Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רישיון בינלאומי לאופנוע

פוסטים מומלצים

היי,

הסיטואציה היא כזו- יש לי רישיון לפרייבט (הכרטיס פלסטיק) ולפני כשנה הוצאתי רישיון בינלאומי, שתוקפו, להבנתי- הוא עד 2026.

אנחנו מתכננים לטוס בקרוב למזרח, ואני מעוניין לנסוע שם על אופנוע.

בימים אלו אני מתכנן להוציא רישיון ישראלי על אופנוע.

כמה שאלות:

1. האם לאחר שאעבור (אם וכאשר) טסט על אופנוע- אני צריך להוציא רישיון בינלאומי חדש, או שהרישיון הבינלאומי חל אוטומטית על כל רישיון שהוצאתי בישראל, גם אם הוצא לאחר הוצאת הרישיון הבינלאומי? 

2. אני מניח שככל ואעבור טסט- זה יהיה מספר ימים/שבועות לפני הטיסה, ולא אספיק לקבל את כרטיס הפלסטיק. האם במצב כזה- הרישיון הבינלאומי על אופנוע יחול? יכולה להיות בעיה עם הביטוח, ככל ואעשה תאונת אופנוע בחו"ל? או שבוחנים את העניין המהותי, והוא האם יש/אין רישיון, ולא נתפסים לפרוצדורה- האם יש/אין כרטיס פלסטיק ברשותי...

תודה מראש!

דרור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה היא לא כרטיס הפלסטיק, אלא הותק. אתה צריך לבדוק מה הדרישות במדינת היעד. לכל מדינה דרישות משלה, ובחלק מהן על הרשיון להיות עם ותק מינימלי.

לעומת זאת יש מדינות שבהן אם יש לך רשיון למכונית, אז אוטומטית גם לאופנוע עד דרגה מסויימת.

מה שקובע זה החוקים במדינה אליה אתה נוסע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ה״רישיון הבינלאומי״ אינו רישיון, אלא תרגום הרישיון לכ-10 שפות. לכשעצמו אין לו ערך. אתה חייב לשאת את הפלסטיק. יש הליך להנפקה מהירה בתשלום נוסף...

לכן תזקק ל״רישיון בינלאומי״ חדש. בעלות של 8 ש״ח ל-3 שנים תוכל לעמוד בכך.

אתה חייב לשאת תמיד את רישיון הפלסטיק ומומלץ לשאת את ה״רישיון הבינלאומי״ (יש מדינות המחייבות זאת), וכמובן שעליך לעמוד בתנאים הנדרשים במדינת היעד ובתנאים הנדרשים על ידי חברת ההשכרה, שיכולים להיות גיל, ותק רישיון לדרגה או תשלום נוסף לנהג צעיר/חדש כהגדרת החברה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בלי נסיון על אופנוע, לא מומלץ לשכור אחד כזה במדינה זרה שאת חוקיה ותרבות נהיגה אינך מכיר.

לעניין הרשיון הבינלאומי -הוא מגיע כתוספת לרשיון נהיגה ישראלי שברשותך. כך שכל הדרגות כולל שנת ההוצאה שלהן רשומות ברשיון הפלסטיק.הרשיון הפלסטי הישראלי תואם אמנת וינה ומקובל עי מספר רב של מדינות בעולם.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 29 דקות, dolev772 כתב:

ולא אספיק לקבל את כרטיס הפלסטיק

לי אבד רישיון הנהיגה ושבוע אחרי שהזמנתי כבר חיכה בתיבת הדואר הכרטיס החדש. כעבור בערך חודש הגיע רישיון הנייר ה"זמני".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רישיון הנייר הזמני מגיע במהירות הסיב האופטי, מה שלוקח זמן הוא חימום הטונר.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...