Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה במזדה 2 שנת 2022

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מנסה כאן את מזלי. רכשתי לפני כחודש מזדה 2 שנת 2022 מסוכנות ומההתחלה הרגשתי שהמנוע כבד וכאילו לא סוחב, כמו מנוע של אוטו ישן שקשה לו, לא מאיץ בקלות, מעלה טורים גבוהים (3-4) ולא יורד מהם כמעט כל הנסיעה במהירויות של מעל 80 קמ"ש בערך.

היו לי גם רעידות במהירויות גבוהות וכיוון שהרכב באחריות אז הייתי איתו במוסך הסדר של הסוכנות שאמר שהוא לא מרגיש כלום באוטו והכל מושלם. גם אמר שבדק את המנוע והוא מצוין אבל אחרי שנסעתי גם עם המנהל תפעול של הסוכנות שכן אמר שהוא מרגיש את הרעידות ושלח אותי לצמיגיה לאיזון 4 גלגלים, החלפת צמיג יבש וסדוק וכיוון פרונט - אני לא סומכת עליו יותר, אז לקחתי את הרכב למוסך אחר שהמליצו לי עליו אבל גם הוא לקח את הרכב לסיבוב לבדוק את הטענות שלי ואמר שהוא לא מוצא ברכב בעיה, שהוא רכב חדש וטוב ואין שום בעיה, שזה הרכב וזה המנוע, שהוא שונה ממה שהיה לי (מזדה 2 שנת 2009) ושאני צריכה פשוט להתרגל אליו ולהתחיל להינות ממנו.

זה הכניס אותי לתסבוך אפילו יותר גדול כשגם אבא שלי נהג לראשונה ברכב לאחר מכן ותיאר את אותה חוויית נהיגה.

מה דעתכם? זה מה שאני אמורה להרגיש עם הרכב או שנשמע שכן יש איתו בעיה?

תודה רבה מראש!

פורסם

מציע שתנסי לנהוג על רכב זהה אחר כדי לראות אם יש הבדל. לחילופין או בנוסף, ואני לא יודע מהיכן את, תגיעי למוסך עד רעננה ותבקשי מחיים בעל המוסך שיעשה סיבוב. אם הוא יאמר לך שהכל תקין, אישית הייתי סומך על דעתו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אין מצב כזה, על פי נתוני יצרן הרבה צריך להיות מהיר וחזק יותר מהדגם של 2009,

אלא אם שינו את הגיר ו/או המנוע מהדור הקודם - עם הרכב שלך את צריכה להיות בהילוך שישי ב95 קמ"ש - על 2 בטורים (כלומר 2000), ב100 על נגיעה מעל 2 וב110 את צריכה להיות ב2.5 אולי קצת פחות.

אין לי ניסיון עם הדגמים של 2009 אבל הם מגיעים עם 4 הילוכים ואין מצב שהטורים ירגישו לך גבוהים יותר בדגם החדש.

3-4 זה לא תקין את יכולה תוך כדי נסיעה להעביר למצב העברת הילוכים ידנית ואז לבדוק באיזה הילוך את מעל 80 קמ"ש, יכול להיות שלפעמים הוא לא מעביר לך להילוך שישי?

פורסם

ניסיתי כמה פעמים להעביר לידני וראיתי שבאזור ה-100 הוא בהילוך שישי על 3 בטורים ולא יורד במהלך הנסיעה. לאחרונה באזור 120 קמ"ש גם הגיע ל-4.

אנסה באמת לראות אם אני יכולה לנהוג על רכב אחר כדוגמת זה ולראות אם יש הבדל אבל באמת לא הגיוני לי שהרכב מרגיש מאומץ כל כך..

המלצות נוספות? משהו שאתם חושבים שכדאי לי לבדוק ספציפית?

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, Beginner כתב:

ניסיתי כמה פעמים להעביר לידני וראיתי שבאזור ה-100 הוא בהילוך שישי על 3 בטורים ולא יורד במהלך הנסיעה. לאחרונה באזור 120 קמ"ש גם הגיע ל-4.

אנסה באמת לראות אם אני יכולה לנהוג על רכב אחר כדוגמת זה ולראות אם יש הבדל אבל באמת לא הגיוני לי שהרכב מרגיש מאומץ כל כך..

לא הגיוני, אין מה לחפש רכב אחר לבדוק כי זה פשוט לא צריך להיות ככה, כשהמנהל תפעול והמוסכניק עלו לבדוק את הרכב עלית איתם לבדוק?

קשה לי להאמין שהם לא יצליחו לשים לב לבעיה כזאת אלא אם הם ראו רק פיקנטו בחייהם.... לא זכור לי כמה הRPM צריך להיות על 120 אבל ב4 הוא בטוח לא, מאמין שקרוב ל3.

משהו בטוח לא תקין, לצערי אין לי איך לעזור מכאן הידע שלי נעצר...

עריכה אחרונה על ידי עצלן
פורסם
לפני 31 דקות, Beginner כתב:

יש מצב שאת במצב SPORT או משהו כזה? 

כמו שאמרו לך, במצב רגיל מאזדה 2 מהשנתון שלך בחיים לא תהיה על 3000 סלד ב-100 קמ"ש. זה לא תקין. 

• אהבתי 1
פורסם

אכן עליתי איתם.. וגם עם המוסכניק הלא קשור, כולם אמרו שאין בעיה עם הרכב והוא נוסע בסדר גמור..

המוסכניק החיצוני כן נסע איתו לאורך זמן ובכל מיני מצבים ומאד המליצו לי עליו שהוא מאד ישר, מקצועי ואמין, ועדיין אמר שלא מוצא שום בעיה עם הרכב, שהוא מושלם וחדש ושזה כנראה פסיכולוגי בגלל הרכב הקודם אבל זה מנוע שונה ואין שום בעיה ושאני צריכה להתחיל להנות ממנו ולהפסיק לחפש בעיות עם הרכב.. שזאת די התגובה שקיבלתי מהמוסכניק הראשון מטעם הסוכנות, מה שמאד ביאס אותי לשמוע..

לפני 1 דקה, davemustaine87 כתב:

יש מצב שאת במצב SPORT או משהו כזה? 

כמו שאמרו לך, במצב רגיל מאזדה 2 מהשנתון שלך בחיים לא תהיה על 3000 סלד ב-100 קמ"ש. זה לא תקין. 

לא חושבת..העברתי פעם או פעמיים לדעתי אבל תמיד החזרתי..עכשיו קצת מפקפקת בזה אז אבדוק

בהחלט לא על מצב SPORT..

ועכשיו הייתי באוטו כמה דקות על P והוא על 1000 סל"ד, כשמעבירים ל-R או D הוא יורד קצת, מגיע ל-500 בערך, אבל המנוע עדיין היה קר. כמו כן, הוא די רועש ויש לו רעידות קלות כאלו לעיתים

לפני 32 דקות, עצלן כתב:

לא הגיוני, אין מה לחפש רכב אחר לבדוק כי זה פשוט לא צריך להיות ככה, כשהמנהל תפעול והמוסכניק עלו לבדוק את הרכב עלית איתם לבדוק?

קשה לי להאמין שהם לא יצליחו לשים לב לבעיה כזאת אלא אם הם ראו רק פיקנטו בחייהם.... לא זכור לי כמה הRPM צריך להיות על 120 אבל ב4 הוא בטוח לא, מאמין שקרוב ל3.

משהו בטוח לא תקין, לצערי אין לי איך לעזור מכאן הידע שלי נעצר...

תודה רבה!

פורסם
לפני 34 דקות, Beginner כתב:

אכן עליתי איתם.. וגם עם המוסכניק הלא קשור, כולם אמרו שאין בעיה עם הרכב והוא נוסע בסדר גמור..

המוסכניק החיצוני כן נסע איתו לאורך זמן ובכל מיני מצבים ומאד המליצו לי עליו שהוא מאד ישר, מקצועי ואמין, ועדיין אמר שלא מוצא שום בעיה עם הרכב, שהוא מושלם וחדש ושזה כנראה פסיכולוגי בגלל הרכב הקודם אבל זה מנוע שונה ואין שום בעיה ושאני צריכה להתחיל להנות ממנו ולהפסיק לחפש בעיות עם הרכב.. שזאת די התגובה שקיבלתי מהמוסכניק הראשון מטעם הסוכנות, מה שמאד ביאס אותי לשמוע..

לא חושבת..העברתי פעם או פעמיים לדעתי אבל תמיד החזרתי..עכשיו קצת מפקפקת בזה אז אבדוק

בהחלט לא על מצב SPORT..

ועכשיו הייתי באוטו כמה דקות על P והוא על 1000 סל"ד, כשמעבירים ל-R או D הוא יורד קצת, מגיע ל-500 בערך, אבל המנוע עדיין היה קר. כמו כן, הוא די רועש ויש לו רעידות קלות כאלו לעיתים

תודה רבה!

הם ראו שהרכב נמצא על 3-4 טורים בזמן שיוט על 90-120 קמש ולא אמרו כלום?

פורסם
לפני 25 דקות, עצלן כתב:

הם ראו שהרכב נמצא על 3-4 טורים בזמן שיוט על 90-120 קמש ולא אמרו כלום?

כנראה.. אני לא בטוחה על כמה זה היה, פשוט ישבתי לידם בזמן שהם נהגו, אז מן הסתם לא ראיתי מה היה בלוח מחוונים, אבל אני גם חושבת שזה התדרדר ולא היה ממש ככה מההתחלה אבל אני לא בטוחה. בהתחלה גם היו רעידות במהירויות הגבוהות אז היה בעיקר את זה ששמתי לב אליו והייתי בטוחה שהאיזון גלגלים וכיוון פרונט יפתור את זה אבל ישר אחרי פשוט הרגשתי שיפור ברעידות ולא בביצועים של הרכב

אולי אנסה לבקש מעוד מישהו שינהג על הרכב ויחווה את דעתו וכנראה שאין ברירה ואצטרך לנסוע למוסך שלי..
תודה לכולכם על העצות והעזרה!

פורסם

כמה כיוונים נוספים, אם לא ציינו:

1. את יכולה לקחת את הרכב לבדיקת-קניה מטעמך.

לבוחנים יש המון נסיון, ויכתבו מה דעתם על הרכב.

2. במידה ולא בוצע, במאזדה בעיה נפוצה זאת בית-מצערת מלוכלך.

זה גם יכול להשפיע על הביצועים, ולגרום לתקלה כמו שתיארת.

את יכולה לבקש שינקו ולראות אם עזר (בתשלום , כמובן).

פורסם
לפני 15 שעות, עצלן כתב:

אין מצב כזה, על פי נתוני יצרן הרבה צריך להיות מהיר וחזק יותר מהדגם של 2009,

בתקופה האחרונה נסעתי במקביל על מאזדה 2 מהדור הנוכחי ומאזדה 2 מהדור הקודם (2011).

ביציאה מהמקום הדור הקודם מרגיש (ואני מדגיש מרגיש) יותר זריז.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם (נערך)

באיזה חודש עלה ל הכביש?
מה כמות הקילומטרים שהרכב נסע?
האם הנסיעות רובן קצרות/בעיר (קילומטרים בודדים לנסיעה), או גם ארוכות (10-30 ק"מ ומעלה)?
האם בוצעו טיפולים בזמן (כל 15,000 ק"מ או שנה - המוקדם מביניהם)?
האם הוחלפו לאחרונה מצתים? (אמור להיות פעם ב 120,000 ק"מ או 5 שנים המוקדם מביניהם). מודל 2022 אמור להיות עם המצתים המקוריים - אם נסע נסיעות קצרות יכול להיות שמלאים בפיח.
האם הוחלף מסנן אויר למנוע בטיפול האחרון או זה שלפניו? יכול להיות שהוא סתום.
ניקוי בית מצערת לא חושב שנחוץ לרכב בן שנתיים שלוש. כן הייתי מחליף תחנת דלק - אולי הדלק לא תקין?
הוחלפו רפידות/צלחות בלם? אולי הברקסים תפוסים/תקלה בקליפר?
ללא קשר - מנועי מזדה Skyactiv מכוילים לחסכון בדלק ומרגישים מעט "עצלים" ביציאה מהמקום לעומת המנועים הישנים של מזדה (טרום Skyactiv - עד 2013). למרות שהמזדה 2 2015 ומעלה רכב קל, ומאיץ לא רע 10.5 שניות 0 ל 100.

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם
לפני 7 שעות, ntd כתב:

כמה כיוונים נוספים, אם לא ציינו:

1. את יכולה לקחת את הרכב לבדיקת-קניה מטעמך.

לבוחנים יש המון נסיון, ויכתבו מה דעתם על הרכב.

2. במידה ולא בוצע, במאזדה בעיה נפוצה זאת בית-מצערת מלוכלך.

זה גם יכול להשפיע על הביצועים, ולגרום לתקלה כמו שתיארת.

את יכולה לבקש שינקו ולראות אם עזר (בתשלום , כמובן).

לקחתי את הרכב לבדיקה לפני הקניה, לא עלה משם הרבה מלבד מצבר מקורי וחלש, אבל נכתב גם "תקלות מחשב - יש לבצע סריקת תקלות בחברה, יש לברר זמני טיפולים", מישהו מבין מה זה אומר ואם זה אמור להצביע על ליקוי? והאם בכלל בבדיקת-קניה הם בודקים עניין של גיר ומצערת?

היום יצא לי לדבר עם אנשים שיש להם מזדה מהדור החדש והם לא מזדהים עם המקרה בצד שלהם אז זה יותר מעורר לי את החשד שבאמת יש משהו לא תקין, אבל אני קצת בבעיה כששני המוסכניקים שהייתי אצלם עד עכשיו אמרו בדיוק אותו הדבר, גם זה שעובד עם הסוכנות וגם אחד חיצוני לה..

לפני שעתיים, BassDriver כתב:

באיזה חודש עלה ל הכביש?
מה כמות הקילומטרים שהרכב נסע?
האם הנסיעות רובן קצרות/בעיר (קילומטרים בודדים לנסיעה), או גם ארוכות (10-30 ק"מ ומעלה)?
האם בוצעו טיפולים בזמן (כל 15,000 ק"מ או שנה - המוקדם מביניהם)?
האם הוחלפו לאחרונה מצתים? (אמור להיות פעם ב 120,000 ק"מ או 5 שנים המוקדם מביניהם). מודל 2022 אמור להיות עם המצתים המקוריים - אם נסע נסיעות קצרות יכול להיות שמלאים בפיח.
האם הוחלף מסנן אויר למנוע בטיפול האחרון או זה שלפניו? יכול להיות שהוא סתום.
ניקוי בית מצערת לא חושב שנחוץ לרכב בן שנתיים שלוש. כן הייתי מחליף תחנת דלק - אולי הדלק לא תקין?
הוחלפו רפידות/צלחות בלם? אולי הברקסים תפוסים/תקלה בקליפר?
ללא קשר - מנועי מזדה Skyactiv מכוילים לחסכון בדלק ומרגישים מעט "עצלים" ביציאה מהמקום לעומת המנועים הישנים של מזדה (טרום Skyactiv - עד 2013). למרות שהמזדה 2 2015 ומעלה רכב קל, ומאיץ לא רע 10.5 שניות 0 ל 100.

- 01/2022

- אזור ה-40K כשאני קניתי אותו

- רוב הנסיעות מחוץ לעיר, בד"כ אזור ה-20 ק"מ נסיעה לכל כיוון. יש ימים שגם בערך 60 ק"מ ביום

- הרכב היה בליסינג לפני אז אני לא יודעת מה קרה איתו..אני מקווה שכן אבל אין לי מושג..מה שכן זה היה מועד הטסט שלו בדיוק כשקניתי אותו אז הסוכנות העבירה את הרכב טסט על חשבונם והוא שלח את הרכב למוסכניק שלהם ל"איפוס היסטוריית תקלות", כפי שצוין בכרטיס עבודה שהוא הביא לי, אבל אני לא יודעת מה בוצע, אם בכלל...

- גם לא יודעת..זה משהו שהמוסך אמור לבדוק בטיפולים או שאני יכולה לבקש מהם לבדוק עכשיו?

- גם לא יודעת..

- הרכב עד עכשיו תודלק ביותר מתחנת דלק אחת, אז קשה לי להאמין

- וגם לא יודעת...

מי אמור לספק לי את המידע על כל השאלות האלו שאני לא יודעת? הסוכנות? המוסכניק שלהם?

ואני פשוט אוכלת סרטים על הרכב כבר חודש וזה מטמטם אותי..אני כל הזמן נוהגת בחשש ובוחנת אותו מכל כיוון. הוא מאד מתקשה להאיץ ולהגיע אפילו למהירות של 40-60 קמ"ש ושמתי לב שבמהירויות האלו הוא על סל"ד 3 לאורך זמן יחסית ארוך ואז יכול לרדת ל-2-2.5 אחרי כמה זמן ועל הילוך 4 כבר...זה הגיוני?

בכל מקרה, זה לא רק בהתחלה שלו, הוא מתקשה מאד, מההרגשה שלי, להגיע למהירויות גבוהות. מה שכן, כשהוא כבר מגיע למהירות ~100 קמ"ש הוא לרוב מגיע לאיזה מצב איזון-ish ונוסע בסדר יחסית, על סל"ד 2.

פורסם

שמעי, 

יש כמה דגלים אדומים פה.

בדיקה לפני קניה, רשום יש תקלות מחשב, יש לסרוק ולהבין, ולבדוק זמני טיפולים.

מדובר על רכב מסוכנות, שהיה חדש, והיה אמור להיות נטופל בחברה. האם הוצאת דוח טיפולים בחברה?

נתנו פה כמה כיוונים טובים. יכול שהרכב פשוט לא טופל בצורה טובה.

מאיפה את? אולי יוכלו לעזור לך ולכוון למוסך מקצועי, ואמין.

רגיל או מורשה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

המאזדה 2 הדגם החדש מרגיש כבד יותר לעומת הישן שמרגיש זריז יותר, אאלט גם התאוצה יותר מהירה בישן.

הדוושות גם מגיבות שונה, בישן יותר רספונסיבי בחדש מרגיש קצת יותר עצל.

תפתחי יד2, תחפשי מישהו שמוכר את הרכב או מגרש ותלכי לנסיעת מבחן.

לא ברור לי בדיוק מאיפה קנית את הרכב ומי בדק אותו מטעמך, אבל לא הייתי נלחץ במקומך.

אני אנסה לבדוק מחר כמה סלד יש לי בהילוכים השונים ואעדכן.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...