Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו מברגה ישנה של בוש עם סוללת ניקל-קדמייום שכמעט לא משתמשים בה ומטען בוש מקורי. על המטען רשום בוש אך הוא מתנהג כמו זבל סיני רגיל, אין לו בקרת טעינה כך שאם משאירים את הסוללה במטען יותר מכמה שעות היא מתחממת (=טעינת יתר).

-האם יש סוללות באותו מבנה מכני המבוססות ליטיום? זכור לי כי בעלי נמכרות סוללות מלבניות של 9 וולט מבוססות ליטיום הנטענות עם שקע USB

-האם יש מטען חכם התואם למבנה הסוללות? אני בסך הכל מחפש משהו שיטען סוללה ויפסיק שתטען במלואה.

התמונה מהרשת, לא מצליח לחבר את הטלפון למחשב... דגם הסוללה הוא אכן 70745 והמספר יצרן 2-607-335-275

image.thumb.png.07f75d2899e9627e2af8603f669ef916.png

פורסם (נערך)

הסתובבתי בעלי וראיתי מספר סוללות NICD/NiMH שמתאימות לדגם הזה אבל אבל כרגיל שם הכל מבלבל (במתכוון?)

לפי מה שראיתי דגם סוללה 70745 כולל סוללות בקיבולות שונות והתת דגם 2-607-335-275 הוא סוללת 1.3 אמפר/שעה NICD. 

למעט במקום אחד, לא מצאתי את התת דגם 2-607-335-275 אלא דגמים עם מספר קרוב 2-607-335-***.

-האם ההבדלים בתת דגם הם של של קיבולת/טכנולוגיה בלבד? אני רואה כי הדגם הזה מופיע בקיבולות שונות, הרם ניתן להחליף את ה 2-607-335-275 ב 2-607-335-276? (4.8 אמפר/שעה NI-MH)

https://www.aliexpress.com/item/1005006056709942.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.2dbfd06clleKdR&algo_pvid=34667d14-4197-49bb-a811-735837abe76f&algo_exp_id=34667d14-4197-49bb-a811-735837abe76f-0&pdp_npi=4%40dis!ILS!161.42!101.69!!!319.40!201.22!%40214100f417345893900512001e89e0!12000035529275823!sea!IL!0!ABX&curPageLogUid=UzwbRlD7ABqk&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A

-האם המטען הנוכחי שלי כרגע יוכל בכלל לטעון סוללות כאלה?

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
פורסם (נערך)

יש לנו את אותו המוצר כנראה, אז אני גם אחכה לתשובה 😃

בכל מקרה 200 שקלים זה 50% ממה שעלתה לי המברגה לפני 15 שנים אז אמתין לפתרון כלכלי יותר

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
בתאריך 18.12.2024 בשעה 21:53, Haim_gds כתב:

יש לנו מברגה ישנה של בוש עם סוללת ניקל-קדמייום שכמעט לא משתמשים בה ומטען בוש מקורי.

כמה אנרגיות כדי למצוא סוללה תחליפית ומטען למשהו שבקושי משתמשים בו, ועולה כמו חצי מכלי חדש... 

השנקל שלי, רד מזה, אלא אם יש למברגה ערך סנטימנטלי כלשהו. 

מברגה 12V בוש חדשה עם 2 סוללות עולה סביב 500 ש"ח למיטב זכרוני. סוללה ומטען שמצריכות איתור ומאמצים בחיפוש, יעלו מעל חצי מזה לדעתי. סוללה אחת! לא 2. כולל כבר מטען "חכם". 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 59 דקות, ברווז כתב:

מברגה 12V בוש חדשה עם 2 סוללות עולה סביב 500 ש"ח למיטב זכרוני. סוללה ומטען שמצריכות איתור ומאמצים בחיפוש, יעלו מעל חצי מזה לדעתי. סוללה אחת! לא 2. כולל כבר מטען "חכם". 

כפי שכתבתי, משתמשים בזה פעם ב ולהוציא סכום כזה על מוצר חדש בזמן שכבר יש לי אותו נשמע לי בזבזני כאשר ב 146 ש"ח ניתן להשיג סוללה+מטען (14.4V 12800mAh).

באתר של בוש https://www.bosch-professional.com/gb/en/knowledge-innovation/learn-about-bosch-professional-products/choosing-batteries/#:~:text=For maximum freedom and convenience,tool of the same voltage. נטען כי הסוללות ניתנות להחלפה (For maximum freedom and convenience, every battery of a particular voltage is compatible with every tool of the same voltage. There is no risk of accidentally using a battery of one voltage and a tool of a different voltage, since Bosch Professional has given the various voltage groups different types of physical connection.) למרבה הצער הסוללות המופיעות שם אינן 14.4 וולט אלא:

10.8V / 12V

18V / ProCORE18V

36V

תאימות התת דגמים בתיאורי המוצר בעלי בו נטען כי הסוללות סטנדרטיות וניתנות להחלפה ולפי מה שאני רואה בתמונות באמת אין הבדל.

פורסם

אני למדתי לבחור את המלחמות שלי בקפידה. 

לך זה אולי נשמע בזבזני, עבורי זו הבחירה הכי הגיונית- כלי חדש, שיחזיק לכל החיים, עם 2 סוללות ומטען טוב יותר מזה שיש לך שציינת שהוא חיסרון. 

מבחינתי אין פה שאלה מה עדיף ולא הייתי מבזבז את הזמן על איתור משהו-תחליפי-לגלות-שזה-לא-זה-לקנות-עוד-אחד (או אפילו משהו תחליפי שעובד מעולה). 

יש מצבים שפשוט עדיף לשחרר ולהתחדש לדעתי. בהצלחה, ממשיך לעקוב, אשמח לשמוע איך פתרת\מה מצאת.

• אהבתי 1

פורסם

פתרתי בעבר סוגיה דומה כאשר רכשתי סוללה חליפית בלבד (סד"ג של עשרים שקלים), השתמשתי במברגה עוד איזה חצי שנה, ואז הבאתי אותה במתנה לקולגה ששקל לקנות איזה זבל סיני לקראת מעבר דירה. זה נתן לו כלי איכותי יחסית שחי עוד שנה-שנתיים ונתן לי תירוץ לשדרג למה שברווז רשם, בלי להרגיש שזרקתי כסף לפח. אישית, לא הייתי משקיע יותר מזה בטכנולוגיה מיושנת לאור מחירי הכלים החדשים והמתקדמים היום.

האמת שזה היה לפני איזה חמש שנים, וכיום אני כבר שוקל לחזור על התרגיל עם הסט הקיים שלי ולשדרג לבראשלס. רק צריך למצוא את הקליינט הנכון.

פורסם (נערך)

כשתהיה לך מברגת ליטיום בראשלס אתה תשתמש בה הרבה יותר.

כלים מתקדמים היום בשנות אור לעומת תקופת הNiCd.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 18 שעות, amosbmw כתב:

כשתהיה לך מברגת ליטיום בראשלס אתה תשתמש בה הרבה יותר.

אתה תגיד לו כמה להשתמש בכלי? אולי גם תיתן לו פרוייקטים לבצע? :LOL:

כל אחד והצרכים שלו... אני מבין מה אתה אומר, לגמרי, אבל יש אנשים שרק צריכים משהו זמין לשימוש פעם ב ולא כחלק מהחיים שלהם.

לפני 18 שעות, amosbmw כתב:

כלים מתקדמים היום בשנות אור לעומת תקופת הNiCd.

לא רק הנטענים. 

יש לי 2 מסורי ג'יגסו ירוק של בוש. הראשון בן (וואלה לא זוכר בדיוק, מעל 15 שנים) והשני חדש יחסית (כמה שנים בודדות).

הישן זוועה מוחלטת לשימוש- רועד כמו משוגע, וזה משפיע על כל השימוש בו. הפכתי אותו לשולחני כשהחלטתי לשדרג לאחד חדש כי פשוט כבר לא יכולתי לעבוד איתו. 

החדש? תענוג וחצי. שקט יחסית, כמעט שאין רטט, מדוייק משמעותית יותר, הרבה פחות מקרי קאמבר (חיתוך בזווית שלא התכוונתי לעשות :rofl:), עולם אחר לגמרי. 

יש הבדלים משמעותיים בין הדורות, לחלוטין. 

פורסם

הברווז צודק לחלוטין.

הפעם האחרונה שהשתמשנו במברגה הייתה שבוע שעבר (הילדה הרכיבה שולחן) והפעם לפנייה לפני כשנה+ לחיזוק ברגים באיזה כיסא. 

פורסם
לפני 3 דקות, Haim_gds כתב:

הברווז צודק לחלוטין.

זה עוזר לי? :LOL:

לפחות יש לי את זה בכתוב :rofl:

בעבודה הקודמת שלי בחנות אספקה טכנית, למדתי להתאים את ההמלצות שלי למי שעומד מולי ולצרכים שלו. 

פורסם

אין מה להשוות NiCad לליטיום

הראשונות מצריכות התעסקות, תכנון ומחשבה - לא בטוח שמטען חכם פותר את הבעיות

גם לא הייתי מתעסק עם כל מיני אילתורים בסוללות ליטיום חסרות שם, זה מסוכן מדיי !

יש לי מקדחה נטענת של מטאבו שעבדה אצלי הרבה שנים והחלפתי לה סוללות לפחות פעמיים, בפעם האחרונה שהסוללה התפגרה, לא מצאתי סוללה חליפית זמינה (אפשר להזמין ולהחליף תאים אבל לא בא לי להתעסק בזה) החלטתי להתפנק בכלי חדש - מברגה מקדחה של בוש מהסדרה הירוקה, זה אכן עולם אחר מבחינה הסוללה - פשוט טוענים ושוכחים עד שמתרוקנת. הכלי הזה שימש אותי לעבודות מזדמנות כ-6 שנים וכשעברתי לדירה חדשה פשוט החליט שזה יותר מדיי עבורו והתפגר ☹️

בלית ברירה חזרתי למקדחה B&D החוטית העתיקה והחזקה לביצוע כל הקידוחים. במקביל עשיתי סקר שוק ורכשתי מקיטה ברשלס 20V שעד עכשיו עמדה בכל המטלות - כולל קידוחים בקירות ובקרמיקה והרכבת רהיטים בכבוד, הכל על הטעינה הראשונית של הסוללה 😀. במבט לאחור, כנראה שהייתי צריך לקנות כלי כזה מההתחלה וחוסך כסף...

פורסם
בתאריך 23.12.2024 בשעה 12:44, winner כתב:

הראשונות מצריכות התעסקות, תכנון ומחשבה - לא בטוח שמטען חכם פותר את הבעיות

גם לא הייתי מתעסק עם כל מיני אילתורים בסוללות ליטיום חסרות שם, זה מסוכן מדיי !

זו נקודה מעניינת שלא חשבתי עליה. 

אז נראה שאלך על ה NiCad הפשוטה של ה 3.5 אמפר שעה (שזה פי שתיים מהמפרט של הסוללה הנוכחית) בתקווה שתספיק ותשרוד את החמש שנים הקרובות. זה יותר ממספיק לי.

• תוכן חדש...