Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מקבלים ויזת עבודה בארה"ב או האם מעסיקים באמת מתאמצים להוציא ויזת עבודה?

blackice

פוסטים מומלצים

לפני 10 דקות, Or05230 כתב:

מתעלק ושואל @Liviur אם החברה ממוקמת בארה"ב, אני עובד בסניף בארץ, וברצונה של החברה לעשות לי רילוקיישן, אני מבין שלא תהיה לה בעיה מיוחדת להוציא לי ויזה L1 לדבריך?

כדי לתרום לפות"ש - הדרך הכי טובה שלך תהיה להגיע לחברה, כל חברה, אפילו הייתי אומר עדיפות לסטארטאפ לא גדול, שה HQ נמצא בארה"ב, לעבוד כמה שנים בארץ ולהוכיח את עצמך, ואז או שיצטרכו אותך בארה"ב (קרוב ללקוחות) או שישמחו לעזור לך כי מבחינתם תמשיך להיות עובד חברה. אני עובד בחברה כזו ויש מספר עובדים שעברו מאז המלחמה בלי בעיה.

לרוב החברות הגדולות יש Blanket L שזה אישור גורף להוציא ויזות L. בשלב מסוים (לא יודע אם זה עדיין המצב) אפילו לא היה צריך ראיון בשגריריות יותר. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 25 דקות, Or05230 כתב:

מתעלק ושואל @Liviur אם החברה ממוקמת בארה"ב, אני עובד בסניף בארץ, וברצונה של החברה לעשות לי רילוקיישן, אני מבין שלא תהיה לה בעיה מיוחדת להוציא לי ויזה L1 לדבריך?

כדי לתרום לפות"ש - הדרך הכי טובה שלך תהיה להגיע לחברה, כל חברה, אפילו הייתי אומר עדיפות לסטארטאפ לא גדול, שה HQ נמצא בארה"ב, לעבוד כמה שנים בארץ ולהוכיח את עצמך, ואז או שיצטרכו אותך בארה"ב (קרוב ללקוחות) או שישמחו לעזור לך כי מבחינתם תמשיך להיות עובד חברה. אני עובד בחברה כזו ויש מספר עובדים שעברו מאז המלחמה בלי בעיה.

הבעיה שרב הסטארטאפים בארץ, הם ללא סניף בארה"ב.
התפקיד שלי (מנהל תצורה לחומרה), לא ממש נחשב למשהו שאי אפשר למצוא בכל מקום אחר (אמנם לא טובים כמוני :-), אבל עדיין...)
הייתי שמח למצוא סטארטאפים כאלו, אבל בד"כ "לא אוהבים" את התפקיד הזה כי הוא מכניס סדר לחברה שבד"כ אוהבת להיות בלי סדר...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, כוכב השחר כתב:

הדרך הריאלית היחידה לקבל את המשרה זה אם הם פתוחים לרעיון שתעבוד כקבלן. אם כן, אתה פונה לחברת גולגולות ישראלית כלשהי (יכול לשלוח לך טלפון בפרטי) שמוכרת את השירותים שלך למעסיק בארה"ב תוך כדי לקיחת 30% מהשכר שלך (מספר אמיתי). מהנקודה הזו, הדרך היחידה שלך לצאת מהפלונטר זה או לזכות ב H1B (נהיה קשה) או להתחתן עם אמריקאית.

יש לי במעגל חברים הראשון לא מעט אנשים שעשו את זה. סיימו צבא, עילוי בתחומם, רצו ארה"ב בזה הרגע. לא עוד שנה. עכשיו. אבל לכולן היו בנות זוג עם דרכון אמריקאי אז היה להם תנאי עצירה ברור לעושק.

זו אחת מהויזות E שצוינו.

מה שנראה לך זה שהם משלמים 30% ״קופון״ - אבל בפועל זה הרבה יותר גרוע.

משלמים להם ג ר ו ע (שיסתכלו בLevels.fyi אם הם בחברות גדולות - מהמר שבפועל הם מכניסים לכיס פחות מחצי מעובד ישיר) , אין מניות , אין הטבות של החברה (כי הם לא המעסיקים שלך - אז גם כל עניין הביטוחים , הפרשות לפנסיה וכו - הם לא מקבלים) והם האוכלוסיה הראשונה שנפגעת בקיצוצים / שינויים + תלויים במעסיק בין לבין. (הם עובדי קבלן לכל דבר)

ובנוסף - אם הין להם את התוכניות בקאפ - זה לא מוביל לשום ויזה קבועה או גרין קארד. נגמר ? הולכים.

היו לי כמה וכמה חברים שלקחו את הpath הזה - אף אחד מהם לא בארה״ב יותר. 0 עגול. אף אחד מהם לא הרוויח יותר מ150 ברוטו לשנה - הרוב לא עברו את ה100 (שזה פחות ממשכורת של בוגר בחברות הגדולות. לא להתרגש - זה לא הרבה כסף במיוחד באיזור מחיה יקר).

בקיצור - ממליץ מ א ו ד להימנע.

לפני 59 דקות, Or05230 כתב:

תיקון קטן -> לחברה עצמה לא תהיה בעיה. אתה לא חלק מההגשה. רק כדי שיהיה ברור.

אם אתה מומחה טכני לענייני החברה או מנהל בכיר (לא צריך סופר דירקטור סיניור VP אח של המנכ״ל - אבל כנראה רמה אחת מעל ראש צוות) - אז:

1. אם לחברה אין אף הגשות של L1 או בודדות - יכול לקחת חודשים בודדים

2. אם לחברה יש blanket petition (כלומר אישור עקרוני מארה״ב להוציא ויזות L) - אז זה יכול לקחת פחות מחודש.

לפני כשעה, Or05230 כתב:

אפילו הייתי אומר עדיפות לסטארטאפ לא גדול, שה HQ נמצא בארה"ב

אפשר גם הפוך - HQ בישראל , סניף / חברה בת בארה״ב - מה שחשוב זה הקשר הפיננסי בין 2 הגופים.

לחברות יותר קטנות נטל ההוכחה הוא יותר גדול אגב.

לפני 51 דקות, כוכב השחר כתב:

לרוב החברות הגדולות יש Blanket L שזה אישור גורף להוציא ויזות L. בשלב מסוים (לא יודע אם זה עדיין המצב) אפילו לא היה צריך ראיון בשגריריות יותר. 

נכון לגדולות - בדיוק כתבתי במקביל והתייחסתי לזה.

לחברות שיש blanket - ראיתי את זה קורה תוך שבועיים אפילו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...