Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חסכוני ואמין 15K

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי תקציב של 15,000 ואני רוצה לקנות רכב ללימודים, מחפש רכב שיהיה בעיקר בעיקר חסכוני ואמין, ראיתי המלצות על ניסאן מיקרה ועל פיגו 107 ואפילו סיטרואן c1 אבל לא מוצא את עצמי בין כל הרכבים

ובנוסף איזה שאלות חשוב לשאול כשקונים רכב יד 2 ? מה חשוב לדעת? 

פורסם

השאלה המרכזית היא האם יש לך מספיק הכנסות שוטפות כדי להחזיק את הרכב באופן שוטף. אתה צריך להביא בחשבון רישוי (בסביבות 100 ש״ח בחודש) ביטוח (תלוי בנתונים האישיים שלך ובנתוני הרכב, בסביבות 250-500 ש״ח בחודש), עוד כמה מאות ש״ח לדלק, טיפולים, תיקונים וחיסכון עבור החלפת הרכב בעוד כמה שנים. בסופו של דבר זה מסתכם ב-1,500-2,500 ש״ח בחודש, ויכולות להיות גם הוצאות לא צפויות על תיקונים מיכאניים ותאונות.

לא ציינת כמה אתה צפוי לנסוע ובאיזה תוואים.

לאנשים צעירים אני ממליץ לבדוק את החלופות (למשל תחבורה ציבורית) על מנת לחסוך לעתיד.

אגב, פיג׳ו 107 וסיטרואן c1 (וגם טויוטה אייגו) הם דגמים זהים עד כדי הסמלים המודבקים עליהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ידני או אוטומט?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אגב, פיג׳ו 107 וסיטרואן c1 (וגם טויוטה אייגו) הם דגמים זהים עד כדי הסמלים המודבקים עליהם.

נכון, שמעתי (לא זוכר שנים) שיש שיתופי פעולה בין היצרנים במכוניות הקטנות (פיג'ו, סיטרואן, טויוטה). כלומר רכב פיג'ו אבל תפתח את המכסה מנוע ותראה טויוטה. וכן הפוך. המליצו לי - אבל אין לי היכרות אישית אז אני לא בקיא...

פורסם

שיתופי פעולה קיימים בכל הסגמנטים, ממכוניות kei (מכוניות זעירות מותאמות לדרישות הרישוי היפאניות) ועד רכבים ספורטיביים ומעלה. זה נועד לחסוך עלויות פיתוח וייצור, לזכות בהתאמה לשווקים שונים (למשל כדי לעמוד בדרישות זיהום אוויר, או כדי להנות ממוניטין מקומי של מותג) וכל מיני שיקולים טכנולוגיים ומסחריים של החברות.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, דנידין6 כתב:

יש לי תקציב של 15,000 ואני רוצה לקנות רכב ללימודים, מחפש רכב שיהיה בעיקר בעיקר חסכוני ואמין, ראיתי המלצות על ניסאן מיקרה ועל פיגו 107 ואפילו סיטרואן c1 אבל לא מוצא את עצמי בין כל הרכבים

ובנוסף איזה שאלות חשוב לשאול כשקונים רכב יד 2 ? מה חשוב לדעת? 

סוזוקי אלטו, סוזוקי סלריו, סוזוקי ספלאש.

במחירים האלו יש לתת דגש לצמיגים, מצבר וטסט. כי יישור קו בשלושת אלו מגיע לאחוז נכבד ממחיר הרכב.

לבקש תיעוד טיפולים לראות שהרכב טובל כפי הנדרש. ברכבים כאלו זה בד"כ פעם בשנה כי הם בד"כ לא עושים מעל 15,000 ק"מ בשנה.

לא הייתי קונה רכב שהבעלים הנוכחי שלו מוכר אותו אחרי זמן בעלות קצר (פחות משנתיים). כי זה מעורר חשד שמנסה להעיף רכב תקול.

בדיקה במכון זה קצת גבולי בעלויות הללו וגם לא בטוח שתדע לפרש את התוצאות.

הייתי מחפש מוסך שמכיר ומוכן לעשות עבורך בדיקה והצעת מחיר ושיתן דעתו בעניין הרכישה. אם זה מישהו שאתה מכיר או דרך המלצה אולי יעשה בחינם. אם לא אז בעלות סמלית (נניח 200-250 ש"ח) הם בד"כ מוכנים. גם עם פוטנציאל שתתקן אצלם מה שצריך. 

אבל הכי חשוב זה מה שכבר כתבו לך. עלות רכב זה הרבה מעבר לרכישת רכב. תוודא שזה משהו שאתה ערוך אליו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...