Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, מנוע בנפח של 2.0 ליטר אולי כבר לא קטן אבל העקרון זהה, כפי שמנוע 1.0 טורבו החליפו את מנועי ה-1.6 ליטר וה-1.4 טורבו את מנועי ה-2.0 ליטר, אז גם מנוע ה-2.0 טורבו בסופו של דבר החליפו את מנועי השישה צילינדרים וגם בהם נמצא מגדש טורבו קטן יחסית.

פורסם
לפני 10 שעות, madmaxx כתב:

כן, מנוע בנפח של 2.0 ליטר אולי כבר לא קטן אבל העקרון זהה, כפי שמנוע 1.0 טורבו החליפו את מנועי ה-1.6 ליטר וה-1.4 טורבו את מנועי ה-2.0 ליטר, אז גם מנוע ה-2.0 טורבו בסופו של דבר החליפו את מנועי השישה צילינדרים וגם בהם נמצא מגדש טורבו קטן יחסית.

תשמע טורבו קטן או לא 

בגולף הוא מרגיש אחרת לגמרי וזה אמור להיות אותו טורבו

Is20

מישהו כבר זרק לי שזה מקט שונה אחד מהשני אבל לא באמת הצלחתי לדעת בוודאות אם הפולו שלי והגולף של חבר עם אותו הטורבו בדיוק אט שבאמת יש משהו שונה

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, madmaxx כתב:

זה חלקית נכון, אך לא לגמרי.

קח דוגמא וואג אפילו שהם מה״אשמים״ הגדולים בתופעה הזו, מנוע ה2000 טורבו שלהם לא מחליף בשום אופן מנוע 3000 כלשהו למשל, בgti למיניהם לא היו שמים מנוע 3000 אלא 1800-2000 בכל מצב כאשר זה הרעיון שיהיה מנוע טורבו.

ניקח דוגמא אחרת עם הונדה, שם מנוע הk שהוא המנוע הביצועיסט, היה אטמוספרי בעבר וככזה היה ביצועיסטי, הזמן עבר ואותו החליף מנוע דומה רק עם טורבו. בשום שלב לסיוויקים לא היה מטרה לשים מנוע 3.6 אטמו או משהו בסגנון

הפואנטה היא שבמנועי 2000 עם טורבו, במקרים רבים(אולי אפילו לרוב) הרעיון הוא שהמנוע הוא עצמאי ברעיון שלו ולא תחליף צנום עם טורבו למנוע שמן יותר.

ועדין יש אמת בדבריך, ויש דוגמאות לשימושים דגנרטים של מנועי טורבו כתחליף למנוע שמן אטמו שעובדים בצורה לא טובה ולא היו צריכים לראות אור יום מלכתחילה כמו ה2.3 של פורד או 2000 של טויוטה לקסוס

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 25.4.2025 בשעה 10:55, madmaxx כתב:

עם התוכנה יש כמובן אפשרות להכניס את החיישן למצב "המתנה" מה שמונע את הופעת נורת ההתראה אך עם הממיר שלי היא פשוט לא נדלקת. 

כן, הממיר ברכבים מודרניים יחסית (אירו 6) מאוד מגביל את זרימת גזי הפליטה והשיפור בתגובה בהחלט מוחשי. אל תצפה לשינוי משמעותי מאוד בסל"ד גבוה, זה לא יהפוך למנוע אטמוספרי ספורטיבי חובב סל"ד גבוה. בשביל זה צריך להחליף גם את מגדש הטורבו (ועוד) שכן בכל הרכבים כיום המגדש קטן, יתרון בסל"ד נמוך ובנהיגה יום יומית אך חסרון בסל"ד גבוה.

לא היה דאונפייפ מוכן לדגם אז רכשתי ממיר בנפרד, למזלי מצאי חדש ממישהו ב- ebay שהתחיל פרויקט שבסוף לא יצא לפועל אז במקום $1100 עלה לי $600 (לפני משלוח ומיסים). קח בחשבון שאם לא היה אישור ECE כתוב מהיצרן של הממיר (מזל שהוא גרמני אז יש טפסים להכל), לא הייתי מתעסק עם זה כלל ורוכש מה שיש כבר בארץ, גם כך זה היה סיכון להתעסק עם זה לבד שכן זה אחד המוצרים שהכי קשה לייבא.

הדאונפייפ עצמו נבנה אצל OR FABRICATION שיש לי רק דברים טובים לומר עליו, הוא יכול דרך אגב לייצר לך גם אחד עם ממיר זרימה גבוהה אבל הוא מראש לא מבטיח מעבר טסט או שלא תידלק נורת התראה אבל תקבל את הרעש המעודן יותר והעדר ריח גזי פליטה.

סה"כ עלויות, יצא לי קרוב ל-10,000 שקל. כן, המון כסף עבור התוספת הקטנה יחסית לעומת התוכנה שהיא זולה כמובן הרבה יותר, אבל זה תחביב ולתחביב יש עלויות :-) עם ממיר בהתקנה מקומית זה היה יותר הרבה יותר זל, כמעט 50% בשל היבוא האישי של הממיר שכן על עלות הממיר עצמו הוספתי אישור מעבדה מקומית, עמלות אחסון וכו', עמילות מכס וכמובן מכס ומע"מ, כל זה הקפיץ את המחיר כמעט לכפול. על זה גם הוספתי עוד קצת על בניית הממיר כדי שיראה כמה שיותר כמו המקורי. 

שמתי בסוף

דאון פייפ של מילטק עם ממיר של magnaflow 200 תאים

נשמע מעולה

פורסם (נערך)

מתי הטסט? 😜

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 23.4.2025 בשעה 12:00, Shakedgti כתב:

אני רוצה כבר הרבה זמן לשים על הרכב דאון פייפ 

יותר בשביל כוח ותגובה מאשר רעש .

לא הבנתי אם אתה מחפש כוח ותגובה למה לא להשקיע בטיונינג במקום דאון פייפ. היחס עלות תועלת בכלל לא בר השוואה.

עם טיונינג היית משיג הרבה יותר, בפחות כסף.  האקובוסט של פורד כבר לפני 14 שנה הגיע עם מנוע 2,000 240 כו"ס סטוק, שבטיונינג קטן הפך ל-280. וגם זה רק בגלל שלמדו שזה הגבול למנוע והגיר הזה סטוק בלי בעיות. בלי לשנות כלום. אין שום סיבה שבפולו לא יוכלו להעלות הספק משמעותית בטיונינג.

פורסם
לפני כשעה, נירו72 כתב:

לא הבנתי אם אתה מחפש כוח ותגובה למה לא להשקיע בטיונינג במקום דאון פייפ. היחס עלות תועלת בכלל לא בר השוואה.

עם טיונינג היית משיג הרבה יותר, בפחות כסף.  האקובוסט של פורד כבר לפני 14 שנה הגיע עם מנוע 2,000 240 כו"ס סטוק, שבטיונינג קטן הפך ל-280. וגם זה רק בגלל שלמדו שזה הגבול למנוע והגיר הזה סטוק בלי בעיות. בלי לשנות כלום. אין שום סיבה שבפולו לא יוכלו להעלות הספק משמעותית בטיונינג.

ה ממיר עם ה opf חונק את האוטו 

הוא מגביל אותו מאוד

פורסם
לפני 15 שעות, Shakedgti כתב:

ה ממיר עם ה opf חונק את האוטו 

הוא מגביל אותו מאוד

אוקיי הלכתי לגגל והבנתי. ברכבי VAG הממיר ה OPF  והדאון פייפ זו יחידה אחת. עכשיו הבנתי על מה מדובר.  נראה לי מוזר שחברה שחולקת טכנולוגיות עם אאודי למבורגיני ופורשה עושה טעות כזו ברכב ספורט "עממי" ביחס אליהם ולא מאפשרת מרחב מחיה לשיפורים. מעניין אם זו טעות או מדיניות. שאלה. מה יקרה אם לוקחים דאון פייפ רגיל מרכב אחר או דגם ישן יותר ללא OPF. זה לא פותר את הבעיה?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...