Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה שווה BYD Atto3 מ 2022 ?

discoTD5

פוסטים מומלצים

לא פוסט מכירה, כי אין לי אחת כזו.

התקשר חבר לשאול בכמה הוא יכול למכור  את הרכב שלו, Byd Atto3 מודל 2022  שעבר 90,000 ק"מ.

הבנתי ממנו שמחירון לוי יצחק הוא 128.0 אש"ח.

הציעו לו בטרייד אין 100.0 אש"ח (קונה Atto3  חדשה)

דעתכם? 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצעה של 100k בטרייד על רכב עם ק"מ כזה האמת נשמעת לי לא רעה בכלל.

מחירון 128 לא מסתדר לי, זה אחרי שכלול?

לדעתי מחיר ריאלי לרכב כזה לפי מה שהולך בלוחות והאופציות הקיימות היום בשוק זה באזור ה105-110 ולא בטוח כמה זריזה תהיה המכירה הזו.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם בטרייד הציעו 100K (בהנחה שהמחירון אכן 128K) כנראה שהם יודעים (מאמינים) שהם יוכלו למכור את הרכב ברווח של לפחות 10K.

• רעיון טוב! 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה,

לא בדקתי את המחירון הרשמי, אם הוא אכן 128.0 אלף, 

ובהתחשב בכל הנתונים, אני לא חושב ש 100.0 בטרייד זו הצעה רעה, גם כשמבינים שהטרייד אין חייב להרוויח. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעיני לרכב שבמבצעי שקר כלשהם נמכר כחדש ב156k₪,

אז לרכב בין כמעט 3 עם קילומטרג׳ מעל הממוצע וגבוה לקבל 100k₪ נשמע סביר בהחלט,

וממש לא בטוח שהוא היה מקבל עליו 115k₪

יותר סביר להניח שבטרייד שהם יקבלו מהבא בתור עמלה גם על מה שהוא יביא להם עמלה הם יוכלו לתמחר אותו ב 110k₪ לערך.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממה שאני מבין, גם גילי נמכרות במחירים נמוכים ויושבות הרבה זמן בלוחות כולל לרכבים עם קמ נמוך ותחושה של רכב חדש. זה היה המצב לפני כמה יודשים. גם עכשיו.

ממה שראיתי אז, החשמליות הסיניות היו הרכבים עם הירידת ערך הכי גדולה. וזה רק גילי ואטו3. כל השאר בכלל לא יודע אם מישהו מסתכל על זה.

מי שיש לו מספיק כסף, קונה חדש, אחריות ארוכה יותר וכו וכו.

כרגע עם המצב בשוק, ההשוואה הכי טובה זה שיואמי מודל קודם. כלומר, יש מצב שזה לא ממש מעניין אף אחד. השוואה פחות עדינה זה קוטג פג תוקף.

אגב, אפשר לבדוק את הבטריה לפני הרכישה אצל היבואן?

וכנראה שהשוק קשוח כי חברים מספרים שגם היברידיות לא קל למכור במחירון.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המחירון הזה לא שווה את הנייר שעליו הוא מודפס. הרכב עבר 90 אלף ק"מ, וזה אומר שעוד 60 אלף ק"מ האחריות על הסוללה מסתיימת. יש לקחת את המחירון, להפחית ממנו 30-35 אלף ש"ח (שזה העלות המשוערת של סוללה חדשה), ולאחר מכן להפחית עוד עבור בלאי ושחיקה. התוצאה המתקבלת זה השווי האמיתי של הרכב. 

עריכה אחרונה על ידי TheTaxAvenger
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, KipodYam כתב:

ממה שאני מבין, גם גילי נמכרות במחירים נמוכים ויושבות הרבה זמן בלוחות כולל לרכבים עם קמ נמוך ותחושה של רכב חדש. זה היה המצב לפני כמה יודשים. גם עכשיו.

ממה שראיתי אז, החשמליות הסיניות היו הרכבים עם הירידת ערך הכי גדולה. וזה רק גילי ואטו3. כל השאר בכלל לא יודע אם מישהו מסתכל על זה.

מי שיש לו מספיק כסף, קונה חדש, אחריות ארוכה יותר וכו וכו.

כרגע עם המצב בשוק, ההשוואה הכי טובה זה שיואמי מודל קודם. כלומר, יש מצב שזה לא ממש מעניין אף אחד. השוואה פחות עדינה זה קוטג פג תוקף.

אגב, אפשר לבדוק את הבטריה לפני הרכישה אצל היבואן?

וכנראה שהשוק קשוח כי חברים מספרים שגם היברידיות לא קל למכור במחירון.

ולחשוב שב-2022 היו מוכנים לשלם מעל המחירון כדי לקבל אותה קודם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, TheTaxAvenger כתב:

המחירון הזה לא שווה את הנייר שעליו הוא מודפס. הרכב עבר 90 אלף ק"מ, וזה אומר שעוד 60 אלף ק"מ האחריות על הסוללה מסתיימת. יש לקחת את המחירון, להפחית ממנו 30-35 אלף ש"ח (שזה העלות המשוערת של סוללה חדשה), ולאחר מכן להפחית עוד עבור בלאי ושחיקה. התוצאה המתקבלת זה השווי האמיתי של הרכב. 

האחריות לכלל רכבי BYD עומדת על שש שנים / 150,000 ק"מ לרכב.

האחריות לסוללה לכלל רכבי BYD עומדת על שמונה שנים / 200,000 ק"מ.

האחריות המורחבת חלה על כל רכבי BYD שנמכרו בישראל, לרבות אלו שנמכרו טרם ההרחבה.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

128 אלף זה המחירון הלא משוקלל, משוקלל זה 120 ביד 2, ולוי יצחק בכלל מכסח עם 111.5 אלף.

מהמעט שראיתי ביד 2, ניראה שהוא יצליח למכור בסביב ה-105-110, ככה ש-100 בטרייד אין(בהנחה שאין עלויות נסתרות אחרות) נשמע די בסדר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כתבה באמת מביכה. 

לנסות להסביר לוגית שינויים במחירונים, שקול ללסמן את העיגולים אחרי שזרקת חצים למטרה. 

יש שם כמה פנינים: 

ציטוט

פאנקי קאט 2023 ברמת הטווח הבסיסית, "פרו פלוס 300", היתה שווה בינואר אשתקד 125 אלף שקלים. היום היא שווה 104 אלף שקלים . אם ניקח את הפאנקי קאט 2023 בגרסת הטווח הבכירה, "פרו 420", נגלה שבינואר אשתקד היא היתה שווה 127 אלף שקלים. כעת היא שווה 102 אלף שקלים 

ההסבר:  סביר להניח שככל שגרסת הבסיס התקרבה למחיר מחירון של 100 אלף שקלים, היא קוסמת יותר למי שהתכוון לרכוש מכונית עירונית קטנה עם מנוע בנזין, כמו הקיה פיקנטו. מי שנוסע בעיר אינו מוטרד מהטווח. 

כי מי לא ירצה לשלם יותר על רכב עם סוללה קטנה יותר. זה בערך כמו שאני אשלם יותר על אייפון עם 128 גיגה מאשר אייפון עם 256 גיגה, כי אני גם ככה אני לא אנצל את הנפח אחסון. הגיוני מאוד. 

וכאשר מיד לאחר מכן מגיע הציטוטים הבאים :

ציטוט

ג'ילי PRO C (360 ק"מ טווח) מודל 2023 היתה שווה 128 אלף שקלים. היום היא שווה 120 אלף שקלים – ירידת ערך של 6.2% . כיצד לרכב שאינו בעל טווח מרשים יש ירידת ערך מזערית? התשובה טמונה במחיר: כיום אין בשוק הרבה רכבי כביש שטח עממיים במחיר של עד 130 אלף שקל עם הנעה חשמלית, והלקוחות מוכנים להתפשר על הטווח.

ומיד אחר כך

ציטוט

בגרסה הבכירה עם הטווח העדיף - PRO (480 קילומטר) הג'ילי מודל 2023 היתה שווה אשתקד 139 אלף שקל. כעת היא שווה 125 אלף שקל- ירידה של 9.4% המשקפת את טווח המחיר הגבוה יותר. כאן יש מגמה מעניינת: בשוק שמוטה טווח נסיעה – הלקוחות מוכנים להתפשר.

אז שאני אבין, לפני שנה הטווח הארוך יותר גרם ללקוחות לשלם 11 אלף יותר, והשנה גורם להם לשלם רק 5 אלף? ככול שהמחיר יורד לאנשים פחות חשוב הטווח של הרכב ? ע"פ הגיון הזה רכבים חשמליים זולים עם טווח נמוך בכלל היו אמורים להיות להיטי מכירות לא? (רמז, הם לא. קולגה בעבודה ימשיך עם ה-MG ZS 2020 החשמלית שלו עד שהיא תמות כי אף אחד לא מעוניין בה)

למה לנסות להסביר בכוח דברים כשניכר שזו שטות רנדומלית, מבית היוצר של המחירונים הללו?

המחירונים האלה מתנהלים ללא שום בהירות, ולא לפי שום רגולציה. מה שבא- ברוך הבא. וגם רואים את זה, לא צריך ללכת רחוק.

- טועוית מביכות שמתמחרות גרסאות מאובזרות בפחות מהגירסאות הבסיס

מחירים מנופחים של היבואנים לרכבים שמיועדים לליסינג, שומרים על המחיר היחסי שלהם גם בתור משומשות. 

- הפחתה לא מוסברת של מחירון לרכב ללא סיבה ניראת לעין, שגורמת שבפועל הרכב הזה ימכר ב-30 אחוז מעל המחירון(מנסיון אישי מלפני חודשיים בערך)

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין דבר כזה "אף אחד לא מעוניין ב-ZS של הקולגה שלך." יש דבר כזה מחיר לא ריאלי. אם הרכב שלו שמור ועם קילומטראז' סביר, אני מחר מגיע לקחת את הרכב ב-60 אלף.

אני מסכים שהרבה פעמים המחירונים האלה פשוט מגוחכים. במיוחד במכוניות חשמליות יש עוד בעיה – אנשים חוששים לקנות חשמלית משומשת במיוחד מהדורות הראשונים שהיו פחות בשלים, והמחירונים לא משקפים את החשש הזה. אבל הזמן שבו רכבים עומדים בלוחות יד 2 לא משקר. יש דגמים שאני עוקב אחריהם תקופה, וזה לא נדיר לראות רכב שעומד ומתייבש בלוח גם 6, 7 ואפילו 8 חודשים.

עריכה אחרונה על ידי TheTaxAvenger
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...