Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ,

אני צריך להחליף צלחות ורפידות קידמיות לשני רכבים 

מיצובישי אאוטלנדר 2018

ופורד פוקס 2010 

שילובים בין רפידות לצלחות בלם - האם יש חשיבות לכך שהרפידות והצלחות בלם יהיו מאותו יצרן ?

האם יש שילובים שהם מומלצים , אשמח לשמוע המלצות 

תודה רבה

פורסם

לא שידוע לי, לפחות לא בחלקי בלימה סטנדרטיים.

עם זאת, כן מומלץ להתקין רפידות וצלחות מחברות מוכרות, ולאחר ההתקנה להקפיד על תקופת הרצה של כמה מאות ק"מ בהם נמנעים עד כמה שאפשר מבלימות ממושכות וחזקות כדי לאפשר התאמה טובה של הרפידה לצלחת.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 שעות, nadavd4 כתב:

עם זאת, כן מומלץ להתקין רפידות וצלחות מחברות מוכרות, ולאחר ההתקנה להקפיד על תקופת הרצה של כמה מאות ק"מ בהם נמנעים עד כמה שאפשר מבלימות ממושכות וחזקות כדי לאפשר התאמה טובה של הרפידה לצלחת.

או פשוט לעשות תהליך bedding in אחרי התקנה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, dimbi10 כתב:

מזה תהליך bedding in ?

בגלל ש- chrono עייף :-) אז קצת אפרט. מצב אידיאלי של מערכת הבלימה מתרחש כאשר על צלחת הבלימה ישנה שכבה מלאה מהחומר של הרפידה, במצב זה החיכוך הוא המרבי האפשרי והשחיקה של צלחת הבלימה מינימלית. כאשר אתה מתקין סט בלימה חדש לא סתם אומרים לך לא לבלום חזק או לגרור את הבלימה למשך כמה מאות ק"מ (200-300 ק"מ), זה נועד כדי שתיווצר אותה שכבה על הצלחת ואם לא מקפידים על זה מתרחשות תופעות שונות החל מסתם "שריקת" בלימה ועד למצב שאתה צריך להחליף את הצלחת כי נוצרו "גבעות" של חומר רפידה על הצלחת דבר שיוצר רעידות שלפעמים לא ניתן להיפתר מהן. זה, דרך אגב, מה שהרוב מכנים בטעות "עיוות של צלחת הבלימה". 

תהליך bedding נועד ליצור את אותה שכבה כאשר לכל סוג רפידה/יצרן נדרש תהליך שונה. הם כולם דומים בעקרון אבל סוג הרפידה קובע את משך ומידת האגרסיביות של התהליך. לרכב רגיל? סע על 50-60 קמ"ש, בלימה בינונית עד 20 קמ"ש וחזרה למהירות, המתנה של 20-30 שניות ותחזור על זה כ-20-30 פעמים, בעקרון בבלימות האחרונות אתה כבר אמור להרגיש ירידה משמעותית בכושר הבלימה, בסיום נסיעה של 10 דקות בערך ללא שימוש בבלמים כדי לקרר אותם. לאחר זה סע כ-200 ק"מ באופן רגיל ולהימנע כמה שאפשר מבלימה חזקה או גרירה של הבלמים (ברמזור לדוגמה) -  כמובן שבכל מקרה חירום תמעך את הבלמים אם צריך. בכל התהליך הזה חשוב לא להביא את הרכב לעצירה מלאה כך שעושים את זה רק על כביש שאפשר, אני לדוגמה עושה את זה תמיד מאחור בלילה בכביש בינעירוני שאני יודע שהוא ריק לגמרי בשעות האלו כך שאני לא מפריע לאף אחד ואף אחד לא מפריע לי לבצע את התהליך כמו שצריך. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 4 שעות, chrono כתב:

יש ויכוח אם עדיף bedding או פשוט תקופת הרצה.

תקופת הרצה רגועה לא תעשה נזק, אבל bedding לא נכון או לא לפי הוראות היצרן (ולך תמצא אותן) יכול לגרום יותר נזק מתועלת.

אז אלא אם יש לך דחף עז לתפור את נס דקה אחרי החלפת הבלמים, הייתי ממליץ להתאפק במשך שבוע...

fun fact - הוראות היצרן לרפידה (הספורטיבית) שלי - "סע 500 ק"מ ללא לחיצות ממושכות על הבלם".

• מעניין 1
פורסם
לפני 59 דקות, nadavd4 כתב:

יש ויכוח אם עדיף bedding או פשוט תקופת הרצה

בהחלט, אך זה מאוד תלוי בסוג הרפידה. לרכב  רגיל, בהחלט שאפשר לוותר וכאן הסיכוי לטעות בתהליך הוא הכי גדול, למשהו דו שימושי זה מומלץ מה גם שהתהליך די בסיסי ורפידה למסלול זה כבר חובה של ממש. לרכבי מסלול, בכלל מקבלים את הצלחות/רפידות לאחר תהליך כזה שנעשה על דיינו.  

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...