Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, NEW10 כתב:

אגב, בקשר לתרבות הנהיגה באנדלוסיה, ממה ששמתי לב, הנהגים שם צופרים לא מעט, הרגשתי שזה די נפוץ לשמוע צפירות של רכבים, ואפילו צפירות ממושכות, הרבה פעמים שמעתי גם כאן בפורום גולשים שמספרים על כמה כמעט לא שמעו צפירה כשטסו לאירופה (אבל יכול להיות שזה מתייחס למדינות קצת יותר צפוניות), בכל מקרה, באנדלוסיה צופרים, אולי לא כמו במקומות מסויימים כאן בארץ, אבל לשמוע שם רכב צופר לא היה נדיר בכלל, כולל אחד האוטובוסים שהיו לנו שצפר ממושכות לרכב שניסה לחתוך אותו בכביש מהיר, וגם צפירות להולכי רגל( בעיקר תיירים שהולכים לפעמים באמצע הכביש במקומות שהם יותר צפופים ומתויירים). הנהגים ברובם הם אדיבים ודי מתחשבים בגדול ומקפידים על החוקים, אבל כנראה שבניגוד למדינות מרכז וצפון אירופה, בחלקים הדרומיים של היבשת הם בהחלט משתמשים הרבה בצופר.

מי אמר שספרד זה באירופה?

לפני 14 שעות, NEW10 כתב:

עכשיו, בקשר למדריך שהיה לנו, הוא היה איש מאוד טוב ואיכפתי, דאג לנו וליווה אותנו, אבל בכל זאת היה משהו שהפריע לי קצת- האיש לא דיבר ספרדית. לי קצת קשה עם זה שבטיולים מאורגנים למדינות שהשפה הרשמית שלהן היא לא אנגלית, המדריכים המלווים לא דוברים את שפת המקום. אפילו אני מבין קצת ספרדית מתקופת הטלנובלות של תחילת המילניום+ זה שאנחנו מדברים רומנית בבית ויש קצת דימיון, הפריע לי שהוא לא מבין את השפה, ולדעתי הדבר גם השפיע מאוד על התקשורת שלו עם הנהגים, העובדים במלונות, המדריכים המקומיים בסיורים שהיו לנו, לדעתי היה קצר בתקשורת בינו לבין נותני השירותים השונים בספרד וזה היה מורגש. ספרדית היא אולי השפה השלישית הנפוצה בעולם אחרי אנגלית וסינית, לדעתי זאת צריכה להיות דרישה בסיסית בטיולים מאורגים שהמדריך ידבר את שפת המדינה שבה הוא מדריך או שיצרפו מדריך מקומי לטיול. אבל לזכותו יאמר שהיה לו ידע והוא מאוד דאג לנו עד שכל הקבוצה עברה את ביקורת הדרכונים בחזרה ודאג שאף אחד לא נשאר מאחור.

מסכים לחלוטין. נשמע לי הזוי שמדריך טיולים לא יקיר את השפה של המדינה שהוא מדריך בה. 

פורסם

קודם כל אם מתאים ונוח לך מאורגן אז מה הבעיה עם זה?

אישית לא אוהב מאורגנים כי אתה רואה את המקומות אבל לא חווה את החיים והמנטליות המקומית וכי בכל מקום אני מרגיש מיד בבית.

מאורגן עדינו פעם אחת בטיול בת המצווה של הגדולה כי אשתי התעקשה. היה את היתרון של קבוצת ילדים ומשפחות והחיסרון של חוסר הגמישות.

מה שעוד עשינו זה נהג ומדריך פרטי בצפון תאילנד שככה אתה נהנה משני העולמות. מצד אחד אתה שותף לקביעת המסלול ויכול לשנות אותו תוך כדי תנועה ומצד שני יש לך את הנוחות שסוגרים לך הכל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 14 שעות, sperial כתב:

טיולל מאורגן הוא פתרון מצויין בכמה מצבים:

1. טיולים עם לוגיסטיקה מורכבת. למשל כשיש הרבה פעילויות והקבוצתיות מאפשרת ביצוען בלי תלות במילוי השורות.

2. כשהנהיגה בעייתית או מעייפת, למשל במדינות בהן נוהגים בשמאל הדרך או כשהמרחקים גדולים והנהיגה מתישה.

3. כשהטיול המאורגן הרבה יותר זול מטיול עצמאי. קרה לי לפחות פעמיים.

4. כשאתה מתקשה להסתדר לבד.

אז כמי שאוהב לטייל עצמאית אני מעדיף לעיתים טיול מאורגן מסיבות אלה. סה״כ נוח כשמישהו אחר מתמודד עם הארגון (מצד שני, מפסידים את הכיף של תכנון הטיול, כולל חקירת היעד והזמנת המלונות, הרכב והאטרקציות). ויש גם עוד פטנט - טיול משולב שאתה מארגן עצמאית, אבל יוצא לטיולי יום שאתה מתאם במקום.

אני גם מודע לחסרונות של טיולים מאורגנים. למשל, טיול לסקוטלנד ולאירלנד שבו נמנעו מכניסה לאתרים בתשלום (ולא ניתן הזמן הדרוש גם אם רציתי לשלם בכניסה), ומצד שני בזבזו כל יום כמה שעות על ״קניות״. או מלונות זוועתיים שבחרה החברה שארגנה טיול בנורווגיה.

לגבי מדריכים - חשוב שידעו להתנהל ביעד. רוב העוסקים בתיירות דוברים אנגלית, כך שידיעת שפת המקום פחות קריטית. לך תמצא מספיק מדריכים דוברי סינית או מונטנגרית. מה שכן, את מה שהם מספרים צריך לקחת עם קורטוב של מלח, הרושם שלי הוא שאחת ההתמחויות של מדריכי תיירים היא מילוי חורים בידע לפי ידע כללי, ניחושים וקצת דימיון.

ואחרון - אני סקרן מי החברה שאיתה נסעתם לנורווגיה. המדריך לא חייב להוביל אתכם בשדה התעופה (ואיסטנבול אכן שדה לא נוח בגלל המרחקים העצומים). אבל אני חושד שמדובר באחת הידועות, שגם אני התאכזבתי ממנה.

יש עוד סיבה - מדריך מומחה לתחומו או טיול מאורגן בנושא ספציפי לקבוצה הומוגנית (לוחמים בסיור באתרי קרבות במלחמת העולם השניה למשל עם היסטוריון צבאי).

ממליץ לך לבדוק (לא מכיר אותם אישית, מכיר חלק מהמדריכים שלהם - הם היו פרופסורים שלי  באוניברסיטה) את https://www.k-tarbut.co.il/

כן, זה יקר יותר מטיול מאורגן רגיל. אבל אי אפשר להשוות.

תראה לדוגמא מי מדריך את הטיול ליפן:

בהדרכת:

GUIDEאריה קוץ - אדריכל, בוגר הטכניון ומוסמך המכון הטכנולוגי של טוקיו, חוקר אדריכלות וגנים יפניים, מרצה בחוג ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטת ת"א ועוסק בתכנון אדריכלי, עיצוב עירוני ותכנון נוף. יו"ר אגודת הידידות ישראל יפן. דובר יפנית ומוביל קבוצות ביפן ובמזרח אסיה משנת 1985. נושא עיטור "מסדר השמש העולה" מטעם קיסר יפן.

עם מדריך כזה בהחלט הייתי שוקל טיול מאורגן על פני טיול עצמאי…

פורסם
לפני 7 דקות, garicho כתב:

מי אמר שספרד זה באירופה?

האווירון? בעצם, הוא הפריד.

לפני 7 דקות, garicho כתב:

מסכים לחלוטין. נשמע לי הזוי שמדריך טיולים לא יקיר את השפה של המדינה שהוא מדריך בה. 

עד כמה שאני זוכר המדריך הישראלי היחיד שהכרתי שדיבר את שפת המקום היה בסופיה (הצטרפתי לטיול יום של קבוצה ישראלית שהתבררה כהזויה) - והוא היה נצר למשפחה מעולי בולגריה.

למעשה דרישה לידיעת שפת המקום אינה מעשית, בהנתן שרוב המדריכים מפזר על לפחות 5 מדינות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

בצפון תאילנד

בכלל במדינות כאלו שקשה למערבי להתנהל בהן, יש יתרון גדול לטיול מאורגן, בטח כשבאים עם משפחה וילדים.

לפני כמה שנים טיילנו בויאטנם, ארבע משפחות של חברים, עשרים איש סה״כ.

סגרנו מראש עם מארגן טיולים מקומי. זה היה לגמרי טיול מאורגן, אבל כזה שתוכנן לפי הדרישות שלנו וכלל רק אותנו והחברים (גם הילדים חברים טובים). היה מושלם.

היה כיף לטייל בראש שקט לשם שינוי, בלי לשבור את הראש בכל ערב, לאן נוסעים מחר, איפה יש חניה, כמה עולה כניסה וכו׳. פשוט לקום בבוקר ולעלות לאוטובוס.

הופתעתי לטובה מהארגון המופתי. זה היה טיול של שבועיים, שכלל התניידות באוטובוסים, רכבת, שייט ו3 טיסות פנים. הכל היה מתוקתק. בכל מקום תמיד חיכה לנו מדריך ונהג. לא היה שום פספוס.

כמובן שהמדריכים היו מקומיים והכירו היטב את התרבות ואת ההיסטוריה של כל מקום.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

@garichoהשיקולים בבחירת טיול - הן עצמאי והן מאורגן - מורכבים. למשל, בימים אלה, התבססות על טיסות של חברות ישראליות, לפחות בקטעים של יציאה מהארץ וחזרה אליה. או תאריכים שמתאימים לעבודה ולאירועים משפחתיים. אוו מחיר, אותו מסלול יתומחר אחרת בתאריכים שונים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טיול מאורגן זה לא מוזר. יש לזה את היתרונות והחסרונות, וכל אחד יעשה את מה שמתאים לו ולא צרך להתנצל על זה בכלל.

אישית באירופה אמריקה וכנראה גם כשאסע ליפן אני מעדיף לתכנן ולנסוע לבד. במקומות בהם קשה לקרוא את התרבות המקומית כמו רוסיה או גיאורגיה אקח מאורגן. בטיול פרטי אפשר להגיע גם למקומות שמאורגן לא יכול להגיע.

הבעיה במאורגנים היא שהמדריך עושה את כל ההבדל. מדריך טוב דואג לקבוצה, כשמגיעים למלון הוא מוודא שכולם מתמקמים טוב בחדרים ופותר בעיות אם יש, וכמובן איכות ההדרכה וההסברים. המדריך חייב לדעת את השפה ואת תרבות ההתנהלות ביעד, ובמקרים שזה לא סביר לדעת את השפה יש מקומי שיודע להתנהל ומשמש מגשר בין הקבוצה למקום, וזאת מעבר למדריך מקומי במדינות שזה נדרש. הרבה פעמים המקומי מתעסק בלוגיסטיקה ומפנה זמן למדריך להדרכה. מדריך טוב יתן הרבה מידע מעבר לבסיס, וגם יתייחס לסביבה בפועל וידע לענות על שאלות החברים בקבוצה.

מצד שני נתקלתי גם ב "מקריאי ויקיפדיה", בלי הבנה של מה שקורה, נעלמים שתי שניות אחר שמקבלים את החדרים, ולא ממש אכפת להם מהקבוצה.

חילופי אוטובוסים ונהגים: מקובל כשיש נסיעות עם מזוודות ואז צריך אוטובוס יותר גדול עם תא מטען, לעומת נסיעות בלי המזוודות ואז מסתפקים באוטובוס יותר קטן. נראה לי שחרטטו את פות״ש מה שמצביע על בעיות קשות בלוגיסטיקה של הטיול. במאורגנים יש הרבה לוגיסטיקה שלא תמיד חשופה למטיילים וזה טוב כי אחד מהיתרונות של מאורגנים זה הימנעות מכל הלוגיסטיקה והתרכזות בתוכן.

חברות הטיולים לא ממש מפרידות בין שני הסוגים ויצא לי בחברה אחת את המדריך הכי טוב ובטיול אחר מדריך גרוע. אבל, הן כן שמות לב למשובים שנותנים אחרי הטיול. אם יש אפשרות לקבל ממטיילים קודמים המלצות על מדריך, זה הכי טוב.

טיסות: בד״כ גם במאורגנים הטיסות הן עצמאיות וצריך להבין את זה. כמובן שאם המדריך טס עם הקבוצה זה טוב, אבל הרבה פעמים מדריכם עושים קבוצות "גב אל גב", ולא חוזרים לארץ. היכולת של מדריך לעזור בטיסות היא  הרבה יותר מוגבלת.

נהיגה בחו״ל: לי זה לא מפריע, אני דואג לנווט כשנוהגים בשמאל, וטורח לקרוא קצת על הכללים לנהיגה. באירופה אני מתמקם במרכז העיר ומשתמש בתחב״ץ, אם רוצים לצאת ליומית או להמשך מחוץ לעיר אז שוכר רכב מהעיר. בארה״ב. למעט ניו יורק אין תחב״ץ אפקטיבי, אבל כל המדינה מוכוונת לרכב.

לסיכום: טיול מאורגן זו גם דרך טובה להתנהל ולא רק לזקנים, אחרי שמבינים את ההבדלים אפשר לבחור את מה שמתאים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 4 דקות, borsood כתב:

גיאורגיה אקח מאורגן.

ב2013 טיילתי עם חברים בגאורגיה. עשינו טיול ג׳יפים.

יצאנו דרך חברת מדראפט, שהיו מארגנים טיולי ג׳יפים קבוצתיים. אבל אנחנו לא לקחנו טיול קבוצתי. הם פשוט נתנו לנו את הג׳יפ, ג׳יפיאס טעון במסלולים לפי ימים וסגרו לנו מלונות.

אנחנו נהגנו לבד והתנהלנו לבד והיה כיף מאוד. גאורגיה לא מסובכת כמו שזה נשמע. שמחנו מאוד שלא נסענו באופציה המאורגנת, כי הטיול המאורגן די התנהל במקביל אלינו ודרכינו הצטלבו מדי פעם וראינו את כמות בלבולי המוח שהיו שם. הם התנהלו לאט ולדעתי חוו חצי מהמקומות שהיינו בהם.

אחלה מדינה לטיול עצמאי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

בכלל במדינות כאלו שקשה למערבי להתנהל בהן, יש יתרון גדול לטיול מאורגן, בטח כשבאים עם משפחה וילדים.

לפני כמה שנים טיילנו בויאטנם, ארבע משפחות של חברים, עשרים איש סה״כ.

סגרנו מראש עם מארגן טיולים מקומי. זה היה לגמרי טיול מאורגן, אבל כזה שתוכנן לפי הדרישות שלנו וכלל רק אותנו והחברים (גם הילדים חברים טובים). היה מושלם.

היה כיף לטייל בראש שקט לשם שינוי, בלי לשבור את הראש בכל ערב, לאן נוסעים מחר, איפה יש חניה, כמה עולה כניסה וכו׳. פשוט לקום בבוקר ולעלות לאוטובוס.

הופתעתי לטובה מהארגון המופתי. זה היה טיול של שבועיים, שכלל התניידות באוטובוסים, רכבת, שייט ו3 טיסות פנים. הכל היה מתוקתק. בכל מקום תמיד חיכה לנו מדריך ונהג. לא היה שום פספוס.

כמובן שהמדריכים היו מקומיים והכירו היטב את התרבות ואת ההיסטוריה של כל מקום.

זהו שזה לא בדיוק טיול מאורגן שאתה קונה חבילה מוכנה אלא טיול שאתה מארגן לפי מה שאתה אוהב ורוצה.

דווקא כשטיילתי עצמאית בצפון תאילנד אחרי הצבא הסתדרנו מצויין חוץ מזה שנוספו לנו 4 ימים לטיול כי הלכנו לאיבוד והתאילנדים האלה לא יגידו שלא הבינו לאן אתה צריך להגיע אלא יכוונו אותך למקום רנדומלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 30.10.2024 בשעה 19:22, NEW10 כתב:

זה שאנחנו מדברים רומנית בבית

אם תרצה לנסות פעם לטייל עצמאית ולא מארגן, תסע לרומניה. זו מדינה יפה שיש הרבה מה לראות בה. 

ידעת השפה המקומית ברמת שפת אם נותנת תחושת בטחון מאוד טובה.

ולא צריך רכב ולא צריך לשים כמטרה לבקר בכל אתרי תיירות המפורסמים.

אפשר לעשות אחלה טיול עירוני או בשתי ערים בתחבורה ציבורית, יושב על האינטרנט ומחפש מספר אתרים/מוזיאונים/אטרקציות שמעניינות אותך. אז לא תבקר בכל האתרים בפעם אחת, זה לא משנה.

טלפון עם גוגל מפס לקוח אותך לכל היעדים שרצית. 

תנסה פעם, זו חוויה מעניינת ושונה לגמרי מטיול מארגן. שאין בו כל פסול כמובן כמו שכבר כתבו פה אנשים.

תודה על השיתוף.

• אהבתי 1

פורסם

אני פחות התלהבתי מרומניה, אבל אולי כיוון שאני כבר די רווי מאירופה הקלאסית.

אבל אני לגמרי מסכים עם @Buki - כדאי שטיולים יהיו ממוקדים. שיטת ה-8 מדינות ב-7 ימים התאימה לפני 50 שנה, כשאנשים נסעו לחו״ל פעם או פעמיים בחיים ורצו התרשמויות קצרות. היום מחירי הנסיעה לחו״ל עממיים (גם בימים אלה. הכל יחסי), האינטרנט מאפשר תכנון וביצוע עצמאיים והכל פשוט מאי פעם.

כשאני כותב ״מיקוד״ כוונתי לכך שבוחרים בעיר או שתיים ומסיירים בהן ביסודיות, זה יכול להיות 3 ימים בעיר קטנה כמו וילנה או ונציה, או 3 שבועות בבירת תרבות כמו לונדון או פריז. ובטיולים כאלה אפשר להסתמך על זוג רגליים בריאות ותחב״צ. אפשר לבחור גם יותר מיעד ״קטן״ אחד ולעבור ברכבת או באוטובוס. ואם מעדיפים טיול שאינו עירוני עדיף לבחור תא שטח מוגבל ולסייר בו ביסודיות בנהיגה עצמית (רצוי לא יותר מ-2-4 שעות נהיגה ביום) ולא לשרוף את הזמן על האספלט (זה נכון לאירופה. באמריקה המרחקים גדולים ומצריכים תכנון אחר). ויש גם אופציה של בחירת מוקד ויציאה ממנו לטיולי יום, כולל מאורגנים.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

אני פחות התלהבתי מרומניה

אכן יש מקומות מעניינים יותר אבל כיוון שהוא דובר רומנית מהבית, רומניה בשבילו זה מקום מצויין לטיול ראשון שלא במסגרת טיול מאורגן. 

פורסם (נערך)

אני לא מתווכח. נקודת המוצא חשובה. אז, קודם כל, אהבתי מאוד את הטבע ברומניה, נופי הרים מדהימים, ולשמחתי ישבתי באוטובוס כך שיכולתי להתרכז בסביבה ומישהו אחר התרכז בנהיגה. דיברנו על יתרונות של טיול מאורגן - זה אחד מהם.

הצד השני, כפי שהזכרתי, הוא רוויה. אחרי שרואים 20 ארמונות ו-40 טירות מפורטוגל עד פינלנד סף הגרוי עולה מאוד. וכיוון שהגעתי לרומניה אחרי קרוב ל-20 שנה של טיולים מידת העניין פחתה. ברור שאילו היה מדובר בטיול הראשון או החמישי היחס שלי היה שונה.

ועוד דבר. לפעמים יש הפתעות. למשל, לפני כעשור נסעתי לכ-10 ימים בפינלנד. אחד האתרים בו ביקרתי היה Suomenlinna, אי מבוצר שהגן על הלסינקי (שהיתה תחת שליטת הרוסים) מפלישה. סה״כ עוד אתר צבאי די סטנדרטי עם חומות ותותחים. ואז שמענו נגינה בוקעת מאחד הבניינים. התברר שתזמורת הצבא הפיני ערכה חזרות לקראת הופעה. נכנסנו ונהנינו, ואפילו הזמינו אותנו לחזור ולשמוע את הקונצרט בערב. אז אתר שגרתי לחלוטין יכול בדרך כלשהי לספק חוויה מיוחדת, שלא תמיד אפשר לצפות מראש.

אז בקו התחתון, פות״ש, המלצה חמה - תמשיך לטייל, כי החוויות האלה ילוו אותך כל חייך. עשה זאת בדרך שמתאימה לך, וככל שתצבור ניסיון תוכל להרחיב את היריעה ולהגיע למקומות שפחות נוח להגיע אליהם באופן מאורגן. תתחיל בטיול עירוני בערים לא גדולות - אני ממליץ על איטליה, כי אפילו אתת רומא אפשר להכיר בטיול קצר של 3-4 ימים, ויש הרבה ערים בסדר גודל דומה - וכשתלמד לתכנן ולבצע אל תחשוש גם מנהיגה בחו״ל, אם כי רצוי להתחיל במקומות יותר נוחים , נניח גרמניה ולא צרפת, ולקבל הדרכה מראש. אחרי שתיים שלוש התנסויות (של כמה ימים) תגלה עולם מופלא שאינו פתוח למי שמגביל עצמו לטיולים מאורגנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

מדריך זה עניין של מזל כנראה, יכול להגיד לך שהייתי בטיולים מאורגנים עם מדריכים מעולים ובטיולים מאורגנים עם מדריכים פחות מוצלחים או פחות אכפתיים. לרוב היה מוצלח.

לא חושב שזה משהו פסול, לא כל אחד בנוי לנהיגה בחו"ל, ואפילו שלרוב אין לי בעיה לנהוג בחו"ל (נהגתי בערים גדולות, ברכבים ידניים, גדולים, קטנים, בכבישים ששני רכבים לא עוברים בהם, עם הגה בצד הלא נכון ועוד) אני מודה שיש משהו מרגיע בטיול מאורגן.

לא צריך לנהוג ולהיות מוטרד מהרכב, גם אם לא ישנת ו\או בא לך לשתות זה סבבה, לוקחים אותך ומחזירים אותך.

החיסרון בעיניי זה שאתה תלוי בקבוצה, יכולה להיות קבוצה טובה שתהנה ויכולה להיות קבוצה גרועה ותסבול.

חיסרון נוסף (וגדול מאוד בעיניי) זה היעדר שליטה על הזמן. היו מקרים בטיולים מאורגנים שהגענו לאתרים מסוימים שרציתי בהם יותר\פחות זמן - אי אפשר. יש לו"ז ויש קבוצה.

כשאתה עצמאי אתה קובע כמה זמן אתה רוצה להתעכב בכל מקום וזה יתרון עצום בעיניי.

יש גם את הנושא של הפרטיות ושל זמן איכות בתור משפחה\זוג\חברים. יכול להגיד שהמשפחה צברה לא מעט חוויות במסגרת של טיולים כאלו בהם טיילנו כמשפחה ולא עם קבוצה.

עם חבר טוב מהצבא ועם אשתי יצא לי לטוס רק במסגרת עצמאית (לא משנה אם מדובר בטיול עירוני או טיול עם רכב שכור) וזה שונה מטיול מאורגן בקבוצה.

עוד חיסרון שנתקלתי בו - הרבה פעמים בערים גדולות משכנים אותך במלונות שמרוחקים מהמרכז ולא בהכרח נוח להגיע מהם למרכז העיר. אז אם מסיימים את היום מוקדם אתה די תקוע במלון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...