב אחריו באופן רציף, לא באובססיביות ושוב בטווחים סבירים , בהשקעות, רבעון זה זמן סביר. אלא אם אתה להוט ״להביא מכה״ ואז הסיכון עליך במלואו ואל תאשים אחרים. 

שוב, חשוב מה מטרת הכסף לאיזה טווח. ואם מדובר בסכומים משמעותיים, שמרנות וזהירות זה הכלל המנחה. 

קרנות השתלמות זה כסף שעובד בשבילך, ואם אתה צריך, קח הלוואה מהכסף שלך לא מכסף חיצוני - כלאמר הקרן נשמרת במלואה ממשיכה לצבור ולך יש כסף ביד למימוש אותה מטרה שלך. תמיד תוכל לנייד בין מנהלי קרנות על מנת להגדיל תשואה, אבל ההפרשים על פני טווחי זמן של שנים הם באחוזים בודדים בין הקרנות (לא המסלולים) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, zaf כתב:

כל הנוכלים איכשהו קשורים ל-IRA.

היה גם סיפור של סלייס/קל גמל.

אני מעדיף לשלם יותר עמלות בפניסה/השתלמות ולהיות מוגבל להשקעה רק ב-S&P500, על פני הגמישות של IRA וחשיפה לכל הנוכלים בתחום הזה.

אני מצרף לתחושה שמישהו כתב פה שמרגיש שכולם פה אשפי פיננסים ושזה פורום הסולידית.

אתם לא אמורים להיות סתם אנשים שאוהבים מכוניות?

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם
לפני 6 שעות, Gorpi כתב:

אני מעדיף לשלם יותר עמלות בפניסה/השתלמות ולהיות מוגבל להשקעה רק ב-S&P500, על פני הגמישות של IRA וחשיפה לכל הנוכלים בתחום הזה.

אני מצרף לתחושה שמישהו כתב פה שמרגיש שכולם פה אשפי פיננסים.

אתם לא אמורים להיות סתם אנשים שאוהבים מכוניות?

השקעה רק במשהו אחד זה לא רעיון טוב. לא משנה אם מדובר בסנופי, דיג׳יי, מסקי או באג״ח ממשלתי שוויצרי לשלושים שנה. כן צריך לחפש יועצת השקעות טובה וללמוד את הבסיס כדי לשאול אותה שאלות, ולהבין את התשובות כדי לא ליפול במלכודות.

כמובן שהפיננסים זה רק כדי שנוכל לקנות את רכב החלומות. 🤪

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...