Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דו"ח חניה מוזר

פוסטים מומלצים

בוקר טוב,

אתמול בבוקר קיבלתי דו"ח חניה בגבעת זאב, 

יש אצלנו מצוקת חניה נוראית ואין ברירה אלא לחנות באדום לבן או על מדרכה, אף פעם זה לא היה מפריע אבל הראש מועצה החדש החליט לתת דוחות ובימים האחרונים התחילו להסתובב פקחים.

הדוח נראה ממש מוזר, כתוב על הדף הזמנה לבית משפט ובסעיף עבירה כתוב סעיף 3 כמצוין מעבר לדף הבעיה שמעבר לדף אין שום סעיף שמתייחס לחניה...

יש לרכב תג חניה לנכה.

מצרף צילום של הדוח

image.thumb.jpeg.e3f4167409311de3977ba037ab08709a.jpeg

image.thumb.jpeg.fe0f12a140a9ed7183ca65c451984ec6.jpeg

יש סיבה לביטול הדוח?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כנראה בגלל המיקום והשלטון ה״צבאי״ (האישום הוא ממפקד כוחות צהל), יש פורמט שונה, או שסתם החליטו לחסוך ולא להמציא טופס שונה לעבירות ברירת קנס.

שים לב שיש לך רק 15 יום לשלם, לא 30 כמו ברשויות רבות. 

מצוין כי לא רק שחנית באדום לבן, אלא שזה היה בסמוך למעבר חציה, אבל אין פירוט של מידת ההפרעה והסיכון. מצד שני יש צילום. אם הפרעת לשדה הראיה של מעבר החציה, תג הנכה לא יעזור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למיטב הבנתי עדיין לא חוקק חוק עזר עירוני כזה בגבעת זאב (ראה עמוד 3 בקובץ המצורף https://www.gov.il/BlobFolder/generalpage/infrastructure_and_engineering_content_bank_2020_1/he/bakara_rashuyot_timrur_2019_mm_givat_zeev.pdf), והפקח ציין לסעיף 3 העוסק ב...החזקת בעלי חיים.

למיטב ידיעתי פקח עירוני לא יכול לאכוף עבירות תנועה / תקנות תעבורה אם אין חוק עזר עירוני העוסק בנושא.

נחכה לדעות מומחים ממני -

בכל אופן אני לא רואה סיכון בלחכות שנה לדואר רשום, לפי איך שהדוח כתוב בספק לי אם הוא מוזן למערכת ממוחשבת כל שהיא...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, Be roo כתב:

כנראה בגלל המיקום והשלטון ה״צבאי״ (האישום הוא ממפקד כוחות צהל), יש פורמט שונה, או שסתם החליטו לחסוך ולא להמציא טופס שונה לעבירות ברירת קנס.

שים לב שיש לך רק 15 יום לשלם, לא 30 כמו ברשויות רבות. 

מצוין כי לא רק שחנית באדום לבן, אלא שזה היה בסמוך למעבר חציה, אבל אין פירוט של מידת ההפרעה והסיכון. מצד שני יש צילום. אם הפרעת לשדה הראיה של מעבר החציה, תג הנכה לא יעזור.

לא הפרעתי למעבר חציה, חניתי אחרי המעבר.

השאלה היא עם מי אני יכול לדבר על זה, למי להגיש בקשה לביטול?

עריכה אחרונה על ידי itamar_by
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם מדובר על כביש דו סטרי, עם נתיב יחיד לכל כיוון, אז גם אם חנית כביכול אחרי מעבר החציה, בצעת עבירה של חניית 12 מטר מהמעבר. עדיין קיימת הפרעה לשדה ראייה של נהג והולך רגל. מיקום חניה כזה מוחרג ממקומות שמותר להחנות רכב עם תג נכה. 

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז אתה מודע לתקנה ועדיין חנית בניגוד אליה. זה עיקרי הדברים. בתקנה הנל אין אזכור להפרעה. קרי עצם החניה שם מהווה עבירה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאחר והדוח ניתן ביו"ש, אז הוא ניתן בהתאם לחוק שנקרא : תקנון המועצות המקומיות (יו"ש). (כן, יש חוק כזה). -> הערה : כאשר אני מתייחס לחוק, אני מתייחס למעשה לתקנון המועצות המקומיות (יו"ש) - זה פשוט חוסך לי הקלדה של שם חוק ארוך..

https://www.gov.il/BlobFolder/legalinfo/local-council-regulations-1981/he/legal_info_takanon_moatsot.pdf

החוק הנ"ל שונה מהחוקים שאנחנו מכירים. למשל : פרסום חוק עזר יהיה במקומות השייכים למועצה המקומית (ולא באתר של משרד הפנים). 

שוני נוסף : תשלום דוחות יהיה תוך 15 יום, אחרת זה הופך לכתב אישום (זאת המהות המקורית של ברירת משפט, אך לא ידוע לי על שימוש בכך בתחומי הקו הירוק למרות שהחוק מאפשר זאת).

בדקתי באתר האינטרנט של גבעת זאב, ואכן יש חוק עזר בנושא חניה, כך שהפרה של חוק עזר כן קיימת :

https://www.givat-zeev.muni.il/uploads/n/1446629413.7417.pdf

אני רואה כאן מספר בעיות (בטח יש עוד המון בעיות שלא הבחנתי בהן) :

1. למי פונים להודיע על רצונך להישפט ?  כיצד אתה מקבל את הזימון למשפט ?

אולי כדאי לפנות לפיקוח העירוני ולברר זאת מולם :

https://www.givat-zeev.muni.il/יחידת-תברואה-ופיקוח-עירוני/

אולי כדאי לפנות גם לממונה על תלונות הציבור :

https://www.givat-zeev.muni.il/מבקרת-המועצה-וממונה-תלונות-הציבור/

2. החוק לפיו ניתן הדוח, קובע בסעיף 92ב. כי אם מישהו עבר על חוקי העזר, הוא יקבל הזמנה לפי הנוסח הקבוע בטופס 1 בתוספת השלישית לחוק.

אלא מה ?  התוספת השלישית נמחקה/ בוטלה.  כלומר, אין בחוק טופס המיועד למתן קנס/ הזמנה למשפט.  אז מה זה הטופס שנתנו לך ?

3. הדוח עצמו הוא גם כתב אישום. ברגע שבכתב האישום אתה נאשם בעבירה על חוק עזר גבעת זאב (החזקת בעלי חיים), יהיה "קצת" קשה לטעון שעבירת תנועה היא הפרה של חוק זה (בהנחה שהצילום של הסעיפים הוא הצד השני של הדוח).

בקיצור, עם מעט עבודה מצידך יש לך אפשרות לצאת מהקנס הנ"ל (לדעתי, הדרך הנכונה היא לבקש להישפט,  אך מאחר ומדובר בשטח יו"ש אינני יודע אם אין שוני נוסף בהתנהלות שאינו מוכר לאנשי הפורום ולכן אתה עלול גם ליפול בגלל שוני אפשרי זה).

עריכה אחרונה על ידי guya72
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, guya72 כתב:

מאחר והדוח ניתן ביו"ש, אז הוא ניתן בהתאם לחוק שנקרא : תקנון המועצות המקומיות (יו"ש). (כן, יש חוק כזה). -> הערה : כאשר אני מתייחס לחוק, אני מתייחס למעשה לתקנון המועצות המקומיות (יו"ש) - זה פשוט חוסך לי הקלדה של שם חוק ארוך..

https://www.gov.il/BlobFolder/legalinfo/local-council-regulations-1981/he/legal_info_takanon_moatsot.pdf

החוק הנ"ל שונה מהחוקים שאנחנו מכירים. למשל : פרסום חוק עזר יהיה במקומות השייכים למועצה המקומית (ולא באתר של משרד הפנים). 

שוני נוסף : תשלום דוחות יהיה תוך 15 יום, אחרת זה הופך לכתב אישום (זאת המהות המקורית של ברירת משפט, אך לא ידוע לי על שימוש בכך בתחומי הקו הירוק למרות שהחוק מאפשר זאת).

בדקתי באתר האינטרנט של גבעת זאב, ואכן יש חוק עזר בנושא חניה, כך שהפרה של חוק עזר כן קיימת :

https://www.givat-zeev.muni.il/uploads/n/1446629413.7417.pdf

אני רואה כאן מספר בעיות (בטח יש עוד המון בעיות שלא הבחנתי בהן) :

1. למי פונים להודיע על רצונך להישפט ?  כיצד אתה מקבל את הזימון למשפט ?

אולי כדאי לפנות לפיקוח העירוני ולברר זאת מולם :

https://www.givat-zeev.muni.il/יחידת-תברואה-ופיקוח-עירוני/

מצויין בראש הדו"ח - בית משפט לעניינים מקומיים מעלה אדומים

אולי כדאי לפנות גם לממונה על תלונות הציבור :

https://www.givat-zeev.muni.il/מבקרת-המועצה-וממונה-תלונות-הציבור/

2. החוק לפיו ניתן הדוח, קובע בסעיף 92ב. כי אם מישהו עבר על חוקי העזר, הוא יקבל הזמנה לפי הנוסח הקבוע בטופס 1 בתוספת השלישית לחוק.

אלא מה ?  התוספת השלישית נמחקה/ בוטלה.  כלומר, אין בחוק טופס המיועד למתן קנס/ הזמנה למשפט.  אז מה זה הטופס שנתנו לך ?

רשום שזו ברירת קנס, לכן לדעתי טענה זו אינה רלוונטית כאן. 

3. הדוח עצמו הוא גם כתב אישום. ברגע שבכתב האישום אתה נאשם בעבירה על חוק עזר גבעת זאב (החזקת בעלי חיים), יהיה "קצת" קשה לטעון שעבירת תנועה היא הפרה של חוק זה (בהנחה שהצילום של הסעיפים הוא הצד השני של הדוח).

קיים תיאור עבירה במלים +צילום. הסעיף כנראה עניין טכני.

בקיצור, עם מעט עבודה מצידך יש לך אפשרות לצאת מהקנס הנ"ל (לדעתי, הדרך הנכונה היא לבקש להישפט,  אך מאחר ומדובר בשטח יו"ש אינני יודע אם אין שוני נוסף בהתנהלות שאינו מוכר לאנשי הפורום ולכן אתה עלול גם ליפול בגלל שוני אפשרי זה).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שווי שוויה.

קודם תמתין לדו"ח בדואר. לא יכולים לעשות לך כלום לפני משלוח המכתב בדואר רשום אליך.

לא רואה סיכוי סביר לביטול במשפט.

יש בימ"ש לעניינים מקומיים גבעת זאב במעלה אדומים?

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פות"ש לא התנסח נכון.

פות"ש חונה על אדום לבן ומסכן הולכי דרך ואז בא להתלונן בפורום, ומאשים במקום זה את ראש המועצה.

פות"ש מתנהג ככה כבר שנים ועכשיו כשסוף סוף הבזיון נגמר והוא חוטף דו"ח, הוא מאשים את ראש המועצה.

פות"ש התעלם מאזהרות במשך חודשיים.

May be an image of car, ticket stub and textNo photo description available.No photo description available.ייתכן שזו תמונה של ‏‏כביש‏ ו‏טקסט שאומר '‏‎MOVA2459 2023/01/01 15:36:34 00:12‎‏'‏‏

פות"ש צריך להבין שבדומה לתל אביב, זו לא בושה לחנות רחוב או שניים וללכת 5 דקות מהרכב לבית.

כמו כן, פות"ש שכח לעדכן שלמי שיש תו נכה, שזה בערך 40% מהתושבים כאן, זכאי לחניה צמודה לבית, ככה שכל מה שהוא כתב לא ברור לגבי ה"אין לי חניה ברחוב" לא ברור.

עריכה אחרונה על ידי avizaz
  • אהבתי 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מכיר את המקרה הנ"ל, אבל גם ברכב שלי יש תו נכה ואסור להחנות במקום שמפריע לתנועה.
גם אני מתגורר במקום שיש מצוקת חניה קשה ולא פעם חונים על השער שלנו, וכמה פעמים זה כמעט גרם לתאונות.

אני אף פעם לא מחנה בצורה כזו על המדרכה, אם צריך אני מחנה רחוק ובא ברגל גם. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@avizaz

אתה גר בגב"ז?

כמובן שאני משתדל לחנות רק איפה שמותר אבל במקרה שאני חוזר הביתה בערב עם הילדים זה קצת קשה לחנות רחוק וללכת 5 דקות מה גם שגם במרחק כזה לא תמיד יש חניה.

בחיים אני לא אחנה במקום שמפריע לרכבים או הולכי רגל, אני לא מתכוון לסכן חיים של אחרים בשביל לחנות קרוב לבית.

אני בעד שיתנו דוחות במקומות שהחניה מפריעה לתנועה או מסכנת חיים (חניות כמו בתמונות שהעלית...)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...