Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי שנשבר לי שדוחפים את הדבר הזה לכל חור, ואחרי ששמעתי את שלל הדיעות והמחשבות כאן (אחרי שבכיתי שדוחפים את הדבר הזה לכל חור), החלטתי לנסות גישה משלי לעבודה עם הדבר הזה ולהשתמש בו איפה שיכול להיות מועיל עבורי. 

אז דיברתי עם צ'יפופו...

ביקשתי ממנו אם הוא יכול לעזור לי עם תמונה להמחשה של משהו שהייתי רוצה לבנות, כי לא ראיתי משהו דומה בשום מקום ואני צריך להבין איך לגשת לזה בכלל. 

אז הוא נתן לי רשימת שאלות והבהרות, קיבל תשובות, העלה תמונה להמחשה, קיבל הערות, העלה תמונה חדשה, טובה יותר (ויותר מותאמת "לעולם האמיתי" לבקשתי לגבי חיבור מסויים), וכששאלתי אותו איך לגשת לזה- נתן לי כמה רעיונות לבנייה עצמה, ובהמשך גם סכמה למשהו שפחות הבנתי- שנתנה לי כיוון מחשבה שלא עבר לי בראש בכלל. 

זו נישה נהדרת עבורי, אישית, כדי לקבל רעיונות, השראה ואולי אפילו דרכים לביצוע משהו, כשאני מתקשה קצת לדמיין איך זה ייראה (נדיר מאד עבורי, אבל קורה מסתבר...). 

במקרה שלי, מאחר והיה קשה לי לדמיין את התוצאה הסופית, היה לי קשה מאד להבין איך להתחיל בכלל. ה"תהליך" שלי מוכוון ייצור,  ואני צריך "לראות" את המוצר המוגמר כדי שאוכל להתחיל להבין את התהליכים השונים שהוא דורש בשביל לבנות אותו. פה אני אומר שאפו לצ'יפופו, התמונה להמחשה שנתן עזרה לי מאד- והכיוון מחשבה הלא צפוי, בכלל הפתיע לטובה. 

אין לי עוד טיפים בינתיים, אני רק התחלתי לנסות את צ'יפופו. אבל אני חושב שיש לי עוד מקומות להיעזר בו. העובדה שהוא גם יכול לייצר תמונות משמעותית ביותר עבורי, אחרת לא הייתי מדבר איתו בכלל... 

עבור איזו נישה אתם משתמשים ב-AI? איזה AI?

מה אתם עושים איתו? 

איך אתם מבקשים ממנו שיעזור לכם? 

מקווה שזה יהיה שרשור מתגלגל ושבעוד 20 שנה, יהיה אפשר למצוא אותו בארכיון בתחילתה של מהפיכת ה-AI והבוטים שישלטו באנושות בשלב זה יצחקו עלינו שהיינו כל כך תמימים :LOL:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

מבחינתי הוא מאוד יעיל בחישובים מתמטיים מעצבנים. אשכרה עושה אותם בשניה ומדוייק, כול עוד אתה מקפיד על הפרטים. 

הוא גם טוב בשאלות פשוטות בתחום שלי, תוך כדי סיעור מוחות על מנת לפתור בעיות. יעיל מאוד אם אתה צריך את זה מהר. 

לצערי כרגע, בשאלות מורכבות יותר , הוא מתבלבל לא מעט וממציא דברים. אז בדברים כאלה אני עוד לא יכול לסמוך עליו. 

משתמש בצאט GPT בתשלום, ובמקביל גם ב GEMINI חינמי. לא יודע אם זה בגלל ענייני תשלום, אבל צאטגיפיטי טוב משמעותית לשימושים שלי. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

עבור איזו נישה אתם משתמשים ב-AI? איזה AI?

משתמש בעיקר בעבודה, ולשאלות שאין לי תשובה עליהן.  כשאני רוצה ללמוד משהו חדש.  פעם שאלתי על פוליש ווקס.. לאוטו. 

או למשל - תחומים שהמון זה לא ביקרתי בהם (למשל, החלפת/שדרוג חלקים במחשב). 

פעם נעזרתי בAI לכתוב ברכה והוא גם יודע לבדוק קטע כתיבה, ולתת ציון אם תתן לו את הסעיפים של המדידה וההערכה.

משתמש גם בGemini. של גוגל. הוא יודע לקרוא כתב יד ולעזור בניסוח מכתבים וכו'. או רעיונות (לדוגמה ממה שהיה לי לא מזמן, במסגרת מו"מ בעבודה, התייעצתי איתו קודם..וגם עם GPT).

לפני 28 דקות, davemustaine87 כתב:

משתמש בצאט GPT בתשלום, ובמקביל גם ב GEMINI חינמי. לא יודע אם זה בגלל ענייני תשלום, אבל צאטגיפיטי טוב משמעותית לשימושים שלי. 

צ'ט GPT יכול להיות גם בוואטסאפ, אפשר לכתוב לו ישירות, והוא עונה כמו אנשי קשר אחרים. 

קלוד יודע ממש לתכנת, אם תבקש משהו ממנו. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 33 דקות, davemustaine87 כתב:

מבחינתי הוא מאוד יעיל בחישובים מתמטיים מעצבנים.

מעניין. כמו מה לדוגמא אם אפשר לשאול? 

האם הוא יכול להיות יעיל לשאלות כמו מעולם ההנדסה (אני צריך לדעת איזה הספק מנוע מינימלי יכול להרים 100 ק"ג עם פולי) למשל? 

או משוואות אחרות? 

יכול להיות מעניין, במקום לשבור את הראש ולחשב בעצמי, פשוט לשאול את הנבלה... עולות לי לא מעט שאלות הנדסיות שמצריכות ממני נבירה בחומר שלמדתי בין היתר. 

מצד שני, אם לבעיות האלו איעזר בצ'יפופו, איך אלמד, אגדל ואשתפר? 

שאלה פילוסופית כבדה :LOL:

פורסם

בעיקר לקוד

מביא לו חתיכות קוד או מתודות ושואל איך אפשר להעלים code smells אם יש.

טסטים - מביא לו דוגמא לטסט, קוד שצריך לבדוק ומבקש ממנו לרשום לי טסט כמו הדוגמא וכו'.

דברים בעיקר סזיפיים אם נקרא לזה.

משתמש ב GPT חינמי.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

היי כנגר חובב זה עוזר לי המון. הוא עושה חישובים שלוקח זמן לעשות בשניות בודדות. הוא מציע הצעות ונותן פתרונות . 

בעבודה יש לו שימושים של כתיבת תוכנה וכאלה אצלנו במחלקות. 

אני בעיקר משתמש בגרוק. הצ'אט גיפיטי מחרטט המון בעיקר בגרסא החינמית. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 12 דקות, saar5555 כתב:

קלוד יודע ממש לתכנת, אם תבקש משהו ממנו. 

מישהו מהם יודע גם דברים כמו לתכנת הדפסה בתלת מימד אם אבקש ממנו ואראה לו שרטוט או תמונה של משהו מוגמר? 

פורסם
לפני 1 דקה, ברווז כתב:

מישהו מהם יודע גם דברים כמו לתכנת הדפסה בתלת מימד אם אבקש ממנו ואראה לו שרטוט או תמונה של משהו מוגמר? 

לא ניסיתי, 

בגירסה הלא חינמית, באיזו הדרכה, הראו לי איך הוא יודע לתכנת משחק במחשב, שאפשר לגשת אליו מהפלאפון. משהו כזה. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
Just now, netanel1014 כתב:

היי כנגר חובב זה עוזר לי המון. הוא עושה חישובים שלוקח זמן לעשות בשניות בודדות. הוא מציע הצעות ונותן פתרונות . 

עכשיו אנחנו מדברים! :LOL:

אני לגמרי יכול לראות איך זה יכול להיות פתרון מעניין גם עבורי, במקום לשבור את הראש מול הרשת ולחפש תשובות לשאלות- פשוט לשאול את הצ'יפופו.

יכול להיות מאד יעיל נקודתית עבורי. לרוב אני פשוט נכנס מאד עמוק בחומר שאני יכול למצוא ברשת אם אני נתקל בבעייה מסובכת עבורי.

פורסם
לפני 1 דקה, ברווז כתב:

עכשיו אנחנו מדברים! :LOL:

אני לגמרי יכול לראות איך זה יכול להיות פתרון מעניין גם עבורי, במקום לשבור את הראש מול הרשת ולחפש תשובות לשאלות- פשוט לשאול את הצ'יפופו.

יכול להיות מאד יעיל נקודתית עבורי. לרוב אני פשוט נכנס מאד עמוק בחומר שאני יכול למצוא ברשת אם אני נתקל בבעייה מסובכת עבורי.

אני יתן לך דוגמא. רציתי לבנות מיטת קומותיים לבית (עם מידות מסויימות שיתאימו לצרכים שלי) 

אחרי שתיכננתי הכל. הכנסתי לו את הנתונים והוא נתן נתן כל מיני שיפורים כמו תוסיף קורה באזור מסויים. או להחליף למידה של עץ אם אני רוצה שזה יחזיק משקל x. 

איזה גודל ברגין הוא ממליץ ..ובכלל הוא מדהים. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 דקות, ברווז כתב:

מעניין. כמו מה לדוגמא אם אפשר לשאול? 

האם הוא יכול להיות יעיל לשאלות כמו מעולם ההנדסה (אני צריך לדעת איזה הספק מנוע מינימלי יכול להרים 100 ק"ג עם פולי) למשל? 

או משוואות אחרות? 

חישובים פשוטים אבל בסביבה משתנה, שיש לשקלל הכול ביחד ויצירת משוואות ליניאריות ולוגריטמיות 

לעניות דעתי, חישוב כמו ששאלת הוא יעשה בלי בעיה. 

לפני 12 דקות, netanel1014 כתב:

אחרי שתיכננתי הכל. הכנסתי לו את הנתונים והוא נתן נתן כל מיני שיפורים כמו תוסיף קורה באזור מסויים. או להחליף למידה של עץ אם אני רוצה שזה יחזיק משקל x. 

הייתי מאוד נזהר מהדברים האלה. הצט בוטים הללו יודעים לכתוב יפה מאוד ובביטחון מלא, אבל הם יכולים לרשום שטויות גמורות(ממש כמו פוליטיקאים). הייתי מוודא לפני שמקבל את זה כתורה מסיני. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם (נערך)
Just now, davemustaine87 כתב:

הייתי מאוד נזהר מהדברים האלה. הצט בוטים הללו יודעים לכתוב יפה מאוד ובביטחון מלא, אבל הם יכולים לרשום שטויות גמורות(ממש כמו פוליטיקאים). הייתי מוודא לפני שמקבל את זה כתורה מסיני. 

נגר חובב שיודע לבנות מיטת קומותיים, יודע להבדיל מהניסיון מה אמיתי, מה רצוי ומה צ'יפופושיט :rofl:

אבל ההערה לחלוטין ולגמרי במקום. צודק. 

זו הסיבה שאני לא הכי סומך על הבוטים האלו עד היום. 

בדקתי את צ'יפופו לא מזמן עם שאלה, פה בפורום, וכמות השטויות שנכתבו הייתה מטרידה...

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

חישובים פשוטים אבל בסביבה משתנה, שיש לשקלל הכול ביחד ויצירת משוואות ליניאריות ולוגריטמיות 

לעניות דעתי, חישוב כמו ששאלת הוא יעשה בלי בעיה. 

חופשי. הצ'אט גיפיטי מעיף חרטוטים בבטחון יותר מחבר שלי בדייטים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 דקות, netanel1014 כתב:

חופשי. הצ'אט גיפיטי מעיף חרטוטים בבטחון יותר מחבר שלי בדייטים. 

אותי מאוד מעניין למה זה קורה

וככל ששאלתי לא קיבלתי על זה תשובה

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...