Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ואיך אוכפים? ואם הבעל בן 71 והאישה בת 69 (מצוירים זוגות) בדיוק כמו החניות הורודות (לאם ולתינוק) בגרנד קניון בחיפה.

אהה… ובמעבר חציה צריך לחבוש כובע. ראו תמרור 135😀

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, _slayer_ כתב:

עדיין לא מבין, איך אפשר להגיע לגיל פנסיוני (ללא תן חנית נכה) ואז לעשות את זה.. לדעתי, יש דברים יותר חשובים.

חוץ מזה, בראשל"צ יש חנייות לבעלי תעודת גיל הזהב

ממתי בני 70+ הם נכים? אני פגשתי בנפאל בני 70+ שעשו טראק סובב אנאפורנה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

נתחיל בגילוי נאות - יש לי תו נכה, ולא, לא הוצאתי אותו דרך חברה / אונליין וכו׳ אלא בהליך הישן והדפוק שדרש ועדות ועוד ועדות. לצערי הרב אני נכה באמת מוגבל בתנועה וזקוק ל״הטבות״ של התו.

יש מספר בעיות שקשורות לתוויי נכה והנה פתרונות ישימים:

1. תווי נכה מזויפים - יש אפליקציה שבודקת את המאגר של משרד הרישוי כך שמי שרואה רכב עם תו נכה שלא נמצא במאגר, שיצלם ויתקשר למשטרה.

2. תווי נכה שהוצאו במרמה / שלא כדין - שצוות של משרד הרישוי יעבור על התווים ויאתר 500 כאלו שנראים לו ״חשודים״ ויחקור אותם. שהאנשים האלו יאבדו את רשיון הנהיגה שלהם, ישלמו קנסות גבוהים וישבו בכלא על קבלת דבר במרמה. שיצלמו את העבריינים האלו ויתחילו כל תוכנית חדשות / יפיצו בטיק טוק את הפרצופים שלהם ואז יאפשרו לכל היתר 14 יום להפקיד במשטרה את תו הנכה שלהם שלא הושג כדין במסלול של ברירת קנס (כמובן החזר אגרות עם ריבית וכו׳ בנוסף).

אבל הבעיה רק מתחילה כאן:

1. יש בעלי תו נכה שבני משפחה אחרים עושים שימוש ברכב שלא כדין - אני רואה את זה כל יום וכולנו יודעים שזה קורה.

ראשית, המשטרה צריכה לעצור לבדיקה רנדומלית (בעיקר בחניות נכים) ואם הנהג איננו הנכה וטוען שהוא משרת את הנכה אז לוודא מה הגרסא שלו, לרשום אותה בכתב / לצלם אותה ואז להתקשר לנכה עצמאית ולבדוק מה הסיפור. אם הכל מתיישב, סבבה לגמרי. אם לא, קנס מיידי של 10,000 ש״ח לנהג ואזהרה לנכה שבפעם הבאה שמאן דהוא ינהג ברכב שלו שלא כדין, תו הנכה ישלל לשנה בעבירה השניה, 3 שנים בעבירה נוספת ולבסוף לצמיתות. זה יפתור את הבעיה הזאת.

2. יש מי שאין להם כלל תו נכה וחונים בחניות נכים. כאן פשוט צריך אכיפה קשה ומהירה עם קנסות דרקוניים כמו בחו״ל וכן שלילית רשיונות. אפשר בהחלט לאמץ את השיטה השוויצרית שהקנס הוא בגובה שבריר אחוז מהונו של העבריין.

3. יש עליה במספר האנשים שבאמת ובתמים נכים וצריך לעדכן את מספר חניות הנכים שחייבים להקצות בבניית חניונים חדשים לפי חוק חנית נכים שחוקק ב-1992.

• רעיון טוב! 3

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני 9 דקות, G. P. Magnus כתב:

נתחיל בגילוי נאות ...

הכל טוב ויפה אבל הפתרונות שלך הם איפשהו בין פנטזיה למדע בדיוני.

אף אחד לא יחוקק חוקים כאלה מחמירים. 

ואם יחוקק אז תהיה בטוח שאין מי שיאכוף את זה.

על דברים הרבה יותר חמורים אין כח אדם לאכוף עבירות. (ולא נכנס לזה עכשיו אם ממש אין כח אדם או שכח האדם עסוק באכילת פלאפל).

אני איתך. הלוואי ומה שכתבת היה יוצא לפועל. הלוואי גם שהיו נותנים שלילה במקום לכל מי שנוהג עם הטלפון ביד, וגם קנסות לכל מי שאף פעם לא עושה שימוש במוט הזה שנמצא בצד שמאל של ההגה ומדליק מנורות כתומות מוזרות כאלה בצדדים של האוטו.

הלוואי. אבל זה לא יקרה.

ואם בגילוי נאות עסקינן אז גם אני עם תו שהייתי מוותר עליו בכיף אם כשאני מזדכה עליו אני מזדכה גם על המחלת גפיים שלי. אז את הכעס אני מבין באמת.

אבל בישראל עדיף לפנטז על דברים יותר ראליים מאשר שמישהו יקצה משאבים לתפוס נהגים לא נכים ברכב עם תו נכה.

• מבאס 1
פורסם
לפני 46 דקות, G. P. Magnus כתב:

נתחיל בגילוי נאות - יש לי תו נכה, ולא, לא הוצאתי אותו דרך חברה / אונליין וכו׳ אלא בהליך הישן והדפוק שדרש ועדות ועוד ועדות. לצערי הרב אני נכה באמת מוגבל בתנועה וזקוק ל״הטבות״ של התו.

1. תווי נכה מזויפים - יש אפליקציה שבודקת את המאגר של משרד הרישוי כך שמי שרואה רכב עם תו נכה שלא נמצא במאגר, שיצלם ויתקשר למשטרה.

2. תווי נכה שהוצאו במרמה / שלא כדין - שצוות של משרד הרישוי יעבור על התווים ויאתר 500 כאלו שנראים לו ״חשודים״ ויחקור אותם. שהאנשים האלו יאבדו את רשיון הנהיגה שלהם, ישלמו קנסות גבוהים וישבו בכלא על קבלת דבר במרמה. שיצלמו את העבריינים האלו ויתחילו כל תוכנית חדשות / יפיצו בטיק טוק את הפרצופים שלהם ואז יאפשרו לכל היתר 14 יום להפקיד במשטרה את תו הנכה שלהם שלא הושג כדין במסלול של ברירת קנס (כמובן החזר אגרות עם ריבית וכו׳ בנוסף).

אבל הבעיה רק מתחילה כאן:

1. יש בעלי תו נכה שבני משפחה אחרים עושים שימוש ברכב שלא כדין - אני רואה את זה כל יום וכולנו יודעים שזה קורה.

ראשית, המשטרה צריכה לעצור לבדיקה רנדומלית (בעיקר בחניות נכים) ואם הנהג איננו הנכה וטוען שהוא משרת את הנכה אז לוודא מה הגרסא שלו, לרשום אותה בכתב / לצלם אותה ואז להתקשר לנכה עצמאית ולבדוק מה הסיפור. אם הכל מתיישב, סבבה לגמרי. אם לא, קנס מיידי של 10,000 ש״ח לנהג ואזהרה לנכה שבפעם הבאה שמאן דהוא ינהג ברכב שלו שלא כדין, תו הנכה ישלל לשנה בעבירה השניה, 3 שנים בעבירה נוספת ולבסוף לצמיתות. זה יפתור את הבעיה הזאת.

2. יש מי שאין להם כלל תו נכה וחונים בחניות נכים. כאן פשוט צריך אכיפה קשה ומהירה עם קנסות דרקוניים כמו בחו״ל וכן שלילית רשיונות. אפשר בהחלט לאמץ את השיטה השוויצרית שהקנס הוא בגובה שבריר אחוז מהונו של העבריין.

3. יש עליה במספר האנשים שבאמת ובתמים נכים וצריך לעדכן את מספר חניות הנכים שחייבים להקצות בבניית חניונים חדשים לפי חוק חנית נכים שחוקק ב-1992.

לא בקטע רע, אבל הפתרונות שלך לא ישימים ואני מניח שאתה יודע את זה. למה? כי המשטרה פה עסוקה בכל דבר אחר חוץ מלתת שרות לאזרח.

מה כן אפשר לעשות? לפגוע איפה שכואב לעברייני החניה - כסף. דו"ח על חניה בחניית נכים הוא אלפיה, שזה בערך עלות חניה הכי יקרה בעיר. אני משתדל לדאוג ש"יופיע" דוח כזה כל פעם שמחנים לי בחניה עם תמרור של העירייה.

אם אתה נתקל פנים מול פנים עם פיס אוף שוט שברור לך  שמנצל תו שלא כדין, אל תתבייש לצעוק עליו (לא לקלל) . תאמין לי שהמבוכה עובדת

פורסם
לפני כשעה, G. P. Magnus כתב:

ומה עם הפתרון שהציע היו"ר ארגון הנכים. זוכר שפרסמו פה את ההצעה שלו - לבטל את כל תווי החניה לנכים ולדרוש מהם להגיש שוב את המסמכים.

והיתה עוד הצעה שאני לא זוכר אבל היא רשומה באחד הדפים פה..

• רעיון גרוע 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 18 שעות, DareDevil כתב:

לבטל את כל תווי החניה לנכים ולדרוש מהם להגיש שוב את המסמכים.

גם אני נכה, ויש לי רשימה ארוכה של אביזרים ברשיון נהגיה.

אבל ביטולים טוטאלים, יגרמו לעומס בבדיקות החדשות. הבעיה התחילה בתאריך מסוים, אז צריך להתחיל ממנה.

• רעיון טוב! 4
פורסם
בתאריך 19.2.2025 בשעה 17:36, DareDevil כתב:

לפני כמה חודשים, מישהי העלתה reel לאינסטגרם והיא טענה שצרות העין של האנשים שדיווחו על רכב הנכים שאת התו היא קיבלה בגלל הילדה הנכה שלה. היא היתה חוסמת את המדרכה עם הרכב נכים וחונה בדרך קבע, כי ככה יותר נוח להוריד את הילדה. 

היא לא קיבלה חנייה קרובה כי יש לה בבית חניה צמודה לבית ששייכת לה אבל הרכב נכים לא נכנס בחנייה ואי אפשר להוציא את הילדה. אז היא החליטה לחנות את הרכב שלה על המדרכה. השכנים כנראה דיברו איתה אבל היא היתה בשלה, לא מסכימה להזיז אז הם התקשרו לעירייה והם חסמו את המדרכה עם עמודים, כמו שצריך הייתי אומר.

היא מלינה על צרות העין של האנשים אבל ניסיתי לגשר על הדברים איתה דרך התגובות אבל היא היתה בשלה, עדיין צרות עין של אנשים והיא לא יכולה בלי להחנות את הרכב על המדרכה. כששאלתי אותה לגבי מכירה וקנייה של דירה עם חניה יותר גדולה - פה נפסקו התגובות ממנה ובעיקר לייקים על תגובות שמצדדות בדבריה.

אכן צרות עין..

אתה מדבר כאילו מוכרים וקונים רכב בשוק

וחוץ מזה הילדה שלה לא שווה יותר מילדה האחרת שלא יכולה לעבור 

בתאריך 19.2.2025 בשעה 10:25, בודק עובדות כתב:

במחילה, אבל ה"הטבות הכלכליות" שאתם מדברים עליהם, לא אמורות להיות תלויות במבחן הכנסה.

הן לא נועדו לצ'פר את הנכים או להעניק להם סיוע כלכלי, אלא להבנתי באות ממקום אחר לגמרי:

המדינה מטילה שורה של מיסים ואגרות על ראשו של בעל רכב פרטי, כאשר האמירה היא, אתה יכול לנסוע בתחבורה ציבורית או לצעוד רגלית - אם בחרת בכל זאת ברכב הפרטי - תשלם. זו בדיוק הסיבה ל"הטבות הכלכליות" של הנכים. מי שלא יכול לנסוע בתחבורה ציבורית ולא מסוגל לצעוד רגלית, אין הצדקה לחייב אותו ולהעניש אותו על ש"בחר" ברכב הפרטי, הרי לא היתה לו ברירה.

ההיגיון הזה תקף לגבי כל נכה בכל מעמד כלכלי שהוא.

צריך לזכור שבמצבים מסוימים המדינה גם נושאת בעול מימון הרכב עצמו, וכאשר היא לא עושה זאת (והקריטריון הוא לגמרי שרירותי ולא הגון), אך מתבקש לדרוש ממנה - אם את לא עוזרת לפחות אל תפריעי.

בקיצור, הפטורים הללו אינם חלק מסל הסיוע לנכים, אלא נובעים מכך שהחיוב במקרה הזה פשוט לא מוצדק.

לפי ההגיון הזה הוא צריך גם לשלם לו דלק

ומי שגר במקום לא נגיש גם יכול לקבל הנחה?

פורסם
לפני 3 שעות, עדי-אל כתב:

לפי ההגיון הזה הוא צריך גם לשלם לו דלק

המדינה משלמת אחזקת רכב במסגרת קצבת ניידות

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בתאריך 25.2.2025 בשעה 18:11, _slayer_ כתב:

הבעיה התחילה בתאריך מסוים, אז צריך להתחיל ממנה.

כמה אפשר לחזור על הטעות שבכותרת האשכול?

יש עליה גדולה בתווי הנכה כבר עשרים שנה ויותר.

לא היתה בחמש השנים האחרונות עליה חריגה ולא פרופורציונלית!

פורסם

4 שנים, גידול של 600%,

לא יודע- נשמע לי די חריג.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש כאן דיון, נכון?!

תחזור אחורה, תקרא ותעיר אם אתה חושב שיש טעות. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

4 שנים, גידול של 600%,

הוא מתכוון לומר כי:

מה שנראה כמו ברווז, מגעגע כמו ברווז וכולם קוראים לו ברווז,

הוא כנראה ברווז.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, falou כתב:

יש כאן דיון, נכון?!

תחזור אחורה, תקרא ותעיר אם אתה חושב שיש טעות. 

אתה מדבר אליי או אל הברווז?

לפני 16 שעות, ברווז כתב:

4 שנים, גידול של 600%,

לא היה גידול של 600 אחוז, ואפילו לא של 200 אחוז.

הכל התחיל מטעות טיפשית של מישהו שלא ידע לקרוא נתונים וחולל את כל הסערה, ושל גדודים שלמים של עיתונאים שהחרו החזיקו אחריו בלי לבדוק את הנתון המשונה.

כאן כתבתי על זה.

עריכה אחרונה על ידי בודק עובדות

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...