Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש ברשותי מאזדה 2 2014 עם 164,000 ק"מ ומתלבט לקראת טיפול 15 הקרוב.

הרכב לא הגיע מהיסטוריה מדהימה בלשון המעטה (היסטוריה מזעזעת,  רכב נקנה בתמימות 🤦‍♂️) ובשנתיים שהוא אצלנו הוא עבר טיפולי 15 בסיסיים במוסך מקומי (שמן, מסננים וזהו) ופעם או פעמיים קיבל טיפול ספציפי ללא קשר לטיפול שוטף (פעם אחת החלפת מצתים כשהמנוע לא האיץ ובפעם אחרת החלפת תושבת מנוע ימנית כי הרכב קצת רעד).

נושא הרעידות הוא נושא כרוני ומעייף ברכב הזה. יש את הרעידות הכלליות במצב idle שמרגישים את הרטטים ברגליים (במיוחד שהמדחס נכנס לפעולה) ויש משהו אחר שבפקקים סל"ד הרכב צונח לסביבות ה-500 ואז מרגישים רעידה ואז הוא עולה בחזרה לסביבות ה-750 ואז מרגישים סוג של משיכה, וזה קורה באופן מחזורי שזה מייגע.

אבל המוסכניק שלנו כנראה לא קולל ברגישות פיזית כמו בעלי הרכב. אני מעלה את זה כי אני יודע שאם את הטיפול הקרוב נעביר אצלו שוב אז המצב יישאר זהה.

השאלה אם שווה לקחת למוסך מורשה ולהוציא סכום רציני (מניח שלכיוון ה-4,000?) מאשר 700 ש"ח ולקוות שכל הבעיות הללו יטופלו ושהרכב יעבור טיפול קצת יותר מעמיק לפי הספר או פשוט לספוג את זה כי הרכב אמור לעוף בשנה הקרובה?

הרכב מטופל באזור רחובות-אשדוד. אני פשוט תוהה לעצמי אם במוסך מורשה יסתכלו קצת מוזר על להביא רכב כזה ישן עם היסטוריה כל כך רעה והאם בכלל אקבל את התמורה עבור המחיר...

פורסם

מה נדרש בטיפול הקרוב? בספר הרכב תמצא תוכנית טיפולים, צריך לבדוק מה מהם בוצע ומתי ולוודא שנערכים כמומלץ.

נסה לקבל הצעת מחיר מיותר ממוסך אחד, כולל ברשת היבואן. כשאתה משווה את ההצעות בדוק מה כל הצעה כוללת. יתכן שתגלה שההפרשים לטיפול לא גדולים. ייתכן שתמצא שיש צורך בפעולות שאינך מודע להן.

ושיקול נוסף - כמה זמן אתה מתכוון להחזיק ברכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מוסך מורשה יבואן לא מבטיח עבודה טובה יותר ממוסך מורשה.

נשמע שאתה זקוק ליישור קו אצל בעל מקצוע, כלומר, מוסכניק עם ידע, לא חייב ידע רב כי מודבר ברכב פשוט לטיפול ולאחזקה, אבל כזה שאכפת לו ומוכן לעשות שימוש בידע הזה. 

רעידות - יש צורך לבדוק את שלושת התושבות ולהחליף במידת הצורך במקוריות כי החלופיות לא מחזיקות זמן רב. 

בנוסף, ניקוי מצערת כנראה גם יכול לעזור. 

פלאגים - צריך לבדוק שהוחלפו לפלאגים אירדיום כנדרש. 

בנסועה הזו, הייתי מחליף נוזל קירור לנוזל כנראה מתחייב fl22.

נוזל בלמים - ריקון מלא מהמיכל, מילוי המיכל ואז ריקון מכל ארבעת הגלגלים, זה יוצא קצת פחות מליטר. 

מחליף מסנן אוויר ומזגן למסננים איכותיים. 

הייתי נעזר בהמלצות של חברים / משפחה באיתור בעל מקצוע כזה שמוכן לבצע את העבודה כאשר אתה מביא את החלפים ורוכש אותם בחוײל כמו לדוגמא cars245 ו/או בחנות כמו לדוגמא אבי חלקי חילוף מרחובות. 

פורסם (נערך)

אתה צריך מוסך שיודע לעשות את העבודה טוב ולא חייב שזה יהיה מוסך יבואן. באשר לבעיית הרעידות שלך הייתי מתחיל מניקוי מצערת+ בדיקה והחלפה של תושבות מנוע וגיר שטרם הוחלפו לכאלה מתוצרת איכותית בלבד. 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...