Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 301 דיזל 2016 - עשן שחור

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ברשותי פיג'ו 301 טורבו דיזל 1.6 ידני שנת 2016.

קניתי את הרכב כשעמד על 183,000 ק"מ, כעת הרכב עומד על 207,000 ק"מ.

הרכב ברשותי כמעט שנה + 9 חודשים, 24,000 ק"מ הרכב אצלי, 3 טיפולים בזמן (אפשר לומר אפי' לפני הזמן).

הטיפול השני כלל החלפת שמן מנוע + פילטר סולר, אוויר, שמן, מזגן. (בטיפול השלישי הוחלף ג"כ אבל ללא פילטר סולר).

אני תמיד מאוד עדין עם הרכב לא קורע את המנוע.

היום בעמידה נתתי קצת גז ואמרו לי שהרכב מעשן עשן שחור, בדקתי את זה ובאמת שלוחצים על הגז (בערך טורים 2.5-3 (דיזל)) יוצא עשן שחור סמיך מעט אבל ניכר שיוצא כמות דיי מטרידה.

כשקניתי אותו בוודאות לא הייתה בעיה של עישון העלנו לטורים גבוהים מאוד והאגזוז לא הוציא טיפת עשן.

אני חושש שזה התחיל בתקופה האחרונה ולא שמתי לב (חודש-3 חודשים), מה שכן שמתי לב בזמן הזה שצריכת הדלק עולה מתדלוק לתדלוק (באופן שניכר מעט, כעת ניכר הרבה).

וגם מרגיש שהסחיבה לא כמו פעם, הוא סוחב טוב אבל לא כמו שקניתי אותו.

מה יכול להיות שקרה ? (אני יודע שאי אפשר לבדוק רכב בלי לראות אבל לפחות לקבל אינדקציה ממי שמנוסה או יודע)

חובר מחשב לרכב - אין תקלות.

האוריאה מבוטלת ע"י הבעלים הקודמים. (תמיד היה בהנעה ריח קל של פיח ללא עשן)

תודה !

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
  • תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני יכול להמליץ רק על כיוון אחד, להחזיר את התוכנה המקורית ולראות אם אחרי זה יהיה קוד תקלה. 

אין דבר כזה שהמנוע מעשן בעשן שחור ואין קודי תקלה. 

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

אני יכול להמליץ רק על כיוון אחד, להחזיר את התוכנה המקורית ולראות אם אחרי זה יהיה קוד תקלה. 

אין דבר כזה שהמנוע מעשן בעשן שחור ואין קודי תקלה. 

אני חושש מלהסתבך עם הבעיות של האוריאה, לא כך ? (מיכל/משאבה שנדפקים, ומי יודע אם הבעלים הקודם ביטל את האוריאה בגלל שנדפק שם משהו)

אכן חיבור למחשב סטנדרטי לא מופיע שום תקלה.

מכונאי יעץ לבדוק מזרקים/מעברים אם יש פיח/סתימה..

לדעתך זה לא הכיוון ?

פורסם

הלכתי למכונאי והוא עשה סיבוב בדיקה, הוא אמר להוסיף 1.2 ליטר בנזין 95 (למיכל שהיה מלא 3/4 סולר) ולהרביץ עם הרכב, זה ינקה את המערכת EGR וכו'..

מילאתי כעת ניכר שהפחית העשן אבל עדיין נשאר מעט.

נשמע לי מוזר אבל הוא טען שתוסף יש בו בנזין מרוכז וזה עושה אותה פעולה רק בריכוז פחות גבוה ולכן צריך לשים יותר מתוסף.

פורסם

רוקנו לך את המסנן ביחד עם הביטול אוריאה.

שהמנוע ידרדר, אתה תראה עשן שחור במאמץ

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אבל זה אמור להשפיע על חוסר סחיבה, המנוע הזה גם לא מתעייף ב 200 אלף ק"מ בהנחה שטופל כמו שצריך.

החשש שלי שבביטול אוריאה שמו תוכנה בה כל הקודים הקשורים לזיהום אוויר מבוטלים אז בגלל זה אין קודי תקלות בסקירה למרות שהמחשב מתלונן על משהו. 

פורסם
לפני 4 שעות, מלטבשי כתב:

רוקנו לך את המסנן ביחד עם הביטול אוריאה.

שהמנוע ידרדר, אתה תראה עשן שחור במאמץ

איזה מסנן רוקנו ?

מה זאת אומרת שהמנוע ידרדר ? מה זה 200 אלף למנוע 1.6 BlueHDI הם עושים הרבה יותר בלי בעיה.

לפני שעה, Buki כתב:

אבל זה אמור להשפיע על חוסר סחיבה, המנוע הזה גם לא מתעייף ב 200 אלף ק"מ בהנחה שטופל כמו שצריך.

החשש שלי שבביטול אוריאה שמו תוכנה בה כל הקודים הקשורים לזיהום אוויר מבוטלים אז בגלל זה אין קודי תקלות בסקירה למרות שהמחשב מתלונן על משהו. 

הרכב טופל כמו שצריך, יש ספר טיפולים משיצא מהחברה.

לגבי התוכנה שביטלו גם קודים של התראות, באמת צריך לבדוק את זה.

לאיזה כיוון אפשר ללכת במצב הנוכחי ? כואב לי על הרכב הזה, אתה רואה בפורום כמה אני ממליץ עליו 😔 ופתאום הוא דפק לי ביאוס כבד

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

המנוע הזה גם לא מתעייף ב 200 אלף ק"מ בהנחה שטופל כמו שצריך.

העיקר זה במודגש.

ברכב צריך לטפל. גם בתקלות.

רוב "נותני השירות" מבטלים אוריאה בשיטה של - "נמחק את כל מה שקשור בזיהום אויר".

שהרכב מדרדר (בלאי) ואין טיפול (כי לא נדלקת נורה). במצב כזה רכב לא נכנס לקטגוריה של מטופל כמו צריך.

לא מתכוון ספציפית לרכב הזה.

אני מאמין שאם אין אוריאה ברכב, אין לו סנן חלקיקים(קדחו בו), ה-EGR מבוטל וה-FAP מנוטרל.

במקרה הזה , זה רכב בתקן יורו 3 (אולי) שמעשן ולא יודעים למה.

פורסם
לפני 7 דקות, מלטבשי כתב:

נמחק את כל מה שקשור בזיהום אויר".

כמו שכתבתי זה גם החשש שלי, אני מכר עוד רכב עם תופעות זהות לרכב של פותח השירשור שהופיעו אחרי ביטול אוריאה (לא מיידי אלא אחרי כחצי שנה-שנה).

אנחנו בפורום בשלב של מנסים להבין מה ההשלכות של הביטולים האלו, כרגע ההרגשה שלי שאף אחד לא יודע מה בדיוק מבטלים. 

פורסם
לפני 9 דקות, Buki כתב:

כמו שכתבתי זה גם החשש שלי, אני מכר עוד רכב עם תופעות זהות לרכב של פותח השירשור שהופיעו אחרי ביטול אוריאה (לא מיידי אלא אחרי כחצי שנה-שנה).

אנחנו בפורום בשלב של מנסים להבין מה ההשלכות של הביטולים האלו, כרגע ההרגשה שלי שאף אחד לא יודע מה בדיוק מבטלים. 

אז מה הכיוונים - ניקוי פיח מהמערכת ?

להחזיר את התוכנה המקורית כמה זה עולה ?

פורסם (נערך)

כדי להחזיר תוכנה למקורית, צריך לעשות "עדכון תוכנה" במוסך שמחובר לרשת היצרן.

זה יחזיר לחיים את כל המערכות המבוטלות.

שים לב!

במקרה קיצון ובהנחה וכל מערכות הפחתת זיהום האויר לא תקינות - יהיו לך 4 מערכות לא תקינות והתיקון לא יהיה זול.

1. מיכל אוריאה - כנראה בגללו ביטלו הכל.

2. מסנן חלקיקים - קדחו בו (בדרך כלל סתם), התיקון מחייב החלפה בחדש. 

3. EGR - מניח שהוא קיים והביטול תוכנתי

4.  מיכל FAP - כנ"ל

כל החלקים יחד עוברים בענק את שווי הרכב.

אדם שמבין איך ומה מבטלים (איפה @קיורטוש אוטומוטיב) כתב פעם בנושא. צריך להשאיר למי שירצה לבצע דיאגנוסטיקה את האפשרות.

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי
  • אהבתי 1

פורסם

לא עדיף פשוט לסדר את מה שגורם לתקלה ?

אולי אנסה ללכת למוסך "גבע" לפי ההמלצות נראה שהם כבר בקיאים בכל הבעיות והשינויי תוכנה של פיג'ו סיטרואן.

ולבצע ג"כ בדיקה עם DiagBox לראות מה קורה שם

פורסם (נערך)
בתאריך 21.7.2024 בשעה 20:03, Deutz912 כתב:

האוריאה מבוטלת ע"י הבעלים הקודמים. (תמיד היה בהנעה ריח קל של פיח ללא עשן)

99.9999% רוקנו את DPF, זאת אחת התופעות שאני מזהיר אם מתעקשים לבטל אותו, ותהיה בטוח שבקיקדאון מזמן היה מוציא טיפת עשן, כרגע פשוט המנוע צועק "הצילו" וכל מוסך יהיה חסר אונים, כי "הסתירו" להם את המצב, ולא יכולים לסמוך על לייב דטה בשיט !
ביטול לא נכון של מערכת DPF זה תהליך, לא קורה במיידי, זה כמו קולסטרול, ואז מתחילות כל מני תופעות שיהיה מלווה באיבחון שגוי, ויתחילו להחליף חצי רכב בלי לפתור את הבעיה, ולצערי בצרפתיות במיוחד ברנו, זאת מכה אנושה !! 
היותר גרוע שמבטלים את הכל בלי לטפל במסנן, לא פעם.

בפעם המיליון, עשן שחור זאת תפקוד מנוע לא תקין, על תערובת עשירה בגלל עודף סולר או פחות מדי חמצן, רק תבין מה קורה בבסעפת פליטה ו-EGR !!!

בתאריך 23.7.2024 בשעה 18:42, Buki כתב:

לא תבינו, המוסכים לא מבינים, ו-90% שמתעסקים בזה מעיניין אותם רק כסף מהיר.
המצחיק אנשים לא מבינים ונותנים לכל דחליל לגעת במערכת הפעלה ראשית של הרכב...ואז באים להתייעץ פה, כאילו חוץ ממי שביטל, אף אחד לא יכול לדעת מה הוא עשה שם, וגם אם ישאלו, יגיד, מאות כאלו עשיתי "אף פעם" לא היו בעיות, לא קשור, זה סתם בלאי שהלכו מזרקים או טורבו, לא קשור לתוכנה :silly:

גיבורים שמתחת לבית, בלי לבדוק מכאנית או הכי בסיסית לסרוק, מבטלים חצי DTC מרכב, כי לרוב זה רק DTC OFF לא באמת מיפוי מחדש, מחשבים מודרנים זה לא רק "כמה סוויצים" לכבות, יש אינטרפולציה בין המפות עם ניתור דינאמי, ואותו דגם יכול להיות עם עשרות גרסאות קליברציה, ואז המכה שמתחילים להעתיק מפה לא נכונה, כי מרוב שמטומטמים ולא מבינים מה עושים, חושבים שזה אותו דבר....ואז אתה מתחיל לקבל כל מני תקלות הזויות בכל מני מודולים, הרי כל דגם באה עם קונפיגורציה שונה, פאקיננג מנוע 1.6 אולי אותו דבר בברלינגו או C3 או 3008 אבל הקונפיגורציה של הרכב והממשק של מחשב ניהול מנוע עם רכיבים אחרים שונה !

וצאו מהסרט "שיש להם תוכנה" לדגם, יש תוכנה אחד של היצרן בלבד, 90% מזיינים את אותה תוכנה והיתר באמת מנסים לעשות מיפוי נכון, ומכוון שאני עובד רק B2B בגלל מיליון סיבות, המוסכים ואני מחפשים שקט, לא לנסות לפתור X ולגרום ל Y Z בעיות חדשות !

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם
לפני 9 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

לא תבינו, המוסכים לא מבינים, ו-90% שמעסקים בזה מעיניין אותם רק כסף מהיר.
המצחיק אנשים לא מבינים ונותנים לכל דחליל לגעת במערכת הפעלה ראשית של הרכב...ואז באים להתייעץ פה, כאילו חוץ ממי שביטל, אף אחד לא יכול לדעת מה הוא עשה שם, וגם אם ישאלו, יגיד, מאות כאלו עשיתי "אף פעם" א היו בעיות, לא קשור, זה סתם בלאי שהלכו מזרקים או טורבו, לא קשור לתוכנה

להמ לא תבינו?

כתבתי פה כבר כמה פעם, כשאתה מתקין תוכנה פיראטית באוטו שלא ברור מי ערך אותה ומה הוא עשה שם, אתה צריך לקחת בחשבן שאם יהיו תופעות אף אחד לא ידע מה לעשות איתן.

פורסם

אנחנו לא נבין כי גם זה שביטל לא מבין, המוסך צריך לחזור לעידן שמתחילים לנחש מה תקול כי מישהו התעסק בצורה חאפרית

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...