Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, דניאל1983 כתב:

ומי הכי טוב?

את הטרד שפירסמת אני פתחתי.

פרטנר החליפו לי את הראוטר, ועכשיו אין בעיות ניתוקים, הראוטר יציב, מהירות תמיד בסביבות 950, טורנטים טסים.

אפילו לא שמתי לב, מעניין למה פשוט לא המשכת אותו
האופציה בבניין שלי זה סיב של פרטנר או סיב של בזק, פרטנר התברר כטעות, כל הבעיות נעלמו כשעברתי לסיב של בזק

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם (נערך)

XVSTI,

כן, הבעיה היחידה שלי עם פרטנר זה האיטיות שלפעמים מופיעה בגישה לאתרים ספציפים.

99% מהאתרים תמיד נפתחים מהר ויציב.

אם אני מבין אותך נכון, זה קיים אצל כול הספקיות, ומעבר לבזק לא בהכרח יגרום לכול האתרים תמיד להיטען מהר?

לפני 3 דקות, DrorZi כתב:

אפילו לא שמתי לב, מעניין למה פשוט לא המשכת אותו
האופציה בבניין שלי זה סיב של פרטנר או סיב של בזק, פרטנר התברר כטעות, כל הבעיות נעלמו כשעברתי לסיב של בזק

איזה בעיות היו לך עם פרטנר?

אחרי שעברת לבזק, אתה שם לב שלפעמים אתרים מסוימים נטענים לאט?

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם
לפני 10 שעות, דניאל1983 כתב:

המשפט האחרון שלך מאוד חשוב!!!

בבזק הייתה גם בסיבים?

מה לא אהבת בבזק?

מהניסיון שלך, לבזק או לפרטנר יש תעבורה טובה יותר?

מבחינת זמני טעינה, יציבות, מהירות?

הייתי בבזק לפני יותר מ-10 שנים. יותר כמו 15. 

עוד לא היו אז סיבים :lol:.

מה לא אהבתי? מאד פשוט:

יום בהיר אחד, אין אינטרנט. טכנאים באו והלכו, הבעייה לא נפתרה. 

הצלחתי לעשות משהו בעצמי ולקבל אינטרנט צולע מאד. 

בשיחה האחרונה עם בזק, אמרה לי הפקידה שאני "פשוט אצטרך לחכות עד שהאינטרנט המהיר (ADHL או איך שלא קראו לזה) יגיע לאיזור שלך"

לשאלתי מתי זה צפוי לקרות, ענתה: "חצי שנה בערך".

למחרת התנתקתי ועברתי להוט.

לפני שנה? שנתיים? לא זוכר בדיוק עברתי לסיבים של פרטנר, 300 מגה. 

צ'מע, הייתי סה"כ מרוצה מהאיכות גם עם הוט ואני מרוצה גם עם פרטנר. לסיבים יש יתרון מסויים עבורי (דווקא באפלואד, כיוטיובר-סוג של לשעבר באופן זמני), מעבר לכך אני לא ממש מרגיש הבדל.

יציבים ומספקים את הסחורה, בהתאם למה שאני משלם. אין כל כך תלונות. 

מה שהביא לי בזמנו את הסעיף עם הוט זה שהזמנתי אותם למעבר דירה, ביום חמישי, והטכנאי המZורגג שלהם הבריז לי- כל הסוף שבוע הייתי בלי אינטרנט. לא משהו טכני או תקלה או חוסר שביעות רצון מהמוצר, אלא נטו מהשירות. 

ההחלטה לעבור הייתה למעשה פנייה "קרה" של הנציג של פרטנר אלי עם הצעה. בניגוד מוחלט לאיך שאני מגיב בדרך כלל לשיחות כאלו (לא מעוניין תודה), החלטתי להקשיב ובסוף גם החלטתי לעבור.

אני כן יודע להגיד לך שיש אתרים שנטענים לאט, ויש אתרים שעושים קצת בעיות. את הבעיות לרוב אני פותר ע"י כניסה מדפדפן אחר, האתרים שלא עולים מהר-לא התעמקתי בזה אף פעם. 

איך אמר פעם מישהו?

"האות הולך לחלל! תן לו שנייה!!!"

(ראה דקה 1:27 בערך)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 28.1.2024 בשעה 15:36, XVSTI כתב:

אמל״ק - במקרה שלך אם הבעיה הכי גדולה שלך היא טעינה איטית באתר או שניים, הייתי נשאר עם פרטנר. 

במקרה הכי גרוע, מהחליף שרתי dns לאלה של cloud flare או גוגל.

לדעתי, מאז הרפורמה של איחוד הספקים וכתוצאה מכך מותה בטרם עת של בזב״ל, אין ספק אינטרנט שהוא מעבר לסביר מינוס.

הבעיה הגדולה של כולן (למעט סלקום ופרטנר), היא העובדה שהן מנסות לחסוך בכתובות ipv4 בעוד שהן לא הטמיעו עד הסוף את ipv6. 

כתוצאה מכך הן משתמשות בטכנולוגיה של cgnat, שזו בעצם מן רשת פנימית, שדרכה כמה משתמשים גולשים על אותו ip.
החסרון הבולט שלה זה חוסר יכולת לגשת לרשת הפנימית שלך מבחוץ, ויותר מדי captcha.

בנוסף לכל זה, אף אחד מהספקיות לא באמת מספקת רוחב פס נורמלי לחו״ל.

הייתי בבזק, בסלקום, בגילת ובפרטנר.

מבחינת רוחב פס לחו״ל פרטנר היו הכי טובים, אחריהם בזק, גילת די באותו מקום עם בזק והכי גרועים היו סלקום, שאיתם היה לי כל כך הרבה packet loss שבלתי אפשרי היה לנהל שיחות FaceTime zoom או טלפון ע״ג הוויפי.

אבל, רוחב פס זה לא הכל, ולפעמים היה לייטנסי גבוה מדי בפרטנר, למרות שרוחב הפס שלהם היה כביכול הטוב ביותר.

אגב, רוחב פס גבוה למקום אחד בספק ספציפי, לא מבטיח לך אותו דבר לשרת אחר.

בנוסף, לא ביצעתי מחקר או לקחתי סטטיסטיקות, כל מה שכתבתי לעיל זה מהתנסות אישית במקום ספציפי - לאנשים אחרים יכולות להיות תוצאות שונות.

היום עשיתי סבב בין השכנים לבדוק מה עובד הכי טוב. כולם מחוברים לסיב במהירות 1גיגה. וכולם משתמשים בראוטר של הספקית.

הבניין שלי מחובר לשלוש סיבים: בזק, פרטנר וסלקום שזה גם הוט.

אצל שכנה שמחוברת לבזק לא ראיתי שום הבדל יחסית לפרטנר. אותה איטיות בדיוק באותם אתרים.

אצל שכן שמחובר לסלקום ראיתי שיפור בחלק מהאתרים, חלקם נטענו בכמה שניות יותר מהר מאשר בפרטנר ובאחרים לא היה הבדל.

אבל, אחרי כמה דקות פתאום התחילו ניתוקים בוויפי. הנייד שלי התנתק והתחבר כול כמה דקות לרשת. 

מה משפיע יותר על מהירות הטעינה של הדפים באתרים לייטנסי או רוחב פס?

פורסם
לפני כשעה, דניאל1983 כתב:

היום עשיתי סבב בין השכנים לבדוק מה עובד הכי טוב. כולם מחוברים לסיב במהירות 1גיגה. וכולם משתמשים בראוטר של הספקית.

הבניין שלי מחובר לשלוש סיבים: בזק, פרטנר וסלקום שזה גם הוט.

אצל שכנה שמחוברת לבזק לא ראיתי שום הבדל יחסית לפרטנר. אותה איטיות בדיוק באותם אתרים.

אצל שכן שמחובר לסלקום ראיתי שיפור בחלק מהאתרים, חלקם נטענו בכמה שניות יותר מהר מאשר בפרטנר ובאחרים לא היה הבדל.

אבל, אחרי כמה דקות פתאום התחילו ניתוקים בוויפי. הנייד שלי התנתק והתחבר כול כמה דקות לרשת. 

מה משפיע יותר על מהירות הטעינה של הדפים באתרים לייטנסי או רוחב פס?

לייטנסי. רוחב פס זה להורדות

פורסם

אל תשכח חומרה

זה יפה לתלות הכל על החיבור שלך לאינטרנט+דפדפן

בפועל גם למחשב שתגלוש בו יש משקל לא מעט בקצב טעינה,בטח אם תגלוש לדוגמה מכמה טאבים של כמה אתרים

אם המחשב שלך עגלת סופר (כמו שלי) עם דיסק ראשי מלא,טיפ טיפת זכרון פנימי) איטיות תורגש לא משנה עם איזה ספק ובאיזה תשתית

לעומת זאת במחשב מודרני סביר+ אמור להיות שיפור מהותי.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

הבדיקות שרוב האנשים עושים פה כדי לברר על הספקית האידיאלית הן קצת מגוחכות.

על סמך חוות דעת של שכנים שרובם כנראה לא מבינים.

האם כל הבדיקות נעשו באותה שעה ? לאותם אתרים? על אותו ציוד קצה? עם אותו ציוד תקשורת? 

רק לצורך העניין אפילו פרמטר "קטן" כמו ראוטר יכול להוות את כל ההבדל. 

אם מדובר רק בגלישת אינטרנט, לא הייתי מתאמץ יותר מלשלם על סיבים ולשם DNS של כמה גורמים.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, arik100 כתב:

הבדיקות שרוב האנשים עושים פה כדי לברר על הספקית האידיאלית הן קצת מגוחכות.

על סמך חוות דעת של שכנים שרובם כנראה לא מבינים.

האם כל הבדיקות נעשו באותה שעה ? לאותם אתרים? על אותו ציוד קצה? עם אותו ציוד תקשורת? 

רק לצורך העניין אפילו פרמטר "קטן" כמו ראוטר יכול להוות את כל ההבדל. 

אם מדובר רק בגלישת אינטרנט, לא הייתי מתאמץ יותר מלשלם על סיבים ולשם DNS של כמה גורמים.

למה אתה מתכוון במשפט האחרון?

את כול הבדיקות עשיתי בשעה 16.00 עם הנייד שלי s23 ultra.

וכמו שכתבתי אצל כול השכנים מותקנים ראוטרים של הספקיות שהם באותה רמה.

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
  • תוכן חדש...