Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלנו קורה דבר מרגיז דומה. אני עובד בפארק אפק בראש העין ובכניסה יש מדרכה מאוד רחבה. פעם חנו שם מכוניות מפעם לפעם אך העיריה שולחת פקחים כמעט כל יום (לפעמים פעמיים ביום) אז בשנים האחרונות המדרכות היו נקיות.

חודשיים אחרונים והמדרכה מתמלאת במכוניות (כולן חדשות, לא נראות זולות) עם תו נכה חונות מבוקר עד ערב. אז נכון שזה מותר ע"פ חוק אבל מה שמרגיז הוא שיש מגרש חניה זול (25 ש"ח ליום), פנוי רוב היום ובעל מספר חניות נכים (הרחבות לכיסא גלגלים) במרחק של 50 מטר מהמדרכה החינמית. לא אכפת לי לרדת לכביש כל פעם שאני עובר שם אם הייתי יודע שזו הדרך היחידה בה הנכה החונה שם יכול לצאת לעבודה אבל מרגיז אותי לחשוב שאיזשהו שמוק שעובד בסביבה (ומקבל החזר חנייה כנהוג שם) אירגן תו, זורק זין וחוסך לעצמו את הכמה דקות בבוקר על חשבוני.

ועוד סיפור, לפני כמה שנים עבדתי בסטארטאפ קטנצ'יק שאחד המהנדסים בו היה בחור צעיר עם רגל מרוסקת מתאונה בילדות והוא צלע, אבל צלע מהר:D. יצאנו יום אחד לצהריים באחד מהמרכזים בסביבה ועשינו רונדלים מסביב כדי למצוא חניה פנויה, שמתי לב לתו הנכה שלו בחלון והצעתי שנחנה בחניית נכים. הוא נורא התרגז ואמר כי אלו חניות למי שבאמת לא יכול ללכת והוא לא הולך לתקוע סתם מישהו רק כדי לחנות קרוב יותר לסנטר.

מעניין מה הוא היה אומר אם היינו נפגשים היום...

• אהבתי 2
  • תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המשטרה עסוקה בחברי הקואליציה (מעבדות סמים , אצבעות משולשות , העברות כספים) ומה לא , אין להם זמן לנכים או לטפל בזיוף אדיר שיש אנשים שגרפו לכיסם מיליונים ויש נכים שלא יכולים לקבל תג 

• אהבתי 1
:fadein:
פורסם
לפני 29 דקות, Haim_gds כתב:

ועוד סיפור, לפני כמה שנים עבדתי בסטארטאפ קטנצ'יק שאחד המהנדסים בו היה בחור צעיר עם רגל מרוסקת מתאונה בילדות והוא צלע, אבל צלע מהר:D. יצאנו יום אחד לצהריים באחד מהמרכזים בסביבה ועשינו רונדלים מסביב כדי למצוא חניה פנויה, שמתי לב לתו הנכה שלו בחלון והצעתי שנחנה בחניית נכים. הוא נורא התרגז ואמר כי אלו חניות למי שבאמת לא יכול ללכת והוא לא הולך לתקוע סתם מישהו רק כדי לחנות קרוב יותר לסנטר.

מעניין מה הוא היה אומר אם היינו נפגשים היום...

כמי שהפך בעצמו לנכה באדם בוגר, לקח לי שנים לא מעטות להתרגל לכך שמותר לי לחנות בחניית נכים אעפ״י שתו יש לי כבר שנים רבות. אני מניח שאצלו המצב בראש היה דומה כאילו הוא עדיין לא ״ממש נכה״ 

ואכן כפי שכתבתי בעבר פעמים רבות בשרשור, ה-בעיה היא אפילו לא הקלות היחסית של הוצאת התו (לעניות דעתי פעמים רבות בדרכים לא חוקיות) פחות חשובה מהשימוש הלא חוקי של בני המשפחה של בעלי תווים.

רק היום הייתי באחד המרכזים הרפואיים הגדולים לטיפול וחניתי בחניה רגילה כי כמובן שאין חניות נכים פנויות כי התקן יצא ב-1992 ומאז כאמור במקום ש-1 ל-100 רכבים משא תו נכה, אנחנו כבר מזמן ב-1 ל-10 או גרוע מכך

לפני 32 דקות, Daniel.K כתב:

המשטרה עסוקה בחברי הקואליציה (מעבדות סמים , אצבעות משולשות , העברות כספים) ומה לא

ויש להוסיף במקרה של שרה צעירה מסוימת ששמה כשמו של אחד מחודשי השנה הלועזיים מכוני/נערות ליווי

• רעיון טוב! 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני 8 שעות, Haim_gds כתב:

אצלנו קורה דבר מרגיז דומה. אני עובד בפארק אפק בראש העין ובכניסה יש מדרכה מאוד רחבה. פעם חנו שם מכוניות מפעם לפעם אך העיריה שולחת פקחים כמעט כל יום (לפעמים פעמיים ביום) אז בשנים האחרונות המדרכות היו נקיות.

חודשיים אחרונים והמדרכה מתמלאת במכוניות (כולן חדשות, לא נראות זולות) עם תו נכה חונות מבוקר עד ערב. אז נכון שזה מותר ע"פ חוק אבל מה שמרגיז הוא שיש מגרש חניה זול (25 ש"ח ליום), פנוי רוב היום ובעל מספר חניות נכים (הרחבות לכיסא גלגלים) במרחק של 50 מטר מהמדרכה החינמית. לא אכפת לי לרדת לכביש כל פעם שאני עובר שם אם הייתי יודע שזו הדרך היחידה בה הנכה החונה שם יכול לצאת לעבודה אבל מרגיז אותי לחשוב שאיזשהו שמוק שעובד בסביבה (ומקבל החזר חנייה כנהוג שם) אירגן תו, זורק זין וחוסך לעצמו את הכמה דקות בבוקר על חשבוני.

אם אתה צריך לרדת לכביש, כי רכב חונה על מדרכה, אז הרכב זכאי לקבל דוח, גם אם יש לו תו נכה. 

כמו כן, זה שיש חניון בסמוך, מבטל עוד סייג לחוק חניית נכים.

ממליץ בחום לדעת את הסייגים לחוק חניית נכים, יש לא מעט. מה שמעניין שבעלי תו נכה לא מודעים כלל לחוק הזה, וזורקים את הרכב בכל מקום.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 5 שעות, fatboy1340 כתב:

אם אתה צריך לרדת לכביש, כי רכב חונה על מדרכה, אז הרכב זכאי לקבל דוח, גם אם יש לו תו נכה. 

מעניין, לא ידעתי את זה. תמיד חשבתי כי תו נכה הוא מעין כרטיס VIP לכל דבר😉

את מי צריך ליידע כדי שיגיעו פקחים? 

פורסם
לפני 6 שעות, fatboy1340 כתב:

בשביל שזה יעבור על הסייג לחוק חניית נכים צריך:

1. שהחניה תהיה פנויה בעת הגעת הנכה, לך תוכיח..

2. שהחניה הפנויה תהיה 'סמוכה', מה הכוונה 'סמוכה'? לי ולך כאנשים בריאים גם מרחק של דקה הליכה ועליית מדרכות נחשב סמוך,

לילד שלי שיושב בכסא גלגלים - סמוך הכוונה מרחק של מטרים ספורים, ובתנאי שאין במטרים האלו אף עליית מדרכה או תמרור או גזע עץ או עמוד חשמל שחוסמים את מעבר העגלה. אני בספק גדול שהחניון הסמוך עונה על הפרמטרים האלו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Haim_gds כתב:

מעניין, לא ידעתי את זה. תמיד חשבתי כי תו נכה הוא מעין כרטיס VIP לכל דבר😉

את מי צריך ליידע כדי שיגיעו פקחים? 

לרוב רשויות עירוניות יש אפליקציה שבעזרתה ניתן לתעד עבירות חניה ולזמן פקח. תבדוק מול העיריה שלך את הסוגיה.

לפני 14 דקות, chezik כתב:

בשביל שזה יעבור על הסייג לחוק חניית נכים צריך:

1. שהחניה תהיה פנויה בעת הגעת הנכה, לך תוכיח..

2. שהחניה הפנויה תהיה 'סמוכה', מה הכוונה 'סמוכה'? לי ולך כאנשים בריאים גם מרחק של דקה הליכה ועליית מדרכות נחשב סמוך,

לילד שלי שיושב בכסא גלגלים - סמוך הכוונה מרחק של מטרים ספורים, ובתנאי שאין במטרים האלו אף עליית מדרכה או תמרור או גזע עץ או עמוד חשמל שחוסמים את מעבר העגלה. אני בספק גדול שהחניון הסמוך עונה על הפרמטרים האלו.

חיים ציין בהודעתו שיש חניון גדול בסמיכות, עם חניות נכים בתוכו. 

לגבי ילד בכסא גלגלים : אם מסוגל להניע עצמו, אז לעבור כמה עשרות מטרים זה משהו שהוא אמור לבצע ( כך הוא קיבל כג רמה 2 או 1 ממשרד הבריאות). אם מסיעים אותו בכג רמה 3, אז המטפל/הורה גם אמור להסתדר עם כמה עשרות מטרים.

פורסם
לפני 14 דקות, fatboy1340 כתב:

אם מסיעים אותו בכג רמה 3, אז המטפל/הורה גם אמור להסתדר עם כמה עשרות מטרים.

נכון באופן עקרוני, אבל צריך לפתוח עיניים ולהבחין אם יש הפרעה, לפעמים אדם מן הצד לא שם לב להפרעות בדרך, ורק הנכה עקב ההתמודדות היומיומית מורגל להבחין בהם.

אצלי לדוגמא, הייתי פעם בקופ"ח עם הילד ולפתע אני רואה מהחלון פקח שמתחיל לרשום לי דו"ח (החניתי במיקום אסור אך ללא שום הפרעה, לא היה ויכוח על זה), ביקשתי ממישהו שישמור על הילד ורצתי החוצה, שאלתי את הפקח למה זה, והוא מראה לי שבמרחק 2 מטר ממיקום האוטו יש מגרש כורכר גדול פנוי לחניה, העמדתי אותו על טעותו והסברתי לו שכסא גלגלים לא יכול ליסוע אפילו סנטימטר אחד על כורכר, הסכים איתי ועצר את הפקת הדו"ח

אני כותב את זה כי חשוב לשים לב אף פעם לא לתייג מישהו באופן אוטומטי כעבריין לפני ששוקלים את כל הנתונים, למרות ש-90% שקרנים, ה-10% הצודקים לא אמורים לשלם את המחיר

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3
פורסם

חלק מהעבודה שלי היא נגישות ואבזרי ניידות עבור אנשים מוגבלים. כסא גלגלים עם צמיגי pu יתקשה להתנהל בכורכר, אך צמיגי אוויר יסתדרו ללא בעיה. אלה דברים שאמורים לקחת בחשבון, אם אתה חונה דרך קבע בחניון כורכר. 

מבחינת הפרעה לאחרים, ברגע שאדם פותח קריאה במשטרה/עיריה על רכב חונה על מדרכה/נתיב, אזי כבר מתקיימת העילה למתן דוח. כך לרוב גם ייתיחסו לכך במשפט ( אם העניין יגיע לשם). 

כעקרון, רכב ממוצע בעל רוחב של כ2 מטר. המינימום למעבר עגלת ילדים הוא 1.3 מטר בתקנות, קרי כל רכב שחונה על מדרכה שרוחבה פחות מ4-4.5 מטר,  יגרום להפרעה . שלא לדבר על סיכון להולכי רגל/ילדים בעצם העובדה שרכב נוסע על מדרכה.

פורסם
לפני 45 דקות, fatboy1340 כתב:

שלא לדבר על סיכון להולכי רגל/ילדים בעצם העובדה שרכב נוסע על מדרכה.

אז אתה אומר בעצם, "והופ! תווי נכים חדשים"?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, fatboy1340 כתב:

מבחינת הפרעה לאחרים, ברגע שאדם פותח קריאה במשטרה/עיריה על רכב חונה על מדרכה/נתיב, אזי כבר מתקיימת העילה למתן דוח. כך לרוב גם ייתיחסו לכך במשפט ( אם העניין יגיע לשם). 

למה?

ואם הוא מסוכסך איתי ולכן פותח לי קריאה, אז השוטר אמור לתת דו"ח בלי לבדוק את העובדות בשטח?

לצערי הייתי בכזה מקרה, הגעתי להפגנה (ברמת גן) עם הילד, חניתי יחד עם נכים נוספים על אי תנועה רחב ללא כל הפרעה לתנועה או לשדה ראיה, מישהו שהשתתף שם בהפגנה של קבוצה נגדית צילם את כל רכבי הנכים שהיו שם ופתח קריאה בעירייה, הגיע פקח ונתן לכולם דוחו"ת, סעיף העבירה היה 'נכה חונה בניגוד לחוק חניית נכים'

הגשתי ערעור, וכתבתי שלא ידוע לי על איזה סעיף עברתי בחוק חניית נכים ומבקש הסבר, הדו"ח בוטל,

אז לדעתך הפקח שנתן את הדוחו"ת פעל נכון?

פורסם

בשביל להחליט אם הפקח פעל נכון, צריך לראות את המקום וסביבתו. על פי תקנות תעבורה הנסיעה על אי תנועה אסורה ודינה קנס 250 שח.

פורסם
לפני 3 שעות, chezik כתב:

עצוב לשמוע.

אני חוזר כרגע מהסיבוב והמרחק הוא כ 50 מטר עם מעבר חציה הכולל הנמכות כך שבמקרה כמו שלך הייתי אומר שלא אמורה להיות בעיית גישה מיוחדת למעט שאר מכוניות ה"נכים" שהתנחלו על המדרכה. לא סביר שהנהג נמצא בכסא גלגלים כי הוא חונה קרוב לקיר ואין שילוט מאחורה כי מותקן מעלון (ושלא נדבר שחונים מאחוריו).

ומשהו מהדקות האחרונות, עכשיו עברתי (הקפתי) את הטסלה הזו בגלל ששינתה מיקום ושחנתה על מדרכה צרה שחסמה לחלוטין. ה"נכה" מן הסתם אנורקטי כי צומח עץ ליד דלת הנהג שבקושי יאפשר לאדם רזה לצאת החוצה (בצד השני קיר...)

אם נהיה רציניים אז ה"נכה" הזה הוא בריסים או בשערות הקרקפת כי מכל בחינה אחרת הוא סובל מאותן מגבלות כמו שלי....

פורסם
לפני 3 שעות, fatboy1340 כתב:

כעקרון, רכב ממוצע בעל רוחב של כ2 מטר. המינימום למעבר עגלת ילדים הוא 1.3 מטר בתקנות, קרי כל רכב שחונה על מדרכה שרוחבה פחות מ4-4.5 מטר,  יגרום להפרעה . שלא לדבר על סיכון להולכי רגל/ילדים בעצם העובדה שרכב נוסע על מדרכה

זה חוק גורף שאסור לחסום מדרכה ללא מעבר של 1.3 מטר? או שיש אותיות קטנות ומצבים שמאפשרים?

כי אני לא רואה שיש אכיפה על כך, וברחוב שלי אנשים חוסמים את המדרכה בצורה שאין מעבר בכלל, ולפעמים אפילו חוסמים את הכניסה לבניין, כבר כמה פעמים שכמעט הורדתי ילד בגלל המושחתים האלה

העניין שלמרות שהמשטרה כבר משלמת ועד בית בבניין שלי - אני לא רואה שהיא אוכפת את זה

פורסם

אסור לעצור על מדרכה כלל, אלא אם כן יש תמרור המתיר חניה כזו ( גם זה עם 2 גלגלים בלבד). במקרה כזה התקנה מחייבת השארת מרווח מינימלי של 1.3 מטר. 

העדר אכיפה זה עניין מקומי. אצלנו במרחב, עצירה על מדרכה היא אחת מעבירות היעד ונרשמים עשרות דוחות כל שבוע.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...