Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

AI איי איי איי. איך עובדים עם הדבר הזה- ועבור מה? שרשור טיפים, טריקים ושטיקים לשימוש.

ברווז

פוסטים מומלצים

ביררתי ב Gemini deep research שאלה על נחיצות בדיקת CT בבעיה אורטפדית קלה שיש לי. אני מנסה להימנע מקרינה שלא לצורך. התשובה הייתה שלא מקובל לעשות CT במקרה שלי. כמובן נכנסתי לאתרים שהוא קישר כדי לוודא שזה לא חירטוט. אני אעשה תרגילים שהוא גם הציג, ואז נראה. התרשמתי מה deep research הזה לטובה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני הייתי נזהר מאוד מהחלטות רפואיות המסתמכות על AI גנרטיבי. אתה לא יודע על מה הוא מבסס את חוות דעתו וכיצד הוא משקלל את הנתונים. עדיף לחפש מידע באתרים של ארגונים מקצועיים של מדינות מערביות. אגב, גם אתרים של חברות תרופות וחברות ציוד רפואי יהיו אמינים, כי הן כפופות להנחיותת של רשויות הבריאות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שכתבתי, בדקתי באתרים שהוא קישר ואלה אתרים של ארגונים רפואיים שאפשר לסמוך עליהם. אני יודע על מה הוא מבסס את המחקר שלו, הוא מציג קישורים לאתרים שמהם הוא לוקח את המידע.

https://www.ynet.co.il/health/article/s1u8xaa6yx

עריכה אחרונה על ידי avngas
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מכיר את הכתבה (לא את המחקר המקורי) - ומה שאני מבין ממנה הוא שמדובר במערכת ייעודית שאומנה על מסד מידע ייעודי, לא איזו מערכת כללית שאומנה על מידע מהאינטרנט הפתוח. זה הבדל עצום, כי מסד מידע ייעודי יעבור סינון מקדים של מקורות מידע לא אמינים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אתן את הטיפ שלי איך להתייחס אליו - תחשבו שהוא העוזר שלכם. תנו לו בעיות והוא יפתור אותם, אבל תמיד צריך לבדוק אותו ולא להסתמך 100% עליו.

דרך אגב אני בא מתחום התוכנה, לפעמים אני נופל בשגיאות קומפילציה מעצבנות של סוגריים שאני יכול לשבת שעה ולא למצוא את החוסר, זורקים לו הכל ובשניה עבודה הוא משלים את החסר.

גם שיפור שאילתות הוא לא רע בכלל. אבל שוב כל פעם אני בודק אותו ולא מסתמך בעניים עצומות על התשובה.

עריכה אחרונה על ידי bjlb
  • אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחיל בללמוד על פרומפטים ואיך לכתוב אותם ומשם כבר תראה שיפור גדול בתוצאות והתקדמות אקספוננציאלית

כמו שאמרו - תפקידך לבדוק וולוודא את התשובות. וללמד אותו תוך כדי גם.

• רעיון טוב! 1
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני עובד בשוטף עם לפחות 4 מודלים / מוצרים שונים במסגרת העבודה שלי - לדעתי בשלב הזה בערך 20-30 אחוז מהזמן עבודה שלי (השאר מצריך אותי בפגישות או reviewים / דברים יותר מורכבים מ0 שאין להם רפרנס כרגע לבנות ממנו).

קודם כל - הכלים החינמיים הם דיי גימיק שמביאים את חלק מהתגובות פה למעלה של החירטוטים :) בנוסף - לדעת לשים prompting כמו שצריך ולהבין מתי הוא לא יודע / לא יביא תוצאה טובה - ולדעת להעריך את איכות התוצאה זה חשוב מאוד.

אני אציין גם מראש - כל הכלים האלו לא שווים כמעט כלום בלי לדעת להעריך את התוצר מראש ובלי לדעת לאן אתה רוצה לכוון את התוצר. Vibe coding זה מושג נחמד - אבל לאדם שלא יודע מה התוצר חוץ מ״עובד / לא עובד״ - מאוד הייתי ממליץ להימנע.

ויש המון מפתחים אצלינו שיש להם גישה לבידוק אותם כלים אבל לא מוציאים מהם רבע… אין תחליף לידע וניסיון שנבנה ואז הכלים האלו הם force multiplier ולא crutch.

לעניינינו של האיך - אני אתחיל דווקא בעבודה:

1. ChatGPT במודלים המתקדמים - אני משתמש בו בעיקר לניתוחי מידע גדולים. אם בעבר הייתי מריץ כמה שאילתות בנפרד , מצרף את המידע ביחד , נעזר בds וכו -> היום אני הרבה יותר פעמים מושך כמות גדולה של מידע מעבר למה שאני יכול אישית לעבד בטבלה אחת ומכניס את זה + פרומפטים ארוכים של קונטקסט כדי להוציא ניתוחי מידע שונים (סטטיסטיקות , ניתור יוצאי דופן, טרנדים במידע, עמודות / שורות שלא תואמות למה שאני מצפה , ולידציות וכו). זה יכול להפוך ימים זיסיפים (שלי או של data scientists ) לשעות בודדות.

בנוסף - אני משתמש בו ליצור את הboilerplate של מסמכים לפי רעיונות - ואז לשייף את התוצר + להוסיף עומק. עושה עבודה לא רעה.

2. Copilot - פה התחיל המסע שלי עם יצירה של קוד באמצעות ai - ובכנות -> זה קפיצה אחת מעל השלמת קוד בide מתקדם.

זה יכול לעשות יופי של עבודה על boilerplate code - אבל כמות היצירתיות שלו / איטרציה - כבר מרגישה מוגבלת ומיושנת. לפני שנתיים זה היה מעיף לי את הסכך - היום - זה לגמרי בקטנה. למייקרוסופט יש המון סיבות להזיע קשה.

3. החבר אמת בקוד - cursor (שבנוי בעיקר להשתמש בקלוד - אבל אפשר להעביר אותו גם דרך open ai) - זה חבר אמת על מלא! הפונקציות agent שלו + היכולת שלו לאכול קונטקסט של פרוייקטים מלאים זה ממש קסם. ריפקטורינג ושיפור של קוד - זה משהו שאני לא טורח כבר לעשות ידנית. הוא גם מספיק חכם להוציא קונטקסטים מקוד , לשפר , לקבל הרבה חוקים מראש , לבדוק על עצמו את התוצאות שלו ועוד. זה אחד הכלים הכי משמעותיים למפתח היום. אם אתם יכולים לשכנע את האירגון שלכם לאמץ -> זה יהיה הכלי הראשון שהייתי מאמץ.

4. Gemini - מניסיוני - כמו צאט גיפיטי אבל פחות טוב. אבל האינטגרציה שלו לגוגל דוקס והיכולת שלו לסכם ולהוציא את התכלס ממסמכים מעולה. מעבר לזה לא הייתי משתמש בו.

בחיים הפרטיים אני משתמש בו בשביל הכיף (ליצור תמונות) + בשביל ליצור חיפושים מורכבים אחרי מידע (השוואות מכמה אתרים + תביא לי לינקים בסוף לבדוק שאתה צודק , שאלות ידע כלליות וכו) + ניסוחים של כל מני דברים שאני רוצה לשפר בשוטף.

אין לי יוסקייס שבו אני אומר ״לא הייתי יכול בלעדיו״ - אבל הוא פשוט חוסך לי המון זמן על דברים קטנים.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 15.4.2025 בשעה 20:06, saar5555 כתב:

צ'ט GPT יכול להיות גם בוואטסאפ, אפשר לכתוב לו ישירות, והוא עונה כמו אנשי קשר אחרים. 

קלוד יודע ממש לתכנת, אם תבקש משהו ממנו. 

זה אחלה טיפ. ככה אפשר להמשיך את אותה שיחה מהטלפון/מחשב. 

אני משתמש בו בעיקר ללימוד תוכנה, אני נותן לו את הקוד או אפילו שורת קוד אחת עם תיאור קצר והוא ישר מבין.

אגב בזיהוי מכוניות ישנות מתמונה הוא די גרוע אבל עובדים על זה..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 דקות, baer כתב:

אגב בזיהוי מכוניות ישנות מתמונה הוא די גרוע אבל עובדים על זה..

זה אני פותר עם google lens.  חיפוש תמונה.

בטיולים אני מצלם ציפור או פרח או איזה עץ וגוגל יודע לזהות ממש טוב, כשהתמונה ברורה. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Liviur כתב:

אם אתם יכולים לשכנע את האירגון שלכם לאמץ

שלחו לנו בקורפורייט מסמך הנחיות של הlegal לגבי שימוש בכלים ג׳נרטיביים והשורה התחתונה, אם מתחשבים בכל ההתניות וההנחיות שלהם, היא don't.

במקביל המנהלים המקומיים פה כן חמים על הנושא. המנהל שלנו הביא נציג מכירות\מפתח מאיזה סטארטאפ אמריקאי, שמפתח כלי יעודי לוריפיקציה של צ׳יפים.

היה מעניין, אבל על הרבה שאלות הוא לא ידע או לא רצה לענות. ביחוד על השאלה העיקרית, על מה בדיוק הם מאמנים את הכלי שלהם, בהינתן שרוב הקוד בעולם הזה הוא פרטי לגמרי ולא יוצא החוצה מחברות הצ׳יפים.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, פינדר כתב:

שלחו לנו בקורפורייט מסמך הנחיות של הlegal לגבי שימוש בכלים ג׳נרטיביים והשורה התחתונה, אם מתחשבים בכל ההתניות וההנחיות שלהם, היא don't.

בניינטיז עבדתי בחברה שעושה שכר לחברות גדולות במשק. עם פרוץ האינטרנט החברה הציעה כשירות ללקוחות לאפשר לעובד לראות את התלוש באינטרנט.

כל מנהלי מערכות המידע של כל הארגונים הגדולים (בנקים, מוסדות השכלה גבוהה, חברת חשמל וכו'), נעמדו על הרגליים האחוריות והודיעו שלא ייקרה, כי אין מצב שזה יהיה בטוח. זה מידע סודי. בחיים לא יהיה באינטרנט, לא חשוב מה תשימו כאבטחה. תלוש - רק מודפס.

דהיינו - Don't.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 דקות, פינדר כתב:

אני חושב שהכוונה היא לא להעלות מידע אישי/פרטי/ כמו מספר ת.ז או כ. אשראי, לדוגמה, כי לא יודעים איזה מידע נאסף... לא?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא.

הכוונה היא גם החשש להעלות קוד שהוא IP של החברה.

וגם החשש שקוד שג׳ונרט על ידי הכלים, מבוסס על קוד של חברות אחרות ועלול לחשוף את החברה לתביעה של גניבת קניין מסחרי.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • רעיון טוב! 1

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בסוף יימצאו דרך להסדיר ולהניח את הדעת, כי השימושיות מנצחת בסוף.

גם את ה-Legal, שתמיד נוח להם להגיד - לא!

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן. די ברור שזה מה שיקרה.

בתחום הספציפי הזה, סביר שסטארטאפים יירכשו על ידי חברות הכלים הגדולות (קיידנס, סינופסיס וכו׳) שמצדן מנסות גם לפתח כלים משלהן ולהרחיב את היכולות של הכלים שכבר יש להן. 

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...