Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

נסעתי בשלוש המכוניות לעיל, הכי הרבה ביונדאי.

החלטתי לקנות רכב חדש 2022/2023 עם קמ' נמוך ורציתי הרבה זמן סיאט או סקודה, אבל יש פה המון הפחדות על תיבת ההילוכים והיבואן.

לעומת מאזדה 2 שנחשבת אמינה להפליא.

קיוויתי גם לi20 אבל התכנית היא להישאר עם הרכב לחמש השנים הקרובות והטענה היא שבשלב הזה i20 מתחילה להתעייף.

פורסם (נערך)

מי שאמר לך שלאחר 5 שנים ה-i20 תתחיל להתעייף, פשוט טועה ובגדול.

הייתה ברשותנו i20 משנת 2009 כ11 שנה ולמעט תקלה בסליל כרית אוויר (מחלה ידועה בדור הזה) וסך שמש שהתפרק, היא החזיקה מעמד מעולה.

עריכה אחרונה על ידי fusion-x
  • אהבתי 1
פורסם

אף רכב לא יתעייף בעוד 5 שנים.

המזדה אכן תהיה הכי אמינה בעיקר תודות לתיבה הפלנטרית. אבל היא מיושנת לעומת השאר.

החיסרון העיקרי של היונדאי ואיביזה זאת התיבה הרובוטית מבחינת אמינות.

זה יכול להיות מצמדים עם השנים וזה תלוי הרבה גם בתוואי המסלול, פקקים למשל מקצרים את חייהם, או מכטרוניק ששיפוצו עולה  בערך 4 אלף. ממה שאני רואה לפחות ב גרמניות כאשר הרכב בן 4-5 זה יכול להיות.

אבל כשזה תקין הגיר מהיר ותורם לביצועים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רמת האמינות של הגירים הרובוטיים די דומה. יש בלאי של מצמדים ( והוא יותר גבוה בנסיעה עירונית) ויכולה להיות תקלה במוח הגיר.

לפי הדיווחים, מחירי תיקונים של יונדאי/ קיה קצת יותר גבוהים מאשר לרכבי VAG.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הרובוטי של יונדאי גרוע לא רק באמינות, אלא גם בתפעול. מתבלבל, חובט, רועד, ומה לא! ה DSG חיה אחרת לגמרי, הרבה יותר חלק וחכם וגם אמין יחסית בשנים האחרונות.

תוסיף לזה מנוע 1.0 מוצלח יותר - מה שמכריע את הבחירה באיביזה.

המאזדה אמינה מאוד, לא פחות זריזה - אבל גילה כבר עומד בעוכרה. תאי נוסעים ומטען קטנים, יותר בזבזנית, ואבזור דל ברמות הנמוכות.

• אהבתי 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

נסעת על הדגם האחרון? הדגם הקודם אכן היה לא משהו, החדש דווקא הגיר לדעתי טוב.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

נסעתי על סיאט לפני המון שנים, על יונדאי לפני 3 שנים ועל מאזדה, היה לי רכב כזה לפני כמה שנים עובד ללא כל בעיה. תכלס, תכננתי מראש ללכת על היונדאי, כי זה רכב כיפי, אבל כל ההפחדות שקיבלתי על גירים ובעיות אמינות של סיאט/סקוה יונדאי, הן מהפורום הזה

לפני 9 שעות, yulianx כתב:

אף רכב לא יתעייף בעוד 5 שנים.

המזדה אכן תהיה הכי אמינה בעיקר תודות לתיבה הפלנטרית. אבל היא מיושנת לעומת השאר.

החיסרון העיקרי של היונדאי ואיביזה זאת התיבה הרובוטית מבחינת אמינות.

זה יכול להיות מצמדים עם השנים וזה תלוי הרבה גם בתוואי המסלול, פקקים למשל מקצרים את חייהם, או מכטרוניק ששיפוצו עולה  בערך 4 אלף. ממה שאני רואה לפחות ב גרמניות כאשר הרכב בן 4-5 זה יכול להיות.

אבל כשזה תקין הגיר מהיר ותורם לביצועים.

זו הסיבה, החשש לתקלות, אני קונה 2022/2023 ומתכען להישאר עם הרכב עד עוד 5 שנים, שיישאר לו ערך סחיר בסוף. 

בדיוק סיימתי רומן בן 4 שנים עם פיג'ו 208 שבשני המקרים(שני 208 מנשים מבוגרות שנקנו במצב מצוין) הרכב פשוט התחיל להתפרק, והתקלות יקרות. קצת מיציתי את המוסכים בשלב הזה. 

ורב הנסיעות שלי הן בתוך העיר, בסופ"ש אני נוסע יותר רחוק, אבל הרב המכריע, זה בפקקים, וזה נשמע שהמזדה יותר עמידה לטווח הארוך במתאר נסיעה כזה

פורסם

אכן מאזדה יותר מתאימה למה שאתה מבקש (אמינות גבוהה בנסיעה עירונית./ פקוקה ברובה).

• אהבתי 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 12 דקות, Idoru95 כתב:

זו הסיבה, החשש לתקלות, אני קונה 2022/2023 ומתכען להישאר עם הרכב עד עוד 5 שנים, שיישאר לו ערך סחיר בסוף. 

אתה קונה רכב משומש ולכן אם הוא סחיר אז אולי תמכור ביותר אבל גם תקנה ביותר. והפער היום יהיה גדול יותר מאשר עוד 6 שנים.

כך שמי שקונה רכב משומש לא צריך לחפש אחד סחיר אלא להיפך. אבל זו תובנה שלא מחלחלת כנראה...

אם אמינות בראש סדר העדיפויות אז כנראה המזדה עדיפה. אבל אתה משלם יותר ומקבל הרבה פחות. כמעט בכל היבט.

אני חושב שברכבים בשנתונים הללו לא צריך לפחד יותר מידי מהגיר של הסיאט והסקודה (להבדיל ממי שמחפש רכב בן 10 נניח. או אם היית מתכנן להחזיק בה הרבה מאוד שנים).

אם המזדה 2 גניבה כמו אחיותיה האחרות אז הפער בביטוח לרעתה יהיה לאורך זמן כנראה גבוה יותר מטיפול גיר יקר.

פורסם
לפני 30 דקות, Idoru95 כתב:

נסעתי על סיאט לפני המון שנים, על יונדאי לפני 3 שנים ועל מאזדה, היה לי רכב כזה לפני כמה שנים עובד ללא כל בעיה. תכלס, תכננתי מראש ללכת על היונדאי, כי זה רכב כיפי, אבל כל ההפחדות שקיבלתי על גירים ובעיות אמינות של סיאט/סקוה יונדאי, הן מהפורום הזה

בדיוק סיימתי רומן בן 4 שנים עם פיג'ו 208 שבשני המקרים(שני 208 מנשים מבוגרות שנקנו במצב מצוין) הרכב פשוט התחיל להתפרק, והתקלות יקרות. קצת מיציתי את המוסכים בשלב הזה. 

ורב הנסיעות שלי הן בתוך העיר, בסופ"ש אני נוסע יותר רחוק, אבל הרב המכריע, זה בפקקים, וזה נשמע שהמזדה יותר עמידה לטווח הארוך במתאר נסיעה כזה

מבחינת התקופה שבה אני רואה שיכולות להיות בעיות במכטרוניק אתה בדיוק תיפול עליה. לא מחייב אך קח בחשבון.

פורסם
לפני 41 דקות, razi_pazi כתב:

אם אמינות בראש סדר העדיפויות אז כנראה המזדה עדיפה. אבל אתה משלם יותר ומקבל הרבה פחות. כמעט בכל היבט.

מה זה אומר,במה האחרות טובות יותר?

פורסם

היתרון של מנועי טורבו בנזין - יותר נמרץ ויותר חסכוני.

בנוסף, כאשר מאזדה מיוצרת כבר הרבה שנים ללא שינויים מהותיים, האחרים מרגישים יותר חדשניים בתוך הרכב.

פורסם
לפני כשעה, Idoru95 כתב:

מה זה אומר,במה האחרות טובות יותר?

אני לא מכיר לפרטים אבל המזדה קטנה יותר, מיושנת יותר ועם מערכת הנעה פשוטה יותר (זה עוזר לה להיות אמינה יותר).

אני מניח שתהיה יקרה יותר לביטוח.

לגבי צריכת הדלק אני משער שבניהגה רגועה הטורבו הרובוטי יהיה חסכוני יותר. לעומת זאת אם תנהג נמרץ זה ישתה כדרכם של מנועי טורבו 

פורסם
לפני 4 שעות, yulianx כתב:

לא. אבל נהגתי בלא מעט טוסונים. האחרון מבציר 2023 לפני המתיחה. הגיר פשוט זוועה. 

Mazda CX5

Škoda FABIA

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...