Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יישור קו לסקודה ראפיד

מעבר לפיתרון נפתר ע"י shlomiko,

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברןך ה' התחדשתי אתמול בסקודה ראפיד 2014 מנוע 1.4 ובמסגרת הישור קו עלו לי כמה שאלות אשמח לחוות דעת שלכם

1. הרכב נקנה מעובדת במוסך, וטופל במקום. אמממה במקום נוזל קירור הם שמו מים (מזוקקים?) מהיכרות שלי עם מוסכי יבואן אני יודע שגם הם שמים מים ולא נוזל קירור

עכשיו אם אני אחליף לנוזל קירור תיווצר בעיה? קשה לי להאמין שמוסכי יבואן שמים ברכבים חדשים חומר שיגרום לחלודה במערכת

2. איזה שמן ותקן צריך למנוע CAX, ואיזה נוזל קירור צריך - על המיכל עיבוי כתוב G12 ורכב עם תת דגם מקביל כתוב G13+ 

3. אם אני שם מובילאיי לרכב, יש לי החזר מלא באגרת טסט?  תודה רבה לעונים

פורסם

תתחדש!

1. אם הם השתמשו במים מזוקקים, המצב פחות נורא אבל זה עדיין לא טוב. נוזל קירור מונע היווצרות חלודה וקורוזיה - מים מזוקקים לא. אני ממליץ לך לנקז החוצה את כל המים מכל המערכת ולמלא נוזל קירור בתקן המתאים, וזה אמור להיות בסדר.

2. לגבי תקן השמן אני לא סגור על זה, אבל לגבי תקן נוזל הקירור ללכת רק על מה שכתוב במיכל העודפים.

• רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, shlomiko כתב:

מהיכרות שלי עם מוסכי יבואן אני יודע שגם הם שמים מים ולא נוזל קירור

אוי ואבוי.

איזה מוסכי יבואן אתה מכיר?

אתה מדבר על השלמה או על החלפה? כי רכב שייסע עם מים מזוקקים בלבד יחטוף קורוזיה נוראית.

המים עצמם יישאבו יונים מהמתכת של המנוע. אלומיניום מאוד רגיש לזה.

להשלמה זה בסדר.

לפני שעתיים, shlomiko כתב:

אם אני שם מובילאיי לרכב, יש לי החזר מלא באגרת טסט?  תודה רבה לעונים

אל תשים. 

שכחתי לרשום... תתחדש ותהנה! 

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ממבט במיכל עיבוי הנוזל שקוף, אבל אין חלודה על הפקק של המיכל. בהעדר גישה לרדיאטור אין לי יכולת לדעת האם המערכת קירור כבר קיבלה חלודה או שלא

עדיף לנקז את הנוזל ולמלאות נוזל קירור למרות שייתכן שהוא יעשה חורים במערכת?

פורסם

אם המוכרת טיפלה ברכב במוסך צריך להיות תיעוד העבודות שנעשו. פנה למוסך ובקש את התיעוד, תוכל לדעת האם ומתי הוחלף נוזל הקירור ובאיזה נוזל נעשה שימוש, ומתי יהיה צורך בהחלפה נוספת.

בהשלמות עם מים מזוקקים נתקלתי במוסך בו אני מטפל ברכב, ואני אפילו עושה זאת בעצמי מדי פעם, אולם מדובר בכמה עשרות סמ״ק במערכת שקיבולה כ-6 ליטר, כך שהדילול בטל בשישים.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 דקות, shlomiko כתב:

עדיף לנקז את הנוזל ולמלאות נוזל קירור למרות שייתכן שהוא יעשה חורים במערכת?

אני לא בטוח למה התכוונת ב"חורים", אבל אם אתה מתכוון לכיסי אוויר אז מנקזים אוויר ולא יהיו בעיות מהבחינה הזו.

חובה להחליף לנוזל קירור בתקן!

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 11 דקות, sperial כתב:

בהשלמות עם מים מזוקקים נתקלתי במוסך בו אני מטפל ברכב, ואני אפילו עושה זאת בעצמי מדי פעם, אולם מדובר בכמה עשרות סמ״ק במערכת שקיבולה כ-6 ליטר, כך שהדילול בטל בשישים

במקרה כזה אבל הנוזל יהיה בצבע, לא? אצלי הנוזל ממש שקוף

לפני 9 דקות, שחר 1 כתב:

אני לא בטוח למה התכוונת ב"חורים", אבל אם אתה מתכוון לכיסי אוויר אז מנקזים אוויר ולא יהיו בעיות מהבחינה הזו

עלה פה פעם בפורום תגובה שאם קיימת חלודה בצנרת עדיף לא להחליף לנוזל קירור, אחרת ייתכן שהנוזל יאכל את החלודה שקיימת ואז יתווצרו חורים בצנרת

השאלה שלי עד כמה החשש הזה קיים ואם הוא נכון בכלל

פורסם
לפני 1 דקה, shlomiko כתב:

במקרה כזה אבל הנוזל יהיה בצבע, לא? אצלי הנוזל ממש שקוף

השאלה מה צבע.הנוזל המקורי או זה שבו נעשה שימוש בהחלפה האחרונה. סוג הנוזל אמור להיות מצןיין ברשימת הפעולות שנעשו.

בהחלט יתכן שיש צורך בהחלפת נוזל הקירור, אבל בהעדר נתונים אפשר לעשות רק ספקולציות. עדיף שתחליט על סמך מקסימום המידע שהוא יכול להשיג. ואם אינך מוצא את המידע תתייעץ עם מכונאי. יתכן שיש לו כלים לבחינת הנוזל הקיים.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההשערה שלי שמדובר במים, ע"פ ריח ומראה בכל אופן אני אלך למוסך שבוע הבא ואעדכן  

לגבי השמן מנוע מישהו יודע איזה צמיגות ותקן צריך, מגיגול קצר ראיתי שב 2014 יש שני סוגי מנוע, שלי הוא CAX  

פורסם
לפני 3 שעות, פריג'י כתב:

אוי ואבוי.

איזה מוסכי יבואן אתה מכיר?

אתה מדבר על השלמה או על החלפה? כי רכב שייסע עם מים מזוקקים בלבד יחטוף קורוזיה נוראית.

המים עצמם יישאבו יונים מהמתכת של המנוע. אלומיניום מאוד רגיש לזה.

להשלמה זה בסדר.

אל תשים. 

שכחתי לרשום... תתחדש ותהנה! 

מה הסיבה לא לשים מובליאיי??

לי אישית יש את זה בשני רכבים,

ושחיפשתי רכב לא מזמן, חיפשתי דווקא עם מובילאיי,

זה עוד זוג עיניים על הכביש  שעוזר לך..

פורסם
לפני 57 דקות, shlomiko כתב:

עלה פה פעם בפורום תגובה שאם קיימת חלודה בצנרת עדיף לא להחליף לנוזל קירור, אחרת ייתכן שהנוזל יאכל את החלודה שקיימת ואז יתווצרו חורים בצנרת

השאלה שלי עד כמה החשש הזה קיים ואם הוא נכון בכלל

מה שאני מכיר הוא שאם כבר קיימת חלודה צריך לנקות אותה (כמה שאפשר, יש כמה שיטות) ולא רק להחליף נוזל.

להשאיר את המים זה בוודאות לא טוב, כי אז החלודה רק תתגבר ותאכל את כל מערכת הקירור.

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

יתכן שיש לו כלים לבחינת הנוזל הקיים.

המכשיר הפלאי שבודק ריכוז נוזל קירור עולה כ12 אירו. 

קניתי אותו לפני 20 שנה, וזה המכשיר הראשון שאני משתמש בו בבדיקת רכב משומש לקניה. 

• רעיון טוב! 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Morde כתב:

מה הסיבה לא לשים מובליאיי??

לי אישית יש את זה בשני רכבים,

ושחיפשתי רכב לא מזמן, חיפשתי דווקא עם מובילאיי,

זה עוד זוג עיניים על הכביש  שעוזר לך..

מה הסיבה?

שהמוצר לא מתאים לרכב. הוא לא נבדק בעשירית מהבדיקות שיצרן עושה לרכיבים שהוא מוציא. 

אגב, כמו המון זבל עופות שמותקן לאנשים באוטו. ממצלמות רוורס סיניות עם מודול שתוקע את המערכת המקורית או מכבה חצי מסך שזרוק מאחורי פנל ומקרקש לך את החיים, לחיישנים שממוקמים לא נכון, ועד חיווט שיכול לקצר ולגרום לשריפה בעת תאונה.

מה שמביא אותי כבר לדבר על תהליך ההתקנה החאפרי בארץ.

מיותר. יש לך עיניים ושיקול דעת, תשתמש בהם.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • רעיון טוב! 1
פורסם

@amosbmw הקישור לא פועל, אבל חיפוש engine coolant tester באמאזון הראה מבחר כלים מרשים החל מדולרים בודדים, חלקם בשילוב עם בוחן נוזל בלמים.

והיו אפילו סטיקים שנראים כמו סטיקים של בדיקת שתן - טיפה אחת של נוזל ורואים תגובה לפי הצבע (שוב - גם לנוזל קירור וגם לנוזל בלמים).

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...