Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נת"צ באיילון צפון

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים מה שלומכם ?

נסיעה מראשון לציון לרמת גן על איילון צפון, כמו שכולם יודעים הפקק חוגג שם אבל על הנת"צ טסים רכבים שהם לא +3 ויש מצלמות כתומות קטנות מעל הנתיב שמצלמות מקדימה.

אז אני לא מבין כולם פשוט מקבלים דוח כדי לא לעמוד בפקק או שהמצלמות הללו לא פעילות ? ספרתי 6 כאלו מרשלצ עד ליציאה לרח ארלוזורוב ברמת גן.

תמונה של WhatsApp‏ 2024-09-17 בשעה 23.00.16_c5077925.jpg

פורסם

עד כמה שידוע לי עדיין לא קימות מצלמות שסופרות כמה אנשים יש ברכב. ומנסיון בנתיב הזה לכיוון צפון אין מצלמות (אלא"כ משהו ממש חדש)

אולי אלו מצלמות ביטחון למקרים של תאונה וכדו'

לפני 25 דקות, Qsz111 כתב:

תמונה של WhatsApp‏ 2024-09-17 בשעה 23.00.16_c5077925.jpg

זה באמת משהו חדש נראה לי מעניין.

זה נמצא גם במקטע שבין "לה גוארדיה" ל"ההלכה"?

פורסם

תזכור שגם רכבי נכה (תו כסא גלגלים) יכולים לנסוע בנת"צ.

בשנת 2022 - היה מדובר על כמעט 30000 רכבים כאלו, כאשר כנראה כיום מתקרבים לאיזור 45000 (המלחמה + הקלות בחלוקת התווים בשנים האחרונות).

פורסם

לא מאמין שהמצלמות האלה אוכפות נתצ״ים. הן שם כבר ממזמן ואם זה היה פעיל אנשים לא היו נוסעים שם בהמוניהם. 

רק אופנוע/ניידת יכולים לאכוף את זה וכמו שאתה מבין מהכמויות של האנשים שנוסעים שם כשהם לבד ברכב (תשווה לנתצ תחבצ בלבד עם מצלמות, בקושי רכב אחד עובר שם) אין ממש אכיפה לעיתים קרובות במיוחד. 

פורסם

חבל שאין אכיפה מספקת של זה.

חבל גם שאין אכיפה מספקת של שימוש פסול בתווי נכה. תופעה נפוצה ומכוערת.

מוציאים תו עבור קרוב משפחה וחונים על כל מדרכה.

יש כמובן את הקלסיקות שחונים על המדרכה או בחניית נכה ויוצאים בבגדי ספורט לאימון... להקיא פשוט. 

• אהבתי 1
פורסם

הממ...

https://www.pnz.co.il/נכים-מורשים-לנהוג-בנתיב-תחבורה-ציבורית.html

על פניו הכוונה היתה לעזור בהגברת הנגישות לנכים בעלי כסאות גלגלים.

לא נראה שחשבו שיהיה כזה גידול בכמות התווים: ב-2007 דובר על 5000 תווים ותוך 15 שנים זה קפץ ל-30000 (עלייה של 600%).

פורסם
לפני 57 דקות, KoF-sHeLeG כתב:

שאלת תם:

מה הרציונאל לאפשר לבעלי תו נכה לנסוע בנתיב ת"צ?

אחת הסיבות לקיומם של הנת"צ היא להיטיב עם מי שמשתמש בתחבורה ציבורית ולעודד את השימוש בה. תוך קבלה שמי שבוחר ברכב פרטי יעשה זאת בתנאים פחות משופרים

בעלי תו נכה לא יכולים (בד"כ) להשתמש בתחבורה ציבורית. אז אין צורך לעודד אותם לעשות כן ויש היגיון בלמנוע מהם הכבדה שקיימת על מי שבחר לנסוע ברכב פרטי. שהרי הם נאלצים להשתמש ברכב פרטי.

אני מניח שרצון להקל עם מי שגורלו הקשה עליו גם מהווה שיקול

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 17.9.2024 בשעה 23:29, רמי חי כתב:

עד כמה שידוע לי עדיין לא קימות מצלמות שסופרות כמה אנשים יש ברכב.

על כביש 1 בין מחלף לטרון למחלף בית שמש, יש מקטע שנראה שמתבצע בו ניסוי של מצלמות כאלו. על מקטע של כ-100 מטר מוצבות מספר מערכות צילום שונות ומשונות.

פורסם
בתאריך 18.9.2024 בשעה 14:45, KoF-sHeLeG כתב:

שאלת תם:

מה הרציונאל לאפשר לבעלי תו נכה לנסוע בנתיב ת"צ?

רחובות שהתנועה בהם מותרת לתח"צ בלבד - יהיו נגישים לנכה כס"ג (מדיוני הכנסת על החוק)

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

המצלמות שם כבר שנים, אין לי מושג מה הן באמת מצלמות אם בכלל. ה- נת"צ הזה הוא אחד המפגרים שיש בעולם, אם תשים לב הוא למעשה 24/7 למרות שאם תבדוק את כמות האוטובוסים בנתיב הזה תגלה אוטובוסים בודדים בשעות הבוקר וזהו. לא פלא שאנשים שם מצפצפים על הנת"צ הזה, יש גבול לטמטום.

• רעיון טוב! 1
פורסם

המסלול מיועד לעודד אנשים לעבור לתחבורה ציבורית ולכן לאפשר להם לנוע מהר יותר. אם האוטובוס יעמוד בפקק כמו כולם, רק מי שאין לו ברירה יעלה עליו.

אני נוסע באוטובוס כל יום שעובר בניתיבי איילון, רק בשביל לחסוך את הפקק, ויש לי חנייה בחינם  ביעד שלי.

בנוסף אם תסתכל על הרכבים תראה שכמעט בכולם יש רק את הנהג, המטרה היא שיתאגדו 3 נהגים או יותר ביחד, כך הם יהנו מהנתיב המהיר ויורידו במקביל 2 רכבים מהכביש מה שייקל גם על שאר משתמשי הרכב.

פורסם

כול עוד אין אכיפה הנתצ הזה לא באמת שווה משהו.
ובעלייה לירושליים הוא הפך לנתיב איטי של משאיות במהלך רוב שעות היום.

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...