Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

מעוניין להשקיע בערך 14K ש"ח לאורך זמן (אולי עם הפקדה חודשית של כמה מאות שקלים),

במה לבחור

קופת גמל

קרנות נאמנות

תיקי השקעה

הכסף בגדול צריך להיות נזיל באיזה שלב (כמה שנים),

ומעוניין לעבוד עם איזה בית השקעו (מור, אקסלנס או משהו דומה)

אשמח לתובנות.

תודה

פורסם (נערך)

קרן כספית, תמיד נזילה. בסכום קטן אין משמעות לגמל (שלא נזיל) . תיק מניות בסכום כזה לא רעיון טוב (עמלות קניה/מכירה אוכלות לא מעט) ומחייב התעסקות ומעקב צמוד.

אני מניח שדיברת על 14 אלף ולא התכוונת ל 140 אלף.

תעשה סקר בין בתי ההשקעות , לא בטח שיקחו כזה סכום ״למשחק״ . אפליקציית שוק ההון בבנק שלך תיתן לך בשלב ראשון מידע מספק. 

אני התחלתי עם קרן כספית מסוימת לפני כמה שנים, רק כי לא רציתי שהכסף ישכב סתם בפיקדון שנותן ריבית זעומה, והלכתי על קרן מחקה mid cap ( היום עוקבת אחרי משהו כמו 90 מניות ) מניבה עד היום תשואה יפה מאוד.

אל תיקח ממני עצות 😜 תתיעץ עם מי שזה בתחום עיסוקו (דיסקו, למשל) . בהצלחה. 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 21 דקות, zaf כתב:

אני התחלתי עם קרן כספית מסוימת לפני כמה שנים, רק כי לא רציתי שהכסף ישכב סתם בפיקדון שנותן ריבית זעומה, והלכתי על קרן מחקה mid cap ( היום עוקבת אחרי משהו כמו 90 מניות ) מניבה עד היום תשואה יפה מאוד

הקרן שציינת היא לא קרן כספית. זו קרן סל מנייתית שיכולה גם לרדת. ב2022 היא ירדה בכמעט 25%.

לפני שעה, llaavvii כתב:

אשמח לתובנות.

לא מומלץ לקבל ייעוץ השקעות בפורום אנונימי.

לא הגדרת מה טווח ההשקעה ומה הסבילות לסיכון. אתה כותב שתצטרך את הכסף מתישהו. הוא מיועד למטרה מוגדרת? מה יקרה אם בדיוק כשתצטרך אותו הערך שלו יהיה 7000 שקל?

אלו שאלות שאתה צריך לשאול את עצמך.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

הקרן שציינת היא לא קרן כספית

my bad 

צודק, ובכל זאת קרנות עדיפות על פקדונות ״סגורים״ וגמל שממילא אינן נזילות כפי שפות״ש רוצה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני מניח שבמונח ״גמל״ הכוונה ל״קופת גמל להשקעה״ שנזילה בכל עת, אם כי יש הטבת מס אם משתמשים בה אחרי גיל 60 כמוצר פנסיוני.

בכלל, יש כל מיני מונחים מוזרים. למשל מוצרי חיסכון והשקעה של חברות הביטוח הקרויים ״פוליסת חיסכון״.

פות״ש, הסכום שבו מדובר הוא סה״כ סכום קטן, על כן אתה צריך לוודא שהעמלות והמיסים אינם עולים על הרווח הצפוי.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הי

אכן קרן גמל להשקעה,

כשאני מסתכל על הקרנות השתלמות שעושות נניח 14% לשנה בערך, זה סבבה לי לגמרי,

לא מדובר שאצטרך את הכסף בטווח של ה 3 שנים הקרובות ומניח ששוב אפקיד לשם כל חודש עוד כמה מאות,

ואכן גם 14000₪, במור למשל לא מדברים איתי בכאלו סכומים.

פורסם
לפני 4 דקות, llaavvii כתב:

הקרנות השתלמות שעושות נניח 14% לשנה בערך, זה סבבה לי לגמרי,

אתה רק חייב לזכור שקרן שעלתה בעבר 14% בשנה יכולה גם לרדת 14% בשנה. ובכלל אין הבטחה לתשואה כזו או אחרת בעתיד.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 17.7.2025 בשעה 21:15, zaf כתב:

תתיעץ עם מי שזה בתחום עיסוקו (דיסקו, למשל)

אכן עבדתי מעל ל 30 שנים בענף הבנקאות, אבל משנת 2014 לערך לא עסקתי בשוק ההון אלא בפעילויות 'תפעוליות' בתחום (בטחון, תחבורה), ואני באמת לא מבין כיום ברמה של לייעץ לאחרים. אני בטוח שיש כאן אנשי שוק הון הרבה יותר בקיאים ממני בתחום. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

האופציה שתאכל הכי פחות דמי ניהול וטיפול וכד' זה פתיחת חשבון מסחר עצמאי אצל אחד מהברוקרים.

לכל אחד יש רף מינימום לתיק (אני באקסלנס/הפניקס, אאל"ט 20K), תבדוק מולם.

https://xnestrade.xnes.co.il/page/101?customerCode=22b3bf57

איזה נייר לקנות אחרי שיש לך את התיק, זה כבר ענין שלך ואני לא מייעץ בנושא. הפרקטיקה המקובלת היא קרן סל מחקה מדד כלשהו הקרוב לליבך. סטייל סנופי.

גילוי נאות: הלינק שצירפתי הוא מסוג "חבר מביא חבר". אתה יכול להצטרף דרכו ותהיה לשנינו איזשהי הטבה, ואתה יכול להצטרף עצמאית דרך גוגל, או לא להצטרף בכלל כמובן.

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...