Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הי,

במסגרת חיפוש עבודה שתתאים לאופי שלי, נתקלתי במשרה בארה"ב (תכל'ס, משרת חיי...).

העניין הוא, שאין לי שום דרכון זר (וגם אין לי דרך להוציא. ההורים שלי לא מאירופה... המקסימום שאני יכול להוציא, זה דרכון חות'י...)

חשבתי לפנות למגייסים בחברה המגייסת (שבמקרה קשורה לתחום הרכב), ולשאול האם הם נותנים Sponsership לויזת עבודה. הבעיה שאני לא יודע כמה זה מקובל לפנות למישהו out of the blue, בלינקדאין. במיוחד אם הוא לא ישראלי ופחות מתחבר לגישה הישראלית הישירה...
האם יש פה מישהו שעובד בארה"ב ויכול לשפוך קצת אור על הנושא?
בנוסף, האם ויזת עבודה יכולה להפוך ל- Green card? לא הצלחתי למצוא תשובות באינטרנט על הנושא.

עריכה אחרונה על ידי blackice
פורסם

סיכוי אפסי להגיע לשם בדרך הזו. רק אם אתה באמת איזה מומחה עולמי ייחודי, עם תעודות וקבלות.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ויש דרך אחרת?

אני לא רואה איך אני עושה רילוקשיין דרך החברה שלי (לפחות לא בשנתיים/שלוש הקרובות...)

פורסם

השאלה כמה אתה טוב בתחום שלך וכמה קשה למצוא אחרים כמוך.

בשביל עובד שניתן למצוא כמוהו עשרים בשקל, לא יטרחו, בשביל מישהו למשרה שלא מצליחים לאייש כבר חצי שנה, בהחלט יתכן שיתאמצו.

אופציה נוספת היא להעזר בחברה חיצונית שעוסקת ברילוקשיין, להתייעץ איתם לגבי הסיכוי ולוח הזמנים הצפוי ואז להחליט אם יש טעם ללכת על המשרה.

פורסם
לפני 6 שעות, blackice כתב:

העניין הוא, שאין לי שום דרכון זר (וגם אין לי דרך להוציא. ההורים שלי לא מאירופה... המקסימום שאני יכול להוציא, זה דרכון חות'י...)

יש מעט מאוד דרכונים שמשנים מבחינת הגירה לארה״ב. זה בערך מסתכם באוסטרלי , מקסיקני וקנדי (פלוס מינוס). דרכונים אירופאים ואחרים לא נותנים שום דבר.

חשבתי לפנות למגייסים בחברה המגייסת (שבמקרה קשורה לתחום הרכב), ולשאול האם הם נותנים Sponsership לויזת עבודה.

מיותר - השאלה הראשונה בכל שאלון שתמלא למשרה בארה״ב היא האם יש לך אישור עבודה / האם אתה אזרח אמריקאי.

אם המשרה היא לא מראש מיועדת לגיוס מחוץ לארה״ב - אין סיכוי שתמשיך אפילו שלב אחד קטנטן קדימה.

לרוב אפילו לא אותם מגייסים מתעסקים בזה אלא צוות גיוס נפרד / ביעוץ עם מומחים פנימיים.

בנוסף, האם ויזת עבודה יכולה להפוך ל- Green card? לא הצלחתי למצוא תשובות באינטרנט על הנושא.

הויזת עבודה עצמה לא הופכת לגרין קארד. זה הליך נפרד לגמרי.

הדיון של ״האם הוא מוביל לגרין קארד״ הוא לא נכון - יש ויזות Dual intent שאפשר לחדש תוך כדי המתנה לגרין קארד ויש כאלו שהן לא והציפיה היא שלא תעבור להיות תושב קבע.

לפני כשעה, Be roo כתב:

אופציה נוספת היא להעזר בחברה חיצונית שעוסקת ברילוקשיין,

החברות האלו בעיקר עוסקות ביעוץ אחרי שיש דרך. אולי יכוונו בקטנה אבל הן לא הכיוון.

ולעניינינו לשאלה האמיתית

האם יש פה מישהו שעובד בארה"ב ויכול לשפוך קצת אור על הנושא?

קודם כל צריך להבין את סוגי הויזות לארה״ב שיכולים להוביל למה שאתה מדבר עליו.

נתחיל מזה שרוב ההוצאות הויזות הן תהליכים שהמעסיק מקיים. עצמאית אתה לא חלק מהתהליך.

1. הויזה הנפוצה ביותר נקראת H1B וזו ויזת עבודה. ההגשות הן עד אפריל (פספסת) עם תחילת עבודה בספטמבר / אוקטובר.

לויזה יש דרישות דיי קשיחות של ניסיון , שכר מקומי , הוכחה שניסו לגייס מקומית וכו אבל כל זה בקטנה.

הבעיה האמיתית היא שיש כ״כ הרבה הגשות עד שהיא הפכה בעשור האחרון להגרלה שכרגע עם סיכויים של פחות מ20 אחוז לזכרוני לזכות בויזה. בגלל זה (מה שהופך אותה לדרך מאוד לא אמינה לגייס עובדים יחסית למאמץ) - המון חברות פשוט לא מתעסקות איתה יותר. בנוסף הטיימינג שלך כרגע גם אם תתחיל לעבוד על הכל , יש לך תואר בתחום + ניסיון והכל מדהים -> תחילת עבודה עוד שנה וחצי כמעט.

בקיצור - לא ריאלי.

2. ויזת מעבר פנימית -> 2 קטגוריות של L1A - מנהל בכיר , L1B מומחה טכני לענייני החברה.

זו ויזה הרבה יותר פשוטה להוצאה , אין מגבלות זמן , כמות ועם הגשה פרימיום -> אפשר לסגור את כל הויזה תוך חודש חודשיים.

א ב ל -> מכיוון שזו ויזת מעבר פנימית - אתה צריך להיות עובד של החברה המגישה מעל שנה בסניף מחוץ לארה״ב (סניף / חברה בת וכו) בנוסף לעוד כל מני תנאים.

בנוסף יש לה חסרון שהיא לא מאפשרת מעבר (כלומר אם מפטרים אותך -> תקפל את הדברים ותחזור לאיפה שבאת)

יחד עם זאת - זו אחת האופציות היותר ריאליות -> אם יש לחברה סניף והם באמת מסכימים להעביר אותך.

3. ויזות סטודנט + OPT. במיוחד יעיל ללימוד תואר שני בארה״ב ואח״כ מקבלים אישור עבודה לאחר התואר. עם תואר שני זה גם שם אותך בקטגוריה טובה של H1B והרבה מעסיקים מוכנים להתעסק עם זה אחרי שהעסיקו אותך בארה״ב. זו דרך יקרה מאוד וקשה מאוד אבל יחסית מוצלחת.

4. ויזות E - יש 2 קטגוריות -> משקיע -> אתה מקים עסק ומעסיק אמריקאים - וכל עוד העסק קיים - אתה יכול לחדש את הויזה (לא עסק קש , על באמת , שמגלגל הרבה כסף). והשניה Trade של חברה עם קשרי סחר בארה״ב - זו כבר קטגוריה של חברות גולגולות שמהו חותך עליך קופון כלכלי רציני (עשרות אלפי דולרים בשנה בקלות) ואתה עובד בעצם כקבלן בלי אפשרות לעבור לחברה.

2 הויזות הנ״ל לא מובילות לגרין קארד בעצמן והן לא Dual intent -> רוב מי שראיתי שהגיע עליהן אחרי כמה שנים התקפל / קופל חזרה לישראל.

5. ויזות O1 -> מומחים עולמיים בתחומם , אמנים בעלי שם עולמי / יחודיים וNIW (אנשים שיש אינטרס מדיני שיהיו בארה״ב). זו קטגוריה מ א ו ד קשה וספציפית -> אם אתה חושב שאתה נופל לאחת מהתתי קטגוריות בה - תתיעץ עם עו״ד. זה עלול לצאת יקר אבל ריאלי (ויש קטגורית גרין קארד מקבילה). אני מכיר אישית כמה אנשים בכל מני קטגוריות שקיבלו ויזות כאלו ותחזקו אותן (מומחים טכנים , אומנים בכל מני. תחומים וכן - מומחים בעלי ידע הנדסי שעובדים עבור הממשלה בארה״ב) - זה לא קל ולא זול.

וכמובן -> ויזות נישואין ואירוסין :) (מזל טוב , פחות האיזור שאני מכיר)

אחרי שקראת את החפירה הזו - הדרך הכי ריאלית לישראלי לעבור לארה״ב ובסופו של דבר להגיע לתושבות זה כנראה ויזות L - לעבוד מחוץ לארה״ב בחברה עם סניפים בארה״ב ובסוף לקבל ויזה כתוצאה ממעבר פנימי.

• אהבתי 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הסיכוי לאדם שאיננו עילוי/מצטיין בתחומו לקבל, כרגע, ויזת עבודה בארה"ב - אפסי. 

הזמנים התעשייה והממשל השתנו. 

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 29 דקות, oryo כתב:

הסיכוי לאדם שאיננו עילוי/מצטיין בתחומו לקבל, כרגע, ויזת עבודה בארה"ב - אפסי. 

חדשה ? אכן

L1 יש יותר פיקוח אבל לא השתנה המון.

Then dying is forgetting

פורסם

מה הקשר בין L1 ובין הסיטואציה שלו? אפס? נו אז זו הפואנטה. קונספטואלית אתה צודק, פרקטית אני :)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

קשור בזה שהוא יכול לחפש עבודה אחרת (לדוגמא בחברה שהוא מסתכל עליה כרגע) אם יש לה סניף ישראלי ולתכנן משהו שיקח כמה שנים אבל יוביל בצורה ריאלית למעבר.

אם הוא מצפה מעכשיו לעכשיו אתה צודק.

אם הוא מבין (או יבין) שלפעמים זה תהליך וצריך תכנון - אז אני :) 

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 12 שעות, Liviur כתב:

וכמובן -> ויזות נישואין ואירוסין :) (מזל טוב , פחות האיזור שאני מכיר)

לא נעים להגיד, אבל אנשים שאני מכיר שממש רצו ויזה - אלו הויזות שהם הלכו עליהם.

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

אם הוא מבין (או יבין) שלפעמים זה תהליך וצריך תכנון - אז אני :) 

חשבתי שזה יהיה יותר פשוט, אבל אני מבין שזה לא ילך.

אבל אנסה, את ה- "לא" כבר יש לי. מקסימום יגידו כן...

לגבי L1 - לא רלוונטי למשרה הזו. המשרה בחברה שאפילו לא מוכרים בארץ (Lucid motors).

לפני 38 דקות, גור אדם כתב:

לא נעים להגיד, אבל אנשים שאני מכיר שממש רצו ויזה - אלו הויזות שהם הלכו עליהם.

הייתי עושה את זה, אבל אישתי לא בקטע של תוספת אשה שניה....

פורסם

תמלא כל שנה עבורך ועבור האשה את הטופס האלקטרוני להגרלת הגרין קארד. לך תדע, אולי משם תבוא הישועה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הדרך הריאלית היחידה לקבל את המשרה זה אם הם פתוחים לרעיון שתעבוד כקבלן. אם כן, אתה פונה לחברת גולגולות ישראלית כלשהי (יכול לשלוח לך טלפון בפרטי) שמוכרת את השירותים שלך למעסיק בארה"ב תוך כדי לקיחת 30% מהשכר שלך (מספר אמיתי). מהנקודה הזו, הדרך היחידה שלך לצאת מהפלונטר זה או לזכות ב H1B (נהיה קשה) או להתחתן עם אמריקאית.

יש לי במעגל חברים הראשון לא מעט אנשים שעשו את זה. סיימו צבא, עילוי בתחומם, רצו ארה"ב בזה הרגע. לא עוד שנה. עכשיו. אבל לכולן היו בנות זוג עם דרכון אמריקאי אז היה להם תנאי עצירה ברור לעושק.

פורסם

מתעלק ושואל @Liviur אם החברה ממוקמת בארה"ב, אני עובד בסניף בארץ, וברצונה של החברה לעשות לי רילוקיישן, אני מבין שלא תהיה לה בעיה מיוחדת להוציא לי ויזה L1 לדבריך?

כדי לתרום לפות"ש - הדרך הכי טובה שלך תהיה להגיע לחברה, כל חברה, אפילו הייתי אומר עדיפות לסטארטאפ לא גדול, שה HQ נמצא בארה"ב, לעבוד כמה שנים בארץ ולהוכיח את עצמך, ואז או שיצטרכו אותך בארה"ב (קרוב ללקוחות) או שישמחו לעזור לך כי מבחינתם תמשיך להיות עובד חברה. אני עובד בחברה כזו ויש מספר עובדים שעברו מאז המלחמה בלי בעיה.

Miata ND2

• תוכן חדש...