Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם, 

אני מנסה להבין מה יותר חשוב ומה פחות חשוב בהזמנת דוחות סליקה לפני קניית רכב משומש. 

לפי מה שנראה לי דוח סליקה ו-INFOCAR זה פחות או יותר אותו דבר - האם הרכב עבר תאונות.
https://slika-ins.co.il/
https://infocar.co.il/
הם שניהם 10 ש"ח לדוח.

יש גם דוח בלק"ר שעולה 150 ש"ח לדוח, והערך המוסף שלו לפי מה שהבנתי זה מידע על בעלויות קודמות וכל מיני דברים נוספים.
balcar.co.il

יש גם את משומשת.קום שהוא חינמי אז למה לא, אבל לפי מה שראיתי נותן רק מידע חלקי.

אתם חושבים שהסליקה או ה-INFOCAR זה מספיק, או צריך גם בלק"ר כדי להרגיש בטוחים לפני הקנייה? 

אה, ויש גם עיון בשעבוד או משכון, שלפי הבנתי זה עולה כמה עשרות שקלים (מישהו יודע כמה?) 
ופה נראה לי שהבלק"ר מכסה ענייני משכון/שעבוד, אבל הדוח סליקה וה-INFOCAR לא מכסים את זה. 
https://www.gov.il/he/service/pawn_perusal

אשמח לעזרתכם לעשות סדר בסלט. 
על הדרך מי שלא מכיר קיבל לינקים :)

עריכה אחרונה על ידי סרגיי הלוי

סיטרואן סי-1, ידנית, 2011.

פורסם

שים לב שדוח סליקה ו-INFOCAR, בסופו של דבר מגיעים לאותו אתר (INFOCAR), ולשם כך דרושים לך פרטים מזהים של בעל הרכב (ת.ז. ואולי עוד פרטים. לא התעמקתי בנושא).

בדיקת שעבוד באתר הממשלתי - לוודא שאין שעבוד על הרכב (אינך רוצה שיקחו לך את הרכב מאחר והנושה לא שילם את התשלומים). עלות 12 ש"ח.

דוח בלקר - למיטב הבנתי, זה סיכום המידע הנ"ל, אך בעלות גבוהה.

פורסם
לפני 9 שעות, סרגיי הלוי כתב:

אשמח לעזרתכם לעשות סדר בסלט.

עשיתי (או לפחות ניסיתי) את זה בעבר:

גם בתגובות יש עוד קצת מידע.

דו"ח בלק"ר כנראה לא היה אז. כפי שהגיבו, זה מציג את המידע מהאתרים לעיל בצורה מסודרת וככל הנראה לא מוסיף עליהם מידע משמעותי.

פורסם (נערך)

אפשר להוסיף שני אתרים חינמיים שאני בודק לפני קניה:

קארזון

מעדכן גם על ק"מ או הסטוריה חריגה

קומפיוטסט

מודיע גם על ריקול שלא בוצע

לפי מספר לוחית רישוי 

עריכה אחרונה על ידי husky
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 1.2.2024 בשעה 01:41, husky כתב:

קומפיוטסט

מודיע גם על ריקול שלא בוצע 

לא הייתי מסתמך על המידע הזה - שלי מופיע כלא בוצע, למרות שכן. נראה ששאר הדברים מופיעים באתר משומשת.

עריכה: זה סתם מודגש בירוק, הטבלה חתוכה משמאל..הכל בסדר :)

עריכה אחרונה על ידי shayks
פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, shayks כתב:

לא הייתי מסתמך על המידע הזה - שלי מופיע כלא בוצע, למרות שכן. נראה ששאר הדברים מופיעים באתר משומשת.

עריכה: זה סתם מודגש בירוק, הטבלה חתוכה משמאל..הכל בסדר :)

מה ההבדל בבקשה בין אתר משומשת לקרזון ?

עריכה אחרונה על ידי husky
מצאתי את הקישור
פורסם

לא צריך באתר של המשכונים/שעבודים להריץ את הבדיקה פעמיים, פעם אחת עבור משכון ופעם אחרת עבור שעבוד, נכון?
לפי מה שאני מבין זו אותה בדיקה. 

image.thumb.png.7662c89aaea859fff1202289ccceaa5c.png

סיטרואן סי-1, ידנית, 2011.

פורסם (נערך)
בתאריך 4.2.2024 בשעה 15:17, husky כתב:

מה ההבדל בבקשה בין אתר משומשת לקרזון ?

זה נראה שקארזון הוא מעטפת קצת יותר ידידותית לאותו המידע, אבל יש להם יותר טסטים אחורה ויודעים לקשר למודעות שעלו למספר רכב הזה. גם ידעו להגיד שהרכב שלי 0 ק״מ, כשבמשומשת כתוב ליסינג.

לפני שעתיים, סרגיי הלוי כתב:

לא צריך באתר של המשכונים/שעבודים להריץ את הבדיקה פעמיים, פעם אחת עבור משכון ופעם אחרת עבור שעבוד, נכון?
לפי מה שאני מבין זו אותה בדיקה. 

image.thumb.png.7662c89aaea859fff1202289ccceaa5c.png

להבנתי זו לא אותה בדיקהאם יש שיעבוד לא יתנו לך להעביר בעלות ולכן לרוב מוותרים על הבדיקה הזו, אם יש משכון לא בטוח שמשרד התחבורה מעודכן בזה ולכן בודקים עצמאית.

עריכה אחרונה על ידי shayks
  • תוכן חדש...